- Új 2 és 4 nm-es node-ot fejleszt a Samsung
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Megérkezett a Phanteks új mikrotornya, akár kábeleket rejtő alaplapokhoz is
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Jövőre veti be az FSR 4-et a Sony a PlayStation 5 Pro konzolon
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Mini-ITX
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
darál0w #19576 üzenetére
jé, hibakódos asrock lap sok fázissal, rendbennek lévő hűtővel, rendes felszereléssel és normális elrendezéssel.
hm... és mi a trükk?
(én alapvetően intel alól indulok ki, azon belül is inkább a p35ös időkből hallottam tapasztalatokat... és azok nem voltak pozitívak, bár kétségtelenül olcsó lapokról volt szó)
TrollMetal: elvileg a 965c3masoknak kéne a legfelső binben lenniük, tehát azoknak kellene a legjobb tuningpotenciállal rendelkezniük. legalábbis elvileg, és általában, kivételek vannak.
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
darál0w #19567 üzenetére
Köszönöm. Csak kiváncsi voltam mit mondasz a kettő közti teljesítménykülönbségre...
Mindenki mást mondott de rád fogok hallgatni.965 nem jobb semmivel a szorzón kívül? tudom ugyanaz de nem lehet mégis némi difi? stepping stb... vagy nem éri meg a difi és 955.
Köszönöm a tanácsokat. Legközelebb már uj cpuval leszek itt megmondván mit hozott.
Jah igen még 1 kérdés...
Lapot+ramokat cseréljek a proci végett? (jobb tun ingolási lehetőség stb... ddr3 nem jobb e)
A pénz nem számít... szóval igy gondolkozz (tudom ha nem számítana i7em lenne) XD
De minden amit veszek tudom cégem számlájára... maradjunk AMD-nél pls
-
TrollMetal
aktív tag
válasz
darál0w #19557 üzenetére
Na megvan az eredmény. 3ghz + fesszel stabil mertkülönben prime 95 1 és 3 -as mag leáll...
Azt hiszem ideje procit venni
Mit javasolsz? Vegyek ebbe egy phenom 2 965BE-t? vagy váltsak intel core 2 quad 8200 esre?
(u.i.: hűtéssel nincs gond 53fok terhelve... Gigabyte procooler(vagy g power?) 2 vagy mivan rajt
)
-
dfdfdf
őstag
válasz
darál0w #19537 üzenetére
Köszi a linket elolvastam 2jára is mert anno olvastam elvileg mindent jól csináltam de akkor szerencsétlen a procim :S
222*15.5 lett a nyerő 1,425 és 1,14el
így a HT link és a Northbridge is 1998on van a ram 1480on megy.
1,5el és 1,18al sem megy 3.6on megmondom őszintén nincs kedvem tötyörészni a szorzókkal egyesével megnézni mi a max fsb de lehet felhúzom magam és megnézem....
Azt hittem valaminek kell adni még egy feszt hogy menjen de sajnos nem ... -
TrollMetal
aktív tag
válasz
darál0w #19485 üzenetére
Ha hazajöttem megirom az alapfeszt mert sajna fejből nem megy. a Ramok 2x2GB GEil ultra 2.1v. 1066 cl5 asszem. a ramok be vannak lőve a gyári ajánlott értékekre...
chipsetnek meg ilyesminek nem kell +fesz?
A hőfok olyan 35-40 fok(inkább 35) idlében ilyen időjárás mellett. (25fokos szoba)
Északi hídon egy kék zalman ül az sose ment 40 fok fölé... -
Ashooka
tag
válasz
darál0w #19477 üzenetére
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok! Nekem olyan gondom lenne hogy az e7400 procim van ami 3,5 ghz megy de van amikor a bf bad company2 ben egyszer csak meghal az egész gép!! ÉS ez az elhalása véletlen szerű van amikor 8-10 órán át semmi baja van amikor 30 min után vége!
Alaplap p5q
memo: corrsair dominator 1066
vga sapphire 5770
táp: corrsair tx 650előre is köszi a helpet!
-
maestro87
őstag
válasz
darál0w #19474 üzenetére
És mi a becsültes neve a memória szorzónak?
Ezek szerint akkor végig járathattam volna 400MHz-en is, ahelyett, hogy csak 333-an futkosott.
Egyébként everestben mit kell nézni? Valós memória órajelet, vagy effektívet? Melyiknek kell 400-on lennie, hogy alapórajelen menjen?Meg van egy ilyesmi hűtőm, csak Intelesbe (és gyár): [link]
Az a kérdésem, hogy létezik-e ez alá olyan foglalat, amin csavarral tudnám rögzíteni a hűtőt? Mert ez a megoldás elég ramaty. Ha igen akkor kérnék egy linket, hogy hogy néz ki. Előre is köszi. -
baluka26
veterán
válasz
darál0w #19463 üzenetére
Beszkennelem a user guide-ból az ide tartozó oldalakat, ugyanaz van a BIOS-ban, egyeztettem. (nicnsen itthon fényképezőgép, és a telefoné eléggé gáz
)
[ltweaker menü] -
CoDWaW07
őstag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
darál0w #19413 üzenetére
pontosan, bizonyos helyzetek nem tűrnek bithibát.
hangra meg... anno erre emlékszel még? 43db(A) idle, 61 db(A) load. összehasonlításképpen a 3870es gyári hűtője 100%on ilyen hangos, illetve a 2800as 170m3/hs Papst 120asnak van ilyen hangja. mint az intelnek idleben. a load hangja pedig veri ezt (avagy a duplamotoros Delta, a legendás 360as CFMel).
ijesztő. főleg, hogy szerintem már a 43db(A) is bőven az eléggé hangos kategóriába esik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
darál0w #19411 üzenetére
mondjuk renderre szerintem ki lehet használni 8 szálon a 4.0át. vagy erőteljesen virtualizált környezetben, de ott meg az ember nem áll neki tuningolni. én legalábbis nem tenném. játékra igazából lövésem nincs, hogy mi tudná 25-35% fölé terhelni
.
jaja, 135W, régi rézmagos hűtővel. valszeg halk volt
a 980ason jó volt látni, hogy végre valami olyan hűtőt mellékeltek, amivel esélyes volt 35db alatt tartani terhelés alatt a procit.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
darál0w #19389 üzenetére
egyébként teszteket olvasva az i7-920 200x20on is hasonlóan meleg.
be meg be lehet valameddig hűteni... AC7/TX3 bőven elég 3.0-3.2re, fölötte mondjuk már csak a nagytornyok jönnek számításba (True, Mega, D14), megfelelően megventizve.
(megfelelően erős) vizen már bejöttek olyan dolgok is, mint a lap dropja, az 1.55ös whitepaper szerinti maxfesz, a 18-20As OCP védelem a tápon (bár a 18at szerintem még légen is el lehet még érni), meg hogy a lap feszellátása mennyire bírta a folyamatos 200Wos fogyasztást. a fórumban láttam már több elsült fetes p35-dq6ot két év vizezett 3.6 után, pedig akkoriban az és a p5k dx/w volt a legjobb lap q6600 alá. pedig 12 hűtött fázisa van annak a lapnak...
más kérdés, hogy mindig vicces volt néznem, hogy a kisebb caches kétmagosok gazdáinak olyan bajai voltak, mint hogy gyári hűtővel csak 50%os tuning fér bele, meg FSB limit van egy AC7proval. nekem egy B3mas gyári hűtővel 75fokos volt a proci prime alatt egy CM690ben alapórajelen default feszeken...
phoenix64: leginkább sehogy.
az alaplapod 3 fázisú, a proci meg alapból 95Wos TDPjű, legendásan meleg és legendásan nagy étvágyú. tehár örülj, hogy alapórajelen elbírja
erre jön a 64.1fokos TCase spec, tehát a magoknak se árt olyan 70 fok alatt maradniuk. az EKL szép és jó, csak éppen egy ilyen meleg procira nagyon hamar kevés lesz.
a táp pontosan milyen márkájú?
-
CoDWaW07
őstag
válasz
darál0w #19389 üzenetére
főleg a B+-os, haverom agyonfeszelve 3Ghzig tudta nyúzni nagynehezen,helyette vett egy Q9xxx-ret és ugyanazzal a géppel meg neki 3.8-4Ghz-en
Annyit szeretnék kérdezni tőled,h szted mi akadályozza azt h a konfigomban 3.8Ghz-nél tovább nem tudom húzni 2 magon sem, úgy h csak szorzót növelek:S
Gépem:
AsRock M3A790GXH/128M - X2 555 @ B55 gyári hűtővel
2GB DDR3 Kingmax FLFE85F-B8MH9 9-9-9-24
MSI 9800GTX+ t2d512
Lehet a hűtő nem bírja? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
darál0w #19387 üzenetére
pontosan
mondjuk én q6600at hajtok, azoknál a táp tuning szempontjából is kritikus. egy noname tápot alapvetően már alapon is ki tudnak nyírni, tuninghoz meg légen is kellhet stabil 18A a proci ágán.
táp, lap és hűtés együtt kritikus, cserébe az FSB limit fogalma légen, de még vízen is kb ismeretlen.
-
demagóg
aktív tag
válasz
darál0w #19346 üzenetére
mert egy hulladék táppal ha tuningolsz, akkor kiütheti az egész rendszered...
-A hulladék táp a nem tuningolt rendszert is ugyanúgy kinyírhatja. Tuning esetén sem fontosabb a jó táp. A tuning nem okoz jelentős (!) dinamikus terhelés növekedést. (A táp kimeneten a pozitív tranziens tüskék abszolút értéke inkább csökken.) Ezért (mérhető) élettartam rövidülést sem, ameddig van kellő tartalék a tápban. Vacak táp így is úgy is tönkremegy. Kritikus felhasználású, éppen ezért nem tuningolt rendszernél sem tolerálható egy totális gép leégés. De aki tuningol az ne spóroljon, ne (így) adjon esélyt a tűzijátéknak. A jó táp is elszállhat, de nem ránt mindent magával a halálba (akár tuningolt gépben akár nem). Kifejezetten tuninghoz a jó táp az alacsony belső (dinamikus) ellenállása miatt kell.nemcsak a táp száll el...hanem az egész rendszeren gyorsan végigszalad a 220V...
-Ne rémisztgesd a társaságot, nem 220, hanem 31-35 V jön ki egy megszaladt tápból. Szóval azért agyonütni nem fog senkit. De gép grillezéshez ez is éppen elég. -
baluka26
veterán
válasz
darál0w #19317 üzenetére
Sziasztok!
ASUS P5QL/EPU alaplapom van és rajta ketyeg egy C2Q Q8300. Szeretném beállítani az FSB-t 1333 MHz-ről 1600 MHz-re (mert az alaplap ennyit tud elvileg)
1. Érdemes-e ezt megcsinálni?
2. Valaki tudna a menetéről részletes leírást írni? (Soha nem csináltam semmi ehhez hasonlót) -
freestailo
őstag
válasz
darál0w #19193 üzenetére
Szia! Hasonló kérdésem lenne, szerinted érdemes egy x3 720 BE-t lecserélni 955v . 965 BE -re? Egyelőre csak játszom, néha filmet konvertálok, és zenét is szerkesztek alkalomadtán. A konfig: asus M4A785td-v evo, 4gb ddr3-1333, 4890-vapor-x, táp: LC power 550w (a tápért faszkorbács jár tudom
)
u.i.: minden alapon megy, nincs rajta tuning (egyelőre)
-
Vigilante
őstag
-
Vigilante
őstag
válasz
darál0w #19191 üzenetére
Látom te nagyon értesz a gépekhez és azoknak a fejlesztéséhez is, 1 kérdésem lenne:
Az aláírásomban adott egy gép, itt az e8400-at amit 4GHz-en használok, lehet lecserélném egy q9450-re, kérdés: érdemes lenne főleg HD, full HD filmeket nézek néha konvertálok, meg játszom az úlyonnan kijött gamekkel, szted érdemes 4 magra váltani a jövőbeli gamekl miatt?Természetesen a q9450-et is felrángatnám minimum 3600MHz-ig, vagy akár tovább, amíg nem érem el az 1,36V-ot 24/7-es használatra kéne.
20 ba eltudnám adni az e8400-at és 37 be van már xeon x3350(az-az q9450) megérné az a +17e?, ez lenne a nagykérdés.(jah és AMD-t semmiképp nem akarok) -
kriszbon
őstag
válasz
darál0w #19180 üzenetére
Jah igen, de még annak is elég gyenge, mert azért bonyolultabb dolog ez.
Ahogy észrevettem ő is attól tart (mint sokan még) hogy ez a funkció a teljesítmény/tuning rovására megy, pedig ez nem így van. Igaz hogy túl sokat nem hoz a konyhára spórolásban meg hőfokban, de az is valami ha ingyen van.
Néztem az enyémet így is meg amúgy is és semmivel sem tud többet ha ki van kapcsolva.
Igaz olvastam néha olyant hogy néhány lapnál nem annyira megy a tuning ezzel a funkcióval, de ezt nem láttam bizonyítottnak hogy ez végett lett volna.
Na abbahagyom az OFF szövegelést már. -
válasz
darál0w #19176 üzenetére
végül is ebben igazad van ,de egyébként hol lehet kikapcsolni?Ki lehet egyáltalán annál a lapnál? Mert az asus lapnál ott kitudtam,de ennél az abit lapnál nem találok semmi hasonlot,egyébként arra gondoltam holnap ki is probálom hogy 6 szorzot fogok használni,attol lentebb nem tud menni föl meg nem fogjavenni7-re takarékosságból
NA majd holnap meló után neki ugrok,
-
válasz
darál0w #19174 üzenetére
Csak hogy gyorsabb legyen megszoktam már a mostani konfigomat,és ahhoz képest lassú,pedig már az sem új gép
(persze az is húzva van)
Ezért szeretnék húzni rajta,nem akarom a maxot kihozni,csak alap fesztöl kicsit többet adnék neki.és úgy amennyit birok emelni az órajelén.
Az energia takarékos módot meg azért akarom kikapcsolni mert különben hogy nézzem meg hogy mennyit bir?Mert azért kiváncsi vagyok mit lehet kihozni ebböl a kis procibólMeg alapból aki húzza a gépét,sok kiváncsi csak mit tud.,nem azért húzza pl azi7es konfigját...mert lassú
-
válasz
darál0w #19166 üzenetére
Hello.
De ha nem kapcsolom ki akkor ha nincs terhelve akkor lentebb megy az órajel,nem akarom hogy sproljon nekem mindig had menjen a legnagyobb elért órajelen
AKkor írom.
Lap :Abit fatal1ty Fp-IN9 SLI
cpu : 6300 1.86ghz
Ram: Corsair XMS2 DHX 2x1gb 800mhz
Táp: Chieftec 550w
Vga: Gainward 8800 GT 1GB Golden SampleNetezni,mert másodlagos gép lenne,de azért lehet hogy néha játék is futni fog rajta.Várom válaszod
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Kézbe fogták az ultravékony Z Fold7-et
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- Goddess of Victory: Nikke
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest