Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hcl

titán

LOGOUT blog

válasz urandom0 #41270 üzenetére

Annyira régiekkel mondjuk ne sokat akarj kezdeni (ha feltelepíted, akkor valószínű összedől csomó minden). Viszont ha http-n megnézed a repószervert, ott van az összes régi verzió.

"De, normál esetben pont ezt jelenti. Pontosabban ez úgy nézne ki, hogy fent vannak mondjuk a GTK 43 devel libjei, és te behúzod a GTK 3.24-es headerjeit, és akkor arra fog dependelni a programod. "
    Magam részéről még mindig OS szinten néztem; másrészt amennyire tudom, a C egyszerűbb dolog; tehát nem a headerben mondod meg, hogy mi lesz a függőség, hanem attól függ, milyen kódot írsz. Nem csinál meg helyetted semmit.
    Ha egy régebbi cuccal akarsz kompatibilis lenni, akkor annak a hívásait kell használni.
    Visszafele kompatibilitást én mindig úgy tudtam, hogy a régebbi dolgok mennek az újabb OS, HW, stb. verzióval is. HW szinten még OK is, hogy az újabbak régiekkel, de szoftver szinten nekem ez sosem volt meg így kőbe vésve, hogy adott library használata mellett régebbi verziókkal is kell működni a programnak.
    BTW szerintem Androidon sem a SDK régebbi verzióját használja, egyszerűen csak régebbi verzióhoz fordítja, ha azt mondod, hogy az az app menjen 7.x-en.
    Ahogy @lionhearted mondja.

"De ha a kedves framework fejlesztő azt mondja, hogy mától nincs GtkButtonBox, GtkBox van helyette, használd azt, akkor mit csinálsz?"
    Ott kezdődik, hogy ilyen szinten nem kéne össze-vissza változnia mindennek. A "hogy hívják ezen a héten a print parancsot" időszak már vagy 40 éve elmúlt Unix alapú dolgoknál :D

(BTW néztem egyszer egy ilyet, hogy a Unix v1 kernelt előtúrta valaki, és elindította egy PDP emulátoron. Ugyanazok a ls, find, cat, stb parancsok, mint amik most Unix/Linuxon...)

• lionhearted

őstag

válasz urandom0 #41270 üzenetére

Fejlesztőknek könnyű keverni a fogalmakat... Az, hogy adott fordító képes új kódból régin is futtathatót fordítani, az nem egyenértékű azzal, hogy az új kódból fordított új kód képes futni a régi szoftver környezetben.

Új hozzászólás Aktív témák