Hirdetés
Aktív témák
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
Toshiba L300-2CE.
Havernak még volt ilyen régebbi ubival, asszem fujitsu notival, de nem tom, hogy hogy oldotta már meg... De az asszem fujitsu noti volt.
Toshibáknál elvileg hiányzik valami a vezérléshez, vagyis valahol olvastam valami ilyesmit, bár akkor win alatt sem lenne tök életes, de win alatt meg jól szabályozza.
-
hackeeeee
Jómunkásember
acpitz-virtual-0
Adapter: Virtual device
temp1: +52.0°C (crit = +114.0°C)coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Core 0: +44.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)coretemp-isa-0001
Adapter: ISA adapter
Core 1: +45.0°C (high = +105.0°C, crit = +105.0°C)Ezután mit, hogy? Bocsi, hogy így kérdezem. Csak ténylegesen kezdő linuxosként nem akarok semmi hülyeséget csinálni.

-
hackeeeee
Jómunkásember
sensors-nál végig yes kell? Utolsónál vmi kernel kapcsolód volt, ott inkább no-t nyomtam...v mindnél yes kell?
a pwm-nél viszont: "/usr/sbin/pwmconfig: There are no pwm-capable sensor modules installed"
Na utólag néztem, hogy mindenhova yes kell, szal végignyomtam mégegyszer a sensor-okat, és mindenhoa yes-t toltam...
-
moma
őstag
igen be van kapcsolva és be van dugva
de még egyszer, sudozva teljesen jól működik, csak a saját felhasználómmal nem. 32 bites ubuntu 10.04.body007
szerintem valahogy talán úgy tudod megoldani, hogy ebbe a mappába:
/usr/lib/mozilla/plugins
be linkelsz valamit. nálam ez a file van most ide linkelve:
/etc/alternatives/mozilla-javaplugin.sode korábban volt, hogy ezt a filet kellet belinkelnem és helyrejött:
/usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6.0.20/jre/lib/i386/libnpjp2.so
(ha más a java verzió más az útvonal)de nem vagyok tisztában a a mögöttes miértekkel szóval ez csak egy gyenge tipp abból kiindulva ami nálam korábban működött. lehet valaki itt szakszerűbb tudással bír ez ügyben

lehet az is egy járható út lenne ha kiderítenéd, hogy a seamonkey plugin mappájába(ami kérdés hol van)mi van belinkelve és azt belinkelnéd a mozzilába is. és nekem most nem kellett semmit barkácsolni magától rendben lett minden.
ja és még egyszer: nálam a sunos java van fönn a partner tárolóból, meg a plugin(a tárrolóknál ez eleve ott van csak nincs bejelölve).
-
hackeeeee
Jómunkásember
Külön nem próbáltam semmit még.. Ahogy update-eltem, telepítőnél szabályozta, azt hittem megoldódott a gond, de rájöttem, hogy mégsem...
Viszont néha alig akarja megpörgetni a ventit, multkor már elég gyanusan meleg volt a noti "háza", restart, win7, aztán volt a proci vmi 65 fok környéke, úgy, hogy csak neteztem...
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Nyilván, amiért jelenleg Windows van rajta, a 140 GB-os partíción is NTFS fájlrendszer van. Pontosan ezt szeretné elérni, hogy újratelepítésnél az adatai megmaradjanak, ezért kérdezte. De most le kell formáznia mindenképp ugye.
Amúgy lehet azért telepítené újra, mert később szeretne áttérni Fedora-ra.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#25584) konfar.dani: Ubuntu 10.04-en frankón megy az a Radeon a nyílt meghajtóval, nekem most X1600-as van a notimban, az is megy. A Wi-Fi-vel és a hanggal elméletileg nem lesz gondod, ezeket mind szereti.
Az mostani adataid meg megmaradnak, ha lemented őket valahova előtte, vagy jól átgondoltan, megfelelő eszközökkel particionálsz. -
TrollBalint
addikt
ez nem tudom hogy érted, hogy lehet rootként futattani, de ha úgy ahogy én , akkor nem lesz jó. Nekem ez azt jelenti, hogy van egy file, amit el tudok indítani, ha belépek és van root jogosultságom és az megcsinálja amit én most manuálisan. Viszont erre irtam, hogy a gépen van még egy felhasználó, akinek nincsen root jogosultsága és nem is szándékozom neki adni.
-
Tudom, ezért kell az rc2.d-be raknia, hisz alapból, hacsak át nem állítja, akkor abban a könyvtárban levők futnak le rendszerinduláskor. Az rc.local fájl meg egyszerűen egy S99rc.local nevű script az rc2.d-ben, szal mindegy, hogy oda rak egy saját scriptet, vagy beírja az rc.local fájlba a cuccost. Mivel az interfaces fájl át lett írva, ezért az rc-sysinit.conf fájban is át kell írni az lo-t eth0-ra különben nem fog, illetve unknow futási szinten fog indul a rendszer. Mivel ezt teszi, az rc.conf-ban levők sem futnak le, és csak csalódás éri szegényt, hogy nem használ a dolog. Ez egyébként a Lucid sara, illetve az Ubuntué, mert a régebbi rendszereknél, illetve a Kubuntunál az interfaces "eth0-sítása" nem jelent problémát a futási szinteknél. Ezt saját magam tapasztalataira alapozom, ebből voltak nekem már problémáim.
-
Init.d van, meg symlinkek az rc0-6.d könyvtárakba. Gyakorlatilag berakja az rc2.d-be S99 kezdőnéven a futtatható fájlt (a 99-es szám biztosítja az utolsók közt lefutást), az a 2-es futási szinten lefutó scriptek könyvtára. Viszont ha átírta az interfaces fájlban az lo-t meg a loopbackot, akkor nem tudja értelmezni és unknow futási szinten indul a rendszer, ebben az esetben nem fut le, de írtam a megoldást is.
Na persze van rc.local is a /etc-ben, de az olyan snassz, meg az is az rc2.d-ből van lefuttatva, és egész véletlen S99-el kezdődik.

És amúgy is érdemes megjavítani a futási szintet. -
rollins
őstag
Hát most sem tökéletes totem-mel, mert dunatv-n kívül máshol akadozik a kép, késik a hanghoz képest.

Hang most van, pulseaudio-t ki is löttem, most Alsa megy, de ennek tök mindegy.
Hogy mi történt a vlc-vel..., nem tudom.
Előtte jó volt. Talán az ffmpeg frissítése óta, passz. windows hang codecet: wma2, wmap, stb nem tud a vlc. Már medibuntu-ról is raktam fel pár dolgot, de vlc-hez ez sem segített.
smplayer wmv -t hanggal csak pulseaudio-val tud (bár lehet config kérdése), de ahhoz meg nincs mozilla plugin
Pedig tele van a /usr/lib/win32 windowsos codec-ekkel, mplayer bármit lejátszik amit eddig próbáltam, csak mplayer-mozilla plugin meg nem tud kapcsolódni ff-ben péld. a mtv-hez, dunatv-hez stb.
Ezek ilyen apróságok, de kicsit bosszantó, mert mostanában csak ubuntut használok.
Bocs, kisírtam magam.
-
rollins
őstag
Hello! Már tavaly is kérdezted mióta uborkázom
(akkori fedora vs radeon problem miatt)
Nálam meg kép van, hang nincs VLC-vel. Gyanús az ffmpeg 1hetes biztonsági frissítése és talán ezért van valami bug, vagy tiltás. VLC nem is tudom mikor frissült utoljára...
Újabb hibák VLC-nél:
stream wmv videóknál (aszem m1 videótára is ilyen), vagy letöltött wmv-knél nincs hang
Előtte is volt problem:
például dunatv online vagy videótár videóinál meg szinte rögtön az elején csak úgy kilép a firefox (vlc pluginnal)
(de akkor legalább az m1 videókat lehetett nézni és volt hang is)Sajnos firefoxban a gnome mplayer meg nem tud kapcsolódni (péld m1, dunatv) bizonyos szerverekhez illetve nem tudom mi lehet a baja, hogy el sem tudja kezdeni a lejátszást. Kiírja, hogy connect... ,azt annyi.
-
EmberXY
veterán
Köszönöm, kipróbálom mindenképpen.
Nem torrentezek, mobilnettel bajos lenne egyébként is, csak úgy általában foglalkoztat a töredezettség problémája (windows alatt is figyeltem erre), mert elég sokat használom a gépet, meg adatok jönnek-mennek ugyebár, ezért kérdeztem, hogy lehetőleg optimálisan működjön a rendszer.
Köszönöm a segitséget, nemrég kezdtem az ubuntut használni, még sokat kell tanulnom
.
-
törölt tag
1,5GB ramom van, és 2,1GB swap. sokszor fut VBoxban másik os (olyan 8-900MB ramfoglalással), így swapolni is szokott, de nekem nem dobálja a fejet, nem mocorog, ahogy sheratan-nál. vagy nagyon halk, vagy nagyon rossz a fülem.

win7nél elvileg a shadowcopy (vagy hogy híjják a rendszervisszaállítást) miatt csinálja, ha jól emlékszem.
és bután visszakérdeznék: mé', avn ahol ez automatikus?
bár ezek szerint kicsit szőkés lenne a kérdés. -
törölt tag
hát, az ssd kicsit drága mulatság lenne... egy bootvinyónak elégséges 30 gigás ssd az olyan 25 ezer, plusz akkor kell egy beépítőkeret az adatvinyónak, amit itthon nem is láttam nagyon, ebay-ről tudok rendelni olyan 10ezerért... annyit most nem ér a kattogás

az energiatakarékosságot ha még jobban kikapcsolom, és nem állítja le a vga-t meg a procit sem, akkor gyakorlatilg nem fog semmit érni az akkumlátoros üzemidő, mert olyan rövid lesz

de majd ezt a powertopot megnézem, bár most elég ritkán csinálja, hogy a hdparm-mal beállítottam. -
A 40 pin-esre gondolsz?
Majd meglesem olyannal is meg másik csatin is.(#24913) AronQuercus: Ahogy Vladi írja a kernel felismeri a hangot. Nézd meg a leírást. Ennyi az egész:
terminálba,
sudo alsamixer
én sudo nélkül néztem úgy is megy
itt a szépen told fel a hangerőt
Mondjuk Te azt mondod, h nem látszik a gui-s beállításnál a hangkari...
Ha nem látsz eszközt itt sem, ennek a kimenetét másold ide:
lsmod | grep snd -
Ez előtt volt rajta egy ubi luci béta (kibelezett, light verzsőn), az is marha lassan boot-olt, az ablakozás is gyatra volt azért gondoltam erre. De mivel ott volt splash nem láttam, h gondja lett volna. Lehet a vinyó feküdt meg? Azt, h tudnám kideríteni? Egyébként live-on ez a tiny nagyon hasit (10 Mb az egész, gui-val
) -
dma-t a hdparm-al kapcsolgattam (-d0/1) de nem változott (vagy csak elfelejtettem újraindítani?). Mindgyárt idemásolom, még boot-ol a drága

root@box:/home/tc# hdparm /dev/hda
/dev/hda:
multcount = 0 (off)
IO_support = 0 (default 16-bit)
unmaskirq = 0 (off)
using_dma = 1 (on)
keepsettings = 0 (off)
readonly = 0 (off)
readahead = 256 (on)
geometry = 58168/16/63, sectors = 58633344, start = 0Ez a telepítés utáni első boot-nál jelentkezett, tinycore linux, ext3, régi p3, régi 30 Gb vinyó
root@box:/home/tc# uname -a
Linux box 2.6.29.1-tinycore #1337 SMP Fri Apr 10 19:12:39 EEST 2009 i686 GNU/Linux -
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
mc? dehát az csak sima fájlkezelő. Akkor miért látott törölt fájlokat is?

Ha az alaplapot felszámolták, akkor kétlem, hogy ne szerették volna elkérni a pénzt a HDD-ért is.
A rohadt életbe, dögöljenek meg, most nekem csináltak pluszmunkát, azzal, hogy szarnak bele az egészbe, és nem tekintik embernek a klienseket... Pedig ők az állatok...
Őőő, hát fogjuk rá.

-
Sk8erPeter
nagyúr
Oké, de milyen programmal sikerült ennyit lementened?

Épp ez volt a kérdés.
---------
A HDD-cserére én is gondoltam, de annak mi értelme lenne az Asus szempontjából? Akkor fel kellett volna, hogy számolják. Legalábbis nem hiszem, hogy ott potyognának az égből a 320 GB-os Hitachi-vinyók
OFF: előző avataroddal mi van? Meguntad?
Úgy megszoktalak már küklopsznak, az egyedibb. 
-
hackeeeee
Jómunkásember
L300-2CE noti alatt van a jelenség.
Lényegében annyi, hogy ha terhelve van a procit, akkor van amikor felpörgeti a hűtőt, de utána viszont IDLE-ben nem veszi vissza, tehát elég "zajos" marad a gép. A másik eset, ami mostanában van az, hogy nem is tekeri fel a hűtőt terhelés határása, és restartkor meg kb. forró levegő jön ki a gépből. Tehát valami gond lehet a ventivezérléssel.
Win alatt pedig tökéletesen működik.
-
rankesz
veterán
Kiszedtem az SSD-t és úgy próbáltam meg telepíteni, a státusz csík eljut 9x %-ig., már az időzónát és az usereket állítgatja majd karakteres módban kidob valami errort, és bejön a LiveCD kipróbálós felülete, resart után a cd-t kivéve ismét csak egy árva kurzor pislákol a sarokban és semmi se történik.

-
floatr
veterán
Hát nem is tudom már, annyira beteg ez az egész.
Itt van egy nem kispályás videokari a laposban, és folyamatos szopás van vele, mert vagy az xorg fejlesztői, vagy az ati szoftveres csapata (muhhaha) egyszerűen szarik bele a ventillátorba.
És akkor tegyem fel nyugodtan bármelyik kurrens disztribúciót, és ajánljam a "pórnépnek", miközben a két nagyobb GUI már eleve arra optimalizál, hogy kompozitos üzemmódban pörög a gép...?
Ehhez képest még az integrált intel "fos" is problémamentes. Hihetetlennek tartom ezt az apátiát mindkét fél részéről, miközben már az Ubuntus Harrington-nak is van egy saját PPA repository-ja is arra, hogy ezt a backfill baromságot ki lehessen ütni. Szerencsétlen már kínjában csinálta, mert tele van a launchpad ezzel kapcsolatos duplikált bug reportokkal, és az xorg-osok is, meg az atiék is vonogatják a vállukat.Áhh, csak felhúzom magamat rajta...

-
hali01
őstag
Ezzel úgytűnik,nincs szüksék beavatkozásra.
Bár még meg sem száradt a merevlemezen.De eddig minden megyen
ami a másiknál nem.
Vannak effektek,megy a médialejátszó,nem sztrájkol a szoftverközpont.
Nem akarom elkiabálni!De eddig OK!!
De nagyon köszi mindenkinek a segítő szándékot!!!!!!!
Remek srácok vagytok!!
Ha bajom van úgyis jövök
Hali01
-
hali01
őstag
Igen,frissítettem.
Jó sok mindent letöltött.De erre az öreg masinériára nem biztos,h a legújabb rendszer a legjobb választás.
Most is röcög,akad.Még az ikonok is eltüntek az asztalról.
A szoftverközpont is kinyílik,majd eltűnik.
Kész káosz van itt
Netezni legalább tudok
Még jó,h ezen kívül van még három gép itthon. -
FixY67
senior tag
Pedig maga a téma nem lenne érdektelen, csakhát...
Pl. az nekem is piszkálja a csőröm egy ideje, hogy ha kifejezetten kezdőknek készítenek egy disztribúciót, abban miért nincs egy az alapvető igényeknek megfelelően bekonfigurált netfilter?
Mikor két napig nem volt routerem, gondolkodás nélkül felcsatlakoztam a netre az ubuntuval. Fél nappal később jutott eszembe, hogy ott fut a rengeteg szolgáltatás és a netfilter gyakorlatilag ki van kapcsolva. -
-
törölt tag
első reakcióm nekem is ez volt, de mégsem. most frissítettem VBoxban, és ez lett az alaptéma. sokkal kevésbé rikító, mint az osx.
http://fc00.deviantart.net/fs36/f/2008/273/4/4/Mac_Os_X_Leopard_Screen_Shot_by_iCate.png
vs.
http://lh6.ggpht.com/_1QSDkzYY2vc/S4_AiQE94QI/AAAAAAAAAdE/MENGd2GhjQ4/warty-final-ubuntu.jpg -
-
mzx
senior tag
Nem latok rémeket.
De tényleg nem értettem, mire utalt az illető. Ha te mondod ... 
Amúgy még most se értem, hogyan jön ide a felulet magyar nyelve miatti utalása...
Szóval egyszeruen arrol van szo: Emesene nem engedett belépni engem, aMSN meg igen.
Más célom nem volt, mint belépni loginommal egy ubis msn kliensbe. 
Az meg, hogy elkezdtem egyre inkább a synaptic -ot hasznalni , a terminálos parancsok helyett, elsősorban neked köszönhető, na meg sokan mások is "rúgdostak" engem (jó értelemben
), hogy az a biztos, én ,kezdőként használjam már azt.
Szóval nem az én érdemem, ha erről van szó...Na mindegy, annyira kezdő vagyok, hogy az illető utalását se értem ... ez van

-
-
D®. GeNy@
aktív tag
Szia!
Először ezt próbáltam:
$IPT -A FORWARD -p tcp --dport 5900 -j DNAT --to 192.168.0.12:5900 ennek a végére nem kellene az ACCEPT szócska esetleg?

a másik (/sbin/iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 5900 -j DNAT --to 192.168.0.12:5900 abszolút nem volt jó.
HA csak a forward sorokat másolom (azaz $IPT -A FORWARD -p tcp --dport 5800 -j ACCEPT, azzal a Linux gépen "nyitok" portot, de a hálózaton lévő gép ipjére attól még nem forwardolok, nem?
-mindenesetre nem jó a vnc az xp-s gépen. 
-
harry
veterán
Egyből telepítés után fel is húztam minden frissítést, tehát 'szűz' telepítést lényegében nem használtam - de így is ment jól a rendszer - egy darabig.
Sajnos amúgy elég változó, hogy mennyit / mikor használom a gépet, meg néha öcsém is (bár csak net, nem nyúl rendszer dolgokhoz).xlogokat megpróbálom majd legközelebb megnézni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Izé, nem akartam leírni az odd dolog kifejletét, mert lehet vicc tárgya lennék utána.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szóval, a kérdéses lemez audio cd volt, erre rájöttem, mikor felraktam a cdck progit, és az megmondta. Aztán mondom, ha az látja, akkor valaminek lennie kell, átkattintottam az xripper progiba, megnyomtam a rip gombot, és már jött is át a cucc a lemezről.
Szóval nem voltam felkészülve rá, hogy az audio cd-t nem lehet úgy elérni, mint egy átlag cd-t. Féltem, hogyha ezt leírom, akkor kitör a kacaj.

-
Ott az igazság

Ha valaki win-ről (miről másról is lehetne?...) próbál áttérni linux-ra, az sokkal rosszabb mint egy újszülött
Fölég ha poweruser... Én ebben az értelemben kivétel vagyok, világ életembe rühelltem a win-t, Amigát használtam. Csak hát ügye az is meghalt, maradt pár évig az ms csoda, végül meg linux... -
upszilon
őstag
"Ha szeretnéd kihasználni a géped, végy vindózt és isten áldjon. Nem kell itt az észt osztani, van elég nekünk is."
Vegyél vissza a dumából kicsit nagyfiú!
Igenis-hogy a linuxot először próbálgató felhasználók semmit sem találnak úgy igazán. Van a linuxban minden, mit a bucsuban, de ami ott és akkor valóban kellene az pont nincs. Én is átéltem már ezt az érzést nemegyszer. Tele van az alaprendszer mindeféle butasággal aggatva, de ami kell, azt úgy kell összevadászni. Ugyanez vonatkozik a beállítgatásokra. Onnan, hogy feláll az Ubi az installból, még legalább 3-4 órát bütykölök rajta menetrendszerűen, mire használható rendszerem lesz. (Igaz, már megoldottam ezt a Remastersys progival) Szóval el sem tudom képzelni mért van ekkora nagy szátok a segítség helyett. Nyilván, hogy a winfoshoz fogja hasonlítgatni, mert azt ismeri. Ez nem linuxfikázás, csak még nem tud rendesen kérdezni. Nekem is szoknom kellett a dolgot és többször ment el a kedvem ilyen szájkaratés dumáktól mint amit Te is itt produkáltál. Szóval több megértést a Windówsról áttérőknek és kevesebb hőbörgést!
-
Ne hülyéskedj, itt még a legfrissebb kiadásban sem váltanak fő verziószámot, márpedig a 9-es 10-esre ugrott, hála az új esztendőnek. Gondolom azért majd a 10.04-es Ubiban lesz új Kata, egyelőre a 10.1-es egyáltalán nem támogatná a rendszert, így minek tennék bele ugye. Viszont már folyik a tesztelése a zárt meghajtóknak.

-
lapa
veterán
ilyenek vannak lsmod-ra:
mantis 51588 0
lnbp21 11008 1 mantis
mb86a16 30592 1 mantis
stb6100 16516 1 mantis
tda10021 15364 1 mantis
tda10023 15876 1 mantis
stb0899 44164 1 mantis
stv0299 19848 1 mantis
dvb_core 110252 2 mantis,stv0299
i2c_core 36000 9 nvidia,mantis,lnbp21,mb86a16,stb6100,tda10021,tda10023,stb0899,stv0299szóval ha jól értem igen. ebből a vastagon szedettek kapcsolódnak közvetlen az eszközhöz, a többi csak azért töltődik, mert gondoltam így biztos ami biztos.
szóval szerintem a firmware nem töltődik be, csak nemtom merre tovább.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hmmm, ezt dobta ki az eltűnős lemezre:
rudanek@rudanek-desktop:~$ dmesg | tail
[ 5005.843730] sr 1:0:0:0: [sr0] Add. Sense: Illegal mode for this track
[ 5005.843753] end_request: I/O error, dev sr0, sector 0
[ 5005.874646] sr 1:0:0:0: [sr0] Result: hostbyte=DID_OK driverbyte=DRIVER_SENSE
[ 5005.874663] sr 1:0:0:0: [sr0] Sense Key : Illegal Request [current]
[ 5005.874675] sr 1:0:0:0: [sr0] Add. Sense: Illegal mode for this track
[ 5005.874700] end_request: I/O error, dev sr0, sector 0
[ 5005.879757] sr 1:0:0:0: [sr0] Result: hostbyte=DID_OK driverbyte=DRIVER_SENSE
[ 5005.879774] sr 1:0:0:0: [sr0] Sense Key : Illegal Request [current]
[ 5005.879785] sr 1:0:0:0: [sr0] Add. Sense: Illegal mode for this track
[ 5005.879811] end_request: I/O error, dev sr0, sector 0Ezt a nem eltűnősre:
[ 5143.575568] Buffer I/O error on device sr0, logical block 0
[ 5143.575579] Buffer I/O error on device sr0, logical block 1
[ 5150.592199] sr 1:0:0:0: [sr0] Unhandled sense code
[ 5150.592218] sr 1:0:0:0: [sr0] Result: hostbyte=DID_OK driverbyte=DRIVER_SENSE
[ 5150.592227] sr 1:0:0:0: [sr0] Sense Key : Medium Error [current]
[ 5150.592239] Info fld=0x0
[ 5150.592244] sr 1:0:0:0: [sr0] Add. Sense: No seek complete
[ 5150.592254] end_request: I/O error, dev sr0, sector 0
[ 5150.592272] Buffer I/O error on device sr0, logical block 0
[ 5150.592283] Buffer I/O error on device sr0, logical block 1Ezt meg egy hibátlan beolvasott lemezre:
[ 5150.592227] sr 1:0:0:0: [sr0] Sense Key : Medium Error [current]
[ 5150.592239] Info fld=0x0
[ 5150.592244] sr 1:0:0:0: [sr0] Add. Sense: No seek complete
[ 5150.592254] end_request: I/O error, dev sr0, sector 0
[ 5150.592272] Buffer I/O error on device sr0, logical block 0
[ 5150.592283] Buffer I/O error on device sr0, logical block 1
[ 5272.110847] UDF-fs: No VRS found
[ 5272.110862] UDF-fs: No partition found (1)
[ 5272.124269] ISO 9660 Extensions: Microsoft Joliet Level 3
[ 5272.124309] ISOFS: changing to secondary rootEz egy régi CD olvasó, de nem beteg, alig fél éve telepítettem róla a komplett rendszert.
-
konfar.dani
aktív tag
Én nem akarom semmiképpen sem újratenni a közeljövőben.

Kb. 2-3 évet szeretnék ha kibírna ez a rendszer, ami most fent van.
Ez lehetséges?Eltudom rontani valamit normális használat esetén?
Lehet pl. kártevő a nem szoftverközpontból leszedett programokban, ami elronthatja?
Van valami rendszerkarbantartó Linux-ra, vagy felesleges?
Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Steam Deck
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LG LCD és LED TV-k
- Crypto Trade
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! SPACE BLACK MacBook Pro 14" M4 10C/10G 24GB 1000GB Gar!
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Hordozható napelem 10 Watt / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Ezzel is okosabb lettem. 
CIB-es bankolást végeznék, ha valaki kipróbálná....

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Majd megpróbálom áttenni másik csatornára lehet ott jó lesz.

De tényleg nem értettem, mire utalt az illető. Ha te mondod ...