- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kompakt vízhűtés
- Milyen notebookot vegyek?
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Worker aktív tag válasz  kicsitomi88

üzenetére kicsitomi88

üzenetéreIGEN, erre a leirasra celoztam, h NEM ERTEM. Pl. kezdjuk a ram-beallitasnal, ami a legsotetebb resz: 
 "a RAM frekvenciáját így tudjuk a legegyszerűbben kiszámolni:
 [External Clock vagy tévesen FSB] x [CPU szorzó] / [RAM valós órajel] = X.Y, az eredményt fel kell kerekíteni egészre, ez az OSZTÓ, ezzel kell leosztani az aktuális CPU órajelet.
 (ha pl. 6.01... eredmény jön ki, azt már nem kell felkerekíteni 7-re, ha pontosabban helyettesítesz be akkor 6 alatti eredményt kapsz, pl. 667-es memória esetében 333 helyett 333.33...-mal számolva)
 Pl.: Athlon 64 3000+, DDR2-800:
 9x200/400=4.5 felkerekítve 5, vagyis a RAM órajele: 9x200/5=360 => ''DDR2-720''"- Minek nekem a frekvencia? Mit kezdek vele? Egyaltalan mi az jelen esetben? 
 - A ram valos orajel 800as ddr2 eseten 400 mhz vagy mennyi? Mitol 'valos'?
 - Le kell osztani az aktualis orajelet... ahamm... es az nekem miert jo? Mire kell nekem ez az adat?
 - A peldaban kiszamolt DDR2-720 erteket mi a halalra hasznalom fel, es miert jo, h sikerult ezt kiszamolnom? Miben segit ez nekem, h jol allitsam be egymashoz viszonyitva a proci es a memoria orajeleket?A kesobbi reszek ebbol kovetkeztetve megint tok sotetek. 
 Pl. fogalmam sincs mi az a T1-T2, vagy hogy mik az idozitesek, es miert minel jobb az, ha azok minel alacsonyabbak.A fent leirt kerdeseken kivul joval tobb kerdes merult fel bennem, csak peldakent emeltem ki parat, ha mar ennyire hitetlenkedsz, h van aki nem ert egy 'ennyire szajbaragos' (???) leirast... 
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Veszélyben az adataid? Gond van a WD népszerű HDD-ivel
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Path of Exile (ARPG)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Asus Zenbook Pro Duo 14 OLED QHD 120Hz i7-12700H 16GB 1TB Nvidia RTX 3050Ti Studio Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő