Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádám16
addikt
Szeretnék egy kicsit régebbi LCD tévét összekötni egy 2.0-s hangszoroparral.
A tv paneljén hova kellene bedugnom az 1db 3.5-es jacket, hogy működjön a dolog? -
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Van egy Rx460-as ATI videókártyám amin HDMI kimenetek vannak. Abban kérnék segítséget,hogy melyik módot kell választanom ha azt szeretném,hogy két külön megjelenítőnek vegye a videokártya a monitoromat és a Tv-met.
Példát felhozva a TV-n tudjak nézni egy Bluray filmet powerdvd-vel míg mondjuk a gép Monitorán böngészés vagy egyéb művelet történikt.
-
Panthera
őstag
Üdv!
Nem találtam általános set-top-box témát. Wayteq HD-97CX mennyire ajánlott típus?
-
andatti
senior tag
válasz
andatti #7744 üzenetére
Nnna, sokadik nekifutás...
(akkor nem kell a chromecast...)
Az nem lehet(ne) jó megoldás, hogy veszek egy /androidos/ mini pc-t és (rádugva a smart tv hdmi portjára) azzal mennének azok amiket írtam?
Az androidos kitétel a mobilon már megszokott aplikációk miatt lenne jó... + normális böngészés, + webcím alapján stream nézése (ami az "igazi" vesszőparipám, mert jelenleg kínszenvedés, vagy nem is sikerül)...Ha ez így működne kérek szépen készülék ajánlót is hozzá. Azt már láttam, hogy a mini pc-ben is van pendrive méretű és kis doboz is, eltérő felszereltséggel és eltérő árképzéssel... (nagyok a különbségek)
-
RudY
addikt
Elvileg igen, de a gyakorlatban csak akkor derül ki, ha kipróbálod...hacsak nem ír valaki konkrét tapasztalatot.
Az átalakító 1.1, a kimeneted 1.4, nem tudom ez okozhat-e esetleg valamilyen "problémát".
Gondolom a HDMI kimeneten van a monitorod, azért kellene ez a megoldás. Szerintem elméletben nem lesz akadálya, de ez így nem nagy segítség -
dreko
aktív tag
üdv mesterek
van egy Sapphire RX470 típusú videokártyám, 1.4-es displayport csatlakozóra szeretném kötni az apa-apa hdmi kábellel a tv-t.
kártya: http://www.sapphiretech.com/productdetial.asp?pid=0582294D-5A90-4EF0-B5E1-5EDC1C3ACBE1&lang=eng
ezzel az átalakítóval lenne kép a tv-n?
http://www.delock.de/produkte/G_65258/merkmale.html?setLanguage=en -
UTP
újonc
Sziasztok!
Még új vagyok az oldalon, ezért elnézést, ha rossz helyre teszem fel a kérdést vagy esetleg már foglalkoztatok a témával. (nem találtam a kérdésemre választ)
A következő dologra szeretnék megoldást találni:
Vásároltam egy "AMIKO Impulse t2/c wifi" márkájú és típusú set top box-ot. A készüléken található egy olyan alkalmazás, hogy „Web TV”. Az alkalmazás megnyitása után a kiszolgáló IP címét beírva elérhető az adott program adása.
Az lenne a kérdésem, hogy miként oldható meg, hogy a belső hálózaton a számítógépről tudjak filmet, zenét vagy esetleg a gép élőképét (streamelni) a Set top box-ra? (magyarán vezeték nélkül lehessen használni a TV-t, mint számítógép-kijelzőt)Nos, mivel nem ez a szakterületem ezért könnyen lehetséges, hogy rossz oldalról közelítettem meg a dolgokat. VLC-vel próbálkoztam a „közvetítés” menü alatt a gép élőképét közvetíteni a belső hálózatra. A VLC 2.2.4-es verziójával a közvetítés indításakor a program bezárult, nem sikerült közvetíteni. Az 1.0.5-ös verzióval sikerült elindítanom a közvetítést és a set top box tudta is fogadni az adást, de hang nélkül és kb. 30 másodpercenként frissült a kép… A 2.2.4-es verzióval sikerült filmet közvetíteni a hálózatra, (amit másik gépen, illetve telefonon sikerült is nézni VLC programmal), de a set top box csatlakozási hibát írt ki.
Rossz programmal próbálkozok vagy a beállításokkal lehet probléma? A Web TV-k milyen formátumba közvetítik az adásukat lehet, hogy ott állítottam be a VLC-n olyan formátumot, amit a set top boksz nem tudott értelmezni? Milyen formátumot és bitrátát érdemes használni? Ha ebben tudnátok segíteni, azt megköszönném!
Üdv.!
-
Sziasztok!
Ha van egy LG W2243S monitorom, amin csak VGA csati van, hogyan tudnám azt megoldani, hogy tudjak rajta TV-t nézni analóg forrásból (kábeltévé)? Mivel asztali gépem nincs (laptopot használok monitorra kötve), TV tuner vásárlása nem opció.
Mit javasolnátok, ami egyszerű és olcsó? Csak F1 nézése miatt nem akarok TV-t venni, felvételről pedig nem szeretem nézni. Előre is köszönöm
-
andatti
senior tag
Adott egy samsung smart tv, (2 éves) de az okosrészével nem vagyok teljesen elégedett...
a böngésző eléggé gyönge, egy csomó oldalt nem is tud megnyitni, videókat lejátszani... (rendszerint tenisz meccseket néznék stream-en, de arra sem/nem képes... (az internetem névleges sebessége 42 Mbit, mivel mobilnetet használok így nem stabil, de stream esetén csak ritkán akad, ami még belefér nálam, mivel nem szokott gond lenni hosszú távon)
a youtube lejátszás sem olyan mint pc-n, és a választék is gyérebb, az meg külön macera, hogy pc-n kikeressek valamit és annak a linkjét pötyögöm be a távirányítóval... (pc-n feldob 30 videót, smart tv-n meg 5-10-et)
Egy android mobilhoz képest az "áruház" választék is igen szegényes...
Mivel mindigtv-s vagyok nagyon hiányzik egy szöveg nélküli természetfilm csatorna... Pár hete "rákaptam az ustream-re és egyéb mobilon működő stream progikra, hogy az azon futó app-ot (több képernyő) megosszam a tv-n... De a mobil nagyon melegszik és az átvitel sem tökéletes, mert többször kockásodik az adás, holott, a mobilon ennek nincs jele...
A kábeles összekötést kizárom mind a tv-mobil, mind pedig a tv-pc vonalon...A kérdésem pedig az, hogy a google chromecast, esetleg a frissebb ultrája (csatlakoztatva a tv hdmi portjához) megoldhatná a gondjaimat? Mivel úgy láttam van rajta google play és 2 Gb memória van benne... Persze az is kérdés, hogy mennyi a szabad hely. De talán a telepítés/törlés sem okozna gondot úgy, mint a smart tv-n, mert ott csak telepíteni tudtam eddig, de törölni nem jöttem rá, hogy hogy lehet.
Abba már bele sem merek gondolni, hogy rögzítsem, amit a képernyőn látok egy androidos progival, (hasonlóan egy tablethez) mindenféle korlátozás, kódolás nélkül. (mondjuk a mobilomon és tableten levő app avi-ban rögzít, de az is jó lenne akár a tv-hez.) Mert a samsung ezt már kódolja (és majd minden eszköz), hogy másutt ne lehessen lejátszani... Persze a chromecasthoz (szerintem) akkor sem lehet hdd-t csatlakoztatni...
-
qdak
addikt
udv, van 1 LG ce25q26et tv s video bemenettel, de a 9800gt n nincs kimenetem, van vga to s video atalakito kabel, vajon mukodhet ? mert a sima rca bemenetes tv k nél neztem h vmi box is kell hozza, de s video bemenetre nem tudom.
-
RudY
addikt
Elméletileg létezik, de a gyakorlatban nem erre a funkcióra való, mint amire te szeretnéd hasnzálni.
Ha a TV-n nincs USB bemenet, akkor egyértelmű, hogy külső adattárolóról nem tud lejátszani semmit. Így tehát csak külső lejátszó eszköz képét tudja megjeleníteni (PC, laptop, tablet stb.). -
kr:sz
tag
Sziasztok!
Szeretném kérni a segítségeteket. Van egy Toshiba HDD, amit szeretnénk a tvre kötni és tartalmat fogyasztani, azonban a TV csak HDMI csatlakozót tudna befogadni, a HDD pedig usb-s kimenetelű. Létezik erre bármiféle átalakító amivel a kettő összeköthető lenne?
Köszönöm!
-
Polllen
nagyúr
Sziasztok!
Találtam itthon egy gcr 300cx set-top boxot, szerintem még régről fibernet szolgáltatótól maradt ránk. Érdemes lehet megtartani? Működhet más szolgáltató kártyájával vagy menjen inkább a veszélyes hulladék közé?
-
Deck
titán
Üdv mindenkinek!
(DVB-C)-s előfizetésem van itthon, és szeretném megoldani, hogy egy eszköz segítségével streamelni tudjam azt az itthoni hálózaton. Androidos telefonon, tableten, laptopon stb.
Hogy tudnám ezt megoldani? Mit kéne vennem?
-
törölt tag
Cryptobox 650hd
magyar leírás:
https://drive.google.com/file/d/0BzvBghlWuhVcV0czQWc2WWl3VzQ/viewfrissítéseket itt találni a szoftverhez:
http://download.abcom.sk/abcomeu.php?direction=0&order=nom&directory=AB%20Cryptobox&PHPSESSID=459b42de04bc090adc694aaaaea854a7
prezentációs videó:
https://www.youtube.com/watch?v=7z5OqaSyS3Ufórum:
http://gosat.hu/forum/ab-cryptobox-600hd-650hd-m-holdvev-t3214-600.html?sid=12c14e352be8b30a1be972abc9d63cfaIgaz nem kimondottan kábeles.
-
törölt tag
Én úgy értettem, hogy votl, hogy a kereső a saját hsz-em sem dobta ki, pedig szerepel benne az amire rákerestem. Nem, hogy másét.
amúgy engem magyar felhasználó érdekelne...
-
törölt tag
Ha más rákeres a cryptobox-ra neki sem jön ki értelmes találat? pedig több hsz-ben is szerepel. Nem értem.
-
törölt tag
Akinek esetleg van ilyen box-a:
http://m3digital.hu/ab-cryptobox/ab-cryptobox-650hdc
ab cryptobox 650hdc (vagy akár müholdas verzió)
tud arról, hogy távolról is belehet kapcsolni, vezérelni esetleg, már mint ha készenléti üzemmódban, és áram alatt van? Van erre mód, lehetőség vajon?
Elsősorban az app kapcsán kérdezem, mert kikapcsolni azt bizonyítottan lehet vele
De bekapcsolni nem, bár lehet megoldhatatlan, mivel akkor nincs hálózati kapcsolata egyebek gondolom, emiatt.De hátha vannak más tapasztalatok
-
törölt tag
Hali Nekem sikerült beüzemelni, rendesen, egyik fórumtárs írta, hogy kézi esetén, a "hozzáadás" funkcióval, lehet pontosan kitölteni az adatokat pl frekvenciát is, ezek után már pöpecül megtalálta a csatornákat
Előtte vak kereséssel ment, de csak részleges eredmény volt.
Az óra problémára pedig elvileg, kijavították már letölthető a gyártó honlapjáról a frissítés.
-
tothbe
addikt
válasz
sch-jani #7726 üzenetére
ehhez két megoldás van:
1. a szebb:
egy speciális kábelre lesz szükséged a box és a monitor közé.
Ergo kell egy olyan kábel, aminek az egyik fele HDMI és 2 RCA(ez megy a boxba), másik felén pedig nem csak DVI van, hanem egy jack is mellette (ez megy a monitorba).
Pl. egy ilyet2. az olcsóbb:
Veszel a meglévő mellé még egy kábelt. sztereo RCA <-> jack végekkel. ez külön viszi csak a hangot a boxból a monitorba. kb. ezt
lesz plusz egy kábeled, de cserébe tizede az ár. -
RudY
addikt
válasz
sch-jani #7726 üzenetére
Akkor az lenne a legegyszerűbb, ha ha ezt kötnéd össze a PC audio bemenetével:
..."fehér-piros" "L-AUDIO-R"...
Tehát RCA-JACK kábel, valami ilyesmi: [link] (hirtelen ezt találtam). Van hosszabb kivitel, de hosszabítható is.(#7727) troland26
Teljesen mindegy milyen a másik megjelenítő, a GTX750 (is) lazán elbánik két FHD képernyővel.
Ott valami beállítási probléma lesz. A WIN+P billentyűk mellett megjelenő lehetőségek közül ne a kettőzést vagy a kiterjesztést vállassza ki, hanem csak a TV-t, ami x számot kapott. Lehet persze kettőzés, de a játék indításakor már csak a TV-re legyen átváltva.
Egyébként az újabb tv-ken van kifejezett PC vagy GAME mód is, azt is javasolt az adott HDMI csatlakozáshoz kiválasztani. -
troland26
őstag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne , hogy egy kedves ismerősöm szeretné összekötni a pc t a tv vel , hogy időnként tudjon 42" on játszani . A tv egy 1080p-s "okostv" viszont a pc hez csatlakoztatott monitor csupán hd-s . Azt mondta , hogy próbálta de a tv-n megjelenő kép rosszabb volt mint a monitoré ( gondolom azért mert a monitor csupán hd a tv meg fullhd ) . Hdmi-n próbálta és a vga egy gtx750 . Van valami megoldás amivel a tv-n fullhd ba lehet tolni a játékokat ?
-
sch-jani
újonc
Üdv Mindenkinek!
Elnézést, ha olyan kérdésem lesz, ami már "elcsépelt", de rengeteg hozzászólás van már és elég nehéz kisilabizálni a saját problémánkat ...
Nos: DIGI "Kaon NA 1410HD" digitális vevőből jövő tv-adást szeretném egy "Fujitsu SL3220W" típusú monitoron nézni (a monitor egyébként PC-hez van csatlakoztatva).
A DIGI vevő HDMI kimenetét - a másik végén DVI kimenetű kábellel - csatlakoztatva a monitor DVI csatlakozójához, tökéletes tv-kép van a monitoron, még a HD adásoknál is, teletext, stb is működik, egyedül a hanggal van problémám, az ugyanis nincs ...
A monitoron még egy zöld színű "Audio" be(ki)menet található, amihez megpróbáltam csatlakoztatni a PC hangfalát, de nem jártam sikerrel. A DIGI egységen van még egy kettős "fehér-piros" "L-AUDIO-R" kimenet, egy "sárga" "CVBS" kimenet, valamint egy "fekete" "S/PDIF (COAXIAL)" kimenet.
Vajh, tudok-e hangot előcsalni ebben a rendszerben, és hogyan?Nagy tisztelettel előre is köszönöm az esetleges tanácsokat!
-
-
Mentolka
senior tag
Sziasztok,
Van nálam egy AB.Cryptobox 650HDC kütyü, amivel kapcsolatban lenne több kérdésem. Hátha ismeri itt valaki.
A szolgáltató a DIGI kábelen keresztül.1. Az órát nem bírom pontosan beállítani. Ha automatára állítom LAN-on keresztül, akkor kb.18 perc eltérés van a pontos időhöz képest. Ha pedig manuálisan beállítom, akkor minden stand-by alkalmával elkezd késni...
2. Hogyan tudom beállítani azt a csatornát rajta, amelyik a TV-n jól megjelenik, de a settopbox csak annyit mond, hogy Gyenge jel?
Köszi!
-
Üdv.
Adott: kábeltévé + régebbi CRT TV + 5.1 házimozi. Hogyan lehetne összekötni a TV-t és a házimozit úgy, hogy az adás hangját a házimozin halljuk? Nincs tuner közbeékelve.
-
Taiy
csendes tag
válasz
eszementális #7720 üzenetére
És RCA-val működik, hogy rohadna meg....
Köszönöm
-
Taiy
csendes tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kéri mert Samsung WS-32z308p TV-mre hiába dugom rá Scart csatlakozóval a set top boxom sehogy nem látja a TV.
Ez elképzelhető vagy én vagyok béna?
Más tv-re rádugva működik a rendszer (set top box+antenna)
Ennek mi lehet az oka?
Köszönöm
-
törölt tag
Sziasztok,
Van olyan készülék, ami:
-fogad szolgáltatós mediacardot (CI+)
-van benne timeshift opció
-van benne felvétel opció
-van benne sorozatfelvétel az elektromos műsorújságból
-HD és Dolby képesVálaszokat előre is köszi.
-
Andrej1
aktív tag
Sziasztok !
Lenne pár kérdésem a TV LG 42LF652V a STB adb 5800s
Ez lehet csak beállítás kérdése de én akármit nyomkodok csak nem akar jó lenni !
Az STB-ből HDMI-vel van a TV összekötve de így halkabb a TV mint scarton plusz minden csatornaváltásnál pillanatra felhangosodik az a csatorna amiről éppen elkapcsolok de csak addig míg át nem vált egy másik csatornára .Csak csatornaváltásnál hangosodik fel. Valakinek valami ötlete, hogy hogy tudom ezt beállítani ?Milyen STB-t érdemes venni ? Mennyire jó a mostani ? Vagy el is hagyhatom a STB-ot mert a TV tudja ?
A válaszokat előre is köszi
-
ot93
senior tag
Üdv,
A samsung tv-hez van kötve egy Zyxel set-top box aminek a távirányítójábal lehet váltani a csatornákat. Most olyan hiba lépett fel, hogy a csatornák zöménél azt írja ki, hogy "nem támogatott üzemmód" és ilyenkor váltani sem lehet a csatornák között meg a menüt sem lehet behozni csak úgy ha a set-top boxon nyomom meg a megfelelő gomgot...
Mi lehet a gond? Előre is köszi. -
-
törölt tag
Az LG LCD tv-men elromlott a kábel tuner és legalább 17-20eFt lenne a cseréje és akkor sem tudna adást felvenni, mint ahogy eddig sem tudta ez a funkciót a tv-m.(32LD350)
Nos a drágasága miatt inkább vennék az LG LCD tv-m mellé egy dvb-c boxot. Milyeneket tudtok ajánlani amivel esetleg kezelhető az LG simplink -el hdmi-n keresztül. magyarul egy távirányítóval szeretném (TV táv) a boxot is kezelni, irányítani ( hdmi kábellel kötnék össze a tv-vel.)
Ami még fontos, hogy tudjon time-shift-et és felvételt a kódolatlan digitális kábeltv adásból.
Az a verzió is érdekelne, hogy a box tudjon dvb-t is.
Várom a válaszaitokat.
Előre is köszi! -
törölt tag
Hát nem túl aktív ez a topic
-
törölt tag
Erről mi a vélemény? Elsősorban felvételre lenne.
http://bolt.sat.hu/televiziozas_tv_vetel_230/belteri_egyseg_set_top_box_237/kabeltv_vevo/globo-hd-xc3-twin-kabelvevo-2609#.VuyHieYx1uI
-
Zaja2
senior tag
válasz
SunMount3r #7707 üzenetére
Nem biztos. Sot,nem tartom valoszinunek. Ha meg is igy lenne akkor minden jateknak van cfg file-ja amit szabadon modosithatsz.
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Felvetült bennem egy kérdés, azokhoz, akik PC-ről történő játékra is használják a TV-t:
A HDMI kábellel kötöttem össze a videokártyával a TV-t (Samsung H6400-as FHD).
Nemsokára beizzítom a gépet, meg a TV-t és kezdésnek (és tesztelésnek) néznék rajta némi játékot. A kérdésem: a játékok általában önkényesen be vannak lőve telepítés után valami felbontás+Hz kombóra, ami mondjuk monitorok esetén lehet nem gond, de a TV-re kötés esetén mi a helyzet? Ha mondjuk a játék pont olyan felbontásban és frissítéssel indul, amit a TV nem támogat, akkor mit tegyek?
Mert ha már eljutok az options menüig, akkor OK, ott már át tudom állítani 720p/60Hz-re, de mi van ha még ezt sem fogom látni?
Vagy hogy megy ez, nem nagyon értem. (A CRT monitorommal mindig láttam mi történik a képernyőn, mert valahogy lekezelte és eljutottam az Options-ig, de a TV lehet, hogy már más eset...) Vagy rosszul gondolom?
A válaszokat köszi!
-
gyáliSanyi
őstag
up
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Kellene nekem valamilyen eszköz, amivel egy MPEG2 tuneres TV-re ha rárakom az antenna csatlakozót, akkor élesebben veszi az M1, M4, Duna, úgy hogy marad a TV távirányítója kezelőnek.
Tudnátok ilyet ajánlani? Esetleg ez jó lenne? UPC kábeltv lenne rádugva.Van UPC set top box hozzá, de azt nem használjuk a külön távirányító miatt, és ha csak a híreket nézzük rajta, akkor elég lenne az a pár analóg adás, nem akarok fizetni amiért nem használjuk, nem kell a UPC box.
Az analóghoz meg annyit, hogy kipróbáltam egy másik TV-n (MPEG4 képes), amihez mediacard van, hogy az antennát rádugva, a médiacardot kivéve tökéletesen ment az M1, M4, Duna 1080i-be. Az MPEG2-es Tv-be ugyanígy sokkal rosszabb a kép. -
Predator2
addikt
Helló
Nem vagyok jártas a témában, ezért kérném a segítségeteket.
Set-Top box-ot szeretnék vásárolni, de nem tudom melyik számít ajánlott vételnek?!
Kábel tv-hez kellene.Nyugodtan kérdezzetek, ha kevés az infó. Nem tudom milyen adatokra van még szükség, hogy ajánlani tudjatok.
THX
-
ottesz
aktív tag
T-home "tányéros" előfizetésem van. Set top boksz-ot lehet külön venni hozzá amivel működik? Van olyan belőle amin lehet csatornakiosztásokat variálni? Most adb 5800 box van.
-
RudY
addikt
válasz
csabataxi #7701 üzenetére
Szerintem itt gyorsabb lesz a megoldás: [Samsung LCD és LED TV-k]
-
csabataxi
újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék a következő problémával kapcsolatban:
Samsung tv-t és Kenwood 5.1 erősítőt szeretném összekötni optikai kábellel.
Valamiért a tv nem adja át a hangot az erősítőnek.
Mi lehet a baj?
Segítséget, előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest