- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- RDNA 4m architektúrával jönnek az AMD készülő IGP-i
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos fejegységek
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
Na most néhány dolgot nagyon gyorsan helyre kell tenni.
Már ne azért de cracker és nem hacker. Ezt egy ''szakújságírónak'' illene tudni.
Nem csak önkéntesek fejlesztik.
Mi az a LoCo? Mert azt írja:''Ubuntu fejlesztői kiszolgálók fertőzöttek. A biztonsági incidenst ráadásul csak azután fedezték fel, hogy más üzemeltetőktől panaszbejelentés érkezett arról, hogy a LoCo gépei támadják őket.''
Vagyis nem a mirrorok. Amikről a csomagok/frissítések érkeznek. Nameg támadják. Arról szó sincs, hogy be is törtek 1-2 mirror szerverre.
Akkor hogy is van ez? Hogy is akartak a központi csomagokba támadó kódot elhelyezni? Ez kb fantazmagória.
De még mindíg nem tudom, mi az a LoCo. Esetleg ez: [link] (Kolorádói csoport.) vagy ez: [link].
Ezek helyi csoportok. Lehet, hogy elhanyagolták a szervereiket, de nekem nem fér a fejembe, ezáltal hogy lehet betörni az Ubuntu központi szervereihez?
Nyilvános ftp szerveren meg pláne! Milyen jelszavak körözek ott, amit a hekkerek elhaptak? Jó kérdés.
Különben is usernek ne legyen root joga. Általában nincs is. Nem hinném, hogy a Canonical szerverfarmján lévő gépek sudo passát csak úgy kiadnák. Komolyabb szakemberek azok annál. Innentől nem igazán lehet csak úgy fájlokat módosítgatni, root shellt szerezni stb.
A tisztelt ''újságíró'' úr/hölgy meg igazán vállalhatná a nevét az egész irományhoz. Nem értem miért nem teszi. Meg hivatkozásokat is közölhetne. Így az egész ügy légbőlkapott tipikusan magyar újságírói zagyvaság.
Aki tud, legyen szives pár linket adni az ügyről, hogy világosabban láthassak.
Elnézést a fecsegésért, csak kicsit unom, hogy egyes ''újságírónak'' álcázott ''valakik'' minden szakmai és etikai alapot nélkülözve marhaságokat írkálnak. Az egyszeri olvasó meg nem is tehet mást mint: elhiszi.
A vírushíradóról meg eddig - naivan - azt hittem biztosnági szakemberek orgánuma. Tévedtem. Megyek inkább mammutra vadászni.
Vladi
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Automobilista 2
- Motoros topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Linux kezdőknek
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- RDNA 4m architektúrával jönnek az AMD készülő IGP-i
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- PC Játékok
- MacBook Air 13" M4 / 2025 / 16GB / 512SSD SKYBLUE
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- Bontott 0perces MIDNIGHT MacBook Air 15" M4 10C/10G 16GB 256GB Gar.: 1 év
- AKCIÓ! KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- LG 28MQ780 - Dual Monitor - Nano IPS - 2560x2880 - HDR10 - USB Type-C - AMD FreeSync - MacBook Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest