- Bemutatkozott a HHKB legújabb, Topre kapcsolókkal szerelt billentyűzete
- Intel Raptor Lake-U Refresh architektúrás mini PC érkezett az MSI színeiben
- A Chrome egyeduralmára tör a ChatGPT böngészője
- Kompakt AIO-val használható rackmount ház jött a Chieftec fémjelzésével
- Már nagyon közel van az AI szerverekbe szánt SOCAMM2 szabvány véglegesítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Erwinke
üzenetére
Szerintem azért, mert egy adott hardver "tuningpotenciálját", a gyártásakor meglévő anyagok minősége és egy jókora "szerencse" befolyásolja, ami így igazából számokkal nem alátámasztható.
Például valakinek a processzora megy 5.2 GHz-et míg a másé küszködik 4.5-ön. Valakinek 4.5-öt megy 1.2 volton, a másiknak meg 1.4-en. Ez kb. olyan mint a lottó.
Lehet erről dolgozatot írni, de arról hogy ezek a különbségek miért vannak. Viszont ez már nem a kezdő kategória, és őszintén megvallva itt a PH-n és úgy általánosságban a földön, nagyon kevesen vannak akik ennek a technikai és fizikai mivoltát ismerik.
Ne érts félre, nem rosszindulatból írom, de ha jól átgondolod, akkor tényleg nem érdemes ilyen formában ebbe a témába energiát belefektetni.Dancs Ákos: Lehet minden processzormagra ugyanazt a frekvenciát állítani. Egyszerűen a szorzószámnál beállítod a lehetséges maximumot. Valamint a bázisfrekvenciát 103 MHz-re állítva még kb. 100MHz-et lehet húzni.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Erwinke
üzenetére
Szerintem más témakört válassz. Nincs tuning. Vannak hardver komponensek amit kifejlesztenek, majd a teljesítményük határa alatt 10-30 százalékkal kiadnak. Ezt, az éppen piacon lévő konkurensekhez igazítják. Ennyi. A gyártó pontosan tudja, hogy egy adott processzornak mi a határa. Ez alá lövi be a hosszú távra használható frekvenciát, és feszültséget.
-
enemy107
senior tag
válasz
Erwinke
üzenetére
A kérdésbe bele fogalmaztad a választ is. Nem történt semmi, továbbra is szívesen látunk a témába vágó építő jellegű HSZ-ekkel.

Dexar007:Huhhh az úgy viszont necces. A lap topikjában kellene utána járnod. Én egy Asus P5B-VM-el jártam így, de le is gariztattam hirtelen. Fogalmam sincs bevallom emberesen miért lehet ez, lehet hogy valóban nem jól monitoroz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile (ARPG)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen routert?
- Sorozatok
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Windows 11
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3618,96% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- HP Thunderbolt 4 kábel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő