- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Steam Deck
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
janosibaja
őstag
Nem találtam az Asrock alaplap leírásában. Mondjuk lehet, hogy bonyolult is lenne leírniuk, hiszen az alaplap gyártója nem tudhatja, hogy én milyen procit rakok bele (Intel 7).
Szerintem aki nálam ügyesebb, az rájön, de én azt sajnálom, aki úgy próbálja majd frissíteni a Win 10-et, hogy nyom egy entert, arra meg az jön válaszként, hogy az ön gépét nem lehet frissíteni.
Pedig a világ legelterjedtebb oprendszeréhez nem kéne szakértőnek lenni egy sima frissítéskor, hanem a Józsi bácsinak is menni kellene.
-
janosibaja
őstag
Mint felvilágosítottak, az volt a hiba, hogy az Asrock UEFI-ben a Security fülön el kellett mennem az Intel Platform Trust Technology opcióra és azt is Enabled-re állítani.
Hát, ha ezt egy mezei juzer magától kitalálja, akkor kitérek a zulu marhapásztorok hitére. Ha egy kis jóérzés lenne a Microsoftban, akkor a remek telepítési segédprogramja legalább azt kiírhatná, hogy merre keressük a probléma megoldását. Velem annyit közölt a program, hogy a gépemre nem települhet Win 11. Basszus.
-
janosibaja
őstag
válasz
janosibaja #4 üzenetére
Megoldódott.
-
janosibaja
őstag
Szia, kösz, hogy foglalkozol a témával. Nekem az egy hónapja vásárolt gépem Asrock alaplapján van egy "1 x SPI TPM Header", de TPM úgy nézem, nincs.
Ha jól értelek, felejtsem el az alaplapot, mert nincs szerviz, amelyik betenne egy ilyen modult? Én nem értek a hardverhez, nem tudom megcsinálni.
Gyakorlatilag telepíthetem miatta újra a gépet, mert alaplap csere után nem nagyon lesz más lehetőségem, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Flip (IPTV, otthoni internet, vezetékes telefon)
- BMW topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Futás, futópályák
- Túra és kirándulás topic
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Makulátlan állapotú fekete Xiaomi 15 12+12/256GB+16GB
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged