Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós kamerák
- Felvenné a Noctua kesztyűjét az ASUS
- Leiskolázná a mezőnyt az új Samsung csúcs-SoC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
mzx
senior tag
üdv!
_ A PROBLÉMA:
Mediaplayer-em (fizikai player, mp3) egy media update során létrehozott hosszan egymásba ágyazott mappákat, benne krixkrax nevű file-okkal. Ezt XP-vel néztem, azonban az XP a tul hosszufile útvonalú
mappákat illetve file -okat nem képes törölni. Ilyen esetben ubuntuval szoktam törölni. Csakhogy a player-em olyan kutyulást végzett (úgy egymásba ágyazta és olyan hosszan az általa generált krixkraxhalandzsa nevű mappákat és bennük file -okat), hogy ubuntu viszont olvasni
sem képes ezt, mert lefagy (CPU maxon és pillanatokra kihagyott a CPU? ezt látom a grafikus kijelzőn itt Lubuntu-n, és 5-10 percig semmi nem történt).
Ez után (reset után) ubuntu -n azonnal törlést kezdeményeztem a gubancos mappán, de ugyanúgy fagyott, mint sima mappaolvasáskor;
mappaolvasás alatt értem, hogy a médiaplayer beépitett flashmemójának gyökerében levő mappákat szépen beolvassa, de az itt található egyik bizonyos mappát
se olvasni, se törölni nem képes, ahogy az előbb leirtam. (Például tehát ha bele akarok menni abba a bizonyos kutyult mappába, akkor is lefagy a linux.)Na most, nem értek a parancsszavak használatához, de volt már pár ember, aki itt segitett nekem korábban ily modon, azaz ha már a file kezelő nem tudott törlést végrehajtani adott mappán annak minden tartalmával (almappáival, file-jaival) egyutt, akkor konzolból használandó parancsszóval és annak megfelelő paramétereivel használható konkrét megoldást adott.
Bízom benne, h jelen eset is menthető ily modon. Kérem, segitsen valaki, konkrét konzolos linux- os parancs és annak paraméterei megadásával. Legyen példaul a kérdéses törlendő mappám neve XY.
Ja még valami: ezek tájképek voltak eredetileg (JPG-k), talán pár TXT isvolt köztük, és úgy fest, hogy a média player-em MÓDOSTITOTTA a kérdéses mappán belül két almappa tartalmát, tehát nem hozzátett a média update mappát, hanem ÁTIRT kettő mappát!
Előre is köszönöm a segitséget!
Mzx
Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bestbuy játékok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Linux Mint
- Futás, futópályák
- Házimozi belépő szinten
- Pánik a memóriapiacon
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest