- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HP notebook topic
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CPU léghűtés kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick3D
senior tag
válasz
#63718632 #39862 üzenetére
Szuper köszönöm mindenkinek a segítséget!
Ha lesz időm akkor már holnap megpróbálom.
Visszajelzek majd, hogy sikerült
(Szándékosan nem írtam erről még mert szerintem csak tünet volt és nem az okozója a bajnak. 3 napos Ubuntun mikor munkálkodtam. Azt írta ki egyszer, hogy nincs elég hely stb... Én meg néztem, hogy mi van?! még van több mint 400GB. Aztán csak erősködött én meg találtam pár megoldást amit végig próbálgattam terminálba. Megjegyzés: IoT 2% volt használatban és a drive 9%-a.
Aztán kapott egy resit. Itt meghalt a linux de olyannyira, hogy nem is bootolt be. Lenyomtam pár clear cuccot és szerintem valami fontosat is kitörölt. Megismerkedtem a ttyvel. Majd miután nem tudtam bejelentkeznivissza mentem winre és ott folytattam a munkát. A nap végén mondom megpróbálom még1x és akkor valami csoda történt és bebootolt a linux
Azóta nem csinált ilyen manővert pedig nyúztam rendesen és azóta ráment több mint 100 giga arra a drivera.
Ebből arra következtetek, hogy valami a telepítés során ment félre, valószínűleg user error a partíció létrehozása során.)
#39864tordaitibi : Wao, köszi! Erről nem is tudtam. Be van kapcsolva. Nekem dettó egy ilyen van a biosban is. Most ki lett lőve, ahogy írtad.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest