Hirdetés
- Apple asztali gépek
- PCI Express 6.0-s SSD-t demonstrált a Micron és az Astera Labs
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- A frissítési frekvenciához igazítja a képkockagenerálást az új Lossless Scaling
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
joecontra
addikt
A vékonyabb coax kábellel is rendben volt a kép, így az ajándékcsomag elkészült. Januárban jön a helyszíni beüzemelés
Na, ez jó hír.
Bízzunk benne, hogy a helyszíni beüzemelés is sikeres lesz.mössz
Mint írták a 4 tűs is belemegy. A kártyához nem kaptál 3 rca végű kábelcsokrot?Üdv,
J -
AtHoS
nagyúr
-
mössz
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Szeretném összekötni a tv-t a számítógéppel.Tv-n S-video(4tűs), RCA kimenet, videokártyán S-video(7tűs) és DVI kimenet.Milyen kábelekkel/átalakítóval tudnám összekötni?Ha lehet légyszi képekkel.Köszönöm! -
igmond
tag
válasz
MasterMark #6993 üzenetére
Értem, köszönöm szépen mégegyszer a segítséged!
-
igmond
tag
válasz
MasterMark #6991 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged!!!
Még annyit megkérdezhetnék, hogy DVI és HDMI kimenet között nincs nagyobb különbség, ha jól tudom? Végtére is HD filmek miatt kellene neki a kártya.
-
igmond
tag
válasz
MasterMark #6989 üzenetére
Jogos, bocsi a butaságért, agp-s kártya létezik-e még ami erre a célra megfelelne? Sajnos nem vagyok igazán otthon az ilyen dolgokban!
-
igmond
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni. Cimbim gépébe kellene venni egy videókártyát az integrált helyett. Nagy igények nincsenek, lényeg hogy ki tudja küldeni a képet lcd tv-re, hogy filmezhessen rajta. Alternatívaként mit tudnátok ajánlani erre a célra, pci-e kártya kellene asus p4s800-mx/s alaplapba! Előre is Köszönet! -
AtHoS
nagyúr
válasz
joecontra #6985 üzenetére
Igazából az svideo kábelt bele lehet dugni a VGA-ba, de magán a VGA TV kimenetén sokkal több lábkimenet található. A most használt átalakítót a VGA TV kimenetébe kell bedugni és a másik végén RCA "anya" csati van.
Nemrég alakítottam át a TV-m csatlakozását kétkártyás digis beltérivel RCA jeltovábbítással (ahol az RF csatlakozáshoz használt coax-on fut a video jel), mert a beltéri második tunerjének RF kimenetét használva nagyon rossz minőségű kép volt a TV-n. Innen jött az ötlet, hogy ezzel a verzióval talán......, de keríteni kellett átalakítót a VGA-hoz.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
joecontra #6983 üzenetére
Vasárnap megejtettük a cél Samu TV-n is a tesztet. Szép elfogadható volt a kép, amin meg is lepődtem kicsit, de egy 7-8 centi magas vízszintes sáv (a kép teljes szélességében) folyamatosan a képen volt. Ebben a sávban maga a kép vagy sötétebb vagy világosabb volt, mint a TV többi részén.
CCC-ben a villódzásszűrő csúszka tologatásával lehetett "szabályozni", hogy milyen sebességgel mozogjon, illetve egy határnál tovább húzva a csúszkát egyik vagy másik irányba a problémás sáv "haladási iránya" is megváltozott (felfelé vagy lefelé mozgott ezután) viszont eltüntetni nem tudtuk.
Ekkor hirtelen ötlettől vezérelve megkérdeztem barátomtól, hogy a lánya gépében lévő Radeon 9700-es VGA-hoz véletlenül nincs-e RCA video átalakító? Összepakoltunk a faterjánál (éppen végeztünk, mikor a mamája telefonált, hogy már nem tudja tovább elcsalva tartani az öreget az Auchan-ban, szóval tűnjünk gyorsan el. Ugyanis meglepi lesz a video TV-re vezetgetése karácsonyra, ezért lopva folytattuk le a tesztelést) és mentünk haverhoz nézelődni a garázsban tartott kábeles motyók között. Sikerrel abszolváltuk az RCA video átalakítót, amit nálam egy 30 méteres koaxból kialakított RCA kábellel gyorsan le is teszteltünk kiváló eredménnyel. LCD TV-n is egyből színes zavarmentes képet kaptunk, de a képcsöves 82-es Thomson Tv-n is hibátlanra vizsgázott.
Kiderült számomra, hogy 20+ méternyi kábelezésnél az s-video kábel felejtős, míg RCA-val akár 30 méternyi kábelezés is megoldható.
Ma beszereztük a szükséges 22 méternyi audio és coax kábelt a szükséges csatlakozókkal együtt. Viszont coax-ból a könnyebben hajtogatható vékonyabb kiszerelést vettük. Ezzel még azért szerda este vagy hétvégén nézek egy tesztet, nehogy gebasz legyen a kisebb keresztmetszetű vezető a normál coax-hoz képest, de úgy érzem célegyenesbe került a projekt. Végre....
Köszi a segítséget
-
AtHoS
nagyúr
válasz
joecontra #6933 üzenetére
Megvolt a próba 8m+15m kábellel.
9600pro svideo kimenetét használtuk és első körben egy LCD TV-re vittük a jelet, de be kellett iktatni egy scart átalakítót, amibe bele tudtuk csatolni az svideo kábelt.
Az LCD TV-n csak FF képet sikerült előhozni. Egy Thomson 82-es képcsöves TV svideo bemenetén már színes kép fogadott.
A 8 méteres kábellel szép elfogadható képet kaptunk. Amikor beiktattuk egy svideo toldó segítségével a 15 méteres kábelt, akkor minimálisan romlott a kép, de még mindig elfogadható lett volna, ha a képernyő közepén nem éktelenkedett volna egymástól kb. 1,5 cm-re három függőleges kb. 0,5 cm széles "törésvonal". Az LCD TV-n ilyen törésvonalak nem voltak észlelhetőek csak FF volt a kép.
Mivel nem volt ötletünk így egyelőre annyiban maradt a teszt és meg szeretnénk nézni azon a TV-n a képet, amire lesz kötve a gép, mert van egy olyan sejtésünk, hogy a TV elektronikája eléggé befolyásolja a kapott képminőséget. Így hiába kaptunk a most tesztelt Thomson-nal közel elfogadható eredményt, ha a cél Samu Tv-n sokkal rosszabb lesz. De az is lehet, hogy a három függőleges törésvonal nem is lesz tapasztalható a Samun. Én legalábbis az utóbbit remélem
-
Rush77
aktív tag
válasz
MasterMark #6979 üzenetére
Egy Sapphire 5770 VaporX
A VGA drivert mindig csökkentett módban pucolom mióta a régi kártyámmal voltak problémák driver újratelepitéskor. -
Rush77
aktív tag
válasz
joecontra #6958 üzenetére
Szia,
Szóval megpróbáltam és hát semmi változás nincsen.
Ujratelepitettem a drivert ugy hioogy, mindkét kijelzőre volt téve de semmi.
A beállitásoknál pedig kiválasztom a monitort mint elsődleges és amikor rányomok az alkalmaz gombra akkor ugyanott van mint volt.
Esetleg egy újrahúzással próbáljam meg? (bár azt kb 2 hónapja csináltam)Köszi előre is bármilyen tippet.
Üdv.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
gyenesmartin #6974 üzenetére
"régebbi" nvidia VGA-knál kellett kötözgetni a hangkari (pl. lapra integrált; egyéb pci, pci-x hangkari) spdif kimenetét.
ATI kártyáknál integrált hang van a VGA-n, így nem kell kötözgetni semmit. MPC-HC a jobbfajta lejátszók közé tartozik, így tudod benne állítani a hangkimenetet és teljes képernyős eszközt is be tudsz állítani, tehát teljes képernyőre téve a progit (pl. alapértelmezetten alt+enter) a beállított megjelenítőre fogja dobni a képet. nagyon hasznos ez a fícsör, ha a kérdéses megjelenítő másik szobában/emeleten/stb. található. Ilyenkor nem kell "vakon" irányítgatni. Win7 még egy kis extrát dob ehhez, ugyanis ha a tálcán az mpc-hc fölé viszed a kurzort, akkor kicsiben láthatod hol tart a film, stb..
Ha 2 DVI kimenetes a VGA és nincs HDMI, akkor a kártyához kapott DVI-HDMI átalakítóval a hangot is átviszi. Boltban vett ilyen átalakítóval nagy az esély, hogy nem megy át a hang. Viszont van különbség HD2xxx és HD4xxx átalakítók között is. Annó nálam HD2xxx átalakítóval nem ment át a hang egy HD4830-al használva. vettem egy 4xxx sorozatú kártyához adott átalakítót aprón, amivel szuperül üzemelt onnantól kezdve.
-
joecontra
addikt
válasz
MasterMark #6972 üzenetére
Értem. Ha kérdezőnél is ez a helyzet, akkor ezzel a részével nincs tennivaló.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
gyenesmartin #6970 üzenetére
Nincsenek SPDIF tüskék rajta?
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
gyenesmartin #6966 üzenetére
A TV-be a hangot is a hdmi-nek kéne adnia.
Akkor a videókártyába kell kötni a hangkártya SPDIF érintkezőit és menni fog.Üdv,
J -
AtHoS
nagyúr
válasz
gyenesmartin #6966 üzenetére
Lejátszója válogatja, de a normálisabbakban be lehet. Ilyenkor, ha nem alapértelmezett a hang az ATI, akkor egyéb hangok nem is fognak zavarni (már ugye azok nem, amelyek nem az ATI hangkarira lettek állítva)
Amúgy a normálisabb lejátszókban be lehet állítani teljes képernyős eszközt a megjelenítésre, így még át sem kell húzgálni a lejátszó ablakát a TV-re
-
joecontra
addikt
válasz
gyenesmartin #6964 üzenetére
Szia!
Kiterjesztett asztal módban lehet két különböző felbontáson járatni a megjelenítőket. Amit szeretnél, hogy az egyiken a film menjen, a másikon meg a netezés szintén lehetséges kiterjesztett asztal módban.
Ilyenkor csak arra kell figyelni, hogy ne kattintgass hangosan miközben a film megy, mert belehallatszik ill. az egér kurzor is átcsúszhat a filmbe.
Üdv,
J -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Ismerősömék nemrég vettek egy full hd-s tévét. Most meg szeretnének rajta nézni hd-s filmeket. Hogy lenne a legjobb? Én azt javasoltam, hogy a gépbe vegyenek egy merevlemezt (a 160gb kevés lenne) és a gépet kössék össze hdmi kábellal a tv-vel. VGA driver beállításnál meg beállítani a monitort elsődlegesnek a tv-t meg másodlagosnak. Itt jön egy kis csavar amit nem tudom mennyire baj. A monitor 1280x1024-es a tv meg 1920x1080. Az lenne a lényeges, hogy mennyen a film, de közben netezni is lehessen. -
Help!
A minap upgradeltem Vistáról Win7-re. Vistán tök jó volt minden, azonban mióta Win7 van, bitang nagy tearing jelenik meg a tévén, filmnézés közben. A csúcs kínai adapterrel van összekötve a CRT tévével, de Vista alatt nem csinálta. Ötlet? Előre is köszi!
-
joecontra
addikt
válasz
AMIGODEEJAY #6961 üzenetére
Szia!
Én ekkora felbontáshoz inkább Dual Link DVI kábelt vennék a helyedben.
Üdv,
J -
AMIGODEEJAY
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném ha valaki segítene nekem, egy egyszerű kérdés megválaszolásában, melyet előre is köszönök.
Adott egy számítógép, és hozzá egy monitor. A számítógépben lévő videokártyán van 2db DVI is, de hdmi egy se. Kicsit meszebb kerülne a gép és a monitor egymástól, így a DVI kábel cseréjén gondolkodtam (hosszabbra), mikor bele akadtam egy olyan lehetőségbe, hogy DVI-HDMI kábel. Az a kérdés, hogy így, egy ilyen kábelen is átmegy e az 1920*1200-as felbontás? A HDMI csati a sima alap, a DVI-n meg 2*9 (18) +1 tipusú csatlakozó található. (ha jól gondolom "single link"-es változat...
De itt egy kép egy ilyen kábelról
Amigo
-
-
joecontra
addikt
Próbáltam új Catalyst-ot feltenni, az alaplapi drivereket is újratelepítettem de semmi.
Lehet, hogy időzítési gondok, nem tudja a kártya a 2 megjelenítőt egyszerre más beállítások alapján időzíteni. Úgy próbáltad újratenni a drivereket, hogy mindkét megjelenítő aktív volt?az lenne, hogy a TV-t veszi elsődleges kijelzőnek és nem a monitort. Erre van valakinek valami tippje hogy, hol tudnám esetleg átállítani?
Az Asztal -> Képernyőfelbontások-ban nem tudod megcserélni őket?Üdv,
J -
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni.
Nemrég vettem egy LCD TVt és összekötöttem a gépemmel HDMI-n keresztül, emellett még a gépre van kötve egy 19" monitor is (DVI-VGA átalakítóval).
A problémám az, hogy amikor kiterjesztem az asztalt a TV-re is akkor a monitor elkezd elég erőteljesen vibrálni.
Ha csak az egyik kijelzőn van kép (teljesen mindegy melyik) akkor semmi gond nincsen.
Próbáltam új Catalyst-ot feltenni, az alaplapi drivereket is újratelepítettem de semmi.A másik problémám (nem igazán probléma csak engem zavar) az lenne, hogy a TV-t veszi elsődleges kijelzőnek és nem a monitort. Erre van valakinek valami tippje hogy, hol tudnám esetleg átállítani?
Köszi szépen a segítséget.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
joecontra #6935 üzenetére
S-video toldó ügyben nézelődtem és közben ráakadtam erre a készülékre. Első ránézésre pontosan ilyenre lenne szükség:
Vezeték nélküli jeltovábbító AV + IR 5,8 GHz Signal TR-3000Ez működőképes lenne a szgép képét, hangját átvinni TV-re panel lakásban a folyosón elhelyezett géptől az egyik szobába 1, max 2 vasbeton falon keresztül?
-
Nekem az 1. linken levő van és meg vagyok vele elégedve. Egyetlen problémája van, a honosított ára, amely pofátlanul magas. Ebay-ről rendelve, szállítással együtt még a mostani árfolyamon is meg van ~3600Ft-ból. A minősége masszív kínai, de ettől még működik (immáron több, mint 2 éve) és többet nem is ér.
A linkelt honlapon egyetlen igazság van, hogy a szimpla kábelek valóban nem érnek semmit. De, hogy alap esetben 10 ezret elkérjenek egy ilyen vacakért... 30 nap garanciával LOL. Külföldről meg kapsz 1 évet.
A másiknak is utána nézhetsz, ha akarsz, de csodák nincsenek, annak meg a talpán Taiwan van.
-
fap333
aktív tag
válasz
Dark Archon #6948 üzenetére
esetleg van valakinek egyéb ötlete... ?
-
-
fap333
aktív tag
válasz
joecontra #6926 üzenetére
Az előző leírásból kimaradt, hogy a TV s-videó jelet nem tud fogadni, ezért az s-videó dugóban az Y és a C jelet egy kondival összekötöttem, a kábel koax kábel, a túlvége a kábelnek pedig euro-scart.
Ha az összeköt kábelen megszakítom az árnyékolást, akkor a koax kábelnek csak a belső vezetőjén fog jel menni, és a TV nem kapja meg a jel mellé a GND-t.
Ez nem lesz probléma?
Üdv:
Peti -
joecontra
addikt
De miért jó ilyen láncba rakni?
Nem fogja tudni, mert egy DVD lejátszón kimenetek vannak nem pedig bemenetek.Üdv,
J -
Tomy27
tag
Üdv.
Tanácsot szeretnék kérni, akik tapasztaltabbak ebben.
Szóval most akarok venni egy VGA to TV konvertert a notebook-hoz.
Mert ugyebár ezen sincs már csak hdmi meg vga csatlakozás.
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni, melyik lehet jobb minőségű?
1
2
Az első a sokat eladott kínai csoda, van rajta 6 gomb, meg OSD menü fény, stb.
A második már talán márkának nevezhető cucc, azon van RGB kimenet is ami
elviekben jobb minőséget biztosít, viszont nincs OSD menü meg egyéb opciók. -
seimon
tag
válasz
MasterMark #6942 üzenetére
4 RCA azthiszem. Más nincs.
-
-
seimon
tag
válasz
joecontra #6939 üzenetére
Ebből 1 szót se nagyon értek.
Kivéve ezt: "de akkor egyszerre csak az egyik eszköz lehet bekapcsolva".
A médiaboxon is van +1 SCART elméletileg videólejátszóhoz találták ki. Azon keresztül nem tudom rácsatlakoztatni a DVD lejátszót?
Vagyis DVD lejátszó a Médiaboxba, az meg a TV-be. -
seimon
tag
válasz
MasterMark #6937 üzenetére
Hát úgy akarom, hogy a RCA megy a TV-be, az egyik SCART a médiaboxba a másik meg a DVD lejátszóba.
De 4 kábel van az RCA felén. Ezekszerint ebből 3-at kéne bedugni? és akkor miért van 4.?
-
seimon
tag
Sziasztok.
Sajnos sehol semmi leírást nem találok. Van egy TV-m, elméletileg minden TV képes RCA csatlakozásra. (más nincs is rajta). De látok én itt 2 kábelest, 3 vagy éppen 4 bemeneteles kábelt.
Eddig abban a tudatban éltem, van egy audio, és egy videószál. Nekem meg egy olyan elosztó kell, amin van egy RCA és 2 SCART, de fogalmam sincs, csak ilyet találok:
http://elektroexpressz.hu/spd/unas_586104/ET7597_Videoaudio_kabel_2db_scart_dugol_es_4db_RCA
Ezen meg 4 RCA csatlakozó van. Már teljesen belegabalyodtam ennek a megértése iránt.
-
joecontra
addikt
Szóval egyelőre lesz egy teszt 15m+8m s-video kábel összetoldásával
Rendben, bár az s-video amúgy sem csúcs minőség. De hátha még elfogadható lesz az eredmény.A legjobb lenne valahogy "átstreamelni" egy ethernetes cuccal a TV közelébe, hogy onnan már csak akár egy 1 méteres kábel is elég legyen.
A jel szempontjából ez lenne a legjobb.Üdv,
J -
AtHoS
nagyúr
válasz
joecontra #6933 üzenetére
Légvonalban 3-4 lépés a szgép és TV távolsága, de ugye a mindensarokbabehajtogatós kábelelvezetés miatt szükséges ennyi kábel, ha kábelezés lenne.
Egy ilyen kütyü is majdnem jó lenne: Netgear Universal Push2TV, de erre nem lehet analóg megjelenítőt kötni
Szóval egyelőre lesz egy teszt 15m+8m s-video kábel összetoldásával (ilyeneket sikerült gyorsba keríteni baráti körből), hogy megnézzük a jelveszteség a gyakorlatban mennyire rontja a képminőséget.
-
joecontra
addikt
Szia!
21,35 méter az elég húzós. 10 méteren még csak-csak akadna megoldás de szerintem 20+ méteren nincs olyan összekötési módszer, ahol ne romlana látványosan a képminőség.
Valami hasonló megoldás jöhetne szóba, esetleg UTP kábeles jelátvitellel
Valóban egyszerűbb lenne valahogy a TV közelébe juttatni a jelet, hogy onnan egy átjátszó kábellel mehessen a dolog.Üdv,
J -
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Egyik barátom az édesapját szeretné meglepni a számítógép képének TV-re kötésével.
Megkeresett, hogy segítsek már neki ennek kivitelezésében.Elmondása szerint szeretnék azt megoldani, hogy pl. egy youtube-ról vagy netes filmkölcsönzőből lejátszott anyag is megjelenjen a TV-n. Enélkül persze egy médialejátszó már adta volna magát
Egy Samu cw-29a114n típusú TV-re kellene eljuttatni a képet és hangot, amin RCA, Scart és s-video bemenetek vannak.
A számítógép msi 865GVM3-V lapra épül, de jelenleg az integrált VGA-t használják.
Első körben egy 9600pro VGA Tv kiementére gondoltunk, amiről s-video kábellel + a hangkábel kerülne a TV-re.
Feltérképezés alapján minden sarokba behajtogatva az esetleges összekötéshez felhasznált kábelt 21,35 méternyi hosszúságúra lenne szükség.
Ez számomra elég soknak tűnik, így felmerül a kérdés, hogy a video jel mennyire lesz élvezhető ekkora hosszúságú s-video kábel esetén?
Ha ekkora távolsággal ez a felállás nem megvalósítható, akkor milyen egyéb lehetőségek vannak, amivel meg lehetne oldani ezt a feladatot?
Találtam némi infót Netgear NeoTV eszközéről, de ahogy láttam ezen csak HDMI csatlakozó van, ami ez esetben sajnos nem jó.
Valami hasonló megoldás jöhetne szóba, esetleg UTP kábeles jelátvitellel, amin analóg kimenet vannak. Nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e ilyen. Mondjuk az ára is döntő befolyással bír azért.Szerk.
Közben nézem, hogy az AV csatlakozót analóg eszközökhöz ajánlják, így talán használható is lenne, de intel widi kompatibilis PC kellene hozzá -
thomzon
csendes tag
válasz
MasterMark #6928 üzenetére
Köszi a választ! Ilyen: Hama Univerzális PC-TV összekötőkábel Pont ilyet vettem, pont itt.
-
thomzon
csendes tag
Sziasztok! 8800gt-met szeretném összekötni egy képcsöves Thomson TV-vel. A TV-n nincs komponens, csak kompozit és SCART csati. Vettem egy Hama PC-TV kábelt, de szürke a kép a TV-n hiába kapcsolom át a kábelen. Szvsz az a gond, hogy nem jó jelet ad a videókari. Nincs valamilyen TVTool szerű progi win7re? Szerintetek?
-
fap333
aktív tag
Helló!
Az alábbi problémám lenne:
Adott egy laptop (MSI VR601-X), a rajta lévő s-video kimenettel össze van kötve egy TV-vel (Samsung képcsöves TV). Akkor ha a laptop be van dugva a hálózatba, akkor vibrál a kép a TV-n, ha kihúzom és csak telepről megy, akkor szép tiszta a kép, ha visszadugom újra vibrál.
Tud valaki erre valami megoldást?Üdv:
Peti -
v!ct0y
veterán
válasz
joecontra #6917 üzenetére
Igen megoldottam. TV-n kellett belőni a méretbeli problémáimat. Kösz mindenkinek a segítséget.
Lenne még egy kérdésem. Ha a gépen is meg a tv-n is egyszerre nézem a filmet akkor a gépen kb a képernyő felénél van keresztbe egy csík. Olyan mint játékoknál szokott lenni a vsynk hiánya. Remélem érthető azért
Ez csak akkor szűnik meg ha kihúzom a hdmi kábelt. -
joecontra
addikt
Szia!
Ha a DVI az DVI-I, akkor én tudnék neked egy 10 méteres VGA-SCART kábelt építeni amit DVI-VGA adapterrel köthetnél be és a hangátvitel is egy kábelen belül menne.
Ha jól látom AMD kártyád van, ahhoz tudnék Plug and Play kábelt adni.
De ha a TV-den van HDMI port, akkor nyilván egy DVI-HDMI átalakító + 10 méter HDMI kábel a te barátod. Viszont hang nem jön ki DVI-on, ami a jack-ből jön az pedig analóg azt nem tudod a HDMI-be vezetékezni.
geresics
Ha jön ki hang az adott DVI porton.Üdv,
J -
Csövy
tag
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem,
Van egy ilyen TV-m LG47LW5590
És egy ilyen VGA-m: Asus 4890 (2XDVI és egy s-video)Szeretném összekötni a kettőt de úgy hogy a géptől csak egy kábel menjen a tv-hez mert 10 méter van köztük és nem szeretném a nappalit összekábelezni. Azon gondolkodom, hogy hogyan tudnék a dvi-ből és a stereo jagből HDMI-t csinálni mert úgy talán csak egy kábel lenne.
Ja és Win7-et használok.
Köszönöm a segítséget.
-
v!ct0y
veterán
válasz
joecontra #6909 üzenetére
Most be tudtam állítani, hogy az rgb-n pc legyen. Ahol ez van ott csak bementek listája van leírva.
Egyszer már egy haver mondta, hogy kell és akkor ment is ugyanezzel a kábellel és átalakítóval. Akkor nem kellett ez a megoldás és el is tettem a kábelt. Ma vettel elő lehet be is halt... -
joecontra
addikt
Csak rámegyek a rgb bemenetre.
Ott ahol ez van, ott milyen egyéb lehetőségek vannak?
EDID információ küldése vagy hasonló nincs valahol a TV menüjében?Az is lehet, hogy a DVI-VGA adapter nem korrektül van bekötve. Ha tudod, megnézheted egy másikkal.
Egy fake monitor itt is megoldás lehet, ha nagyon nem megy a dolog.
Üdv,
J -
v!ct0y
veterán
Hali!
Van egy LCD tv-m ezt szeretném összekötni a pc vel egy sima vga kábellal. Egyszer már sikerült de most nem boldogulok. Hd 6870 es kártya, dvi csatira van rakva a kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Nitro+ RX 6700 XT 12Gb GDDR6 (dobozos, 2026.02.16-ig garis)
- Geforce Gigabyte GTX 1050 low profile
- MSI Radeon HD 7870 OC GHz Edition 2GB GDDR5 videokártya,hibátlan állapotban,tesztekkel!
- Új,Bontatlan MSI VENTUS 3X OC RTX 5090 32GB - 3 év magyar bolti garancia - Névre/cégre számla
- XFX SWFT 210 AMD RADEON RX 6650 XT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest