Új hozzászólás Aktív témák
-
sznyunyi
tag
Sziasztok fórumlakók!
Olyan problémám volna, hogy PIP-ben nem tudom összehozni a set-top-boxot.
Amíg volt analóg adás év közepéig, addig a Samsung FX2490HD antenna csatlakozóba (koax kábel) az ment bele. Ezt a megoldást pedig jól tudtam úgy alkalmazni, hogy ment a PC HDMI-n keresztül a tvre, így monitorként használva. Közben pedig az analóg adást ki tudtam pakolni a kép alsó sarkába a PIP megoldással. Mellette RCA-n ment a set-top-box amit sajnos nem lehet PIP-be megoldani, de ez nem is volt gond.
Na most mivel megszűnt az analóg, és meglestem a T-homeos set-t-b hátulját és találtam rajta koax csatlakozót, így gondoltam rápakolom a tv antenna csatlakozójára. Azonban sajnos ugyan úgy csak a hangyák háborúznak a mákföldekért... Régi kábelt használok. Lehet, hogy digitális koax kábel kéne hozzá? Vagy valami hasonló? Ebben most nem vagyok otthon. Jól jönne egy kis segítség!
Előre is köszönöm! -
joecontra
addikt
-
Tommy7
tag
válasz
joecontra #6793 üzenetére
Üdv, hát vmi hasonló dolog lehet itt is, mert ismerőstől vettem, de szétszedtem és hiányosan volt bekötve, ergo mondtam neki h nemjó ezért vett egy újat boltba de ez se csinál semmit, zet is szétvettem, és ebe is van olyan kábel ami nem megy sehova, tehát meglesem a te módszeredet hátha mind2 kábel jó lesz
Aműgy akkor mi értelme van ezeknek a kábeleknek ha nincsenek is jól összekötve? :S -
lcee79
addikt
válasz
joecontra #6795 üzenetére
Akkor az lesz ...
Ja, de az a baj, hogy videokártyámon DVI meg HDMI van csak
és a DVI-be van dugva a monitor
kábelből csak olyanom van ami DVI-VGA tehát a monitor helyét kéne elfoglalnom.
Monitor meg DVI-n kívül még Display port-tal rendelkezik (DELL H2311) de az meg nincs a videokártyán...
Lehet hogy videokártyát kéne cserélnemAmihez adnak audio kábelt is
Meg is oldódna a probléma -
lcee79
addikt
válasz
joecontra #6793 üzenetére
Szerintem egy régi drivert kellene felrakni, és az lenne a jó
de fogalmam sincs melyikkel volt tutira jó...
De az is macerás volt, de legalább nem ment el a kép a monitorról...Amúgy panasonic plazma tv, a HDMI-csatlakozások közt csak 1 különbözik amire rá van írva hogy CEC (ami csak annyi hogy bekapcsolja az eszközt...) de a többin is ugynúgy bekapcsolnak
PC üzemmódot még nem láttam a beállításokban (régi LG lcd-mben ott igen)
Viszont van rajt sia VGA csatlakozó is, ahhoz gondoltam keresek egy csatlakozót (valahol van otthon elrejtve) És ott beállítok valamit, bár mindenképp 1920*1080 kellene, ha jól tudom VGA nem tud ekkora felbontást.
-
joecontra
addikt
Szia!
A VGA-SCART kábel milyen forrásból származik? Ha te csináltad vagy mással csináltattad akkor oké, de ha webboltból vetted, akkor esélyes, hogy rossz/hiányos a bekötése.
Ha felnézel a weboldalamra (lásd: aláírásom), ott le van írva, hogy hogyan kell VGA-SCART kapcsolatra behangolni a kártyádat. NVIDIA kártyákkal szokott sikerülni a dolog, szóval ne add fel (amennyiben jó a kábel).
lcee79
Szerintem azt a HDMI1-es dolgot és a TV-n a PC üzemmódot azért próbáld meg, ha még nem tetted, hátha.Esetleg BIOS-ban is érdemes lehet szétnézni, hátha.
Üdv,
J -
lcee79
addikt
Szerintem ugyanaz lehet mint nálam
Nincs hang csak nálam a HDMI várja, de scart is lehet hogy akarja...
És emiatt egyik megjelenítőn sincs képEzt az nVidia driver okozza, de én se tudok rá még megoldást
Hacsak nem azt hogy veszek egy új gépet, amiben minden össze lesz kötve, és akkor talán lesz kép a tv-nPersze emiatt nem fogok
-
Tommy7
tag
már 3 tvn próbáltam de egyikel se jó, pedig ez már a 2. kábel (VGA-Scart), ilyenkor mivan?
-
Tommy7
tag
Üdv, van egy olyan problémám, hogy a gépet akarom összekötni egy tvvel, (régebbi "nagy" samsung), scarton keresztül, be is dugom mind2őbe de a gép nem mutatja a tvn pedig nem jön be semmi, nvidia videókari... valami ötlet, vagy progi ehez?
-
lcee79
addikt
válasz
joecontra #6786 üzenetére
Nem az egyesre hanem a 3-asra...
De mint írtam ez már működött...
csak egy ideig nem volt összedugva, és az idő alatt többször is frissült az nvidia driver.
Biztos vagyok benn, hogy az a ludas... de valami trükkk kellene, hogy látszódjon a kép miután rádugom, hogy be tudnám állítani hogy no audio és kész... -
lcee79
addikt
válasz
joecontra #6784 üzenetére
Ezt is próbáltam már, csak elfelejtettem írni
Ilyenkor azt csinálja hogy a tv-n mindaddig van kép amíg be nem töltődik a windows/nvidia driver, aztán vége elfeketedik.
Akármit próbáltam semmitől nem lett kép rajta...
És én sem értem miért kapcsolja ki a monitort, de ez van... -
joecontra
addikt
A monitornak pontosan milyen DVI csatlakozója van?
Ez fura, hogy a HDMI-n nem ad képet mert nincs bekötve a hang ill. hogy az lesz az elsődleges, ha kötsz rá valamit és a monitorról is leveszi a jelet, ha jól értem.
Esetleg ha nem próbáltad még, akkor húzd le a monitort és csak a TV legyen HDMI-vel rákötve és csinálj egy reboot-ot.
Figyeld meg, hogy lesz-e valami mozgás a TV-n reboot közben ill. után.Üdv,
J -
lcee79
addikt
válasz
joecontra #6782 üzenetére
Monitor DVI csatlakozós, videokártyaán pedig DVI és HDMI van
nincs vga port egyáltalán egyiken semAlaplapi vga kártya nincs, csak az nvidia
viszont hangkártyából van 2 is... (alaplapi ac97 és egy audigy platinum)A kábelről tudok, de még nem láttam sehol...
(meg párszáz forintos dolgot kaposvárra rendelni általában nem gazdaságos... volt hogy 2500 ft volt a szállítási költség akkor is ha 100 ft-ért rendelnék, ezért ilyet nem szoktam magában...)
Szóval az a lényeg, hogy nvidia vezérőpultot már sötét kijelzővel nem látom, nem tudok állítani rajta semmit -
joecontra
addikt
"Monitor dvi csatlakozással van összekötve."
Ezt úgy kell érteni, hogy DVI-VGA adapterrel?Ha van alaplapi kártya, akkor BIOS-ból azt próbáld meg legelsővé tenni és annak a VGA kimenetére tedd a monitort.
Egyébként pedig a grafikus kártya SPDIF tüskéit a hangkártya SPDIF tüskéire egy pár száz forintos kis vezetékkel rá lehet kötni.
Üdv,
J -
lcee79
addikt
Hi!
Lenne egy kérdésem, nem tudom volt-e már...
PC-mben van egy nvidia 9600 gt és rajta egy hdmi kimenet (hangkártyával nincs semmi összeköttetés, se külső se belső, pedig biztosan jó lenne ha lenne...) Monitor dvi csatlakozással van összekötve.
Rádugom a HDMI kábelt a tv-re, és ekkor előjön a probléma, a tv-n nem jelenik meg a kép, mert a HDMI-ből nem jön ki hang és ezért fekete kép van csak, de alapértelmezettre teszi a TV-t és a monitort is lekapcsolja tehát azon sem látszik semmi
Így tehát van 2 fekete képernyőm, semmit nem látok, és semmit nem tudok konfiurálni vakon...Egyszer valahogy sikerült egy régebbi driverrel hogy volt kép a monitoron még, és egérrel vakon áthúztam a beállítás panelt a monitorra és beállítottam hogy hdmi-re no audio és lett kép egyből a tv-n is, aztán már be tudtam állítani mindent amit akartam, de most nem tudok semmit..
de azt már így hogy egyiken sincs kép nem tudom megcsinálni...Tud valaki valamilyen megoldást írni nekem????
Thanx!
-
joecontra
addikt
Üdv!
Eladóvá vált egy VGA-SCART, PC/laptop-TV összekötő kábel. 3 méter, Tony Engdahl féle szinkronjelközösítővel szerelt.
Hang nincs bekötve, de kérésre megoldható.PowerStrip-es beállításhoz minden segítséget megadok.
PÜ-ben lehet jelentkezni, akit esetleg érdekel.Üdv,
J -
lucza
csendes tag
Sziasztok. Vásároltam egy Sony kdl32ex720as televìziòt.
Két napja szenvedek, hogy notebookomat csatlakoztassam és a tvn megjelenő kép nagy méretű arànyos megjelenésű legyen.Tegnap sikerült megoldani ezt a problémàt, viszont nem szép kép. Olyan mintha szellemképes lenne.A hang pedig egyàltalàn nem megy àt.Pedig vettem külön audiokàbelt hozzà, mivel sajnos a notebookon csak egy nyamvadt vga kimenet van.
Ezzel kellene gazdâlkodnom.
Van valakinek hasznàlhatò ötlete? -
Sz. Géza
aktív tag
-
Henker2
addikt
Üdv! Segítsetek már ha tudtok. Van egy GTX 560Ti VGA-m, amit össze szeretnék kötni a TV-vel. Jó lenne, ha már egyszer és mindenkorra megoldódna a problémám. Még hagyományos, 72-es 100Hz-es Samsung TV-m van. RCA és SCART lehetőségeim vannak. Milyen kábelek kellenek és milyen beállítások?
Köszi
-
utgyuru
aktív tag
Sziasztok!
Egy laptopot kötnék TV-re, a laptopon D-Sub csatlatkozó, TV-n scart, vettem is egy kábelt, de semmi kép nincs. Laptop ugyanezen kimenetére rádugtam egy monitort, az okés, TV-re rádugtam egy VHS-lejátszót, az is jó. Ebből arra következtetek, a kábel a rossz, de mielőtt veszek még egyet, gondolkodtam megkérdem. Korábban olvastam, hogy a D-Sub -> RCA az nem működik eleve, hiába, hogy árulnak ilyen kábeleket.
-
thomzon
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám: PC-ről szeretnék filmet nézni a TV-n. Van egy régebbi Thomson TV-m, és és egy Gigabyte 8800GT-m. A TV-n scart és rca bemenetek, a vidikarin s-video. Vettem is egy sokat hangoztatott Hama univerzális PC-TV Scart-S-video kábelt.Hogy a kariba be tudjam dugni, közé tettem a gyári 9-ből 4 tűs s-video-t+rca-kat csináló átalakítót.aztán rengeteget szívtam az nvidia progival, mire felismerte valahogy, és erre hiába az átkapcsoló SZÜRKE a kép.Előre is köszi, ha tudtok valamit segíteni. -
Monyos
aktív tag
üdv!
Már régebb óta össze van köve a TV-m a PC vel , de most videokártya csere miatt problémába ütköztem.
A TV-n van D-SUB és HDMI bemenet is, a régi kártyámra rádugtam egy DVI -> D-sub átalakítót és sima D-sub kábellel ment is minden tökéletesen.
Az új kártyámon viszont 3 féle csatlakozó van:
- DVI / Erre van kötve a monitor egy D-sub átalakítóval /
- HDMI
- Display PortGondoltam, milyen egyszerű lesz HDMI kábellel összekötni. /semmi átalakító,semmi buhera/
Összekötés után van is kép a TV-n , viszont undorító a minősége..
Alapból kisebb volt a kép mint a kijelző, ezt orvosolni tudtam a Catalyst beállításai között a méretezésnél.
De még így is a betűk vagy bármilyen szöveg össze van mosódva, csúnya.
A színek pedig egyáltalán nem valósághűek, néha túl sok a zöld, túl erősek a fények...A betűk formája/minősége úgy javult valamit ,ha a képernyő-frissítést 24 Hz -re állítottam, így viszont lassú minden, a filmeknél feltűnően lemarad a kép a hangtól...
Másik kártyával ugyan ez a helyzet ,úgyhogy a TV a ludas /vagy csak valamit nem veszek észre/
Ami még érdekes ,hogy D-SUB kábellel a max. felbontása a TV-nek : 1366x768
A HDMI kábellel pedig azonnal feldobja 1920x1080-ra.Egyszerűbb lenne vennem egy HDMI -> D-SUB átalakítót vagy esetleg valami más alternatívát?
Remélem valaki tud megoldást a problémára!
Köszi!
-
Leone512
csendes tag
sziasztok,
most próbálom összekötni a pc-t a tv-mmel (UE40D7000) egy HDMI-kábellel (a tv egyik sima hdmi-csatlakozójába dugtam),viszont nem boldogulok
eddig annyit sikerült elérnem hogy a tv-n látszik a pc asztal háttérképpel de ikonok nélkül,
hogyan tovább? (ha egyáltalán lehetséges)a videokártya beállításoknál látja a tv-t mint kijelző, de nem tudok továbblépni (nyilván lehet hogy én bénázom)
vga: Geforce GTX460 768Mb
köszi előre is a segítséget
-
Reaper04
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni ez ügyben:-Minden windows indításkor, újraindításkor ...stb az alapértelmezett hangeszközöm a HDMI csatlakozón a TV-m, nem pedig a számítógép hangszórója.
Mindig át kell állítanom a pc hangszóróra, hogy az legyen az alapértelmezett.De amint restart, megint ugyan úgy van.
Lehet ezt valahogy "véglegesíteni"? Mármint hogy a pc-s legyen az alap és ha Tv-n szeretnék filmezni, akkor átteszem oda és kész.Másik problémám, hogy időközönként, azt írja a "Lejátszóeszközök"-nél, hogy nincs csatlakoztatva. Pedig be van dugva a kábel, meg sem mozdítottam.
Egy restert megoldja a problémát, vagy ha kihúzom és vissza bedugom a hdmi kábelt.
Ez miért lehet? (pedig frissítem mindig a driverét)A konfigomról: AsRock M3A770DE, VGA: Ati Sapphire HD5770 Vapor-X, Cpu: AMD Phenom II X6 1055T, 8Gb 1333Mhz DDR3 ram.
Köszönöm előre is a segítségetek!
Üdv: Dave -
kutga
félisten
Köszi, de most akkor mi is a probléma?
Ez a földzaj probléma asztali TV, lejátszó cuccoknál nem szokott előjönni, mert azoknak nem földet dugaszaik szoktak lenni. Viszont a PC-nek igen, úgyhogy erre is gondolni kell.
Ha nem jön elő asztali TV és médialejátszó esetén akkor miért kell az eszköz? PC-ről pedig eddig szó sem volt. Vagy rosszul értelmezem?
-
otapi
tag
Mindenképp hasznos, mert a kábelTV és a lakásod védőföldje között szinte biztos hogy feszültség különbség van - tehát enélkül állandó földzaj van (=analóg kábeleknél rossz a kép, búg a hang; digitálisoknál jobb esetben csak gyengébb a jel), és akár szikrázhatnak is a kábelek ami az elektronikáknak sem tesz jót.
Ez a földzaj probléma asztali TV, lejátszó cuccoknál nem szokott előjönni, mert azoknak nem földelt dugaszaik vannak. Viszont a PC le van földelve, ezért kell leválasztani a Kábel TV földjét.Elméletben valamennyit gyengít ugyan a kábel TV jelén (mint minden egyéb eszköz is, amit a kábelTV-re raksz), de ez valószínű észrevehetetlen.
-
kutga
félisten
Megpróbálhatom bár annyira véletlenszerű a probléma hogy nem tudom épp akkor felmerül-e.
Mekkora összeg egy ilyen isolator?
Erről lenne szó amúgy?
Bár mondjuk érdekes hogy mindkét HDMI aljzat ugyanúgy hibás, mivel már nem garanciális a készülék, azt cserélni nem tudom. Korábban komponens kábelt használtam, azzal nem volt semmi gond.
-
Busmen
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy radeon hd 3650et nem ad képet hagyományos tvre mert ezt írja a catalyst hogy le van tiltva. Kérdésem az lenne , hol tudom a tiltást feloldani? Ha felcserélem a két megjelenítő eszközt akkor a tv-n van kép a monitoron viszont nincs
Megoldásra ötlet?64bites win7 fut core 2 duo 6300as proci
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Van otthon egy LCD TV-m és egy média lejátszóm. A lejátszót HDMI-vel kötöttem eddig a TV-re de sajnos a HDMI bemenet néha 'elfelejti' hogy valami rá lenne dugva, és csak a TV ki-bekapcsolásával lesz újra kép és hang, sajnos elég zavaró.
Most kompozit kábelt használok a két eszköz összekötéséhez (sárga-piros-fehér) de így a képminőség nem az igazi.
Tudok ezen valamit javítani? Lehet túl hosszú a kompozit kábel (1,5m) és gerjed valamivel, árnyékolt kellene? Vagy egy SCART átalakító? Vagy komponens átalakító? A lejátszón csak HDMI és kompozit van.
A TV mindkét HDMI csatlakozója produkálja a hibát így a HDMI nem játszik.
-
endruboy1
senior tag
Hello
Nem igazán találtam jobb topicot a kérdésemnek, szóval ide írom:
Ha veszek egy ILYEN DVB-T boxot és egy pár száz forintis scart-vga átalakítót (mondjuk ezt) akkor gond nélkül ráköthetem a régi (lapos) monitoromra a cuccot és menni fog? Mondjuk a hanggal nem tudom hogy mi van mert jack kimenetet nem látok a boxon hogy egyszerűen rádughassam a hangszórót, de az még nem bizots mondjuk hogy pont ez a box lesz... gondolom van olyan amin van jack is. De nem ez a lényeg, a monitor észlelni fogja képet és minden frankón menni fog?
Csak mert ez a nyaralónkba kéne és nem szeretnék semmiképp se TV-t venni erre a célra ha adott egy viszonylag nagyobb meglévő monitor ami nincs is használva.
Ja igen és számítógép nélkül kötném rá, tehát közvetlenül a boxra.Válaszokat előre is köszi!
-
akoska23
aktív tag
Ilyen kártyám még nem volt de olyanom már igen amin be kellett állítani hol adja a jelet mert magától csak HDMI-n adta. Azért is mondtam turkálj a kártya beállításaiban mert az átalakító amit vettél nem egy bonyolult szerkezet elromlani sem nagyon tud és a monitor nem tesz különbséget hogy átalakítóm vagy nem amin kapja a jelet hacsak nem bírja azt a felbontást amit küldesz neki a kártyán.1000 éves CRT monitorokat szoktam tesztelni ilyen átalakítóval csak a felbontásra kell ügyeljek.
-
akoska23
aktív tag
válasz
scofield82 #6744 üzenetére
Hát ez a leírás szerint a tv-den nincs semmilyen olyan KIMENET ami képes lenne a képet küldeni ahogy néztem csak hang van ami kimenet. Vegyél egy Cinema Box-ot amibe bedugod a koax-ot amin jön a jel és azon már lesznek kimenetek és grátiszban fel tudod venni az adást stb. Én más megoldást nem tudok.
-
BoC1ka
senior tag
-
scofield82
csendes tag
válasz
scofield82 #6743 üzenetére
Senki?
-
scofield82
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Adott egy Acer x1160p tipusú projektor, amin van Vga, S Video és Egy kompozit bemenet. (illetve egy usb is de ha jól tudom az csak szervíz)
Ezt szeretném összekötni egy LG 37LD450 tipusú lcd-tv vel. vagyis ugy hogy digi kábeltévém van de olyan ami media box nélküli és nincs csak egy koaksz amit bedugok a tv-be és kész. a kábeltévé adásait szeretném nézni néha projektoron. (forma 1 , foci)Számítógéppel vga kábellel összeköttem a projektort , és dvd lejátszóval is de a tv-vel nem tudom. hogy lehetne ezt a legegyszerűbben kivitelezni úgy hogy képminőség is legalább olyan legyen mint számítógépről?
Köszönöm ha valaki tud segíteni -
gs-52
csendes tag
Hali!
Nem tudom belefér-e a témába, de tudnátok ajánlani nekem valami normális, nem túl drága Set-Top Box-ot? PC-hez kellene, DigiTV előfizető vagyok, van egy MSI DigiVox MiniHybridem..de azzal csak a szabad sugárzásúakat tudom nézni HD-ben. Csak Analog cable funkciót tud. Találtam egy DPS HD60-at, de nem tudok kiigazodni rajta, hogy most az csak DVBT?
-
pecsivsk
tag
Sziasztok! Van egy olyan problémám, hogy egy monitort szeretnék összekötni DVR felvevővel. A felvevőnek 2db RCA video out kimenete van. A monitornak VGA bemenet. Mit javasoltok, hogy működjön??? Vettem egy átalakító kábelt de azzal nem müxik. Mi a megoldás?????
-
akoska23
aktív tag
Nekem a tapasztalat az hogy kártyája válogatja én már több csatlakozót kipróbáltam és van ahol csak fekete-fehér a kép bármit csinálok. Ha minden kötél szakad és van egy kis érzéked csinálhatsz magadnak is kábelt valahol láttam a neten egy leírást ami D.SUB/DVI kábelt összehozza a scart-al.
-
akoska23
aktív tag
válasz
Kokuszkocka #6737 üzenetére
Szerintem így jó lesz de ha esetleg olyan boltba jársz tudsz venni olyan kábelt ami rca-jack anya
-
Kokuszkocka
csendes tag
Adott egy PS3 amely RCA kimenettel küldi ki a tv-re a dolgokat. Nah én a monitoromra és a hangfalamra szeretném megtenni ugyanezt. A monitor ugyebár dvi-hdmi kábellel megoldható tekintve, hogy a ps3 rendelkezik hdmi kimenettel a monitorom pedig dvi-al.
A hangot úgy gondoltam, hogy a ps3ból kijövő rca kábelt bedugom egy rca(anya)-rca(anya) toldóba, aminek a másik végére egy rca(apa)-jack 3,5 (anya) dugok, amelynek a jack anya végébe bedugom a hangfal/fejlhallgató jack dugóját. Vajon ez így működhet? Esetleg van egyszerűbb megoldás?Nem vagyok profi a témában, ezért gondoltam jobb ha megkérdezek néhány hozzáértőt
Előre is köszönöm mindenkinek aki tud/megpróbál segíteni!
-
VIBO
őstag
Sziasztok
SZeretnék összekötni egy Hanseatic ctv7030-as tvt a gépemmel. HD4870 vga van benne. Hogy lehet legésszerübben megcsinálni?
-
ozsvar
tag
Sziasztok!
Egy 8600GTS boldog tulajdonosa vagyok, de már kezd kevés lenni a teljesítménye, ezért egy újabb nvidia kártyára váltanék. Azonban van egy gondom: jelenleg S-Video-kompozit átalakítóval csatlakozik egy 1000 éves képcsöves TV is a gépre, és erre az új kártyával is szükségem lesz. Na most, az nvidia a 9800 soroza után már nem nagyon tett S-Video kimenetet egy kártyára sem, és innen indul a probléma.
Szerezni tudok egy ilyet: D-Sub-ból kompozit ill. S-video ..de ez csak azon VGA-kal működik, ahol a VGA D-Sub-on TV jelet is ad. Már a sokadik kártyát nézem gyártói honlapon, de ezt marha ritkán írják le, ezért a segítségetek kérem! Mi a tapasztalat, amely újabb kártyákon még van D-Sub, azok mennek a TV-kkel? -
runner 125
nagyúr
-
LordMaxtor
csendes tag
Sziasztok!
Következő lenne nekem a kérdésem, hogy egy GIGABYTE GeForce 8400 GS (GV-NX84S512HP) videókarit mivel és hogy tudom rákötni egy RCA/S-vieo/scart csatis tv-re?
Előre is Köszi!
-
akoska23
aktív tag
Remélem jó helyre írok. A videókártyámat 7600GT szeretném összekötni a tv-vel a kárty S-video kimenetébe tettem egy s-video-rca adaptert onnan rca kábelen megy a jel a tv-be de csak fekete fehér. Már valahol feltettem ezt a kérdést ott azt írták ez a legrosszabb variáció de nekem sajnos nincs 5m hosszú s-video kábelem és ilyen messzire kell vinnem a jelet. Valami megoldás hogy szines képet kapjak?
-
fransoa.
csendes tag
válasz
joecontra #6729 üzenetére
Kőszi, majd ráfigyelek, gondolom a mostani kártyáknál ez nem marad le.
Valami passziv hűtésűt akarok mert én nem játszom és nekem ez is megteszi. Nem akarom felhangositani az amúgy évek óta csendes kis gépet.Lehet hogy megnézem a
HD 7750 passzivját ha majd elő jön a piacon. -
joecontra
addikt
válasz
fransoa. #6728 üzenetére
Szia!
Ha úgyis veszel egy VGA-t amin van HDMI kimenet, akkor igazából megoldott lesz a kérdés. Arra a vásárlásnál figyelj majd oda, hogy legyenek rajta SPDIF tüskék, amiket a hangkártya SPDIF tüskéivel összeköthetsz.
Ehhez való kis vezetéket azt hiszem adnak is a kártya mellé.
Üdv,
J -
kutga
félisten
Sziasztok!
Adott egy médialejátszó amin kétféle kimenetem van, komponens és RCA.
Eddig komponens kimeneten vittem a képet TV-re, a hangot RCA-n. Sajnos azonban TV-t kellett cserélnem, amin csak RCA bemenet van, így a képet is RCA-n akarnám átvinni, kiderült azonban hogy a lejátszó RCA videó kimenete nem működik.
A kérdés mit tudnék csinálni?
SCART van a TV-n, de SCART-RCA átalakító sem jó mert az RCA videó kimenet rossz. Létezik SCART-komponens átalakító? Mert azzal a képet meg tudom oldani, a hang mehet RCA-n.
-
joecontra
addikt
fireman
ha a TV-re átküldöm a média lejátszóról HDMI kábellel az 5.1-et, akkor a TV optikai kimenete "kiadja" digitális formában az 5.1-et
Elvileg igen, de én még nem próbáltam ilyet.fransoa.
hogy catalyt centerbe minden audió csatlakozó megvan
Pontosan milyenek?Üdv,
J -
fireman
tag
-
fransoa.
csendes tag
Sziasztok,
Szintén amatőrként, próbálok integrált alaplapi vgaval rendelkező pc-ről HDMI kábellal
átvinni képet és hangot ,de hang sehogy nem jön össze.Esetleg tegyek be egy VGA kártyát? úgy is bőviteni készülők. Vagy a kábel esetleg nem megfelelő?
Aki tud valami megoldást kérem ne titkolja el.
Még annyi hogy egy Panasonic plazma tv amely rendelkezik sok féle bemenettel,és egy ATI HD 4290 az integrált VGA az alaplapon, amit szeretnék össze hangolni,
Köszi -
fireman
tag
Sziasztok!
Amatőrként kérem a segítségeteket.
Adott egy Dune HD TV 101 média lejátszó, amit HDMI kábellel összekötök az LG 47LK530 TV-vel amin van optikai hangkimenet...no erről az optikai kimenetről szeretném az 5.1-es hangot átvinni egy olyan aktív hangfalszettre aminek sajnos csak analóg 5.1-es bemenete van. Addig eljutottam a fórumokon, hogy ha nem akarok erősítőt vagy optikai bemenettel rendelkező 5.1-es szettet venni, akkor esetleg kielégítő eredményt adhat egy optikai-analóg 5.1 decoder beiktatása is.
Sajnos az országban nem találtam ilyet, az ebay-en az alábbi tűnik megfelelőnek. Használt esetleg valaki ilyet vagy hasonlót, mik a tapasztalatai?
[link] -
Gasszi
csendes tag
Üdv, sziasztok!
Hogyan lehetne megvalósítani a VGA - SCART összeköttetést? Kábeleket találtam a neten jó párat, de nem tudom eldönteni, hogy kamu-e vagy sem. Kíváncsi lennék véleményekre, tapasztalatokra!
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Irvkhf
aktív tag
válasz
joecontra #6700 üzenetére
Ha össze kötöm dvivel és a hangot rca kábellel viszem át rca ra akkor szólni fog a hang a képpel együtt az rca csatlakozón keresztül is vagy csak akkor fog szólni a képpel együtt a hang ha a hangot az audió in en kötöm össze ? Akkor elméletileg a hang is át menne a dvin ha a videó kártyát össze kötném a hangkártya Spdif csatlakozójával ?
-
joecontra
addikt
Dvin milyen esetben megy át hang ?
Olyan esetben, ha az adott kártya úgy van behuzalozva. Én ilyet még nem láttam.hogy kell össze kötni a videó kártyát a hangkártyával hogy a hang is át menjen a hdmin ?
A vidkari SPDIF tüskéit kell a hangkártya SPDIF tüskéivel összekötni.Üdv,
J -
-
Irvkhf
aktív tag
Helló !
Melyikkel jobb össze kötni hdmi kábellel vagy nincs különbség a dvi kábellel sem mert a tv van hdmi kettő is de a videó kártyán nincs de ha a dvit át alakítom hdmivé akkor már hdmi kábellel is össze tudom kötni. Amúgy a tvn lévő hdmit akarom át alakítani dvivé és úgy akarom össze kötni a tvt a géppel. A hangot meg rcan vagy audio in en keresztül akarom át vinni. A hang is ugyanúgy fog szólni mint ahogy a kép is át megy gondolom. Vagy valaki tud valami jobb megoldást ?
-
törölt tag
válasz
old-dog #6687 üzenetére
Legfrissebb van fent.
Már eljutottam az RGB-YCbCr konverzióig is, nagyon sok mindent próbáltam, de még nem tudtam rájönni, hogy milyen beállításokat kellene használnom, hogy ugyanúgy lássam a plazmán a képet, mint a monitoron.
Nvidia support nem tudott segíteni, de ők még addig sem jutottak el, ameddig én -
törölt tag
Sziasztok,
Hátha tudnátok segíteni, a következő a problémám és a helyzet: 8600GT - Philips plazma DVI-HDMI kábellel
A natív felbontás 1280*768@60Hz
Ezen a beállításon nagyon sötét a kép és elvesznek a részletek. Ha felbontást váltok, akkor a 24-30 fps lejátszás, de még a 60Hz-es is jó képet ad, mondhatni majdnem tökéleteset, de a nem megfelelő felbontás miatt látszik egy kis képromlás.
Nagyon sok mindent próbáltam már, de kíváncsi vagyok, hátha van vmi ötletetek, hogy lehetne megoldani, hogy a HD minőséget tényleg rendes valójában élvezzem mind színek, mind fényerő, mind felbontás területén. -
joecontra
addikt
tv-re kilehet kötni?
ezzel a kábelel valahogy ?
Ezzel sehogy.
A HDMI digitális jel TMDS kódolással, a komponens pedig sima analóg. Nem látom a kábelben az elektronikát, ami elvégezné az átalakítást.
Az ilyen kábelek ruhaszárító kötélnek jók legfeljebb és a vicc kategóriába tartoznak.tehát sima sárga fehér piros (rca)-s tvre kellene
Ha a kábel el is végezné a konverziót, a komponens videojelet nem tudnád a TV-dre alkalmazni, ugyanis piros, fehér, sárga rca közül a piros és a fehér azok hangbemenetek.
A sárga pedig a kompozit videójel, amit szintén nem lehet egyszerű vezetékezéssel a komponensből előállítani.Üdv,
J -
w1lly
csendes tag
hello kérdés
van ez a kábel : http://webshop.garmix.hu/product_info.php?cPath=25_50&products_id=294
és van egy hdmi- kimenetes laptop hd5470-el azt analog képcsöves tv-re kilehet kötni?
ezzel a kábelel valahogy ? ezen a kábelen elvileg van fehér,sárga,piros, kék ,zöld ...
tehát sima sárga fehér piros (rca)-s tvre kellene megoldás ha van bár nem jutt semmi eszembe! -
joecontra
addikt
válasz
kutyamester #6682 üzenetére
Azzal a kábellel jól átb@asztak téged.
HDMI-ből rca és VGA, aktív elektronika nélkül. LOL.Vidd vissza, hátha még visszaadják a pénzedet.
Üdv,
J -
kutyamester
csendes tag
Hali nekem is hasonló problémám lenne.
Laptopomat szeretném összekötni 3 RCA bemenetű katódcsöves TV-vel. Viszont találtam egy olyan kábelt ami HDMI ből csinál 3 RCA-t és egy VGA-t. A problémám ott kezdődik, hogy mikor a laptopba a HDMI-t bekötöttem, majd a tv-be a 3 rca-t az égegyadta világon semmi nem történt. Ha a vga kimenetet toltam be egy monitorba akkor sem jelzett semmit sem a monitor, sem a laptop hogy csatlakoztatva lenne a monitor.
Hogy tudom kényszeríteni a videókártyát ( Nvidia geforce 310 m ) hogy mindenféle képp küldjön jelet a hdmi-n keresztül? amúgy hallatszódik a tv hangszóróján ha ki és behúzom a hdmi-ből a kábelt....
köszönök minden választ -
joecontra
addikt
válasz
Ancsi0909 #6680 üzenetére
Ha jól értem az lenne a cél, hogy a videómagnóval felvenni a dekóder adását és a digitális TV adást is kazettára és alkalomadtán azt visszajátszani.
Akkor a digitális TV és a dekóder jelét közösíteni kéne a videómagnó bemenete felé. Ekkor az egyiknek szabad csak aktívnak lennie.
Üdv,
J -
Ancsi0909
csendes tag
válasz
joecontra #6675 üzenetére
Hello,
Azon nem múlik, vennék egyet, ha azzal minden jó lesz, de hova kellene? Hisz a videóban is 2 és a dekóderben is 2 scart-hely van, csak a TV-ben nincs, de ha a TV-ből osztanám el a 2-t, gondolom akkor se tudnék felvenni a dekóderrel fogható csatornákról, hiszen akkor vagy az egyik vagy a másik készülék. Vagy hova javaslod a scart-elosztót?
-
kutga
félisten
Sziasztok!
A szüleim TV-jét szeretném a laptopommal összekötni, hogy a laptopról a TV képernyőjén nézzük a filmeket.
A TV-n van RCA és S-Video bemenet, sztereó audio kábelem van, a videóhoz keresek megoldást.
Létezik olyan kábel vagy átalakító ami a laptop VGA kimenetéről kapcsolódik a TV S-Video bemenetére? Esetleg mellette van audio kábel is. Remélem érthetően fogalmaztam.
-
Ancsi0909
csendes tag
válasz
old-dog #6673 üzenetére
Igen, van AV1 AV2 és egy TV/Video gomb de a play lenyomása után csak számlál és semmit nem változik a kép, csak a TV-t mutatja, a kazettán felvett anyag egyáltalán be sem ugrik.
Akkor játszotta le a kazettát, mikor a videót kötöttem a TV és dekóder közé középre és nem a dekódert, de úgy meg ugye nem látja a csatornákat. Furcsa.
-
Ancsi0909
csendes tag
válasz
old-dog #6671 üzenetére
Köszönöm a választ. Sajnos így még kevésbé megy. A rajz alapján kötöttem össze, látom is a dekóder csatornáit, de így ha elindítok egy kazettát, azt nem mutatja. A videó számlál, de a kép nem változik, marad a TV-adás. :-(
Fogalmam sincs, mit csinálok rosszul... :-(Anikó
-
old-dog
aktív tag
válasz
Ancsi0909 #6670 üzenetére
Próbáld meg az ábra szerint összekötni a készülékeket. Természetesen a kültéri antenna a kábelcsatornát is jelképezi.
-
Ancsi0909
csendes tag
Sziasztok!
Elromlott a régi videóm, és egy ismerősömtől kaptam egy másikat (Toshiba), leírás nélkül. Viszonylag össze tudtam hozni a 3 szerkezetet, de nem tudok fölvenni a dekóder csatornáiról.
Tehát, egy Waltham TV-m van, amin külön forrásként van a "TV", "Digitális TV", (beépített) "DVD", "külső forrás" (ezen láthatók a dekóder csatornái) és "HDMI".
A sima digitális TV-n jön a szokásos pár csatorna, a dekóderen pedig 100 német csatorna. A videót scart-csatlakozóval hozzákapcsoltam a TV-hez, egy másikkal a dekóderhez (tehát a videó van középen, ott van a 2 scart).
A videón le tudok játszani kazettát, és az "A1" csatornán látom a digitális TV pár programját, illetve ha a videó távirányítón megnyomom a "TV/videó" gombot, akkor látom rajta a dekódert a 100 német csatornával.
De ha rányomok a felvétel gombra, csakis a digitális tv-ről vesz fel, nem a dekóderről. Akármilyen módon próbáltam máshogy összecsatlakoztatni vagy bármit megnyomni, a dekóder csatornáiról nem hajlandó felvenni. (Az ismerősömet nem érdemes megkérdezni, neki nem volt dekódere, nem tudja).
A korábbi videómmal működött a felvétel, ha a dekódert bekapcsolva hagytam (persze csak arról az egy csatornáról, amin állt, de az nem zavar), de az elromlott, és nem értem, hogy ezzel az újjal (ami elvileg még modernebb is, showView-val, stb) miért nem sikerül.
Van valakinek ötlete, hogy tudnám látni a dekóder csatornáit a videón a Tv/videó gomb megnyomása nélkül, hogy onnan tudjak felvenni? Mit kéne csinálnom?
Várom válaszaitokat, remélem valaki tud segíteni.
Köszi, Anikó -
old-dog
aktív tag
válasz
Norb€€€ #6668 üzenetére
Itt van néhány jótanács másoknak Én inkább a HDMI-SCART konvertert vagy átalakítót vettem volna a jobb minőség miatt.
-
Norb€€€
aktív tag
válasz
Norb€€€ #6667 üzenetére
Na,megvettem MM-ben,kipróbáltam.
Nem működik,úgyhogy ha valaki hasonló helyzetben lenne,vegyen helyette ilyen RCA-VGA konvertert.
Parasztvakítás,csak tudnám hogy akkor minek árulnak ilyet:/ Vagy lehet hogy projektorhoz jó? -
Norb€€€
aktív tag
Sziasztok!
Írok ide is,hátha itt biztosabb választ kapok
Van egy Samsung P2450H monitorom,és egy ilyen UPC-s dekóderre/box-ra/miatoszra szeretném rákötni.
És ezen a HUMAX cuccon csak scart meg rca kimenet van,a monitoron meg vga,hdmi,dvi.
Másik fórumban már linkelték,hogy egy ilyen kábellel működhet a dolog.
Csak nem merem megrendelni,mert sehol nem találtam valami biztos leírást az ilyenekről.
És azért 2000Ft is pénz,feleslegesen nem akarom megvenni:SDe ha működne is,a kép az hogy nézne ki a monitoron? Teljes képernyőre kinyújtaná? Vagy 4:3-ba összetolná? Vagy csak a monitor közepén egy kis képbe jelenne meg ?
Ebben nem vagyok biztos,valamit hozzá tudnátok szólni?:S Köszi
-
degu
senior tag
Nem foglalkoztam eddig a kerdessel,ugy hogy teljesen tajekozatlan vagyok az ugyben.
Van egy asztali Athlon X2-es PC,es van egy Samu-CRT moncsi. A szgep vidikarija Nvidia 9800GT 2 analog csatival,es egy USB-s /?/ csatival.
A TV-n van sima analog,2 eres video csatlakozo,es egy jack-dugos...valamilyen csati.
Ki tudom -e rakni a PC-kepet a TV-re,es ha igen,akkor milyen madzag kell hozza? -
kutga
félisten
válasz
joecontra #6659 üzenetére
Na hazaérve összedugtam a dolgokat, a korábban linkelt kábellel nem volt hang egyáltalán, úgyhogy a gyári kábellel kötöttem rá a fejhallgató kimenetre (aminek egyik vége jack a másik RCA), így már van hang, csak elég halknak érzem. Majdnem teljesen fel kell tekernem a hangerőt hogy élvezhető legyen egy blueray rip film, mondjuk tény hogy azok alatt jobban szólnak a mélyek mint a gyáriak.
Mit lenne érdemes csinálni? Venni egy erősítőt?
Mondjuk csak házimozira fogjuk használni a két plusz hangfalat, heti egyszer mondjuk, lehet nem éri meg a beruházást, de ha olcsóért lenne valami, esetleg megnézném.
-
kutga
félisten
Sziasztok!
Egy Orion LCD PI 32B típusú TV-re szeretném kötni a régi PC-mhez vásárolt Genius SP-HF 1255A típusú hangfalamat. Így néz ki a hangfal hátulja:
A TV hátulján a csatolók így néznek ki, az M jelű audio kimenetet szeretném használni.
Így a TV-t és a hangfalat egy ilyen RCA audio kábellel kötném össze:
A kérdésem, működni fog-e így a dolog, vagy más megoldás kell?
-
gyvince
senior tag
sziasztok adott egy olyan problémám hogy vagy egy Asus X50SL laptopom amiben HD3470 videó kártya van és van rajta egy D-sub és egy DVI kimenet az a gondom hogy ha össze kötöm a laptopom a Samsung C8700-es tvel akkor nincs hang csak kép...
olvastam olyat is hogy valami Ati Audiót kell feltelepíteni és akkor visz át hangot de olyat is olvastam hogy csak képet visz hangot nem de máskép nem tudok hangot vinni a tv-re....csak ha d-subal kötöm össze akkor jack jackel van hang.....
-
joecontra
addikt
válasz
PedroPascal #6652 üzenetére
Ha veszel egy Dual-Link kábelt, azzal rosszat nem teszel magaddal semmiképp.
Üdv,
J -
PedroPascal
őstag
Szerintem Dual-Link kábel kell majd.
Mivel ha elszíneződött a kép akkor ha kihúzom a monitor kábelt, visszadugom utána jó lesz, vagy csak kikapcsolom a monitort utána vissza.
Tehát csak meg kell szakítani monitor jelét és utána jó lesz.
Ha nem a Dual-Link kábel a megoldás jelezze valaki.
Nem szeretnék potyára 3k-t kiadni egy kábelért -
PedroPascal
őstag
válasz
joecontra #6650 üzenetére
Próbáltam.
Csak úgy jó ahogy írtam.
Hiába állítottam be viszont azt h az elsődleges megjelenítő a monitor legyen.
Ha megy mind a kettő akkor ha kiíratom h melyik eszköz hányas akkor a monitor a 2. a tv az első. Win7-nél win gomb+p csak kivetítő a monitor, csak számítógép a tv emiatt.
Viszont ezzel nem volt eddig gondom.
Nem tudom h ez lehet e az oka az egésznek?
A másik amire gondolok h a monitor DVI kábele nem Dual-Link-es de tudtommal a Dual-Link annyit tesz h full hd-nál is tud nagyobb felbontást míg a Sigle csak full hd-ig képes rá.
Valami ötleted, esetleg másoknak? -
joecontra
addikt
válasz
PedroPascal #6649 üzenetére
Na, ez jó kérdés. Ha jól értem akkor az a fontosabb, hogy a monitoron legyen jó.
Próbáltad úgy, hogy a TV le van húzva vagy a driverben letiltva?Üdv,
J -
PedroPascal
őstag
válasz
joecontra #6648 üzenetére
Szia.
Igen nézelődtem, de nem tudom konkrétan mit keressek.
Meg valamire rájöttem közben.
A VGA-ra DVI-ra a monitor a HDMI-re pedig a TV.
Ha elindítom a programot és csak a monitoron van kép akkor az van amit írtam, de ha a tv-re is kiteszem a képet akkor ott jó de a monitoron meg mindig szar a kép.
Közben csak a tv-re teszem a képet, monitoron nincs jel a tv-n meg mindig jó.
Aztán visszateszem a képet osztottra (tv+monitor) akkor a monitoron is jó.
Na ez mitől lehet?
Mivel a monitort használom elsősorban szeretném ha azon is jó lenne ennyi átváltogatás nélkül. -
joecontra
addikt
válasz
PedroPascal #6647 üzenetére
Szia!
Az NVidia driverben a videóbeállításoknál próbáltál nézelődni?
Üdv,
J -
PedroPascal
őstag
Hali.
TotalMedia Theatre-el lenne problémám.
Anno használtam ezt a progit, konkrétam a TotalMedia Theatre 3-t.
Ment minden tökéletesen, egy ATI 5750-es VGA-val.
Pár hónapja lecseréltem a VGA-t GTX560Ti-re és ezzel a VGA-val nem megy ez a program.
A TotalMedia Theatre 3, TotalMedia Theatre 5-t is ha elindítom addig semmi gond, de ha hozzá adok egy filment, teljesen mind1 milyen film (avi, mkv, blue ray) akkor minden átvált pár alap színre, és ha bezárom a progit akkor is olyan marad a kép.
Csak akkor jön helyre a kép a gépemen ha újraindítom, kijelentkezem majd vissza.
Próbáltam már több VGA drivere-el, Win is újra lett húzva már párszor azóta de a helyzet változatlan.
Én valami Nvidia-s szarságra tippelek,h az kavarhat be, de nem tom mi lehet.
Valaki segíthetne ez ügyben. -
zaequa
csendes tag
Control Panelből próbáltam én már mindent, de negatív. Mindkét végén s-video kábellel csak az a gond hogy nekem olyan nincs.
Abból kellene sztem kiindulni hogy - amint írtam - ha csak a egyedül TV van rákötve a PC-re (s-video -> rca kábel) akkor boot screen még van, sőt a windows loadingot is látom, bár mindez fekete-fehérben, aztán pár villódzás után nincs semmi. Nyilván addig van kép, amíg be nem tölti a videokártya drivert. -
zaequa
csendes tag
Próbáltam clone-t, dualt, n-view-val, tv-tools-szal.. TV fekete, csak akkor villog be a desktop amikor éppen acceptál valami változtatást.
TV bemenet s-video-ra van állítva, XP fel is ismeri, de ennyi.
Annak lenne értelme, hogy s-video -> s-video kábellel próbálnám esetleg? (TV-n van s-video bemenet is) Vagy tök mindegy, rca-n is mennie kellene? -
zaequa
csendes tag
Sziasztok
gf 8800gt-ről próbálom a képet kirakni (100Hz crt) TV-re a karihoz mellékelt s-video -> rca kábellel.
Nem sorolnám a sikertelen módozatokat, lényeg h szoftveresen (n-view) esélytelen... Legközelebb az igazsághoz ott tartok, h csak a TV van rákötve a PC-re, na ekkor egészen addig van kép, amíg a driverek el nem kezdenek betöltődni. Addig jó a kép, leszámítva h fekete-fehér.help pls..
-
joecontra
addikt
válasz
kicsimo18 #6635 üzenetére
TV-t amin jelenleg csak SCART-csati van azt HDMI-n összelehet e kapcsolni a videokarival
Csakis kizárólag aktív elektronikával felszerelt átalakítóval.SCART-HDMI kábel?
Ha találsz is ne vedd meg. Annyi erővel a rá kiadott pénzt az utcára is kidobálhatod.hogy SCART-VGA!
Te nem a VGA-SCART-ra gondolsz?Milyen kimenetei vannak a kártyádnak?
Üdv,
J -
kicsimo18
csendes tag
illetve az a módszer is érdekelne,hogy SCART-VGA! Nem fontos nekem a hdmi-re csatalakoztatnom a tv-t! ha nem igényel túl sok tapasztalatot ez efféle kábel összekötése akkor az a módszer érdekelne,ha vmkinek persze sikerült valaha ilyen kábelt készítenie házilag
-
kicsimo18
csendes tag
Szép estét!Az ügyben érdeklődnék ,hogy olyan TV-t amin jelenleg csak SCART-csati van azt HDMI-n összelehet e kapcsolni a videokarival illetve ha igen hol vásárolható ilyen SCART-HDMI kábel? köszönöm előre is
Üdv.
-
Rotcsa
tag
válasz
joecontra #6628 üzenetére
aida64 szerint:
Videokártya Intel GL960/GM965 Chipset - Graphics Controller 0 [C-0]leírás szerint:
típus : Intel® GMA X3100
memória mennyisége : legfeljebb 358 MB grafikus memória 2 GB rendszermemória esetén
memória típusa : megosztotta gép amúgy: [link]
Azért írtam, h tudtommal nem jó tv-re, mert oda is írták, h nem jó rá
De ha állandóan ilyenekkel zaklatnak, akkor bocsi, nem igazán vagyok otthon az ilyen kütyükben. -
joecontra
addikt
Mi amúgy az az interlaced mód?
Az, hogy nem progresszív jelet (monitor standard) hanem váltottsoros jelet (mint a televíziózásban) küld ki.tv-re nem küldi ki a scart jelet, csak monitorra.
Dehogynem küldi ki a TV-re. A grafikus kártya nem tesz különbséget, a TV-t is monitornak látja.Az ilyeneket kérem, hagyjuk már.
Lehet, hogy írok egy cikket, hogy milyen kábelt nem szabad venni. Unom már századszor is leírni, hogy miért nem jó.Semmilyen olcsóbb megoldás nem jöhet szóba?
Milyen grafikus kártya lenne az illető?Na, megnéztem powerstrippel,szürke a gomb amit írnak
De milyen kártyád van?Üdv,
J -
kicsimo18
csendes tag
nem is RCA az hanem s/pdif out port
-
kicsimo18
csendes tag
Üdv nem tudja valaki véletlen ,hogy Asus M2N-E deszkánál hogyan használható/aktiválható windows7 alatt az alaplapra integrált RCA-csatlakozó????kösz előre is Üdv.
-
joecontra
addikt
Szerintem a MindigTV topikban fognak tudni segíteni.
Üdv,
J -
Fleed
aktív tag
Hali!
Ha adott egy monitor(23",fullhd,dvi,hdmi,dsub) és szeretnék vele tv zni is PC nélkül, akkor milyen set top box ot ajánlanátok? Analóg digitális és földfelszínt azaz mindent tudjon (nem értek nagyon ehhez, de m1HD meg m2HD jó lenne). nem tudom milyen árban vannak ezek, de 5-10 ezer Ft lenne rá. Ez a monitor tv box kombó bevált dolog? Másoknak bevált már? Köszi -
joecontra
addikt
válasz
Blackhole13 #6614 üzenetére
Igazán nincs mit, örülök hogy sikerült.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Blackhole13 #6612 üzenetére
7 tűsből piros, zöld, kék rca-s átalakítót kaptam, de azt hittem az én esetemben azzal nem megyek sokra.
Pedig de. A kéken kompozit videojel jön ki. Azt be lehetne egyből a TV-be kötni (sárga rca).érted, hogy a 7 tűs helyre dugom a 4 tűset, ezt a kábelt a tv-be?
Ezt is megéri megpróbálni.Majd írd meg, hogy mi lett.
Üdv,
J -
Blackhole13
senior tag
válasz
joecontra #6611 üzenetére
7 tűsből piros, zöld, kék rca-s átalakítót kaptam, de azt hittem az én esetemben azzal nem megyek sokra.
Azt hogy egy mezei s video vezetéknek is jónak kéne lennie arra érted, hogy a 7 tűs helyre dugom a 4 tűset, ezt a kábelt a tv-be? - Így még nem próbáltam de ki fogom. -
joecontra
addikt
válasz
Blackhole13 #6610 üzenetére
A kártyához kellett volna, hogy legyen valami kábelcsokor aminek az egyik vége 7 tűs a másik vége 3 rca (piros, zöld, kék).
Amúgy egy mezei s-video vezeték is jó kéne, hogy legyen.
Üdv,
J -
Blackhole13
senior tag
válasz
joecontra #6601 üzenetére
Mielőtt megrendelem, elmentem egy műszaki boltba, ott ajánlottak egy ilyen átalakítót.
Problémáztam, hogy úgy emlékszem a vga-n 7 tűs csatlakozó hely van. de mondták az nem lehet, mert a 10es a szabvány. Itthon kiderült tényleg 7 tűs kellene.
Esetleg létezik olyan megoldás, hogy a 10 tűsből 7es lesz? -
joecontra
addikt
válasz
old-dog #6606 üzenetére
Át kell-e állítani a Control Centerben a felbontást, ha a TV-n szeretném néznia a PC-ről DVD filmet?
Úgy érted, hogy ráküldheted-e a TV-re az 1920x1080-at? Ez jó kérdés.Most hirtelen kipróbáltam a monitoromon ami szintén 1024x768-on megy. Bírja az 1920x1080-at, igaz 60 Hz-en.
Üdv,
J -
old-dog
aktív tag
Egy kérdésem lenne. LG 2211-es monitoromat 1920x1080-as felbontásba hajtja meg a alapból a HD6850 kártya. A Samsung LCD TV pedig 1024x768-as felbontást tud. Át kell-e állítani a Control Centerben a felbontást, ha a TV-n szeretném néznia a PC-ről DVD filmet? A kábelezés megoldott, csak eddig nem mertem összekötni.
-
joecontra
addikt
Értem. A VGA-SCART összekötés is szóba jöhet.
A TV-den van SCART, a gépeden van VGA, elvileg mehet. PowerStrip-pel bele tudsz nézni?
Egy ilyen screenshot jó lenne. Akkor meg tudnám biztosra mondani, hogy a kártyád konfigurálható-e ebből a célból.
Meg egy ilyen is, hogy be tudod-e pipálni a "váltottsoros" módot.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Blackhole13 #6602 üzenetére
Igazán nincs mit.
Üdv,
J -
joecontra
addikt
válasz
Blackhole13 #6600 üzenetére
Akkor javasolnám egy DVI-VGA adapter és egy PC-TV konverter (ebay-en 3k-ért is kapni) használatát.
Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony WH-1000XM6 - hajtás, pajtás
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Nintendo Switch 2
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Synology NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged