Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- Philips LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Projektor topic
- Sikerült önállóan 1 GHz-re és két magra ugrania Indiának
- Milyen videókártyát?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Milyen notebookot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
Aktív témák
-
atesss
addikt
Üdv !
Most fogom ujratelepíteni a rendszeremet, és Xp, és Win7 mellé Linuxot is felraknék.
Valószinűleg Ubuntut, de ha mást ajánlanátok kezdő Linuxosként (De Windows terén nagyon is haladóként, csak a különbségek megszokása lesz nehéz), arról is lehet szó.Így néz ki a 160Gb vinyó (a Disk 3), miután Partition Magic-el felosztottam:

Az 1GB-os "K" meghajtóra kerülnének (remélem a végeredmény is ez lesz...) minden rendszer boot fájljai.
Direkt ezért csináltam erre egy külön particiót - és ugye ez lett az aktív - , hogy ha bármelyiket újratelepítem, ne rontsa el semelyik másik bootolását sem.
Az 50GB-os "L"-re kerülne a Win7, és a 25GB-os "M"-re az XP (természetesen először az XP-t rakom fel).
A Linux helye a 20GB-os "N"-en lenne, a 2GB-os "O" pedig a swap hozzá.
Ugye az nem gond (ha a Grub a "K"-ra kerül, ahogy írom lent), hogy Logikai particióra telepíteném ?Ez alapján a hozzászólás alapján: [link] (a teljes "történet" ebben a topicban: [link]) a Grub (ez pontosan mit jelent, azon kívül hogy rendszerválasztó - és így el tudja indítani a másik (ahogy írtam fent az "N" betüjelű meghajtó lesz ez nálam) partición lévő linuxot is, és más oprendszereket is ?) telepítési helyének ki tudom választani ezt az 1GB-os aktív particiót.
de ha a sorrenden változtatni szeretnél linux alatt a menulistat is szerkeszteni lehet
Ez mindenképp kellene, tehát alapból a Windows induljon el (vagyis a Win7 boot-menüje, amiből tudom majd az XP-t kiválasztani - sajnos elég körülményes ez a többszintes megoldás, de remélem nem kell az XP-t sokat használnom már, így végülis elmegy).A Disk4 valamiért megfeküdte a Partition Magic gyomrát.

Azon 3 partició van egyébként.
Szerinte valami hiba van a particiós táblában, de nem engedtem, hogy "javítsa", mert könnyen lehet hogy elrontás lenne belőle, sokan panaszkodnak mostanában a Partiton Magicre - pedig régen nagyon jó volt, de nem fejlesztik tovább sajnos.
Win7 alá úgyis mást kell már néznem helyette, sajnos.
Aktív témák
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Készletkisöprés! Microsoft Surface Laptop 5 i5-1245U 16GB 512GB 13.5" TouchScreen 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 512GB E-SIM Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4262, 95% Ak
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RX 7600 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- 164 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest