Hirdetés
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- Léghűtés topik
- Projektor topic
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Pánik a memóriapiacon
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Erwinke
üzenetére
Szerintem azért, mert egy adott hardver "tuningpotenciálját", a gyártásakor meglévő anyagok minősége és egy jókora "szerencse" befolyásolja, ami így igazából számokkal nem alátámasztható.
Például valakinek a processzora megy 5.2 GHz-et míg a másé küszködik 4.5-ön. Valakinek 4.5-öt megy 1.2 volton, a másiknak meg 1.4-en. Ez kb. olyan mint a lottó.
Lehet erről dolgozatot írni, de arról hogy ezek a különbségek miért vannak. Viszont ez már nem a kezdő kategória, és őszintén megvallva itt a PH-n és úgy általánosságban a földön, nagyon kevesen vannak akik ennek a technikai és fizikai mivoltát ismerik.
Ne érts félre, nem rosszindulatból írom, de ha jól átgondolod, akkor tényleg nem érdemes ilyen formában ebbe a témába energiát belefektetni.Dancs Ákos: Lehet minden processzormagra ugyanazt a frekvenciát állítani. Egyszerűen a szorzószámnál beállítod a lehetséges maximumot. Valamint a bázisfrekvenciát 103 MHz-re állítva még kb. 100MHz-et lehet húzni.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Erwinke
üzenetére
Szerintem más témakört válassz. Nincs tuning. Vannak hardver komponensek amit kifejlesztenek, majd a teljesítményük határa alatt 10-30 százalékkal kiadnak. Ezt, az éppen piacon lévő konkurensekhez igazítják. Ennyi. A gyártó pontosan tudja, hogy egy adott processzornak mi a határa. Ez alá lövi be a hosszú távra használható frekvenciát, és feszültséget.
-
enemy107
senior tag
válasz
Erwinke
üzenetére
A kérdésbe bele fogalmaztad a választ is. Nem történt semmi, továbbra is szívesen látunk a témába vágó építő jellegű HSZ-ekkel.

Dexar007:Huhhh az úgy viszont necces. A lap topikjában kellene utána járnod. Én egy Asus P5B-VM-el jártam így, de le is gariztattam hirtelen. Fogalmam sincs bevallom emberesen miért lehet ez, lehet hogy valóban nem jól monitoroz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Series 9 GPS+Cellular 41mm, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max Desert Titanium Titán dizájn, Pro kamera, 120 Hz ProMotion,90%,3 hó gari
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest