Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nikon DSLR topik
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Olcsó vs. drága egér: melyiknél érzed meg igazán a különbséget?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Itthon nem egyszerű beszerezni. Laptopokban, tabletekben általában alapból van, valahol a processzorba integrálva. Asztali gépeknél kevésbé jellemző, hogy valaki tesz bele, a szervereknél viszont kellhet.
Itthon eddig Asus, Gigabyte, Asrock, amiket találtam 5-6 pénz körül, valahol olcsóbban, és van Intel huszonezrekért, ami mondjuk már komoly szerverhez való. Érdemes tudni, hogy Asus-nál két fajta van, az egyik 20-1 = 19 pines, a másik 14-1 = 13 pines. A 19 pines a régebbi, és az én asztali z97-p lapomba az való, a 13 pines az újabb alaplapokba való, és sajnos nem kompatibilis az MSI 13 pines változatával, ami meg a szerver gépembe kellene a c236m alaplapba. Igazából nekem csak az MSI kell, az asztali gépen valószínűleg kukázom a lapot rövid időn belül. Tiszta szívás, hogy pont MSI-t nem lehet itthon kapni, sőt talán még Európában sem. A legközelebbi, amit láttam az USA-ból rendelhető. [link] Van egyébként több gyártó is, szóval ezeket nem feltétlen az alaplapos cégek csinálják, hanem sokszor külső cégek gyártanak az adott alaplaphoz kompatibiliset, vagy legalábbis a benne lévő chip olyasmi. Pl az MSI-nél ez Infineon chipes, ami egy német cég: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Torrent meghívó kunyeráló
- Nikon DSLR topik
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest