Hirdetés
Aktív témák
-
rvR--
csendes tag
Hali!!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy:
Meg kéne osztani a netet, úgy, az iroda fele utp, másik fele wireless kapja a vonalat (10-10 gép kb); van egy server. A HP-nál minden user accountot meg restrictiont meg mindent megcsináltak; a konfigok meg vannak írva. A router állandoan dobálja a netet, a gépeken, amik csatlakoznának, xp van. Vettünk egy új router-t, az a ledobálást megoldotta, az előz kontaktos volt
. Mivel 2napig folyamat; service restart... fail.. ezt láttuk; a csomagok abszolut nem mentek a serverre, elhatároztuk, h bevisszük a BME koliba a gépet és egyik ismerős megpróbálja VPN en keresztül meghakkolni a dolgot.
Notirol kezdte, megvolt a default user/ pass, ami kellett (asszem root/bridge, de mind1)
Ubuntut és gnome ot használt, KDE-s próbálkozás is volt; de volt, hogy gui nélkül próbálkozott, x-window-system nélkül, midnight commanderböl, úgy, hogy configokat szerkesztgetett.
Keresett vagy 3 guide ot.. vmelyik ponton mind hiányos volt, de nagy nehezen sikerült, 3szori ubuntu ujratelepités meg noti-verés után elérni, hogy megérkezzenek a serverre a csomagok. Onnantol bekonfigolni már nem volt nagy cucc.
Viszont az összes user rule + restriction hasznalhatatlan lett, így a végén 5nap szenvedés után csak fileserverként szuperál a dolog, nem az eredeti elképzelés szerint, a Hp azt mondta, h nem 2 fillér lesz ujra megcsinalni a user-rendszert, szóval elég kellemetlen a helyzet
Vki tudja, hogy mi lehetett a hiba?
Ezt a configolás dolgot nem én csináltam, csak BME-s ismerősöm mondta,h mennyit szenvedett ezzel, hátha ti tudjátok, hogy mit kellett volna pontosabban beállítani, vagy milyen lépés maradt ki, mit nem ellenőriztünk.
Ha esetleg vmi főbb dolog hiányzik a képből, írjátok meg, utána kérdezek, s mondom...
Ha így lenne, előre is sorry, én csak hallásból tudom a történetet.
Esetleg vki vmi kiterjedt server config guide ot nem tud linkelni? nagy segítség lenne!
Köszi!
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Gumi és felni topik
- LEGO klub
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4245, 100% Akksi
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
. Mivel 2napig folyamat; service restart... fail.. ezt láttuk; a csomagok abszolut nem mentek a serverre, elhatároztuk, h bevisszük a BME koliba a gépet és egyik ismerős megpróbálja VPN en keresztül meghakkolni a dolgot.
Vki tudja, hogy mi lehetett a hiba?