Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen házat vegyek?
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- Home server / házi szerver építése
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
- Milyen monitort vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Gaming notebook topik
- Projektor topic
- 3D nyomtatás
Aktív témák
-
bucika
tag
Sziasztok!
Na vasárnap virradóra levizsgázott egy a kezeim és gondoskodásom alatt futó Ubuntu 8.04.1 LTS Server Edition Ubuntu. A szervert a támadás a web felületről érte
. A Suhosin bőszen naplózott hogy attack, és védett mint állat
. A rendszer lehülyült és a szerver elérhetetlenné vált
, de a mai napon kiderült, hogy túlélte. Az egyetlen baja az volt, hogy a /var/log alatt - 90% mysql log - inkonzisztenssé vált egy log fájl, és emiatt hülyült egy kicsit a rendszer, de a naplózás backup, majd takarítás után reboot, és minden ment tovább mintha mi sem történt volna. A szerver újra üzemben, adatvesztés nem történt, mysql-t nem károsították, úgyhogy minden tiszteletem az Ubuntu Security csapaté. 
Azt is elmondhatom, hogy marha mázlista vok
, hogy nem vérprofi hackerrel találtam szembe magam, de azé jó érzés túlélni egy ilyet, főleg hogy úgy vettem át a szerver üzemeltetését 2 éve hogy feltörés utána káoszból kellett a szervert eljuttatni a túlélni képes szintre. Nagy örömömre ez sikerült, és folytatom tovább a biztonsági rések keresését és tömödését.+infó: a honlap amit elkezdtek megtörni WordPress 2.6.1-es motorral futott. Persze hiába is noszogatom a kedves kollégákat a 2.6.3-as frissítés bedolgozására, ezt még nem tették meg. Az újraélesztés után nem is lett neki beengedélyezve a honlap...
További szép napot mindenkinek!
Aktív témák
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Viccrovat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Milyen házat vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Kés topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- 27% - iiyama G-MASTER G2470HSU-B6 IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 1ms / FreeSync
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- GAMING PC! Ryzen 7600X / RX 7800 XT / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 700w! BeszámítOK
- 27% - ÚJ ASUS ROG Strix 27" XG27AQDNG OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- Asus TUF B760-Plus Wifi (apró hibával)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. A Suhosin bőszen naplózott hogy attack, és védett mint állat
. A rendszer lehülyült és a szerver elérhetetlenné vált
, de a mai napon kiderült, hogy túlélte. Az egyetlen baja az volt, hogy a /var/log alatt - 90% mysql log - inkonzisztenssé vált egy log fájl, és emiatt hülyült egy kicsit a rendszer, de a naplózás backup, majd takarítás után reboot, és minden ment tovább mintha mi sem történt volna. A szerver újra üzemben, adatvesztés nem történt, mysql-t nem károsították, úgyhogy minden tiszteletem az Ubuntu Security csapaté. 
, hogy nem vérprofi hackerrel találtam szembe magam, de azé jó érzés túlélni egy ilyet, főleg hogy úgy vettem át a szerver üzemeltetését 2 éve hogy feltörés utána káoszból kellett a szervert eljuttatni a túlélni képes szintre. Nagy örömömre ez sikerült, és folytatom tovább a biztonsági rések keresését és tömödését.