- Panorámás, E-ATX-es toronyház a Thermaltake-től, akár "lopakodó" alaplapokhoz is
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Többféle belsővel jönnek a Kysona 50 gramm alatti, akciós egerei
- Világelső, 321 cellarétegű QLC-s 3D NAND-ot hozott az SK Hynix
- USB portok garmadája az ASRock AMD-s alaplapján
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A kevés elérhető GPU miatt nem hoz saját GeForce RTX 5090-et a Noctua
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Sokrétű segédkijelzővel gyarapodott a Corsair portfóliója
- Azonnali fotós kérdések órája
- TCL LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Erwinke #44996 üzenetére
Szerintem azért, mert egy adott hardver "tuningpotenciálját", a gyártásakor meglévő anyagok minősége és egy jókora "szerencse" befolyásolja, ami így igazából számokkal nem alátámasztható.
Például valakinek a processzora megy 5.2 GHz-et míg a másé küszködik 4.5-ön. Valakinek 4.5-öt megy 1.2 volton, a másiknak meg 1.4-en. Ez kb. olyan mint a lottó.
Lehet erről dolgozatot írni, de arról hogy ezek a különbségek miért vannak. Viszont ez már nem a kezdő kategória, és őszintén megvallva itt a PH-n és úgy általánosságban a földön, nagyon kevesen vannak akik ennek a technikai és fizikai mivoltát ismerik.
Ne érts félre, nem rosszindulatból írom, de ha jól átgondolod, akkor tényleg nem érdemes ilyen formában ebbe a témába energiát belefektetni.Dancs Ákos: Lehet minden processzormagra ugyanazt a frekvenciát állítani. Egyszerűen a szorzószámnál beállítod a lehetséges maximumot. Valamint a bázisfrekvenciát 103 MHz-re állítva még kb. 100MHz-et lehet húzni.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Erwinke #44993 üzenetére
Szerintem más témakört válassz. Nincs tuning. Vannak hardver komponensek amit kifejlesztenek, majd a teljesítményük határa alatt 10-30 százalékkal kiadnak. Ezt, az éppen piacon lévő konkurensekhez igazítják. Ennyi. A gyártó pontosan tudja, hogy egy adott processzornak mi a határa. Ez alá lövi be a hosszú távra használható frekvenciát, és feszültséget.
-
enemy107
senior tag
válasz
Erwinke #42102 üzenetére
A kérdésbe bele fogalmaztad a választ is. Nem történt semmi, továbbra is szívesen látunk a témába vágó építő jellegű HSZ-ekkel.
Dexar007:Huhhh az úgy viszont necces. A lap topikjában kellene utána járnod. Én egy Asus P5B-VM-el jártam így, de le is gariztattam hirtelen. Fogalmam sincs bevallom emberesen miért lehet ez, lehet hogy valóban nem jól monitoroz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Gitáros topic
- Óvodások homokozója
- iPhone topik
- E-roller topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP ProBook 440 G7 laptop i3-10110U laptop (hibás)
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest