Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
-
Oliverda
félisten
Létezik olyan yagi antenna amivel egyidejűleg képes az FM rádió és a DVB-T adások vételére? Nem nagyon tudok még egy koaxot lehúzni a csőben, így jó lenne, ha egy kábelen le tudnám hozni a kettőt. Plusz a DVB-T-hez kinéztem egy ilyen erősítőt, ami viszont, ha jól látom az FM rádió freki tartományát nem kezeli. Most egy egyszerű erősítő nélküli dipól van fent a rádióhoz, ennek a koax kábelét osztanám ketté. Az egyik kimenet menne a rádióhoz, a másik pedig a boxhoz az erősítő közbeiktatásával. Ez így működne vagy zavarná egymást a két cucc? Mondjuk legelőször az antennás kérdés kellene tisztázni...
-
BTO
őstag
bocsi de nem az erősitő amegoldás.
az a ráfujkálás az meg
hol vagy Te UPC-s előfizető???
biztos nem tatabánya körzet.
mért müszeresen a müxerész?
mert max ha hajszálnyi zárlat van a csatlakozóba akkor azt nem lehet kifujkálni max előtte kiscsavarhuzóval kipiszkálni a zárlatot-eltörni a hajszáldrótot-és utánna lehet esetleg kifujni. -
KVic
csendes tag
Hello! UPC-s kábeltévés vagyok és az a problémám, hogy az utóbbi hetekben szemcsés az M1, a Duna, meg még egy pár csatorna. Kijött tőlük egy fickó, ahol bejön a kábel a lakásba (panel ház, csak egy lógó csatlakozó van a kábelen, semmi doboz), szétszedte, ráfújt és összerakta a jel jobb lett. Ezt utána én is eljátszottam többször, és mindig jobb lett a kép, de pár perc után már elkezdődik a szemcsésedés, 15-20 perc múlva meg már tiszta szemcsés a kép megint. kb. 15 m-re van a fali csatlakozótól a TV, közvetlenül a TV előtt le van ágaztatva egy UPCsek által adott dobozzal, viszont eddig nem volt semmi gond, gyönyörű volt a kép. Segíthet szerintetek ezen egy erősítő, mondjuk ez:
http://muholdvetel.hu/jelerositok/83-antenna-kabel-tv-erosito-3-as-elosztoval-catv-discern.html
Vagy mit javasolnátok? -
vanvan
csendes tag
Segítséget kérek lepkeantennám van, csak 3 csatorna m1,m2,rtl, úgy néz ki, hogy elromlott az erősítő, most az rtl-t nagyon rosszul lehet fogni. Hol tudok venni antennaerősítőt olcsón ehhez az antennához. Köszi
-
szagnes69
aktív tag
Rendben szólunk a t-home-nak!
Közben meg tudtam, hogy szerelgetett valamit a szerelő kint az oszlopon, tehát lehet, hogy akkor történt valami. Ez tetszik, hogy te válaszoltál volna.
Még egyszer köszönöm!
Ajaj! Gyorsan kattintottam! -
szagnes69
aktív tag
Rendben szólunk a t-home-nak!
Közben meg tudtam, hogy szerelgetett valamit a szerelő kint az oszlopon, tehát lehet, hogy akkor történt valami. Ez tetszik, hogy te válaszoltál volna.
Még egyszer köszönöm!
-
-
BTO
őstag
válasz
szagnes69 #532 üzenetére
az hogy szarabb lett az analóg képed az abbol eredhet hogy az iptv berendezés beszerelésnél valamit átalakitottak a hálózaton a T home szerelők.
minden szolgáltatónak 3TV+internetre kell elegendő jelet szogáltatnia a kábelTV hálózaton.
ha nincs több vételi helyed kiépitve akkor jelents hibát a szolgának.
amugy 1 másik topikba tartozna a problémád .
http://prohardver.hu/tema/kabeltv_halozatok_problemak_tanacsok/hsz_1-50.html
ide. -
szagnes69
aktív tag
A segítségeteket szeretném kérni. Nem régiben vettünk egy SONY Led televíziót. Addig analóg csatornákat használtunk a t-home-tól, ami kábelen jött. A tv miatt úgy döntöttünk, hogy digitális csatornákra lesz szükségünk, ezért megrendeltük az iptv szolgáltatást. Ezek után a többi tv-n (egy SONY CRT, és egy SAMSUNG CRT televízión) nem lett túl szép a kép, a SONY még csak-csak, de a SAMSUNG sokkal rosszabb képet produkál, mint addig. Arra gondoltunk, hogy veszünk antenna erősítőt, hátha attól jobb lesz, de nem tudjuk, hogy milyet lenne érdemes venni, és hogy azzal jobb lenne-e. Nagyon nem értek a témához, úgy, hogy elnézést, ha valamit nem szakszerűen írtam. Nincsen se kültéri, se beltéri antennánk, minden kábelen jön. Válaszotokat előre is köszönöm!
-
BTO
őstag
2db kell belőle ,1 fent a padláson,vagy ahol közel van a földi antenna és a parabola antenna ,és 1db kel a TV -nél ahol ujra szétválasztod a TV-nek és a beltérinek a jelet.
az az igazság hogy ha ujra le-bekábelezel a parabola beltérihez kb 1forma árban van vagy olcsóbb a kábel mint a két közösitő-szétosztó.
tehát a parabolátol ilyen kábel kellene.100ft /méter a koax + 100ft a két F csati [link]
a közösitő meg1650ft/db -
janman
csendes tag
A kis képre kattintva nem jön be nagyobba? Mert nekem bejön és jól olvasható. De a lényeg: a DVB-T adást megoldottam úgy, hogy a lepkeantennát direktbe kötöttem minden közbülső elem (közösítő, osztó, erősítő) nélkül. Jel van, megy minden tök jól a DVB-T-n.
Holnap azt fogom csinálni, hogy a két UHF antennát egy gyüjtőbe összeszedem és egyidejűleg a közösítőt kivágom a fr..ba. Aztán meglátjuk mi lesz, (vagy nem látunk semmit)
-
BTO
őstag
a közösitők sok esetben csatornákat közösitenek ,azokat amik fel vannak tüntetve rajtuk.házilagosan áthangolni nem igazán lehet müszerezettség nékül.
VHF-UHF közösitőre kéne cserélni.
sajnos a beillesztett kép minősége nagyitásra szar lesz olvashatatlan.
a DBVT és analóg adásokat UHF-seket 1 adótoronyrol 1 jó szélessávu UHF antennával kéne venned. -
janman
csendes tag
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Van a képen látható rendszerem, amivel van pár problémám. Első az, hogy a "Passzív közösítő"-nél látható 38-as csatorna megváltozott 52-re, és jelenleg azt a csatornát nem tudom fogni. Jól gyanítom, hogy a közösítőben szűrés is történik? Ha igen akkor ott valamit kellene csinálnom, pld. át kellene valamit állítani?
A másik problémám, hogy szeretném a DVB-T, körzetünkben a 64-es csatornát is fogni, mert egy USB-s kütyüvel szeretném nézni HD-ben a foci-eb-t.Jól gondolom, hogy a passzív közösítő nem fogja átengedni a 64-es csatorna jelét?
Ha jók a feltételezéseim, akkor mit tudnék tenni, hogy tudjam a jelenlegi analóg + DVB-T adásokat is nézi?
Köszi a türelmet! -
Ferlito
tag
ziasztok!
Nagy gondban vagyok!
Vásároltam egy 102 cm-es Samsung UE40D SMART LED Tv-készüléket, és nem figyeltem oda több dologra:
1.a régi analóg kábel tv szolgáltató kombinálva ezzel a modern készülékkel hihetetlen moslék képet eredményez
2.ahol lakom nem érhető el sem UPC, sem Digi kábel adás
Mi a megoldás? Műholdas digitális tv? Melyik szolgáltató? Melyik csomag? Kérlek segítsetek, mert nagyon nem értek ehhez és kb többhavi fizum ment el az új tv-re....És hamarosan EB....a kép meg silány
Írjátok meg mit tegyek, mire kéne elő fizetnem....Tudom, hogy a legjobb a digitális kábel TV lenne de nem elérhető mert kis faluban lakom.ui.: mindigtv sem alegjobb mert abban kevés a sportcsatorna és főleg sportot nézek....antennát meg nemigen szerelgethetek, mer társasház
Előre is köszönöm a segítséget. -
fryke
csendes tag
Sziasztok
SWA 9001 antenna erősítőt használok. Az a problémám vele, hogy ha a környéken villámlás van tönkremegy, mindig cserélni kell. Az antenna a padláson van. Létezik erre valamilyen védelem, hogy ne kelljen évente 5 - 6 - szor cserélnem?
http://www.lechpol.hu/data/products/2/2771a.jpg
-
BTO
őstag
F csatlakozó blankolása, felszerelése.
-
béati
csendes tag
-
BTO
őstag
azért ajánlottam ezt a kettőt mert neked van erősitőd,és nem tudom térrel hogy állsz az antenna elhelyezés terén ,hogy vizszintes irányba a vagy függőlegesbe van helyed a padláson.
azért a padláson mert a szabadtérbe tetőn kivül 4-5 év mulva elkorrodálódnak az antennánál a kötések,elrohadhat a SZIM is . én ha lehet a padlásra zárt térbe szerelek antennát.
csak ne orosz hullámpala legyen a tetőburkolat,mert az sajnos árnyékol jelentősen a szabadtérhez képest. -
BTO
őstag
ha erősitő nélkül van az antenna akkor a TV menübe kapcsold ki az 5V-t mert nem tesz jót a TV-nek.csak ha erősitő van a kábelen akkor kell az 5V vagy mint fentebb irtam akkor és annak érdemes bekapcsolnia aki kábel TV mellett SK antennával is dolgozik és a 2 kábel között használja az átváltót.
-
BTO
őstag
http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=1043
vedd meg ezt,SZIM van benne gyárilag ,tehát közvetlen koax köthető bele,ha esetleg kevés még a jel akkor antenna közelbe F csatikkal bekötheted azt a pici erősitődet is ,csak a digitális programozási menübe kapcsold be a TV-be az 5V-t és akkor lesz táp is a TV-ből az erősitőnek.
14dB nyeresége van az antennának néhol több is a magasabb frekiken,és csak 1.2m hosszu,ami majd mindenhol elfér.ha mégse akkor a köv antenna .http://www.antennawebshop.hu/index.php?page_info=1046
ez függőlegesen max 90cm helyet foglal ,ennek kicsit kisebb anyeresége ,de az erősitőddel ezt kompenzálni lehet.
először próba erősitő nélkül,de azért ellenőrizd analóg adáson is pl RTL-klub a kékesről UHF 53 csatornáról jön.próbáld ugy beállitani az antennát hogy tiszta kép legyen minimális szellemképpel vagy teljesen szellemkép mentesre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest