Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tordaitibi

veterán

válasz kpityu2 #42163 üzenetére

Szerintem a több terás lemezek korába nem mérvadó hogy egy szoftver 100 vagy 300MB.
    Én magam nagyon örülök az ilyen konténers cuccoknak, én 2000 óta amúgy is portable fan vagyok.
    A Snap és társaiba nekem az a visszatartó hogy iszonyat korlátosak, szinte használhatatlan némelyik szoftver, annyira be van korlátozva.
    Ezt én így élem meg átlagfelhasználóként. Akinek teljesen mindegy miképp, hogyan működik, mi van a motorháztető alatt. A lényeg hogy úgy működjön ahogyan én szeretném, a többi számomra érdektelen.

Vannak mai napig 15-20 éves portable Wines szoftvereim.
    Múködtek W2000, Xp, Sewen, W10 alatt és W11 alatt is fognak.
    És csodálatosan mennek Wine alatt, az összes eddigi Linuxaimon jól működtek. Pl. a Thunderbird Portable levelezőmbe 2012 a legrégebbi mailom azaz lassan 12 éve használom, 2 tucatnyi OS alól futtatva.
    A kedvenc MP3 lejátszóm 20 éves. És sorolhatnám.

És én ebben látom a lényeget, nem az OS a lényeg. Az csak futtatókörnyezet. A prgramok, és azok beállításainak a megőrzése lenne a lényeg. Csak sajnos ezt OS szinten még Gugliék se tudták teljeskörűen megvalósítani, egy telefoncserénél a migrálás 125 helyen elhasal, csak töredékét lehet átvinni.
    Gyanítom Linuxon se lehet csak úgy simán egy új telepítésnél a régi, 5-10 éve belakott home-t csak úgy felcsatolni, lesz káosz bőven.
    Talán harapott almáéknál megy ez a leggördülékenyebben de az se 100%.

Természetesen ez a porable rendszer sem lehetséges mindenhol, egy játékot, komolyabb szoftvert telepíteni kell hogy a szoftverek lássák egymást, meglegyen az átjárhatóság.

• hcl

titán

LOGOUT blog (1)

válasz kpityu2 #42163 üzenetére

"A Win alatt volt a.NET 1,2,3,4,5 és annyi ráadásul visszafelé kompatibilisek."
    Ezen kívül még jópár, VC runtime-ok, Java, VB cuccok, stb., ezerféle library van ott is.
    És egy csomó mindenhez hozzá vannak csomagolva a saját cuccai, mert a készítő inkább ezt csinálja, minthogy a visszafele kompatibilitásban bízzon :D Következik hogy a szoftver meg marha nagy lesz.

Mindenféle környezethez készült progit meg lehet csomagok telepítésével is; csak ha egy Gnome-os környezetben kell egy KDE-s progi, az lerántja a saját libjeit is. Jó esetben még ez is kevesebbet foglal.

[ Szerkesztve ]

Mutogatni való hater díszpinty

Új hozzászólás Aktív témák