Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple MacBook
- GB10 Superchipre épülő minigépet villantott az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Aktív témák
-
dekoninck
aktív tag
Nem feltétlenül kell driver, a legtöbb hardvert felismerik a Linuxok.
Itt van egy teszteredmény, de már 1 éves, azóta csak javulhat a helyzet. Ha ATI video van benne, ahhoz kellhet driver, részleteket lásd akár ezen a fórumon is. -
Vladi
nagyúr
Szia!
Nem kell tartani tőle. Nem harap.
Igaz nehéz lesz először, de ha szánsz rá időt és energiát, menni fog.
Íme a jelenlegi prognózis a laptopoddal. Remélem ez az a modell.
Driver itt némileg másként működik. A Linux alapból támogat egy csomó eszközt, ha mázlid van nem kell vacakolni. Ha nincs, akkor kezdődik a csomag, majd driver vadászat, forgatás... de ezt majd később.
A kompatibilitási hibákat én sem értem mire vonatkoznak.
-
Major Major
senior tag
Tartok a váltástól, hiszen eddig nem is láttam más op rendszert
Nem fog menni egy pillanat alatt az átállás, abban ne is reménykedjMikor én kb. 1 éve elkezdtem linuxozni, egy darabig még dual bootoztam, és x idő linux után mindíg menekültem vissza a megszokott winhez. Aztán x egyre nőtt, végül teljesen belaktam az új rendszert, és a win minden bajával együtt eltávozott az örök vadászmezőkre...
ASUS F5V notin szeretném használni és még linux-os drivereket sem talátam hozzá ( innen az aggodalom ),
Nem nagyon adnak ki a gyártók linuxra drivercsomagot, inkább az "oldd meg ahogy tudod" hozzáállás a jellemző. De nem kell pánikolni, nagy valószínűséggel a notidban levő alkatrészekhez van driver, csak innen-onnan össze kell szedni őket. (Erről majd akkor, ha ott leszel, és konkrétat kérdezel)továbbá más win -es gépekkel vannak kompatibilitási hibák?
itt milyen interfészre gondolsz?openoffice kezeli a office fileokat, azokat a fileokat amiket openofice-al hozok létre más gépen használhatóak lesznek office-al?
ez meg csak attól függ, hogy milyen formátumban mented a dolgaidat, de igen, mindkét eset általában működik
Aktív témák
- Honor 90 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű! HP EliteBook 840 G7 i5-10210U 16GB 512GB FHD 400nit 1 év garancia
- Playstation 4 Pro 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest