- Milyen egeret válasszak?
- 3D nyomtatás
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA® driverek topikja
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Hopsz, jah hogy azt Te írtad. Gratu.

Ha már a "népművelésnél" (
) tartunk, hadd fecsegjek még egy kicsit:
Két dolgot - nem technikai jellegűt - tanítanék meg minden újonc Linuxosnak. (Talán nem is linuxosnak, hanem minden számítógép használónak)
- Tessék kommunkálni a rendszerrel. Elolvasni, lefordítani és értelmezni a hibaüzeneteket. Mert vannak és használhatóak.
"Nem csatolja ezt az izét." "Mit írt ki?" "Nem tudom, nem olvastam..." Ismerős?
- Tessék elfelejteni a "windows: sz@r" mentalitást. Itt nem működik a "Linux: sz@r".
Ha valami nem működik elsőre, akkor mindenki magában és a probléma megoldási módszerében keresse a hibát.
-
Cathfaern
nagyúr
A linux az olyan mint egy gép: ha állítasz rajta valami adatot, akkor annak megfelelően működik tovább. A windows pedig mint egy házikedvenc, nagyjából tudod mire mit reagál, és hogy mit / hogyan csinálj ha el akarsz valamit érni, de néha megmakacsolja magát és a saját feje után megy

Igazából a linuxxal az a probléma, hogy relatív könnyű falakba ütközni, már a legelején is. Ilyen windows esetén nem létezik, egy alapvetően használható rendszert csak next nyomkodásával az esetek 99%-ban megkapsz. És ezt nem csak debian, gentoo és egyéb egzotikus disztribekre mondom, volt egy időszak, amikor rendszeresen próbálgattam különböző linuxokat (mandrivia, slackware, suse, red hat, stb) és bizony volt, hogy a telepítő megmakacsolta magát és valamiért már az alapokat se tudtam felrakni. Aztán persze mindegyik megoldható volt, pl. más kernel kellett egyik esetben meg ilyesmik, na de aki életében először lát linuxot, ilyenkor azt mondja hogy hát kérem én ebből nem kérek. Ami tény, hogy ha akad egy probléma, linux alatt könnyebben, de inkább úgy fogalmazok biztosabban kijavítható, de csakis megfelelő tudással. Amivel vagy rendelkezik az ember, vagy megkeresi neten, ahogy írtad is...de az emberek nagy része alapvetően képtelen keresni, nem hogy mélyebben szakmai dolgokat, amit esetleg még nem is ért, nem tudja a pontos kifejezéseket...szinte reménytelen.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Rampage SHIVA ZALMAN 500W
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) tartunk, hadd fecsegjek még egy kicsit: