Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
Zen Master
csendes tag
Köszi a választ, arra lennék kíváncsi, h mi okozhatja a problémát? Kábel pl.?
-
khalox
őstag
válasz
Zen Master #19 üzenetére
Azt akarja mondani, hogy jó lesz odafigyelni arra a merevlemezre, mielőtt beadja a kulcsot.
-
Zen Master
csendes tag
Hi all!
A mai napon DC++ közben előugrott egy figyelmeztetés a Drivehealth-től, Ultra ATA CRC Error Count szöveggel, és egy megnyugtató ''mentsed ami menthető üzenettel''. Az Active Smart Monitor ugyan ez, plusz a Seek Time Performance-ra is panaszkodik. Van vkinek hasonló tapasztalata? Egy 40 Gb-os Maxtor Diamond Max Plus8-asról van szó. -
Godfather
aktív tag
Na, edzettem a reflexeimet, láttam, amit már rég. ATA100 a bios szerint.
Tehát akkor ez 98% xp bug.
Én is erre szerettem volna gyanakodni, csak gondoltam, rákérdezek, mert nem nagyon találkoztam még ilyannel. Föleg a saját gépemen. Kicsit ellentmondásos volt a dolog, megzavart rendessen. -
attka
aktív tag
Csendpenge: :DD Igazából csak arra lennék kiváncsi hogy azok a speedfan értékek amiket irtam az magyarra leforditva mit jelentenek és a mostani állapot jó-e és a speedfan megjegyzi-e a hibás értéket?
-
attka
aktív tag
Driver: 4in1 v4.43 (legújabb!)
Award Bios tipusa:Award modular Bios v6.00PG
Award Bios üzenet: 03/04/2002 for KT266/A DDR chipset
rendszer Bios dátuma 03/04/02
alaplapi lapkakészlet: VIA VT8366A Apollo KT266/A
Hali:Attka -
Godfather
aktív tag
válasz
CsendPenge #8 üzenetére
Kicsit gyorsan pereg le az a rész a biosban... (énmeg fáziskéséssel nyomom a pause-t)
Az iaa -> Intel Application Accelerator. Olyasmi, mint a via4in1. A különbség csak az, ha ezt nem telepíted fel, akkor is minden megy.
Végül is csak erre voltam kíváncsi, mennyível nagyobb a valószínűsége az ms bugnak, mint a döglődő hdd-nek. Nyugodt vagyok, elvégre 2db 40-es vinyóm van... meg egy 10-es figyel a fiókban, és eggyikért se adtam túl sokat. Ennek következtében gar sincs. :((
Köszi! -
attka
aktív tag
csendpenge:Mind a két kábelem 80 eres!A gond ott kezdődőtt hogy akár win98-at akár winme-t raktam fel és utána rátoltam az alaplapdrivert (EPOX-8kha+ (VIA chipset)) mindig belassúlt és villogott a winyó led mint egy indexlámpa!Aztán egy másik fórumon olvastam hoyg nem mindegy milyen eszközök vannak egy IDE kábelen megcseréltem öket és tényleg az volt a gond azóta szépen muxik a winyo csak az a hiba kiirás nem hagy nyugodni! :(
-
CsendPenge
őstag
És mi volt a gond az ide kábellel? Milyen kábelt használtál? (két ''féle'' van, amennyire tudom:a ''vastag'' eres, régi, asszem 40 eres, meg a ''vékony'' eres, 80) Cd-rom jobb, ha külön van, én pl. a fő vinyót egyedül tartom a primary kábelen, a cd rom, és író meg a secondary-n. Na szóval, bios-t nézted?
-
attka
aktív tag
Szia Csendpenge!
Ez a seagate még nem halt meg ez 2 hetes csak az IDE kábellel volt valami gond!Nem tetszett neki hogy egy Ata33-as CD-Rom-al volt egy IDE kábelen azota kicsréltem és azóta jó csak a speedfan szarozik az aida nem!Ami meghalt az egy Maxtor volt
:(
Szia Agyzuzó!
Milyen értékek normálisak? Value? Worst? Warn? :(
Hali:Attka -
-
Agyzuzo
addikt
A Worst:1 érték nem valami jó, mert az azt jelenti hogy egy nagyobb krízisen már átesett a vinyód. Ez persze nem feltétlen jelenti azt hogy meg is fog pusztulni a cucc... Néha kukkold meg, ha az érték normális akkor sztem nem lesz baj.
-
Godfather
aktív tag
HEEEELP!!!!
-
Godfather
aktív tag
Nekem meg azt mondja az xp, hogy udma4-en megy csak (ugyanilyen vinyó)... A másik meg udma5-ön. Szóval az xp szerint csak ata66-os a barracuda ataIV. Nem nagyon értem, mert az iaa meg udma5-öt ad rá. Viszont ugyanazon a kábelen ott figyel egy 40/5400-es seagate u series, ami szintén ata100-as, de arra azt írja az xp, hogy udma5 (ez teljessen normális). Szóval nem nagyon értem.
A BootVisTool meg az mondja, k van kapcsolva a vinyón a cache. Ezt se értem.
De mindemellet megy rendessen minden.
Szóval csak kíváncsi vagyok, de annyíra nem zavar. -
attka
aktív tag
Szia Csendpenge!
Lehet hogy Te imádod ezt a benyögéseket de ha éppen pár nappal ezelött behal egy 40gigás winyód tele adattal azért azt megnézném hogy mennyire nem probálnál meg minden kis dologra odafigyelni! -
CsendPenge
őstag
OFF
Te direkt akarad belinkelni az egyik mosolyt?
ON
Imádom, az ilyen kérdéseket, amikor valami hiba nélkül megy, és valamelyik progi benyög valamit, aztán a júzer azon parázik heteken keresztül. Megy? Jól megy? Ha igen, akkor ne foglalkozz azza, hogy mit ír ki a progi. Ha nagyon akarsz ezzel nyomulni, akkor a gyártó honlapjáról töltsél le progit, és azzal ess neki. -
attka
aktív tag
Sziasztok!A 2 hetes Seagate Barracudám (40gigás) Ultra ata crc error rate-re ezt irja ki Speedfan 4.06 ami szerinte behajtani tilos tábla :-) ---> Value:200 worst:1 Warn:0 !Ez mit jelent pontosan és fenáll-e még ez a gond?Mert a winchester most már teljesen jól müködik eddig volt vele egy pici IDE kábel probléma ami megoldódótt!Ha aida-val nézem akkor tejesen rednben van csak a speedfan irja még a hibát!http://prohardver.hu/pics/smileys/mad.gif
:(
Hali:Attka
Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest