Új hozzászólás Aktív témák
-
Nadgyuri
csendes tag
Szia! Esetleg rá tudnátok nézni az én problémámra, hogy mit lehet tenni? Asus Prime X570P(fTPM enabled volt) lapon BIOS frissítést csináltam tudatlanul és feltehetően nem kapcsoltam ki előtte a Bitlockert. Lement a frissítés, és a reboot után az új kód generálására mentem (régi törlődött). Így most nincsenek Boot opcióim.
-
PuMbA
titán
TPM nem csak erről szól. Van benne véletlen szám generálás is, de általában kulcsot vagy digitális aláírásokat generál és ellenőriz. Végfelhasználóknak szánt processzorba nincs TPM integrálva. Firmware-rel kezelt TPM van, ami szoftveres. Például szerver procikban alap az integrált TPM.
-
janosibaja
őstag
Nem találtam az Asrock alaplap leírásában. Mondjuk lehet, hogy bonyolult is lenne leírniuk, hiszen az alaplap gyártója nem tudhatja, hogy én milyen procit rakok bele (Intel 7).
Szerintem aki nálam ügyesebb, az rájön, de én azt sajnálom, aki úgy próbálja majd frissíteni a Win 10-et, hogy nyom egy entert, arra meg az jön válaszként, hogy az ön gépét nem lehet frissíteni.
Pedig a világ legelterjedtebb oprendszeréhez nem kéne szakértőnek lenni egy sima frissítéskor, hanem a Józsi bácsinak is menni kellene.
-
janosibaja
őstag
Mint felvilágosítottak, az volt a hiba, hogy az Asrock UEFI-ben a Security fülön el kellett mennem az Intel Platform Trust Technology opcióra és azt is Enabled-re állítani.
Hát, ha ezt egy mezei juzer magától kitalálja, akkor kitérek a zulu marhapásztorok hitére. Ha egy kis jóérzés lenne a Microsoftban, akkor a remek telepítési segédprogramja legalább azt kiírhatná, hogy merre keressük a probléma megoldását. Velem annyit közölt a program, hogy a gépemre nem települhet Win 11. Basszus.
-
janosibaja
őstag
Szia, kösz, hogy foglalkozol a témával. Nekem az egy hónapja vásárolt gépem Asrock alaplapján van egy "1 x SPI TPM Header", de TPM úgy nézem, nincs.
Ha jól értelek, felejtsem el az alaplapot, mert nincs szerviz, amelyik betenne egy ilyen modult? Én nem értek a hardverhez, nem tudom megcsinálni.
Gyakorlatilag telepíthetem miatta újra a gépet, mert alaplap csere után nem nagyon lesz más lehetőségem, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Spórolós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- ACER Aspire 3 15,6" FHD IPS // 11 GEN // MX350 2GB VGA // 8GB DDR4 // WIN11 // 256GB Nvme SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest