- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Angol futball: 30 szezon statisztikáiból gyűjt érdekességeket a Microsoft AI
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HP notebook topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kNG
senior tag
válasz
darál0w #15237 üzenetére
Igényelném @ #15236
Mindent úgy állítottam be, ahogy a p5b-s első hsz volt, csak a memória feszültséget nem annyira, csak 1.9 V és 2.0 V-on próbáltam, mivel mezei kingmax 800 MHz-es ddr2esek...de nem bootolt be a rendszer, CMOS reset kellett neki...emelgettem már a NB SB feszkókat, a pci-e frekit 110-re, ezeket kombináltam össze-vissza, legalább 20 féle verziót megpróbáltam, és egyszerűen nem...nem megy...
próbáltam az fsb-t 282-vel is, úgy windows töltésig eljutok, majd bill egér világítás eltűnik és újraindul a gép...nem hiszem el hogy 273-274-es FSB wallba ütköztem volna...lehetséges ez? :S
-
bajtokarpi
őstag
válasz
darál0w #15195 üzenetére
Üdv.!
Full-full kezdő vagyok tuning téren. Életem első tuning-ját sueretném végrehajtani, mégpedig azért, mert szeretnék vásárolni egy Ati 5850-es vga-t, és azt hallottam, hogy a proci kevés hozzá? Állítólag legalább 3 ghz környékére kéne tuningolnom.
Alaplapom: Gigabyte P35C-DS3R
Cpu: Core 2 Duo E 6750
Ram: 2 gb geil ultra 800 mhz. 2gb kingmax 800 mhz
Táp: Chieftec 550wAzért kérdeznék tőled, mert olvastam, hogy éppen egy 6750-es procit segítettél az egyik kolegának tuningolni. Ezek a beállítások nálam is mérvadóak lehetnek?
Előre is köszönöm a segítségedet, és bocsi, ha zavartalak!
-
Manson19
csendes tag
-
-
bivalyolo
őstag
válasz
darál0w #15103 üzenetére
nya még se stabil 1.375v-on
másnap volt egy kékhalál gondoltam megnézem prime-al is.
rámonytam azt a small fft-t, aztán kb fél óra múlva kékhalál..de érdekes mert az ibt ment 10 kört és semmi hiba nem volt..
feljebb nyomtam kicsit a feszt 1.4v-ra azzal bírta 3/4 óráig..
1.4125v-ön viszont úgy néz ki tényleg stabil mert ment 3ésfél órát.most csökkentettem az órajelet 3.4-re, a fesszel pedig 1.375v-on járok efölött még jó volt majd meglátom ehhez mit szól..
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
darál0w #15194 üzenetére
írok akkor neked, gyanítom ez a kép lesz az, mert eléggé rákattantál
Ai overclocking manual
CPU ratio control manual
ratio cmos settings 7,5
FSB frequency 400
pcie frequency 100
dram frequency 800 ha szorzo van , akkor 2.
dram timing control AUTO
transaction booster AUTO
Clock over charging mode AUTO
CPU/PCIe spread spectrum AUTO
és az összes feszültséget állítsd normal értékre.
elvileg mennie kell.
-
-
rapiddani
tag
válasz
darál0w #15133 üzenetére
Hali, most úgy próbáltam, hogy:
7x400
MCH +0.1V
VTT +0.1V
Cpu 1.4V, de így sem jutunk el a postig.Az jutott eszembe, hogy nem lehet, hogy mint a VID-nél, ezek sem a "valós" értékek? Szóval ha adnék 0.2-t, akkor ténylegesen kevesebb lenne?
Bár, lehet egyszerűen nem bírja ez a proci... Elég régi fajta már ez az e4400 -
-
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #15102 üzenetére
Nos sajna úgy fest, hogy a második eset kicsit medve bőre efektus volt, mert nem tudtam stabilizálni rendesen a rendszert azon a beállításon, csak akkor ha megemelem a magórajelet, de akkor már igencsak felülről nyaldosná a maghőmérsékletek a 80-at, így ez jelen formában nem fog menni.
De így legalább sok sok ramsávszélem van.
-
hkecske
csendes tag
válasz
darál0w #15074 üzenetére
2000Mhz-en nem ment ezelőtt sem, mert sosem próbáltam még addig, de nem hajlandó 1600 fölött menni, még butított időzítésekkel és emelt dram voltage-gel sem. Lehetséges, hogy tovább kell emelnem az NB voltage-t vagy valami mást? Pl. nem tudom mi az a dram clk skew, így azzal még nem is próbáltam babrálni.
-
rapiddani
tag
válasz
darál0w #15050 üzenetére
Hali megint.
Nyomattam a VTT-nek egy +0.1-et, de így sem bírta a 400fsb-t, +0.2-t nem mertem, mert azt mondtad 1.4 -ig mehetek. Próbáltam 7x400 at, 8x400 at egyiksem ment.
A cpu vcore végig 1.4en volt.Egy másik dolog:
Kipróbáltam hogy mennek-e a ramjaim, kisebb fesszel, 2.1V volt idáig (+0.3), visszatettem normálra, és gond nélkül mennek 900mhz en, közben biosban 1.9 - 1.93V -ot ír nekik. Ez normális? Nem 1.8V a default?
Prime95 tesztet (ami a ramot teszteli inkább) nyomattam 32 percig, semmi hiba, semmi alert. -
BullZeye
veterán
válasz
darál0w #15060 üzenetére
az ilyen automatikus dolgokat egy az egyben kikapcsoltam, mit kéne visszaállítanom hozzá pontosan?
Nálam ha beállítok akármit ET6-ban, és rányomok, hogy SET, azt írja, hogy ha szeretném érvényesíteni a beállításokat, indítsam újra a gépet ...
Nem lehet a szorzót állítani újraindítás nélkül? :S (6ról 8ra)
-
-
Pero
senior tag
válasz
darál0w #15058 üzenetére
az alpfesz AMD-knél inkább tartományon belül értendő mint sem konkrétan. amúgy 1,25Von azért kevés visz 3,5GHz-t.
ami meg DDR3at illeti JEDEC szabvány az 1,5V de ha i7előtti időkre gondolunk nem kevés olyan RAM van a piacon aminek jóval több kell.
DDR3nak is lehet ani 1,8at sőt akár 1,9Vot is ha olyan a modul h igényli és ez a gyári paraméter. vagy netán jól van hűtve, de tény h 1,5Vos modulnak nem tesz jót. az 1,65Vos max meg csak intel vonalon van, mert felette megsülhet az IMC, de AMDnél nincs ilyen -
barisssa
tag
válasz
darál0w #15041 üzenetére
értem, hallottam már h a Black Edition fajták q...a jók!!! csak nem hallottam rövidítve!!
Ezzel a RC 250-280 al nem lehetne sokáig húzni csak úgy kérdem!
Am úgy látom az adataiban h ez egy nagyon ütős cucc!!!Amúgy felismeri mert nincs az adatlapon h "ezt" felismerné!!! csak úgy kérdem
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #15036 üzenetére
Legalább is nálam tuti, mert az volt az első amivel megpróbáltam de nem változtatta az ott leírtakat sajna. De a real temp megadta a választ.
Igazából azért volt ez érdekes, mert kíváncsi voltam, hogy csak egy magon működik a dolog (az intel eredeti terve szerint) vagy tényleg megoldották az alaplapgyártók, hogy ez ne így legyen, hanem hogy a négy mag egyszerre turbózzon.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
darál0w #15012 üzenetére
710 v 750 a "jobb"? melyik keressem inkább?
tudsz esetleg ajánlani vmilyen lapot? ahogy én néztem a v2 és v2.1-esben már fel lehetne oldani?
csak a tápom egy superb460W-os GB, azon meg nincs olyan csati amit az alaplapra kéne dugni (2x2 van most és 2x4 nincs), tehát a tápot is cserélni kéne? -
rapiddani
tag
-
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #14972 üzenetére
Köszi srácok a tanácsot de ki nem veszem ebből a lapbol a procit.
Megszenvedtem mire ráhegesztettem a hütést,a tx 2 ventije szinte összeér a memoriával,ráadásul bajom volt a memoriamodulokkal,valamiért nem mindegy melyik modul van elől és állandoan fagyott játék közben,pedig pont ugyaz mind a kettő ram
Szerettem volna egy kis tuningot de nem variálok,ha nem megy akkor nem megy. -
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #14968 üzenetére
Sehol sinincs megoldás a problémámra ott sem tud senki mondani ujat.
Szerinted az "e" prociknak van topicja?
Egyébbként nézegettem a te procidat is de sok időre szoktam venni a procikat/2-3 év/ a régit meg nehezen tudom eladni igy maradtam a 8 k val drágább "testvérénél".
a fogyasztás ugyanaz igy az sem tántoritott el.
Néztem még egy x4 945 phenomot is de ott nem egyértelmü a fogyasztás 95 w vagy 125 watt.
Igy ez lett. -
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #14965 üzenetére
Probáltam integráltal,nem befolyásol semmit,4670 van benne a lapban jelenleg.
Bár nem ismerek senkit akinek "E" x4 phenomja lenne de pont ugy viselkedik mint egy tulhuzott energiatakarékos.
ide modben 59wattot eszik az emlitett 4670 kártyával,130 watott a Metro 2033 játék közben./mind a 4 magot terheli a játék/
A tesztekbben ugyanez a procival sokkal nagyobb wattfogyastást nézek.
pl itt [link] -
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #14963 üzenetére
fsp 400/azért irtam el az fsbt fspnek.feljebb/
Everest tabilitás teszt +furmark együtt szépen megy.
De odaadnám ezt a procit egy tuning gurunak mit hoz ki belőle.
Lehet,hogy a fejemhez vágná...
Bár durván alulfeszelve meg hibátlanul megy,1.14 en játszok vele eredeti orajellel.
Örüljek,hogy kaptam egy "E" phenomot? -
Silentfrog
veterán
válasz
darál0w #14944 üzenetére
Csakugyan nem fsp.
Most gubancoltam ki a tápom kábeljait,ez volt a fejembe...A táp neve
Ha visszaosztom az nb szorzot akkor automatikusan visszaosztodik a ht link is igy nem valoszinü.hogy ez a hiba.
Letehet,hogy ennyi kb 6% tuning van csak benne? Van ilyen antituningos processzor? -
pojzon
tag
válasz
darál0w #14930 üzenetére
Mostmár valamennyire kezdem átlátni a sok számot.
Amúgy valsz nem egy hatalmas nagy tuningprocit sikerült begyűjtenem, persze azért nem olyan vészes, de 3640-et megy 1,2V-al. Lényeg, hogy egy jódarabig megint nem kell majd cserélni szerkezetet, mert mire átlagos felhasználás mellett kevés lesz, addigra új platform érkezik.
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #14928 üzenetére
Hát valamennyivel jobb, legalább is ugyan azon beállítások mellett kisebb a maximális hőfok.
És sikerült az áhitatott +5Mhz-et kipréselni a bckl-ből, sőt a cpu feszt is lejebb vettem 1,2-re és még így is stabilnak tűnik a cuccos.
Kérdés, hogy szerinted mennyi a minimális fesz ami egy 3,6Ghz-et elvisz egy ilyesmi proci? Vagy ez olyan mint a tuning, hogy vagy megy vagy nem, nincs nagy átlag?
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #14924 üzenetére
A ramok 2000Mhz-es és 1600-on járnak éppen. Ezért nem is gyanakodtam rájuk, hogy nem bírnák az iramot esetleg.
Meg ma megérkezett az extreme procikhoz adott gyári hűtő, majd felaplikálom, hátha az eredetihez képest jobban hűt és az megoldja ezt a problémát. (mennyire normális ha teljes terhelésnél 70-80 fok között vannak a mag hőmérsékletei?)
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #14922 üzenetére
A 2x szorzózás az megvan mindenhol, és a dram veszültség az 1,5V-ra van állítva. (az összes egyéb fesz az alapértéken van)
Akkor azt mondod, hogy léghűtéssel nyugodtan menjek el akár 1,4V-ig a CPU fesz esetén, és a QPI fesznél mi lenne az egészséges felső határ, ami fölé nincs értelme menni, mert ha nem megy akkor úgy sem fog menni?
-
pojzon
tag
válasz
darál0w #14916 üzenetére
Szia!
Lehet lenne mégis kérdésem, mert tegnap próbálgattam a gépezetet és 160-as bclk-ig jutottam, ami úgy fest, hogy 1,3-as QPI illetve 1,22-es CPU feszültség mellett bekapcsolt turbomode mellett stabil, viszont ha 165-re rakom fel, akkor ott a win kékhalálozással elbúcsúzik tőlem, hiába emelem a CPU feszültségét akár a csillagos egekbe..
Ez azt jelentené, hogy ennyit bír a rendszer vagy valamit nem jól csinálok? Minden egyéb feszültséget alapon hagytam, csak ezzel a kettővel operátam eddig.
Ami esetleg lényeges, hogy jelenleg még csak gyári hűtőm van, és a bclk-hoz kapcsolódó szorzók a minimumon vannak, tehát mindenhol a 2-szeres elv ment. (remélem érthető, hogy mire gondolok.
)
A rendszer elemei i7 930-as P6TD és 2000-es ramok.
Köszi előre is!
-
bulgesz
tag
válasz
darál0w #14822 üzenetére
köszönöm a kitartó segítségedet! amúgy honnan értesz te ennyire ehhez a tuning témához? tudsz valamit ajánlani ahonnan én is tanulhatnék valamit? ezt a memória időzítéses dolgot sem értem,meg honnan tudod,hogy minek és mikor kell kisebb-nagyobb feszt adni?
még egy dolog: a tuning elején az fsb-t alap 333-ról max 400Mhz-re tudtam állítani,ha máár 401-et írtam be el se indult a gép! lehet hogy most már a beállított feszek és memória időzítések miatt még tovább húzhatom a procit? vagy az alaplap korlátozza
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest