- Milyen egeret válasszak?
- OLED monitor topic
- A fényes siker is lehet szög a koporsóban: gondban a MacBook Neo gyártása
- Nem viszi sehova a Raptor Lake-et az Intel
- Vezetékes FEJhallgatók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Modding és elektronikai kérdések
- Házimozi belépő szinten
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Elvileg igen, kötelező lesz Win11-hez.
A TPM annyit csinál, hogy a bitlocker kulcsot bele tudod tenni, és nem kell kézzel megadni a kulcsot minden induláskor. Ha kiszeded az SSD/HDD-t, és átrakod egy másik gépbe, akkor a kulcs megadása nélkül nem fogod tudni feloldani a meghajtótitkosítást.
Gondolom másfajta kulcsokat is képes biztonságosan tárolni a TPM, de már régen foglalkoztam vele.
Nem tudom, hogy az új gépeknél hogyan van. Nálam pl a tabletnél fixen bele van forrasztva, és ha tönkremegy, akkor cserélhetem az egész main boardot, ami kb. ugyanannyi, mint egy új tablet ára. Pont így is jártam vele.
Szerintem előnyösebb, ha cserélhető a TPM. Ami még izgalmas, hogyha elutazok, akkor kihúzhatom és magammal vihetem a TPM-et, aztán senki nem fog tudni hozzáférni a géphez. Elvileg még talán a secure boot is hozzá köthető.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - i5 / GTX 960/12 Gb Ram (Erősebb, mint a 1050 Ti!)
- Eladó AKG Ara, dupla kapszulás mikrofon! Bontatlan, garanciás! Több darab is elérhető!
- Logitech Superstrike x2
- D-link 16 és 24 portos, sima és POE, gigabites managelhető switchek
- Gigabyte H510M PRO-E alaplap + Intel Core i5 10400F CPU (+ram, táp, vga igény szerint)
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L-K - i7-1260P I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Fujitsu U748 i5-8350 8Gb ram, 256GB SSD win11 számla, garancia
- Apple iPhone Air 512GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
- GAMER PC! Ryzen 7700X / RX 9070 / 32GB DDR5 / 1TB Gen4 / X870E /850w Platinum! BeszámítOK!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest