- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dassler
őstag
Kissé ingerszegény a fórum
-
Irvkhf
aktív tag
Helló !
Ajánlanáok egy jó teljesítményű Mindig tvantenna erősítőt. Digitális antennával nem jön be semmilyen kép. Beszereltem egy Triax UHF DVB-T antenna erősítőt 5-12V 12dB. Pont ez és csak ez volt a boltban amikor vettem. Nem szereltem még és nem néztem még utána az antenna erősítőknek a vásárlás előtt. Az eladó állítása szerint ez egy komolyoly erősítő. De a hozzá nem annyira értő is látja meg tudja hogy nem lehet valami nagy teljesítménye. Megvettem mert kellett. Már tudom hogy ez csak akkor jó ha a jel pont a határon van és néha akladozik a kép. Ezzel az erősítővel már van négy vagy öt csatorna M1, M2, Duna Hd, Duna World meg valami infó csatorna. A jel egy tvre megy. TV2 és RTL KLUB sincs meg a többi is hiányzik a 17 csatornából.
-
Dassler
őstag
Sziasztok!
Hozzáértôktôl kérdezem, hogy milyen megoldás van az alábbi problémára:
UPC net+tv bejön egy madzagon, van egy elosztó net és tv külön fut tovább. A tv ágon jelenleg van egy erôsítô, ahonnan 3 helységbe megy a tv jel (set top box), viszont nem visszjeles az erôsítô, így pl videótàr nem mûködik. Megoldható-e, hogy mind3 szobából mûködjön a visszjel, ès legyen erôsítés is? Pl hàrmas ( négyes) elosztó ès áganként visszjeles erôsítô megoldás mûködik? Mivel olyan jelerôsítôvel nem talàlkoztam, aminek legalább 3 visszjeles kimenete van. -
BTO
őstag
válasz
nelsonmanian #831 üzenetére
tudni kell a modem szintjet,milyen elosztóval van kicsatolva,aztán lehet kiszámolni a bejövö antenna jelet,
0dBmV=60dBuV
tudni kell hogy a szolgáltató erősitője kb milyen messze van a tilt beállitáshoz sacc/kb.
erősités-gain-poti 3/4 állásba,slope min fél állásbacsillapito:http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=21
kb 1/3--1/4 állásba
aztán lehet játszani a legfelső csatorna képéhez, hogy mikor jó a csillapitóval.
de mind ez igazán csak sacc/kb beállitás , az igazi a müszeres beállitás.
én nagyjábol amit az előző hszbe irtam a müszereshez kb +/- 3dB re belövöm müszer nélkül is,persze ha közelitőleg jól jár a szolgáltató erősitője. -
nelsonmanian
senior tag
A netet vegyük ki ebből annak van külön szolgáltatótól kapott elosztója, az abból kijövő tvk felé irányuló kábelre kerülne az erősítő a 4es elosztó elé. Na ehez kellene nekem egy viszonylag olcsó és jó erősítő.
Ilyen csillapítót is tudnál ajánlani?
Házilag, műszer nélkül is be lehet lőni nagyjából ezeket az erősítéseket? -
BTO
őstag
válasz
nelsonmanian #829 üzenetére
jónak jó,csak mivel a netet előle szededki felesleges a 47Mhz-től indulnia mert a net visszirány az 80Mhz-ig tart.
a szintezés az meg azt jelenti hogy kb 95dBuV ra kell állitani a felső csatorna erősitését és a tilt-slope-potival meg kb az alsó csatornát azt meg 90-92 dBuV -ra kell beállitani,az erösitö mögé kell 1 kb 10dB csillapito majd a 4-s osztó,vagy 8-s osztó hogy a TV-k ne kapjanak 80dBuV -nál nagyobb antenna jelet mert a tul sok jel is okozhat olyan képminőség romlást mint a kevés jel. -
BTO
őstag
válasz
nelsonmanian #827 üzenetére
az elözö üzenetem neked is szól.
-
nelsonmanian
senior tag
válasz
nelsonmanian #824 üzenetére
Valaki?
-
jeriko2
tag
Szia! Az elosztás passzív splitterekkel történik. A koax kábelek típusát nem tudom, van különbség? Fehér burkolatú, belül szokásos kialakítású réz belsejű kábel, alufólia + "harisnya" árnyékolással. A csatlakozók szerintem nem rendben vannak. Ami különös, hogy a legtöbb csatorna képe jó, 2-3 csatornával van gond, ott a képen alig vannak színek és lilás-zöldes átlós csíkok futkároznak a képen.
Amit linkeltem erősítőt, érdemes vele próbálkozni? Mennyit ér, ha külön kábelek mennek a készülékekhez?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
nelsonmanian #822 üzenetére
A splitter mindenképpen csillapítja a jelet (az eszközöket egymástól is el kell válassza), szóval erősítés a megoldás. Persze minél hamarabb beiktatva - de már a net leágazása után, hiszen az kétirányú kapcsolatot igényel, az antennaerősítőd pedig csak egyirányú lesz.
-
nelsonmanian
senior tag
Üdv!
Kábeltv-t szeretném 4 felé osztani, egy 4es splitter segítségével, de sajnos annyi jelveszteséggel jár és némelyik csatorna nézhetetlenné vált. 2felé osztva nincs ilyen probléma.
Jobb minőségű elosztót kellene vegyek, vagy valamiféle erősítőt?
A net is ezen keresztül jön, ez befolyásol valamit? -
Gyufaaa
veterán
Előbb nézd meg a csatlakozókat. Ha préses, akkor nem jár -e le illetve ha tekerős, az megfelelően van-e felhelyezve. Milyen típus az a hosszabbik kábel? Milyen osztóval van elágaztatva a 2db TV?
Lehetséges, hogy valamelyik csatlakozónál az árnyékolás rá van tekeredve a "meleg érre".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban - Garancia +Care Refresh
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- Iphone 12 Black 64Gb független 87% akku
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- 27% Számlával! HP Gaming! 16.1" IPS 144Hz / 7640HS / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe! BeszámítOK
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 3600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest