Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Modding és elektronikai kérdések
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
pampika
őstag
egy kis segítséget szeretnék kérni ubuntu + wlan témában:
adott egy thinkpad t61. dual boot win7 + ubi 9.10, gnome 2.28.1 és egy tp-link tl-wr642g router.
windows alatt bármilyen hálóra szó nélkül felmászik, sőt, mire fel áll a rendszer, már csatlakozva is van a wlanra.
ubuntu alatt is hasonló a helyzet, de itt jön a baki: 2 routert használok rendszeresen: kolis és otthoni. amikor bekapcsolom a koliban a gépet, akkor belép automatikusan (nincs jelszó kérés bejelentkezéshez), majd kéri a kulcstartó jelszavát (kolis routeren wep van), majd ezek után csatlakozik és műxik.
de nem úgy az itthoninál. ott bekapcsolom a gépet és semmi. nem kéri a kulcstartó jelszavát sem, de hiába adom meg neki a router wpa jelszavát, akkor sem csatlakozik.
az itthoni routeren mac szűrés nincs, van static ip binding, wep 2db 128-as kulccsal, rejtett ssid. ezek a router részéről tuti jól működnek, mert ez a gép win alatt + a többi gép win/ubi alatt gyönyörűen használja, csak az enyém ubi alatt nem hajlandó, ezért gyanakszom az ubira
a hálózatkezelőben megadtam neki, hogy hogy használja az itthoni routert, de nem hajlandó. nem is látja a routert, pedig átlag jelszint 80-90% környéke. 2 wpa kulcs van beállítva: 2., 4. ezeket megnéztem, a központi jelszó kulcstartón meg is jelentek wep1, wep3 jelszavakként (tehát elvileg a 2., 4-ként kezeli őket, ahogy kell)valakinek van vmi ötlete, mit lehet vele csinálni? csak ez az egy router és az ubi nemszeretik egymást, minden más felállásban megy
próbáltam már újrarakni a hálózat kezelőt, kb milliószor újra beállítani ezt a hálózatot, de sehun sámli 
Aktív témák
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - HONOR 400 Lite 5G Velvet Grey Vékony, könnyű, AI-kameragomb 8/256 GB- 2027. 07. 01
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

próbáltam már újrarakni a hálózat kezelőt, kb milliószor újra beállítani ezt a hálózatot, de sehun sámli