- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
urandom0 #41270 üzenetére
Annyira régiekkel mondjuk ne sokat akarj kezdeni (ha feltelepíted, akkor valószínű összedől csomó minden). Viszont ha http-n megnézed a repószervert, ott van az összes régi verzió.
"De, normál esetben pont ezt jelenti. Pontosabban ez úgy nézne ki, hogy fent vannak mondjuk a GTK 43 devel libjei, és te behúzod a GTK 3.24-es headerjeit, és akkor arra fog dependelni a programod. "
Magam részéről még mindig OS szinten néztem; másrészt amennyire tudom, a C egyszerűbb dolog; tehát nem a headerben mondod meg, hogy mi lesz a függőség, hanem attól függ, milyen kódot írsz. Nem csinál meg helyetted semmit.
Ha egy régebbi cuccal akarsz kompatibilis lenni, akkor annak a hívásait kell használni.
Visszafele kompatibilitást én mindig úgy tudtam, hogy a régebbi dolgok mennek az újabb OS, HW, stb. verzióval is. HW szinten még OK is, hogy az újabbak régiekkel, de szoftver szinten nekem ez sosem volt meg így kőbe vésve, hogy adott library használata mellett régebbi verziókkal is kell működni a programnak.
BTW szerintem Androidon sem a SDK régebbi verzióját használja, egyszerűen csak régebbi verzióhoz fordítja, ha azt mondod, hogy az az app menjen 7.x-en.
Ahogy @lionhearted mondja."De ha a kedves framework fejlesztő azt mondja, hogy mától nincs GtkButtonBox, GtkBox van helyette, használd azt, akkor mit csinálsz?"
Ott kezdődik, hogy ilyen szinten nem kéne össze-vissza változnia mindennek. A "hogy hívják ezen a héten a print parancsot" időszak már vagy 40 éve elmúlt Unix alapú dolgoknál(BTW néztem egyszer egy ilyet, hogy a Unix v1 kernelt előtúrta valaki, és elindította egy PDP emulátoron. Ugyanazok a ls, find, cat, stb parancsok, mint amik most Unix/Linuxon...)
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- VR topik
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Túra és kirándulás topic
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Antivírus szoftverek, VPN
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest