- Csillagfelhő áztatná el Elon Musk űrkarneválját
- AMD-s AI-ra építenek az ASUS üzleti portfóliójának új egybegépei
- Rejtély az űr csendjében: ezért kellett kimenekíteni az Űrállomás csapatát
- Kipukkadt a videós AI lufi? A Sora elkaszálása csak a kezdet
- A jövőben egy új foglalat több CPU-generációt is kiszolgál majd az Intelnél
Aktív témák
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Kéne egy script, ami logolja, hogy mikor és milyen program végzett merevlemezen műveletet (meg esetleg azt, hogy smartctl szerint Load cycle count hogy változott), de ilyen dolgokban noob vagyok, a segítségeteket kérném. Egy "linux scripting for dummies" link is jó, valamikor úgyis meg kell tanulnom.Tegnap ugyanis azt találtam valahol, hogy a noti ill. "zöld" winyók egyik fícsörje, a gyakoribb fej-parkoltatás, nem működik valami túl jól együtt linuxszal, meg úgy általában huzamos, normál használattal. Meg is néztem, nálam idle-ben óránként akár 100-szor végez load-unload (fejparkoltatási) ciklust, és ez a 300 000 ciklusra tervezett WD5000AACS winyómnál kb 4.5 hónap folyamatos használat mellett meg is lenne (arról nem is beszélve, hogy otthoni fájlszerverként már futott 622 napot ez a winyó, és már 164 000 ciklusnál tart).
Előre is kösz
Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Honda topik
- Samsung kuponkunyeráló
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- XPEnology
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Futás, futópályák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Gyári DELL, HP, LENOVO,Asus,Fujitsu laptop töltők, 27% ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest