- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple MacBook
- Androidos fejegységek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Ebbe a topikba várjuk az új Hardverapróval kapcsolatos összes olyan általános észrevételt, javaslatot, ami nem konkrét bugreport. A konkrét bugreportoknak külön topikja van!
Aktív témák
-
válasz
zoltan6 #3607 üzenetére
Erről nem tudtam, de most, hogy mondod, van rá egy ötletem.
Ha esetleg megadható lenne a hirdetésben egy legördülő menüben vagy csak egy sima beviteli mezőben a termék darabszáma, azzal talán kiküszöbölhető lenne ez a probléma.
Szerk.: Úgy látom tervben volt hasonló.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
zoltan6 #3564 üzenetére
itt nem több space keletkezik, hanem valamiért a szövegszerkesztésben un. sorkizárásos formázás lesz aktív. és nem a balra zárás.
okát nem tudom.
meg kéne nézned más fórumon is, hogy nem a böngésződ-e a ludas.***
téma összefoglaló az elején:
"általános észrevételek, javaslatok /Bugreportoknak külön topik van/"
és ez kérdés talán inkább oda való. -
Tim82
félisten
válasz
zoltan6 #3502 üzenetére
Nem, a gyengébbek kedvéért az van elrejtve, hogy a saját apróhirdetésemmel kapcsolatban is csak így tudok jelenteni... esetleg olvasni kellene az előzményeket.
Most komolyan, ha teljesen normálisan szólok egy funkcióval kapcsolatban, hogy lehetne egy kicsit felhasználóbarátabban is megoldva, ráadásul moderátori javaslatra teszem, nem pedig a kötekedés olthatatlan vágyától vezéreltetve, akkor hirtelen rám száll mindegyik önjelölt megmondóember?
Pusztán csak annyit akartam jelezni, hogy ha már mindegyik aprónál, ami nem saját, ki van téve a lehetőség, akkor felhasználóbarát megoldás lenne, ha a saját apróknál is meglenne ugyanez. Szemlátomást kár bármi ilyesmi felvetést bedobni az "általános észrevételek, javaslatok" alcímű topikban.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
zoltan6 #3470 üzenetére
valószínű kellemetlen tyúkszemre léptem.
előre borítékolom, hogy jön egy általános ászf + ide vonatkozó, de valójában a kérdésre vonatkozóan konkrétan értelmezhetetlen jogszabály idézés...ha mindeki számára érhető, és előremutató lesz, akkor előre is bocsánatot kérek...
szerinted ha törölhető lenne az archiv hirdetés, azok nem visszakereshetőek?
dehogynem.
még a guglin is az lesz.
örökké... -
szab.tam
nagyúr
válasz
zoltan6 #3436 üzenetére
az új, hivatalos álláspont az, hogy ha üzletszerű a ténykedés, akkor 600e ft is alatt adószámot kell kérni, áfát is kell fizetni. pl. 3 fajta, 1000 ft/db-os cuccból eladsz össz. 300-at.
ez már nem saját, megunt cucc, hanem egyértelmű az üzletszerűség. hiába csak 300k.
akkor is, ha csomó használt, de különböző cuccot megveszel, és utána eladod.
ha a nav azt feltételezi, hogy nem saját használatra volt.
mint pl. 150 db. 3k-s vga.
hiába nem éri el a 600k-t.
önellenőrzést kell kérni, (azaz még lehet, mert türelmi idő van).
ezt a napookban többször lenyilatkozta a nav.
ezt az itteniek nem tudják.
engem baromira nem érint, de sokakat, akik fél lakásnyi kacatot felhalmoztak, és azt hírdetgetik, igen.
adószakértők is nyilatkoztak, hogy ez egy nettó baromság, mert a delikvens ha használt cuccokat vásárolt össze, nincs számlája, így nincs mi alapján önellenőrzést kérnie.én csak arra gondoltam, mivel ez egy hirdetési portál, talán érdemes lenne a felhasználókat valamilyen módon segítve tájékoztatni. mert pár100k-s kacateladás után is be lehet gyűjteni milliós birságokat.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
zoltan6 #3431 üzenetére
ez bugrepot téma. valszeg itt kéne jelezd...[link]
más.
a nav mostanában jogosan (?) rinyál, próbálkozik, eljárást indít, majd behajt.
a tv műsorokban is láttunk pár, idevonatkozó riportot.
érdemes lenne erre vonatkozólólag felhívó, tájékoztató kampányt folytani a témakörben.az ászf leír bizonyos dolgokat, de ha van több100k felhasználótok, akkor érdemes lenne őket ezügyben konkrét tanácsokkal, jogi védelemmel, vagy jogi védelmi praktikákkal, stb-kel ellátni.
(nemcsak az ászf mögé menekülve kussolni...)azért bátorkodom én szólni, mert engem ez pont nem érint, csak látok, ismerek olyanokat, akiket igen...
-
válasz
zoltan6 #2945 üzenetére
Köztes megoldásként ki lehet másolni ideiglenes pl. jegyzettömbbe, archiválni a hirdetést, aztán felrakni az újat. A probléma nálam az, hogy ha az ember elfelejti, hogy lejár a hirdetése (én is így jártam), és az archívval nem lehet mit kezdeni. Én egyébként támogatni szoktam minden fizetős kezdeményezést a HA-n, a napi 5 upba is belenyugodtam, de itt egyszerűen nem látom az indokokat. Ha fizetős lenne a hirdetések feladása, akkor rögtön egyértelművé válna minden. De így sajnos nem. Szóval szeretném tudni, hogy az AKTÍV hirdetések automatikus zárása (és a 2x-i hosszabbítása) miért jó nekünk.
-
válasz
zoltan6 #2907 üzenetére
Eddig leginkább csak amolyan szemlélő üzemmódban figyeltem, hogy mi fog kisülni ebből az új hardverapróból, gondoltam egy kis modernizálás ráfér, a fórummotor is többször átesett ilyesmin, ami eleinte furcsa meg szokatlan volt, de előbb-utóbb ugyanolyan "lakájossá" vált mint az előzőek, mert technikai újításokkal az arculat nem változott. Ezekkel az újításokkal viszont ez megváltozott, egyértelműen csökkent a "biodiverzitás", ami szerintem pont sikeressé tette a ph-et a konkurens hw portálokkal szemben, hogy nem csupán kisebb csoport "geek" belső körös nagyon szakmai tanyája vagy egy teljesen moderáció nélküli tag és hozzászólás hajhász oldal, hanem a szakmaiság kellő megőrzése mellett gyak. bárkit befogadott, aki kicsit is érdeklődött a számítástechnika iránt (na jó, ez lehet kicsit nyálas volt
).
Igazából az a bajom, hogy az újítások számomra (meg még gondolom jónéhány tag számára) nem szimpatikus irányba haladnak, olybá tűnik, hogy a cél kommersz holmik gyors árucseréje, aki vagy ami kilóg ezalól az keressen más fórumot magának. -
-
Livius
őstag
válasz
zoltan6 #2826 üzenetére
Darabonként írja a 180 Ft-ot!
Igazából így a nagy átalakulás és pénzbeszedéses stílus kilakulása után, most már arra vágyom hogy vigyék el a holmijaimat minél hamarabb a francba, hogy ne kelljen a jövőben ezekkel vacakolnom.
Ez a rendszer semmivel se lesz jobb mint egy átlagos expressz, vagy jófogás. Drasztikusan csökkeni fognak a hírdetések, és esetleg jönnek az elöbb említett parasztul összeömlesztettek, csak hogy olcsóbb és könnyebb legyen meghírdetni a dolgokat. -
SUPREME7
őstag
válasz
zoltan6 #2800 üzenetére
És azt nem lehet átmásolni az új hirdetésbe? 100 kommentbe fér csak ki a specifikáció?
Egyébként meg SZERINTEM egy termék-egy hirdetés. Könnyebb megtalálni, könnyebb karbantartani blablabla. És egyébként nem a HA-t védem, mert én is észrevettem magamon, hogy "leszoktam róla", mert egyszerűen nem jön be, pedig nem is a külsővel van gondom, mert azt megoldottam. Túl van picit bonyolítva, a lényegesebb dolgokra nincs hangsúly fektetve, lassan megy a debug, sok javascript, meg szinkron miatt lassú is stbstb, mire itt elérnek egy 99%-os szintre és még a dizájnnal is kezdenek valamit, addigra sokan el fognak pártolni, Szerintem.
-
verybigboy
senior tag
válasz
zoltan6 #2347 üzenetére
Egyetértek, ezen a téren nem érzem a pozitív irányba történő elmozdulást, ezt sajnos akárhogy is próbáljuk szépíteni visszalépés a régi rendszerhez képest ... és az igazat megmondva nem értem a miértjét!
Ahogy írjátok, sok értékes hozzászólás! van jó pár hirdetésemben, s most emiatt elveszítem azokat ... és ahogy látom nem egyedül én vagyok kinek ez problémát és nemtetszést okoz.
-
válasz
zoltan6 #2191 üzenetére
meg azért sem, mert ez nem egy vatera. nem tudunk egy zárt tranzakciós oldalt csinálni, ahol ha valaki "leüti", akkor lekerül a termék stb. az egy apróhirdetési oldal, az pedig szabadabb. szóval teljesen csalásbiztos rendszert nemigen lehet kitalálni. ha viszont valaki csalva értékelget, akkor bizony, ha lebukik, törölve lesz a francba, egy mozdulattal, minden hirdetésével, végleg.
és persze a rendszeren lehet javítani, csak nem olyan egyszerű történet. de ha ki tudunk találni valami tényleg jobbat, akkor módosítjuk szívesen, elemi érdeke mindenkinek.
-
-
válasz
zoltan6 #2127 üzenetére
ohhh...hogy én milyen h.lye vagyok!
Ez valamiért most nem ugrott be,pedig már régebben többször is kerestem így rá emberekre...
Köszönöm a segítséged!!
Viszont azt nagyon sajnálom,hogy ez a bővebb adatlapos elérhetőség nincs benne az új hardverapróban!
Pedig pont ott lenne szerintem értelme hogy látható legyen,mivel ha valaki a hirdetőt gyorsabban el szeretné érni valamiért,és persze ha az adatlapján megadta a tel.számát,akkor ott láthatta volna a 4karakter bepötyögése után... -
válasz
zoltan6 #1923 üzenetére
Te elolvasod amit írsz, mielőtt megnyomod az OK gombot? Vagy elolvastad azt amit linkeltem? Azt mondtam: Van egy főhirdetésed 30 csokival és te eladsz ebből egy csokit. Akkor csinálsz ennek az egy csokinak egy másik hirdetést és azt értékeli a vevő aki konkrétan meg is veszi, szóval ilyen szinten teljesen okés a dolog. És ez mellett megmaradt a fő hirdetésed és ott módosítod hogy már csak 29 csokid van. Itt hol van a törlés és az újra feladás?
-
válasz
zoltan6 #1919 üzenetére
Szerintem elsiklottál valami felett. Egy hirdetésedet egyszer tudja értékelni Gipsz Jakab. De ha feladsz egy másik hirdetést akkor Gipsz Jakab mégegyszer tud értékelni téged. Nem attól függ, hogy értékelt-e már korábban, hanem hogy egy másik hirdetés legyen (azaz másik vétel). Szvsz ezért jó megoldás az, amit linkeltem, de mondd meg ha nincs igazam...
-
válasz
zoltan6 #1895 üzenetére
Azért ha valaki elkezdi a procedúrát illene vennie a fáradtságot a befejezésre. És nem csak önös érdekből kezdeményezni az értékelést. Én mindenképp valahogy ráterelgetném az embert, aki elkezdte.
Feledékenység ezügyben (számomra) nem elfogadható. A bizniszre sem felejtünk el elmenni, fizetni sem felejtünk el, stb...Amit az e-mailról mondasz, abban van valami. Tényleg jobb lenne a "házon belüli" ügymenet.
-
válasz
zoltan6 #1322 üzenetére
legyen akkor ezer up? úgy jó lesz? de most komolyan. napi 5 up az 2-3 hirdetésnél annyi, mint a régi rendszerben. ja, és az új rendszerből hamarosan eltűnnek a régi hirdetések (4 hét múlva). és más sem up-ol annyit.
egyszerűen nincs igazatok ebben. van, aki rosszabbul jár, de van, aki még jobban is. máshol van a hangsúly, de ezzel nincs gond, egyetlen érvet sem hallottam, csak attól, akinek több hirdetése van és ezért neki kevés.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
zoltan6 #1184 üzenetére
Persze, az ősemberek is megoldották, hogy baltáért adtak mondjuk egy dárdát, vagy fél kiló mammuthúst. Mára viszont a civilizált ember feltalálta a pénzt, ezáltal lehetővé vált, hogy minden eladó tárgynak ebben az új csereeszközben fejezzük ki az értékét. Így amennyiben te cserélnél, még akkor is meg tudod határozni, hogy milyen értékű dologért adnád oda a sajátodat, mivel a baltád és a mammuthús értéke is megadható forintban.
Ha kiírod ezt az árat, attól még lehet utólag alkudozni, meg egyezkedni, ez nem hátráltat semmi ilyesmiben. Elképzelése mindenkinek van arról, hogy pénzben kifejezve milyen összeg az, amiért megválna a hirdetésében szereplő tárgytól, csak ezt sokan nem akarják leírni és mégegyszer hangsúlyozom: ezzel sokaktól időt rabolnak el, illetve tönkrevágják az amúgy ötletes és hasznos ár szerinti szűrést az oldalon.
De látom, a te álmod egy olyan apróhirdetési site, ahol mindenhez csak azt írják, hogy "majd megegyezünk". Gratulálok hozzá!Képzeld el, ha a teszkóban meg az obiban is ez lenne, hogy a pulton mindenhol az áll: "alku szerint". Aztán végig kellene járnod az összes pénztárat és mindenhol az ott ülő emberrel egymás fülébe sugdosással alkudozhatnál, majd a végén még vissza kellene menni ahhoz, akinél a legolcsóbban kapod meg a kosarad tartalmát?
Mondok jobbat: még a lidlben és a praktikerben is ez lenne, így azt sem tudnád eldönteni otthon, hogy egyáltalán melyik áruházba menj el.
Komolyan!Miért kell a fejlődés ellen fellépni és elnyomni az olyan ötleteket, amelyek minden jóérzésű embernek csak hasznára válnának? Ráadásul olyasmiről van szó, amivel feltehetően egyáltalán nem fognak a közeli jövőben foglalkozni az oldal gazdái, mert vannak ennél fontosabb teendőik is? Mégis mi hátránya lenne annak, ha ki kellene írnod, mennyit kérsz a bigyódért?
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
zoltan6 #1160 üzenetére
Hogyhogy mit lépek "bakker"?
A hirdetésben, amit belinkeltél ott van mindennek az ára. Az 1 forint helyett kiírhatná a legolcsóbb játékét, mivel 1 forintért semmit nem ad. Szóval vagy lusta az illető, vagy tesz másokra, vagy mindkettő.
Egyébként ha mindig ugyanattól vásárolsz, mert megbízható és jók az árai, akkor felesleges is apróhirdetési oldalakon bogarásznod. Tedd el az illető telefonszámát oszt jó'van.
Nem értem miért fájna neked az, ha értelmet adnánk az oldal egy funkciójának valami módon? Nem szereted, ha valaminek értelme van, ha valami értelmes?Ha pedig annyira jó neked az 1 forintos hirdetések tömkelege, akkor kérdezem: mi értelme annak, hogy egyáltalán meg lehet adni árat? Minek? Totál felesleges. Ennyi erővel annak is lehetne egy rubrika, hogy a hirdetőnek milyen színű a szeme és kötelezően ki kellene tölteni.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
zoltan6 #1134 üzenetére
Az értelme az, hogy kiszűrjék a "boltokat" és "bazárokat" és ők csak abban a kategóriában hirdethessenek, mert aki 50 féle videókártyát árul, esetleg egy komplett számtechbolt kínálatát rakja be az aprójába az már nem kicsit üzletszerűen tevékenykedik. Gondolom nagy tétel után már fizetni kell a HardverAprón, nem lehet ingyen hirdetni.
Utóbbi példád, a 3 DVD nem hiszem hogy ennek minősülne, azokat még szerintem sem kell külön egyesével feldobni... DE! és most jön a de: árat még ehhez is ki tudsz írni. Ha mást nem, akkor a legolcsóbb darabét. -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
zoltan6 #1129 üzenetére
Nemrég azt a választ kaptam, hogy ilyet nem szabad csinálni és szűrni fogják. Tehát "nagyokos", a kérdésed itt értelmét is veszti. Pont.
@ (#1127) Fail3D!
Valóban van ilyen, de elég szomorú, mert ezzel gyakorlatilag tönkreszexuálják az ár szerinti keresést. Ha rajtam múlna, nem engedném.
Van pár ember, aki arra szokott hivatkozni, hogy igazából ő nem tudja mennyit kérjen az adott termékért. Ráírok, hogy oké, akkor mondjuk 5k megfelel? Válasz: nem, annyiért azért nem adom.WTF? Tehát akkor mégiscsak tisztában van vele, mi az a minimum, amit kérne érte. Miért nem tudja akkor kiírni? Érted, ugye? Az összes ilyen csak csalinak használja az 1 forintot ármegjelölésként és ezzel kitol a többiekkel, akik normálisan beírják az összeget, illetve mindenkivel, aki ár szerint keresne. Magyarul: az ilyenek sz@rnak másokra marha nagy ívben.
Különleges kivétel csak az, aki nincs tisztában az adott áru értékével, nekik viszont van segítségük, ezért léteznek az Ármesterek.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Ultimate előfizetések
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest