Hirdetés
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Dollármilliárdokért csábított el Zuckerberg egy kínai Manust
- Új versenyző áll rajtvonalhoz a tápok világában
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- Hálózati sebességre gyúrt a Minisforum új mini-munkaállomása
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Autós kamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- Philips LCD és LED TV-k
Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Na most néhány dolgot nagyon gyorsan helyre kell tenni.
Már ne azért de cracker és nem hacker. Ezt egy ''szakújságírónak'' illene tudni.
Nem csak önkéntesek fejlesztik.
Mi az a LoCo? Mert azt írja:''Ubuntu fejlesztői kiszolgálók fertőzöttek. A biztonsági incidenst ráadásul csak azután fedezték fel, hogy más üzemeltetőktől panaszbejelentés érkezett arról, hogy a LoCo gépei támadják őket.''
Vagyis nem a mirrorok. Amikről a csomagok/frissítések érkeznek. Nameg támadják. Arról szó sincs, hogy be is törtek 1-2 mirror szerverre.
Akkor hogy is van ez? Hogy is akartak a központi csomagokba támadó kódot elhelyezni? Ez kb fantazmagória.
De még mindíg nem tudom, mi az a LoCo. Esetleg ez: [link] (Kolorádói csoport.) vagy ez: [link].
Ezek helyi csoportok. Lehet, hogy elhanyagolták a szervereiket, de nekem nem fér a fejembe, ezáltal hogy lehet betörni az Ubuntu központi szervereihez?
Nyilvános ftp szerveren meg pláne! Milyen jelszavak körözek ott, amit a hekkerek elhaptak? Jó kérdés.
Különben is usernek ne legyen root joga. Általában nincs is. Nem hinném, hogy a Canonical szerverfarmján lévő gépek sudo passát csak úgy kiadnák. Komolyabb szakemberek azok annál. Innentől nem igazán lehet csak úgy fájlokat módosítgatni, root shellt szerezni stb.
A tisztelt ''újságíró'' úr/hölgy meg igazán vállalhatná a nevét az egész irományhoz. Nem értem miért nem teszi. Meg hivatkozásokat is közölhetne. Így az egész ügy légbőlkapott tipikusan magyar újságírói zagyvaság.
Aki tud, legyen szives pár linket adni az ügyről, hogy világosabban láthassak.
Elnézést a fecsegésért, csak kicsit unom, hogy egyes ''újságírónak'' álcázott ''valakik'' minden szakmai és etikai alapot nélkülözve marhaságokat írkálnak. Az egyszeri olvasó meg nem is tehet mást mint: elhiszi.
A vírushíradóról meg eddig - naivan - azt hittem biztosnági szakemberek orgánuma. Tévedtem. Megyek inkább mammutra vadászni.
Vladi
Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bittorrent topik
- Szerinted mennyi az ára...? (Közösségi beárazás)
- Robotporszívók
- Battlefield 6
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.20.)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- PC Game Pass előfizetés
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Performance Dock WD19DCS (210-AZBN)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest