Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz cigam #28862 üzenetére

A régebbi linkeden elérhető SSD cikkben máris belefutottam a sudo szükségességébe.

Nem tudom melyikőnk írására gondolsz, de az enyémben javításokat kellett már az elején eszközölnöm épp amiatt, hogy legyen sudo v. ne legyen, már nem emlékszem.

Ha ma már idejétmúlt az SSD Linux írás, akkor még jobb, de ez napi probléma, hogy a parancsok elé nem írják oda a kezdők a sudot, ebből úgyis tanulnak majd. :)

Mikor én vettem az Intel 520-as SSD-t, pontosan nulla elérhető írás volt magyar nyelven legalábbis, úgy kellett öszekoldulni az infókat, azt követően készült berus.berus írása.

Szerintem van még olyan SSD disztró páros, ahol nem árt, ha odafigyelnek, 3.16-os kernelt is használ még disztró, nem is kevés, ha jól látom most épp 2. a distrowatch listán.

Valószínű, hogy régebbi rendszerek is használatban vannak, de feltételezem, hogy azokat használók már összeszedtek annyi rutint az évek alatt, hogy vagy maguktól tudják, vagy több bejáratott helyet is ismernek, ahol rákeresnek/kérdeznek.

Ilyesmire is jó lehet egy ilyen írás....

Elfogadom az érveidet, nem életszerű az Ubuntu topikon egy ilyen SSD-s írás. Nincs is benne az Összefoglalóban, így megnyugvással töltsön el ez. :)

Halkan jegyezném meg, hogy attól, hogy minden ellenőrző parancs jó eredményt hoz, nekem még nem tűnik feleslegesnek az egész ellenőrzés/optimalizálás, a swappines limit beállítása is hasznos lehet, a deadline átállítása noop-ra szintén. De gondolom nálad már noop-on van a scheduler. Nem árt, ha le van írva, hogy az SSD mellett lévő HDD még véletlenül se noop-on fusson, de ezt úgyis meg tudják a felhasználók kérdezni a bejáratott helyeken. Gyanítom ezeket a Linuxos topikokat nem sorolod eme helyek közé.

(#28863) cigam

Azért nem azt ajánlottam, mert nem friss, az alapjául szolgáló írás meg rövidebb is. :-)
    Lehet, hogy ki is szedem az írást a kezdőből is, aztán vagy frissítem vagy csak megtartom magamnak. Ha valaki kérdez, átirányítom ide hozzátok, mert én nem mondom senkinek, hogy ne foglalkozzon semmivel, jó az úgy, ahogy van. :N

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz cigam #28862 üzenetére

Átfutottam a cikked, és nem is értem hogy miért nem azt ajánlottad? Sokkal frissebb infók vannak benne, és már ott a sudo a parancsok előtt.

Új hozzászólás Aktív témák