- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fujifilm X
- UHD filmek lejátszása
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Steam Deck
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hálózati kábelek és szerelésük
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kpityu2 #42163 üzenetére
Szerintem a több terás lemezek korába nem mérvadó hogy egy szoftver 100 vagy 300MB.
Én magam nagyon örülök az ilyen konténers cuccoknak, én 2000 óta amúgy is portable fan vagyok.
A Snap és társaiba nekem az a visszatartó hogy iszonyat korlátosak, szinte használhatatlan némelyik szoftver, annyira be van korlátozva.
Ezt én így élem meg átlagfelhasználóként. Akinek teljesen mindegy miképp, hogyan működik, mi van a motorháztető alatt. A lényeg hogy úgy működjön ahogyan én szeretném, a többi számomra érdektelen.
Vannak mai napig 15-20 éves portable Wines szoftvereim.
Múködtek W2000, Xp, Sewen, W10 alatt és W11 alatt is fognak.
És csodálatosan mennek Wine alatt, az összes eddigi Linuxaimon jól működtek. Pl. a Thunderbird Portable levelezőmbe 2012 a legrégebbi mailom azaz lassan 12 éve használom, 2 tucatnyi OS alól futtatva.
A kedvenc MP3 lejátszóm 20 éves. És sorolhatnám.
És én ebben látom a lényeget, nem az OS a lényeg. Az csak futtatókörnyezet. A prgramok, és azok beállításainak a megőrzése lenne a lényeg. Csak sajnos ezt OS szinten még Gugliék se tudták teljeskörűen megvalósítani, egy telefoncserénél a migrálás 125 helyen elhasal, csak töredékét lehet átvinni.
Gyanítom Linuxon se lehet csak úgy simán egy új telepítésnél a régi, 5-10 éve belakott home-t csak úgy felcsatolni, lesz káosz bőven.
Talán harapott almáéknál megy ez a leggördülékenyebben de az se 100%.
Természetesen ez a porable rendszer sem lehetséges mindenhol, egy játékot, komolyabb szoftvert telepíteni kell hogy a szoftverek lássák egymást, meglegyen az átjárhatóság. -
válasz
kpityu2 #42163 üzenetére
"A Win alatt volt a.NET 1,2,3,4,5 és annyi ráadásul visszafelé kompatibilisek."
Ezen kívül még jópár, VC runtime-ok, Java, VB cuccok, stb., ezerféle library van ott is.
És egy csomó mindenhez hozzá vannak csomagolva a saját cuccai, mert a készítő inkább ezt csinálja, minthogy a visszafele kompatibilitásban bízzonKövetkezik hogy a szoftver meg marha nagy lesz.
Mindenféle környezethez készült progit meg lehet csomagok telepítésével is; csak ha egy Gnome-os környezetben kell egy KDE-s progi, az lerántja a saját libjeit is. Jó esetben még ez is kevesebbet foglal.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- PC, PlayStation, Xbox, Nintendo digitális és dobozos játékok, feltöltőkártyák!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest