- Előre vagy hátra? A SilverStone rackmount házának mindegy
- Két új Arrow Lake HX CPU érkezik a gamer notebookokhoz
- MacBook Neo vs MacBook Air – Megéri a félár?
- Ha az alaplapi hangchipnél jobbra váltanál, itt az új Sound Blaster hangkártya
- ASUS blog: 2K-tól a 4K-ig és tovább a Radeon RX 9000-es szériával
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- Rácuppan a Steam eszközökre a Unity
- Nem követi az NVIDIA dupla pontosságra kialakított modelljét az AMD
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen asztali médialejátszót?
Aktív témák
-
rvR--
csendes tag
Hali!!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy:
Meg kéne osztani a netet, úgy, az iroda fele utp, másik fele wireless kapja a vonalat (10-10 gép kb); van egy server. A HP-nál minden user accountot meg restrictiont meg mindent megcsináltak; a konfigok meg vannak írva. A router állandoan dobálja a netet, a gépeken, amik csatlakoznának, xp van. Vettünk egy új router-t, az a ledobálást megoldotta, az előz kontaktos volt
. Mivel 2napig folyamat; service restart... fail.. ezt láttuk; a csomagok abszolut nem mentek a serverre, elhatároztuk, h bevisszük a BME koliba a gépet és egyik ismerős megpróbálja VPN en keresztül meghakkolni a dolgot.
Notirol kezdte, megvolt a default user/ pass, ami kellett (asszem root/bridge, de mind1)
Ubuntut és gnome ot használt, KDE-s próbálkozás is volt; de volt, hogy gui nélkül próbálkozott, x-window-system nélkül, midnight commanderböl, úgy, hogy configokat szerkesztgetett.
Keresett vagy 3 guide ot.. vmelyik ponton mind hiányos volt, de nagy nehezen sikerült, 3szori ubuntu ujratelepités meg noti-verés után elérni, hogy megérkezzenek a serverre a csomagok. Onnantol bekonfigolni már nem volt nagy cucc.
Viszont az összes user rule + restriction hasznalhatatlan lett, így a végén 5nap szenvedés után csak fileserverként szuperál a dolog, nem az eredeti elképzelés szerint, a Hp azt mondta, h nem 2 fillér lesz ujra megcsinalni a user-rendszert, szóval elég kellemetlen a helyzet
Vki tudja, hogy mi lehetett a hiba?
Ezt a configolás dolgot nem én csináltam, csak BME-s ismerősöm mondta,h mennyit szenvedett ezzel, hátha ti tudjátok, hogy mit kellett volna pontosabban beállítani, vagy milyen lépés maradt ki, mit nem ellenőriztünk.
Ha esetleg vmi főbb dolog hiányzik a képből, írjátok meg, utána kérdezek, s mondom...
Ha így lenne, előre is sorry, én csak hallásból tudom a történetet.
Esetleg vki vmi kiterjedt server config guide ot nem tud linkelni? nagy segítség lenne!
Köszi!
Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Asztalos klub
- Spórolós topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby elektronika
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- Rácuppan a Steam eszközökre a Unity
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- PC Játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Lenovo ThinkStation P330 Gen 2 Tower workstation /számla- garancia
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- Asus Tuf RTX 5070 // Felbontott, új // SZÁMLA // GARANCIA //
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. Mivel 2napig folyamat; service restart... fail.. ezt láttuk; a csomagok abszolut nem mentek a serverre, elhatároztuk, h bevisszük a BME koliba a gépet és egyik ismerős megpróbálja VPN en keresztül meghakkolni a dolgot.
Vki tudja, hogy mi lehetett a hiba?