- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- BIOS-t frissítenél? Jól gondold át!
- Milyen joysticket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
bet0n
csendes tag
válasz
darál0w #20481 üzenetére
CZU-Z Mainboard fül alatt ezek vannak: Manuf.: ASUSTeK Computer INC. Model:T2PE1 Rev 1.04 ,Chipset: ATI RS400/RC400/RC410, Southbridge: ATI SB400, LPCIO: SMSC , BIOS Version- A M I - 0202 ,Date 09/20/2005 , A Memory fül alatt: General Type DDR ,Size:1024MB , SPD fül alatt: DDR Module size 512Mbytes ( WinAudit-ot is kipróbáltam az itt 512 kb-t ír ami kicsit más érték vagy nem? ) max bandwidth: PC3200(200Mhz) hát ez az össz karakter.
-
psycroptic
őstag
válasz
darál0w #20455 üzenetére
Szia!
Igazad lett! Kaptam kölcsönbe 2*2GB Geil BlackDragon 800MHZ CL4-est és azzal működött egészen 1600FSB-ig fel tudtam rángatni a processzort.
A sajátommal pedig csak külön-külön sikerült eredményt elérnem, mint ahogyan Te említetted.
Köszönet érte!
Azt szeretném kérdezni, hogy melyikkel járnék jobban tuning szempontjából ha vennék CL4 800MHZ-s ramot vagy 1066MHZ CL5-s ramot, melyikkel tudnám jobban kiaknázni a processzor működését? Ugyebár az E7500-as alapjáraton 1066FSB-vel működik. Tudom, hogy próbálkozni kell, de az fsb emelésével vagy az órajel szorzójának emelésével tudnék alapfeszen többet kicsikarni belőle?
Köszi előre is!
psycroptic
-
atee
őstag
válasz
darál0w #20435 üzenetére
Szia!
Újra itt. Most van egy kis időm foglalkozni vele.
Viszont még hozzá se nyúltam azóta és máris történt egy érthetetlen dolog.
A proci magától vissza állt az alapra.
Mindezt úgy, hogy a biosban be van neki állítva minden rendesen ahogy átbeszéltük. És ment is a 3.2 rendben. A biosban most is azt írja, de már bootoláskor csak 2.66
Nem reseteli ki a beállításokat. Egyszerűen figyelmen kívül hagyja őket....
Ilyet még nem láttam. Mi lehet a gondja? -
-
psycroptic
őstag
-
ViZion
félisten
válasz
darál0w #20442 üzenetére
Helló!
Sokadik napja "nyúzom" a gépet emelt frekin (7750BE 205×15). C1E kikapcsolva (ez volt a kavarós), Cool'n'Quiet szépen dolgozik, CPU szorzó feleződik, ha nincs dolga.
Hőmérséklet még Prime alatt is alacsony, ~40°C körül (Ez azért durva, mert a GPU core 40-42°C, húzás nélkül).A BIOS-ban az auto voltage-t kikapcsoltam (mert auto-n emelte azt hiszem), és a CPU-t is alapfeszen pörgetem.
A kérdésem az, hogy mi az a fesz, hőfok és szorzó ami még normális, és nem fogja hazavágni, vagy erősen redukálni a CPU életét?
Mert a neten láttam, hogy húzzák, mint a fene (15,5-16×200-210), de azért más a pár órás Prime és a folyamatos használat szerintem. Erről mi a véleményed? Egyáltalán mikor nevezhető stabilnak a tuning? ~2-3 óra Prime teszt hibátlanul már jó?
A másik része a dolognak, hogy HD4770 VGA mellett meddig van értelme a CPU húzásának? Hiszen átlag hasnálat közben talán a boot sebességét és a nagy flash játékok sebességét (bár ennél inkább a sok FF plugin volt a lassító tényező, mint kiderült) leszámítva nincs látványos gyorsulás...
Köszönöm előre is.
-
-
atee
őstag
válasz
darál0w #20411 üzenetére
Értem.
Némi problémába ütközök.
A biosban nem találom meg azokat a beállításokat amiket leírtál.
Vagy egyéb progiban kéne keresnem?NB fesz állításra nem találok lehetőséget. Ilyen néven a biosban nincs opció!
FSB termination úgyszintén nincsen.Fogalmam sincs mennyin mentek a ramjaim. Nem néztem sosem
-
atee
őstag
válasz
darál0w #20409 üzenetére
Csinálom a leírtakat!
3.4 volt sima fsb állítással. Most gyakorlatilag azt sem értem miért kell ennyi mindent állítani amikor néhány hónapig ( a kártya cseréig ) elegendő volt ennyit tenni
Egyszóval még szerintem lett volna benne tartalék, de nem is kerestem a határokat.
3.4 a cél, de, ha valami miatt nem menne akkor kevesebb is elég lesz. Gyakorlatilag az alap is elég ,de ha egyszer ment rendesen akkor elvárnám, hogy most is működjön ugyan úgy
-
ViZion
félisten
válasz
darál0w #20391 üzenetére
Köszönöm a bíztatást!
Jelenleg 15×208 azaz ~3120 MHz, 44 °C core temp, HT link 1872 MHz.
Prime már fut kb. egy órája, rohadtul unom... Ennél feljebb is lehetne, de nem akarok fűteni. Holnap esetleg próba jelleggel a 15,5-ös szorzót bevállalom, de már ez is +420 Hz, ami +15% jelentős melegedés nélkülPrime fut (a legfelső fut, ami a ramot nem nagyon terheli), netezek, ventinek van hangja, de még elmegy.
Élesben is tesztelem: megyek Battlefildezni -
ViZion
félisten
válasz
darál0w #20381 üzenetére
Nos kérem valóban ez volt a hiba.
AMD Overdrive (PWNERdrive?) uninstall és restart után már alakult a dolog...
Mondjuk elsőre megszeppentem, mert a 6,75× szorzót mutatta a CPU-Z, de regcleaner futtatásra/leállításra szépen reagált, tehát a Cool'n'Quiet is működik.
Feszültségeket autón hagytam, HT-ről úgy tudtam 2000-ig jó, de arra állítva nem indult
FSB (tudom, h nem az, de én ilyen oldszkúl vagyok...) húzásra feljebb ment, jelenleg 14,5×205-ön vagyok.
Kipróbálom a 15×205-210-et, neten stabil 15,5×205 CPU-Z-t láttam.
Ha holnap CPU-t veszek, akkor -
ViZion
félisten
válasz
darál0w #20371 üzenetére
Köszönöm!
Közben privátban is beszéltünk.
A legfrissebb biosra váltottam, este ezzel is kipróbálom, persze az Overdrive uninstall után, mert mint kiderült a 3.1 utáni progiba vmi hiba van, nem engedi BE-nél se emelni a szorzót.Lehet, hogy a biosban változtatott szorzóval addíg osztott-szorzott az Overdrive, hogy 6,5× és 1400 MHz lett a vége... akkor tisztán BIOS tuning lesz, mivel találtam jópár 7750 BE beállítást nem hinném hogy gond lenne. Tesztelésre Prime és CPU-Z.
-
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20290 üzenetére
Na re.
MCH-t felraktam 1.35-re akkor is fél perc után hiba.
Kiváncsiságból adtam a cpu-nak 1.31 helyett 1.35-öt,de akkoris hiba fél perc után.
Aztán MCH vissza 1.3,CPU fesz vissza 1.31,és visszavettem az fsb-t 450 körülre,így most 3.8-on megy,és nem hibázik blend sem.
Akkor ezek szerint mégis ennyit bír az alaplap? -
mijos
senior tag
válasz
darál0w #20302 üzenetére
De, de hogy? Kérdem én...
Másnak sokkal kevesebb fesszel megy sokkal többet.
Nekem 3,6 ghz 1.275 mellett. Jó függ a procitól is, de akkor nem a lappal lehet a gond? Ezzel is húzható lenne? Mondjuk a ramok is csak 800-on mennek mégis 1066 mhz-esek.
Megnézem a biost. Inkább az fsb-t emeljem vagy a szorzót ? -
Vodka95
csendes tag
-
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20271 üzenetére
Ok.
Adok a ramoknak 2V-ot.
Időzítésekhez nem nyúltam,egyébként Kingmax RAM-ok.
bios-om,korábbi hsz.enemy107:az úgy elég szépen néz ki ettől a laptól.
-
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20232 üzenetére
A proci OEM szal nincs doboza.
Ha nagyon fontos az adat akkor leszedem a hűtőt és megnézem.
Beállítottam mindent úgy ahogy mondtad.
Fut a prime 13 perce,eddig még semmi hiba,előtte meg ugye már 2 perc után hibázott.
Pár órája érdekességképpen biosban 1.3V helyett 1.35-öt adtam a CPU-nak úgy nem hibázott prime-al,igaz csak kb.negyedóráig néztem.
Az már sok lenne neki huzamosabb ideig?Játékok alatt 63 foknál állt meg.szerk.
az miért van,hogy most 1.3V van állítva CPU-nak,CPU-Z meg 1.184V-ot ír? -
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20224 üzenetére
Hi.
FPO-t hol kell megnézni?
Csak a CPU-nál emeltem 1.3-ra,a többi normálon van.
Eddig egész délután vagy 6-7 játékkal próbáltam viszont most letöltöttem a prime-ot és 3-4 perc után egyiknél volt valami error.
Gondolom akkor kevés a fesz a procinak.?..
Pedig játékok alatt eddig nem volt semmi probléma,mer 3dmark alatt sem.
MCH és VTT értékekhez sem nyúltam biosban. -
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20212 üzenetére
Helló.
Na megjött délelőtt a proci,és alapfeszen 3.4GHz-en még stabilan működött.
De mivel a célom 4GHz volt,adtam 1.3v-ot biosban,és 471-es FSB-n hajtom,kb 5-6 órája 4GHz-en,és eddig semmi kékhalál, vagy bármilyen probléma.max. 61 fokig melegszik.
Kérdésem,hogy ez a feszültség jó,vagy huzamosabb ideig nem túl sok?
Ha jól emlékszem E8400-et 1.34V-al (bios szerint) használtam több mint egy évig és azóta sincs semmi baja.
Még azt sem próbáltam ,hogy alacsonyabb feszen megy-e 4GHz-en,csak adtam neki 1.3V-ot biosban,és azóta megy rendesen stabilan.
Annyi még,hogy lehet még emelnem kéne az FSB-n,mert sehogy nem jön ki 1066 körül a RAM.
Vagy nem sok különbség lesz?Most 942-n megy.
Üdv. -
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20210 üzenetére
Milyen idegesítő, hogyha nem olvas el mindent az ember vásárlás előtt,érhetik meglepetések.Direkt 20k helyett a 26ezres giga lapot választottam pár hónapja,erre kiderül ,hogy quadhoz egy fos.
Köszi szépen a segítséget,holnap neki is állok tesztelgetni,mit lehet belőle kihozni.
Elképzelhető,hogy még igénybe fogok venni egy kis segítséget,VTT, és MCH-val eddig még nem foglalkoztam.
peace -
InHell
senior tag
válasz
darál0w #20208 üzenetére
Hmm értem.
Alapfeszen akkor gondolom olyan max. 3.2GHz-ig jutok, 3.8-hoz meg már szét kell feszelni?
Furcsa mennyi különbségek vannak.E8400-em alapfeszen megy 3.8-at.
Persze értem én az alaplap a szűk keresztmetszet, nem gondoltam ,hogy quadhoz ennyire jó lap kell.Kicserélni nem akarom ,nemrég vettem. -
Hoffer
őstag
válasz
darál0w #20092 üzenetére
Illetve hogy tudok felrakni régebbit? Mert ez az ujat is win alól tettem fel, mert bios-ban nem tudtam! De itt win alatt nem engedi felrakni a régebbit! Hogy tudnám megoldani? Mert bios-ban ha frissiteni akartam pendrive-ról akkor lefagyott ahogy be akartam lépni az asus ez flash-be!
-
-
Hoffer
őstag
válasz
darál0w #20088 üzenetére
most tettem fel a legujabb bios-t, azzal nem lehet gond, de az miért van h a cmos resetet csinálok, akkor auton van minden de ha átállítom manual-ra akkor ott lesznek a régi beállításaim! Ez miért van, ha reset akkor miért jegyzi meg?
reset: elem ki étrakom a cuclit a lapon várok, visszateszem, és elem vissza! igy kell nem? -
Hoffer
őstag
válasz
darál0w #20086 üzenetére
de elmenti, és visszalépek a beállítás meg is van, de ha elinditom a winfost a cpu-z és minden irja, hogy visszatette magától 9.5-re és az órajel is ennek megfelelő!
Nem értem miért teszi.... 370-es fsb ig tudom állítani a szorzót felette nem tudom mert bármit állitok ő beállítja 9.5-re -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Macska topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Azonnali játékos kérdések órája
- Linux kezdőknek
- Milyen autót vegyek?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest