Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- Gaming notebook topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Az AMD szerint Radeonokból nem lesz hiány
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Elvileg igen, kötelező lesz Win11-hez.
A TPM annyit csinál, hogy a bitlocker kulcsot bele tudod tenni, és nem kell kézzel megadni a kulcsot minden induláskor. Ha kiszeded az SSD/HDD-t, és átrakod egy másik gépbe, akkor a kulcs megadása nélkül nem fogod tudni feloldani a meghajtótitkosítást.
Gondolom másfajta kulcsokat is képes biztonságosan tárolni a TPM, de már régen foglalkoztam vele.
Nem tudom, hogy az új gépeknél hogyan van. Nálam pl a tabletnél fixen bele van forrasztva, és ha tönkremegy, akkor cserélhetem az egész main boardot, ami kb. ugyanannyi, mint egy új tablet ára. Pont így is jártam vele.
Szerintem előnyösebb, ha cserélhető a TPM. Ami még izgalmas, hogyha elutazok, akkor kihúzhatom és magammal vihetem a TPM-et, aztán senki nem fog tudni hozzáférni a géphez. Elvileg még talán a secure boot is hozzá köthető.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Az idei év nagy kérdése: bele lehet férni 8 GB VRAM-ba?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Építő/felújító topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model WIred O illetve I Bolti ár:14k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model I 2 Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model D/D- USB Bolti ár:10k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious Model O 2 Wireless Bolti ár:40k INGYEN FOXPOST
- ÚJ Glorious PC Gaming Race Model O Wireless Bolti ár:35k INGYEN FOXPOST
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest