Hirdetés
Aktív témák
-
trassher
addikt
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni hogy SiS 771/671-es grafikus vezérlőt honnan tudnék telepíteni ubuntu 9.10-re?
-
trassher
addikt
Próbáltam a notebookra telepíteni egy uhu-t de az sem lát semmilyen partíciót.

-
trassher
addikt
gparted-et leszedtem de fingom nincs mit kell vele csinálni hogy el is induljon. tálcán írja hogy gparted indítása aztán slussz.
Ennyit csinál kb 4 sec-ig aztán eltűnik. -
trassher
addikt
Kezdek átmenni emósba. A 10 gigás partíciót partition magiccel megpartícionáltam ext2-es rendszerűre de így se jó. Live cd módban látja mind a 3 partítciót és meg is tudom nyitni. Asszem keresek egy gillette pengét és hosszában felvágom az ereim.

-
trassher
addikt
válasz
Major Major
üzenetére
Vinyómat látja mivel eltudom érni mind2 partíciómat.
Ezt írja a terminál.
Előtte töröltem a 10 gigás partíciót hátha úgy majd látja és ott partícionálom de így se lát semmit.
-
trassher
addikt
válasz
ntomka
üzenetére
Ki van írva az ubuntu 9.10 cd-re mivel daemon-ba bemountolva nem ment. Úgy telepíteném mint a sima xp-t. Cd-ről boot és telepítés. Na ugye nem lát semmilyen partíciót (4. lépés a telepítéskor). Ezután gondoltam akkor hogy live cd módban leformázom ext-es fájl rendszerűre a partíciót. Ez sem járt sikerrel mivel nem formázza meg a partíciót ubuntuban. Azt írja hogy Daemon is inhibited.
Csak azt nem értem hogy mi lehet a gond mivel ugyanaz az xp van a notin és az asztalin is. Ugyanolyan eljárással lett megpartícionálva mindkettőben a HDD.
Ennyit látni ha cd-ről botolva telepíteném. -
trassher
addikt
Xp-t használok a notin és az asztalin is. Gondoltam akkor csinálom úgy ahogy ajánlották. Kiírtam cd-re. Szépen be is bootolt róla, eljutottam a partíciókezelő részig ahol viszont semmilyen partíciót nem lát. Na mondom akkor live cd-s indítás és ott majd megformázom a partíciót a linuxnak aló ex1 ex2-re már ha jól emlékszem a nevére. Így se jutottamsemmire mivel kidobja a hibaüzentet: Daemon is inhibited.
Itt egy kép
-
trassher
addikt
Sziasztok!
Lenne egy idgesítő problémám. Laptopra felraktamaz ubuntu 9.10et gond nélkül daemon tolls-be való mountolással. Most próbáltam felrakni az asztali gépemre is de miután újraindul a gép és kiválasztom az ubuntut megfő. Végigmegy az ellenőrzés majd ezt a hibaüzenetet dobja: Nincs gyökér fájlrendszer. A partícionáló menüben adja meg.
Partition magciccel csináltam egy új 10 gigás partíciót hátha ez a baj de arra sem tudom telepíteni. Esetleg van valamilyen ötletetek mi lehet a baj?
Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3630
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest