Hirdetés
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- RISC-V alapokon nyugvó egykártyás gép(ek) a Banana Pi konyhájából
- Úttörő újításokat hozhat a shader modell 6.10
- Szélvészként hasít a Kingston nem gyenge kapacitású SSD-je
- Analóg-mechanikus hibrid billentyűzetekkel újít a Logitech
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
bucika
tag
Sziasztok!
Na vasárnap virradóra levizsgázott egy a kezeim és gondoskodásom alatt futó Ubuntu 8.04.1 LTS Server Edition Ubuntu. A szervert a támadás a web felületről érte
. A Suhosin bőszen naplózott hogy attack, és védett mint állat
. A rendszer lehülyült és a szerver elérhetetlenné vált
, de a mai napon kiderült, hogy túlélte. Az egyetlen baja az volt, hogy a /var/log alatt - 90% mysql log - inkonzisztenssé vált egy log fájl, és emiatt hülyült egy kicsit a rendszer, de a naplózás backup, majd takarítás után reboot, és minden ment tovább mintha mi sem történt volna. A szerver újra üzemben, adatvesztés nem történt, mysql-t nem károsították, úgyhogy minden tiszteletem az Ubuntu Security csapaté. 
Azt is elmondhatom, hogy marha mázlista vok
, hogy nem vérprofi hackerrel találtam szembe magam, de azé jó érzés túlélni egy ilyet, főleg hogy úgy vettem át a szerver üzemeltetését 2 éve hogy feltörés utána káoszból kellett a szervert eljuttatni a túlélni képes szintre. Nagy örömömre ez sikerült, és folytatom tovább a biztonsági rések keresését és tömödését.+infó: a honlap amit elkezdtek megtörni WordPress 2.6.1-es motorral futott. Persze hiába is noszogatom a kedves kollégákat a 2.6.3-as frissítés bedolgozására, ezt még nem tették meg. Az újraélesztés után nem is lett neki beengedélyezve a honlap...
További szép napot mindenkinek!
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Kategóriájának kuriózuma a Motorola Edge 70 Pro
- World of Tanks - MMO
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Házimozi belépő szinten
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mit nézel? – kérdezi a YouTube, és mond jobbat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 7th - i5-8365U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- 27% - ASUS NUC 15 Performance Core Ultra 9 275HX / RTX5070 MiniPC! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. A Suhosin bőszen naplózott hogy attack, és védett mint állat
. A rendszer lehülyült és a szerver elérhetetlenné vált
, de a mai napon kiderült, hogy túlélte. Az egyetlen baja az volt, hogy a /var/log alatt - 90% mysql log - inkonzisztenssé vált egy log fájl, és emiatt hülyült egy kicsit a rendszer, de a naplózás backup, majd takarítás után reboot, és minden ment tovább mintha mi sem történt volna. A szerver újra üzemben, adatvesztés nem történt, mysql-t nem károsították, úgyhogy minden tiszteletem az Ubuntu Security csapaté. 
, hogy nem vérprofi hackerrel találtam szembe magam, de azé jó érzés túlélni egy ilyet, főleg hogy úgy vettem át a szerver üzemeltetését 2 éve hogy feltörés utána káoszból kellett a szervert eljuttatni a túlélni képes szintre. Nagy örömömre ez sikerült, és folytatom tovább a biztonsági rések keresését és tömödését.