- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PLC programozás
- RX 6600 Aktív Displayport-VGA átalakító probléma
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
God Vazzeg
veterán
Nagyon láma kérdés, előre is elnézést kérek
Futtatni szeretnék egy scriptet, ami conkyt indít megfelelő paraméterekkel. Konzolból patentul megy is, de indítópultba nem tudom berakni sehogy, nem indul el. Biztos valami apróság, de már végig próbáltam mindent
Így indul konzolból:
sh ~/conky-manager/Ubuntu5/config/cstart.sh (enter) -> gyönyörűen elindulIndítóba beraktam a fenti sort, nem megy. Javítottam erre:
sh -c "/home/god/conky-manager/Ubuntu5/config/cstart.sh"
(Tildével se működött...)
15mp késleltetés van, futó folyamatok közt nincs conky! Tehát el se indul. Balfax vagyok na...
Nincs fent a conky manager, csak a mappájában van a config file..
-
Lathronos
őstag
válasz
God Vazzeg #22632 üzenetére
Használsz conky managert? Ha igen, akkor mappástól küldöm amit csak bemásolsz a saját conky-manager mappádba. Ha nem akkor a conkyrc-t meg a logót.
Ha Linux Mintes kell, van az is.
-
válasz
ubyegon2 #20709 üzenetére
Nem, én nem különöseben vagyok nagy guru
. Conky-t egyszer konfigoltam, amikor megcsináltam 1-2 éve a mostani konigomat
Egyszerű szövges file, van egy alapbeállítás része, abban egyszerűen tulajdonságokat adsz meg, meg van egy része, amiben azt adod meg, mi látsszon és hogyan.
Aki kicsit is látott már Windows registryt, vagy akármilyen beállítófile-t, az kis segítséggel simán megoldja.De ha van rá GUI-s manager, akkor hajrá
Feldobom valahova a konfigot : ide
Azok a sorok, ami # kezdődnek, kommentek. CPU hőmérsékletet mutat, CPU használatot, swap, RAM használatot, a szabad helyet a 4 partíciómon (a két NTFS azért van, mert a windóznak is használnia kellett, amikor még egy winyón volt az Ubival, konvertálni nem akarom, mert ezeken van mindenem), meg a hálózati forgalmat.
Átlátszó ablakba ül ki az asztalra, ablekkeret nélkül, a bal alsó sarokból számítva 30 pixellel bejlebb, 300-zal feljebb. -
válasz
Skilly #20707 üzenetére
Elég nehéz conky- t konfigolni kezdőként, hcl fórumtársunk nem éppen kezdő, neki nem nehéz de ha nem egyből ezzel is akarsz szenvedni, addig is próbáld ki a conky-manager- t, van hozzá elég sok előre konfigolt skin, amit a programban kiválaszthatsz. A telepítés pár terminal parancs, le van írva pontosan.
Aida64- hez hasonló a hardinfo, ez is telepíthető terminalból, még az I- nex is jó guis sysinfo program.(#20708) hcl Megmutatod azt a conky- t, amit használsz?
-
válasz
#35202114 #19258 üzenetére
Szia! Conky- t érdemes megnézned, testreszabható, de nem hozzáértőnek nem túl egyszerű. Én Conky manager- t használtam hozzá régebben. Azzal elég könnyen megy.
Grafikusan tudod beállítani az ablakok paramétereit:
Biztosan van még pár hasonló program ilyen célra, de hirtelen ez jutott eszembe, használtam is, nagyon jól is néz ki!
Anno próbálkozás minta:
-
törölt tag
válasz
#17954112 #16965 üzenetére
Itt találsz egy s mást (témákat, ikonkészleteket).
http://gnome-look.org/Más:
How to Tweak Unity on Ubuntu With the CompizConfig Settings ManagerElső lépéseknek. És egyiket sem használom, így segíteni nem tudok. De majd mások. Nálam csak ennyi módosítás van (a most használt) alap Lubuntu témában:
conky van az asztalon
módosított háttérkép
az alapértelmezett font helyett a Linux Libertine. -
FіkuszKukіsz
őstag
Ha nem akarsz nagyon bíbelődni a conkyval, ajánlom ezt: Conky manager + jó témák is vannak benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Erő és sebesség? Most az Öné lehet! Ráadásul kamatmentes rèszletre is!
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest