- Kompakt vízhűtés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Google Chromecast topic
- Amazon Kindle
-
PROHARDVER!
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
hati
addikt
Tud nekem vki segíteni csomag fordításban? Ott mik a kezdeti lépések?
-
hati
addikt
Transmission 2.22 (2011/03/04)
All Platforms
•Faster endgame
•Fix bug where leechers might be disconnected while seeding in some situations
•Fix 2.20 bug that sometimes showed inaccurate upload/download speeds
•Support for unsorted blacklists
•Fix IPv6 DHT
•Re-add support to automatically close idle peers
•Fix bug where the resume file did not save the time checked for the last piece
Mac
•Fixes for Dutch, German, and Russian localizations
GTK+
•Fix setting individual idle seeding time
Qt
•Fix loading localizations on Linux
CLI
•Fix bandwidth display issueTransmission 2.21 (2011/02/08)
All Platforms
•Fix compile error in the the 2.20 tarball
GTK+
•Several updated translations
Qt
•Updated Spanish translation -
-
NeverGone
tag
Most melyik OpenWRT-t érdemes feltenni a routerre? Van néhány 10.03-as build, illetve itt a 10.03.1-rc4, bár az novemberben jelent meg, és ki tudja, mikor lesz belőle végleges.
A napokban flash-elném a routert, de mivel nekem az internet munkaeszköz, ezért nem szívesen próbálgatnék végig mindent.
Az alap OpenWRT-n kívül nyomtató- és scanner-szerver lenne (Brother DCP-115), illetve OpenVPN (vagy valami más VPN megoldás). -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Némi segítségre lenne szükségem. Három programot szeretnék használni a routeren, de sajnos ezek nincsenek lefordítva még rá. Ezekről lenne szó: Capture, libptp2, Powerswitch( [link]) (Gphoto2-öt próbáltam, sajnos azzal nem tudom beállítani a képkészítési paramétereket, list-config nem listáz ki semmi ilyet)Szóval valaki tudna segíteni nekem, hogy hogyan kéne lefordítanom ezeket? Elég régóta szerencsétlenkedek vele már, de nem jutottam semmire. A neten lévő angol doksik sajnos sokszor túl magas szintűek, hiányosak, magyart pedig nem találtam. Szóval nagyon megköszönném, ha valaki tudna tartósabban segíteni a témában, esetleg lefordítaná ezeket a progikat.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
buca84
őstag
Sziasztok!
Eladó RAM-ot keresek ehhez a routerhez! Pü-ben várom a válaszokat!
-
kangoo70
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10390 üzenetére
Épp az lenne a lényeg, hogy az asztalit ne kelljen birizgálni... és a routert pedig újraindítani.
Egyébként érdekes módon az Web Admin felületről a Command promptról ez a script szintaktikai hibát jelez. Az if..then else-t nem tudja értelmezni...
Konzolból indítva teszteltem, de automatikusan csak startup-kor indítja.Na, mindegy, legalább 1 lépéssel beljebb vagyok már!
-
kangoo70
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10389 üzenetére
Ő is én vagyok...
(Mégis csak magamnak adok tanácsokat!) -
válasz
amargo #10391 üzenetére
Az optware konkrétan az, amit Atheros platformra nem fordítottak le, így 1043-ra ilyet sem tudsz feltenni... ITT találod a csomagokat, amik DD-WRT-hez valók, és ha létezne Atheros-ra, akkor egy sima...
ipkg update
ipkg install csomagneveparanccsal lehetne feltolni a cuccokat, és nem kellene az OpenWrt csomagokat használni DD-WRT alatt is, ha valaki szeretne mondjuk egy transmission-t. BroadCom-os routereken minden simán működik. Vajon miért ilyen "fakate bárány" ez az Atheros platform a DD-WRT háza táján?
-
amargo
addikt
válasz
Intruder2k5 #10387 üzenetére
-
-
válasz
kangoo70 #10373 üzenetére
Ő is ezzel küzd...
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=88527szerk.:
Ehhh, ha néha F5-öt is nyomnák... -
kangoo70
csendes tag
Úgy tűnik, magammal fórumozgatok mostanában...
Megszületett a nagy mű:
#!/bin/sh
/sbin/gpio disable 1
usleep 50000
/sbin/gpio enable 1
usleep 50000
/sbin/gpio disable 1
usleep 50000
/sbin/gpio enable 1
usleep 50000
/sbin/gpio disable 1
sleep 1
if [ "$(cat /proc/gpio/12_in)" = "1" ]; then
ifconfig ath0 down
/sbin/gpio enable 0
else
ifconfig ath0 up
/sbin/gpio disable 0
fi
/sbin/gpio enable 1Egy kis SYSTEM LED villogás az elején, hogy tudjam hogy áll a startup process, aztán a QSS gomb állapotának lekérése: ha nyomott, akkor wifi fel, QSS LED felkapcs,
ha nem nyomott, akkor Wifi le-, QSS LED lekapcs.
Aztán a végén SYSTEM LED is lekapcs.
(Tudom, hogy ez WR841NDv7.1-re igaz, de kis módosítással 1043-ra is igaz lehet, bár azon állítólag működik minden ...)
A baj, az, ha a wifi "állapotján" akarok változtatni, akkor mindig újra kell indítani a routert...
Nincs ötlet, hogy miképpen lehetne folyamatosan figyelni a gombot? -
válasz
amargo #10385 üzenetére
Nem tudom, hogy ez neked mennyire segítség, de a minap küzdöttünk egy topiktárssal, illetve ASUS RT-N13U routerével... DD-WRT optware rendszer menne rá, de ez a probléma ott is fennáll, hogy ha ki van kapcsolva az automount, akkor nem lehet mountolni. De, ha kikapcsolja az automount-ot, és ezeket a sorokat beteszi a Startup Script-be, akkor minden további nélkül lehet.
EXT3="YES"; EXT3P="part1"; NTFS="NO"; NTFSP="part2"; FAT="NO"; FATP="part3"; mkdir /tmp/etc/config
echo "wget http://home.karneval.cz/10102207/fs.gz -P /tmp/root" >> /tmp/etc/config/fs.wanup
echo "tar -xvzf /tmp/root/fs.gz -C /tmp/root" >> /tmp/etc/config/fs.wanup
if [ "$EXT3" == "YES" ]; then echo "sh /tmp/root/ext3" >> /tmp/etc/config/fs.wanup; fi
if [ "$NTFS" == "YES" ]; then echo "insmod /tmp/root/fuse.ko" >> /tmp/etc/config/fs.wanup; fi
if [ "$FAT" == "YES" ]; then echo "sh /tmp/root/fat" >> /tmp/etc/config/fs.wanup; fi
echo "mount /dev/discs/disc0/$EXT3P -o noatime,nodiratime /opt" >> /tmp/etc/config/fs.wanup
echo "/opt/bin/ntfs-3g /dev/discs/disc0/$NTFSP /mnt" >> /tmp/etc/config/fs.wanup
echo "mount /dev/discs/disc0/$FATP /jffs" >> /tmp/etc/config/fs.wanup
echo "rm /tmp/root/*.ko /tmp/root/fs.gz /tmp/root/ext3 /tmp/root/fat" >> /tmp/etc/config/fs.wanup
chmod +x /tmp/etc/config/fs.wanup
echo "nobody:*:65000:65000:nobody:/mnt:/bin/false" >> /etc/passwdHa Te ebből ki tudod hámozni, hogy ez pontosan micsoda, és közelebb visz a megoldáshoz, akkor jó, ha meg nem, akkor sorry! Ez az info INNEN származik... Bár, mivel az RT-N13U RaLink Chipset-es router, így egy az egyben nem jó neked ez a leírás, de ha jobben értesz hozzá, mint én, akkor talán el tudsz indulni rajta, és áttenni 1043-ra .
-
válasz
amargo #10385 üzenetére
Érdekes egy állat ez a DD-WRT... Mikor még megvolt a 1043-asom, én is szívtam vele sokat, mert alapjában véve szimpatikusabb lenne mint az OpenWrt, de hát ilyen alap dolgok nem használhatóak benne, mint az fstab... Én nem is tudom, de olyan mint ha szándékosan szívatnák a felhasználókat ezekkel az "apróságokkal", amik sokszor használhatatlanná teszik a rendszert. Egyszerűen nem találok rá semmi logikus magyarázatot, hogy miért lehet ez így jó. Aztán itt van még a swap hiánya. Ezt is miért nem képesek már bekapcsolni a kernelbe?! Nem is beszélve az optware támogatás hiányáról...
szerk.:
Bár nem olvastam utána, de a DD-WRT-nek van ugye fizetős változata is... Lehet, hogy abban normálisan működnek ezek a dolgok, és akkor esetleg szándékos, hogy ez ilyen butított verzió lenne?! -
amargo
addikt
Több dolgot is nem értek - dd-wrt alatt.
Ha nincs bekapcsolva az auto mount képtelenség mountolni rajta. Ezt nem tudom felfogni miért?
Ha csak a pendrive van rajta, akkor /dev/sda lesz.
USB hub-on rajta van egy pendrive és egy külső rack, akkor a pendrive /dev/sdb és a HDD /dev/sda lesz. Gondolom érthető a probléma. Persze lehet rá írni scriptet, hogy mikor melyiket mountolja fel, de ha van más megoldás, akkor azt választanám, mert így az auto mount is elsőnek a HDD pakolja a /jffs -be.Milyen ötleteket tudnátok adni?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Tody56 #10383 üzenetére
A wifi-t nem igazán torrentezésre találták ki, mivel nagy obb a késleltetés és sok kapcsolat esetén még instabil is.
Ha torrentezni akarsz akkor kábellel kapcsolódj a routerre, a routeren is megoldható a torrentezés, de az sem az igazi mert nagy kapcsolat szám esetén instabil lesz, és még mindig nem az igazi mert a router nem erre van kitalálva. -
Tody56
aktív tag
Sziasztok
Most vettem egy WR1043ND routert.
Wifin csatlakozók a routerhez, és torrentezni szeretnék főként. Érdemes valamit állítani a router beállításain. Korlátozni valamit esetleg? Csak azt szeretném, hogy stabil maradjon hosszú távon.Köszönöm
-
-
Shono
aktív tag
válasz
Speeedfire #10127 üzenetére
Köszönöm a linket, igazán hasznosnak bizonyult.
El is készült az OpenWrt custom "nagy mű", hamarosan kipróbálom, és elmondom, hogy mit rontottam el
/* nem vagyok pesszimista, de elsőre nem várom, hogy 100%-os lesz a dolog */ -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #10368 üzenetére
na majd még meggondolom mi legyen, bár aki egyszer frissített rá gondolom nem fog visszatérni a "fapados" gyári FW-re.
megnéztem a demo oldalt a DD-WRT-nél hát elég sok beállítási lehetőség van
annak én a 10%-át sem fogom használni
csak a WIFI rész a lényeg hogy szépen menjen meg esetleg UPnP / port forwarding -
-
L0CK3
csendes tag
Hali.
10.03.1-rc4-re tudok frissíteni csomagot trunk-ról?
Transmission-ből kellene újabb (2.12-1 a jelenlegi). -
BigBlackDog
veterán
Gphoto2-t használt már valaki ezen a routeren, Openwrt-vel? Lenne egy kérdésem/problémám ezzel kapcsolatban.
-
snemeth
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10366 üzenetére
Vagy egyszer véletlenül valaki a nagykertől idetéved és látja, hogy szinte minden hétre jut legalább egy 1043-as és hogy mitől is mennek tönkre.
-
kangoo70
csendes tag
Hát ez érdekes...
beraktam az előző hsz.ban lévő scriptet startupnak és nyomtam folyamatosan a QSS gombot reboot alatt. Be nem kapcsolta a wifit, viszont most ha nyomom a gombot, akkor néha elalszik a led, majd begyullad. Ezt korábban nem csinálta...Melyik startup-hoz tegyem be szerintetek? Firewall? Hogy legalább bekapcsoláskor a gombbal tudja kapcsolni, hogy kell wifi v. sem.
Köszi!
-
válasz
wwenigma #10369 üzenetére
Ez oké, de nem is a bolt cseréli a routert, hanem nagyker... A bolt csak átveszi, és a rendelkezésére álló 30 nap alatt visszaviszi nagykerbe, ahol megnézik, hogy mi történt vele (vagy csak pihentetik 1-2 hetet) aztán kiadják a cseredarabot. Ez nyilván nem a kiskereskedelmi egység kompetenciája.
szerk.:
Mellesleg a 64M-t sem tudja bizonyítani, ha nem szedi szét... Mivel ugye nem működő routerekről beszélünk! -
kangoo70
csendes tag
Ezzel mi lehet a gond? Szintaktikai v. logikai?
if[cat /proc/gpio/12_in = 1 ];then
/sbin/gpio disable 0;
else /sbin/gpio enable 0;
fiBeírom a Webes Command Shell-be, de mindig csak a then utánit hajtja végre, függetlenül a feltételtől; az else utánit nem hajtja végre
(nem kapcsolgatja a LED-et) -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Intruder2k5 #10366 üzenetére
Bizonyitani is kell am a moddolast. 64M-et konnyu, szoftvert... ahhoz bontania kene a boltnak amivel elvesztené a garit a nagyker fele ha téved.
-
válasz
TeeJay #10367 üzenetére
DD-WRT feltöltése. Ha viszont nem tetszik, és meggondolod magad, lecserélni már csak SSH konzolon tudod majd.
-
TeeJay
félisten
van egy 1043ND routerem
ha tennék rá ilyen DD-WRT FW-t a gyári helyett akkor kb. mikkel leszek gazdagabb ami nagyon hasznos egy átlagos user-nek?
nehéz rátolni az ilyen DD-WRT FW-t vagy úgy megy mint anno a Linksys-nél a Tomato-val
csak webes felületen betallózom és mehet is?kipróbálnám mert pofás a menü és nagyon sok dolgot lehet állítani
meg sok infót kiír, ellenben a gyári FW eléggé le van pusztítva
ha van valahol egy jó kis leírás hogy kell frissíteni azt megköszönöm -
-
válasz
dulifiO #10363 üzenetére
"Amúgy szerintem ennek a routernek akkor lett vége, amikor open wrt-ről akartam dd-wrt-re átrakni és a webfalshes verzióval próbálkoztam."
Igen, ennek tudatában már határozottan állíthatom, hogy akkor lett vége, és így már kár is küszködni a QSS gombbal, mert nem fog menni... Itt már csak a soros kábel segíthet!
Illetve megpróbálkozhatsz visszavinni garanciába, eddig még mindenkinek szó nélkül kicserélték.
-
dulifiO
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10360 üzenetére
Hát sajnos hiába nyomogatom a qss gombot nem kezd el gyorsan villogni illetve emiatt nem tudok telneten keresztül se csatlakozni. Valószínűleg lesz a helyére egy ugyanilyen. A kérdés a következő. Érdemes feltenni az általad előbb linkelt r3pl4y féle verziót? A hdd-t számítógépnek és dlna-s tv-nek szeretném megosztani. Fogja látni a tv is?
Amúgy szerintem ennek a routernek akkor lett vége, amikor open wrt-ről akartam dd-wrt-re átrakni és a webfalshes verzióval próbálkoztam.
-
-
kangoo70
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10359 üzenetére
Kösz, bocs, hogy neked címzem ötleteimet...
Értem, hogy Te nem ismered a DDWRT-t, de egyelőre csak Te válaszoltál.
Hátha valamelyik linux guru beszáll, bár lehet, hogy ez túl diétás falat nekik.Meglátjuk...
-
válasz
dulifiO #10358 üzenetére
Bár ezek nem Win7-es képek, de segíthetnek...
http://asusrouterforum.uw.hu/index.php?topic=15.0A két parancsot PUTTY-ba kell írni, TELNET-tel csatlakozva! Az újrakonfigurálás annyit jelent, mintha most tetted volna fel a firmware-t, tehát a jelszó megadásától minden...
-
válasz
kangoo70 #10356 üzenetére
Lehet, hogy jó ez a script, én tényleg nem tudom, de nekem túl egyszerűnek tűnik...
Próbáld meg ezzel:
#!/bin/sh
mkdir /tmp/probaHa működik, akkor ez egész biztosan létrehoz egy proba nevű mappát a /tmp alatt. Futtatási jogot amúgy adtál neki?
chmod +x /eleresi_ut/script_neve
Illetve tesztelésképpen indíthatod manuálisan is a scriptet... Bár ez tuti jó, de a LED-esnek jó lett volna egy próba.
Az NVRAM-ban rengeteg minden van tárolva, tulajdonképpen az összes beállítás. A teljes listát megnézheted az
nvram show
paranccsal. A lentebb említett értékeket biztosan lehet használni, de mint azt már mondtam is neked, én nem fogom tudni megírni a scriptet!
-
dulifiO
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10355 üzenetére
Köszönöm a választ!
Ezt a sort hogyan csináljam win7 alatt: Állítsunk be a gépen statikus ip-t IP: 192.168.1.2, Maszk: 255.255.255.0?
A két parancs ami megvan adva, azokkal mit tudok kezdeni? Ha sikerül így rácsatlakoznom, akkor mit jelent az újrakonfigurálás? Sajnos nekem ezek a leírások nem elég konkrétak.
-
válasz
GemGeza #10354 üzenetére
Van, DD-WRT-nek hívják! ITT meg lehet tekinteni...
Mint láthatod, ez tartalmaz minden alap router funkciót, és e-mellett még sok minden mást is. Kis buherával tudsz rá telepíteni OpenWrt csomagokat, így például torrenklienst is. Letöltés ITT.Másik lehetőséged a r3pl4y topiktárs által build-elt 10.03 alapú OpenWrt összeállítás, amibe az alap dolgok mind be vannak forgatva. Pl. WiFi és USB támogatás, LuCI, és néhány fontosabb csomag is.
-
kangoo70
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10346 üzenetére
Köszi, megnézem...
De először szeretném letesztelni, hogy egyáltalán működik-e az az alapszabály, hogy bizonyos könyvtárakba lementett xy.sesbutton elnevezésű scriptek a gomb benyomásakor végrehajtódnak...
Erre írtam egy primitív kis progit (amennyi tőlem telt):
#!/bin/sh
/sbin/gpio enable 0Ez csak annyit csinálna, hogy a QSS LED-et kikapcsolja, ha benyomjuk a gombot.
De nem csinál semmit! Ebből az derült ki számomra (ha jó a script), hogy a sesbutton kiterjesztés nem működik.
Milyen scripteket hajt folyamatosan végre a rendszer? Valami kritériuma?
Még egy kérdés: mit csinál az "nvram get"? Gyanúm szerint kiolvas valamit a memóriából?
Honnan tudhatnám meg, hogy mit olvastassak ki?Egyébként Telnet-ben, ha beírom: cat /proc/gpio/12_in akkor ha be van nyomva a gomb, akkor 0 értékkel tér vissza, ha nincs benyomva, akkor 1 értékkel;
És ugyanez van a:cat /proc/gpio/0_in esetén. Ha a QSS led ég, akkor 0, ha nem ég, akkor 1.
Ezt nem tudjuk használni valamire? -
válasz
dulifiO #10353 üzenetére
- Ha bedugod a LAN kábelt a gépbe, kiírja, hogy "Hálózati kábel csatlakoztatva"?
- Ad IP címet a gépnek?
- Esetleg ping-re válaszol a 192.168.1.1 cím?Ha ezekre nem a válasz, akkor minden bizonnyal itt a vége, és már csak a soros kábel segíthet!
szerk.:
Esetleg még próbáld meg ezt. -
GemGeza
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10098 üzenetére
Egyébként ezeket meg azért írtam le hogy fontosak, mert olvastam jósok hozzászólást itt is meg más oldalakon is és volt olyan nem egy, hogy ez nem ment az nem ment; ez nem volt jó az nem volt jó feltettem, de nem azt csinálta amit kell stb. és mivel nem vagyok linuxhoz értő, gondoltam megkönnyítem a a saját dolgomat azzal, hogy egy jól működő csomagot kérek, amit aztán megint nem kell a továbbiakban cseszegetni, hogy működjön, pl úgy mint a tomato firmware esetében, ott is kb 2 évvel korábbi csomagot használtam mert nem volt gondom vele. De ha zavar a hozzászólásom azon rész hagyd figyelmen kívül
Szóval van egy olyan csomag amit feltéve az összes alap szolgáltatás működik + finomítások, valamint stabil? -
GemGeza
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10098 üzenetére
Hali,
Hát ja csak van az a mondás, hogy a trabival is el lehet jutni A pontból B pontba meg Mercivel is
és mivel már 3 éve használok linuxos firmware-t a gyári helyett már nagyon megszoktam azokat a ritkán használt plusz dolgokat amik a gyárikban nincs benne.
köszi
-
dulifiO
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #10348 üzenetére
Szia!
Sikerült megoldanom, az egyes helyre kellett dugnom a kábelt, ez volt a gond.
Most máshol akadtam el, sehogysem tudok netet varázsolni. Az openwrt grafikus felültete alatt a network->interfaces->wan menüpont alatt állítgatom a dolgokat, de nem megy. UPC-s kábelnetem van, mit állítsak be? Ez a firmware van fent: OpenWrt Firmware Backfire (r24038)
-
válasz
dulifiO #10347 üzenetére
Szia!
- Áramtalanítsd a routert.
- Ürítsd ki a böngésző cache-t, majd zárd be a böngészőt.
- Ezután kapcsold be a routert, és várj egy percet... (Kioszt a gépnek IP címet?)
- http://192.168.1.1Itt add meg a root jelszót, és kész...
-
dulifiO
aktív tag
Hello!
Tegnap vettem egy ilyen kütyüt, gondoltam felteszem az openwrt-t ez alapján: http://tothszabi.info/2010/05/15/tp-link-tl-wr1043nd-okositas-iA firmware upgrade meg is volt, de puttyal sehogy se tudok csatlakozni, egyszerűen az balakban nem jelenik meg az, ami a leírásban. Sajnos netes felülteten sem tudok csatlakozni, tehát egyelőre sehogyan se tudok kommunikálni a routeremmel. Mit tegyek?
-
ErosenZold
senior tag
1 percel ezelőtt összeomlott a routerom, csak a PWR led világított semmi más
-
kangoo70
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #10312 üzenetére
Köszi!
Akkor az első sorok már megvannak...Van valaki, aki a többiben esetleg tudna segíteni?
Kellene bele egy if then else szerkezet, ami megnézi, hogy a gomb be van-e nyomva.
Ha igen és a wifi be van kapcsolva, akkor kikapcsolja, ha nincs bekapcsolva, akkor bekapcsolja.
Hogyan lehet lekérdezni a wifi státusát? Illetve a gomb státuszát?Köszi!
-
Telegdy
aktív tag
Bocsi a hülye kérdéseimért, de az igazat megvallva soha nem foglalkoztam Linux-al, és nem is kezdtem volna el, ha nem veszek egy ilyen routert.
A helyzet a következő jelenleg: Fenntvan az Open-wrt, rendesen bekonfigurálva, transmission fut, mellette a net is jön rendesen UTP-n (wifin nem, de ez mellékes), viszont kifogytam a szabad helyből.
Pedig szükségem lenne rá, mert így már nem tudom az FTP programot feltelepíteni. Elkezdtem ezt a leírást követni, de a /etc/opkg.conf fájl átírása után képtelen vagyok lementeni azt.
Mitől lehet ez?Előre is köszi a segítséget!
-
pluhi
tag
Üdv!
Transmission szarakszik velem néha.
"key did not match key supplied earlier" hibával leáll a seed.
A másik jelenség, hogy idő után a trackerben többszörösen is szerepelnek a torrentek, amiket seedelek, ezért elfogynak a slotok. Ez odáig fajul, hogy a végén már csak pár seed megy, persze letöltést inditani nem lehet. Megoldja a dolgot, ha egy időre leállitom a klienst, vagy az összes torrentet. De x időn belül megint ue. van. Állitólag a kliens hibája. Fura de nem találtam a hivatalos fórumon ilyen panaszt.
Valakinél volt ilyen jelenség?
tracker az aszfalt -
sto1911
veterán
válasz
vargalex #10340 üzenetére
Hat ez lol:
root@sto_home:/jffs/bin# fdisk /dev/discs/disc0/disc
Device contains neither a valid DOS partition table, nor Sun, SGI or OSF disklabel
Building a new DOS disklabel with disk identifier 0x14a6ff21.
Changes will remain in memory only, until you decide to write them.
After that, of course, the previous content won't be recoverable.
Warning: invalid flag 0x0000 of partition table 4 will be corrected by w(rite)
Command (m for help): d
No partition is defined yet!Ha nincs rajta particio, hogy ir ra? Na mindegy, most van fdiskem, tehat tudom formazni, elvileg jol. De az fdisk most a pendrive-rol fut, ha megparticionalom, akkor eltunik onnan
Le lehet igy formazniVagy eleg, ha "Warning: invalid flag 0x0000 of partition table 4 will be corrected by w(rite)" W-vel valaszolok?
Command (m for help): v
3891199 unallocated sectors -
vargalex
Topikgazda
válasz
sto1911 #10338 üzenetére
Hi!
Szerintem erre a lemezre az fdisk kapásból azt mondaná, hogy nincs rajta partíciós tábla. Normál esetben úgy kellene lennie, ahogy Intruder2k5 is írta.
DD-Wrt alatt szerintem a postinst scriptek hibára futnak, mert semmi nem az OpenWrt alatt megszokott helyén található. De attól elképzelhető, hogy működik a telepített alkalmazás. -
Draken
őstag
sziasztok
egy olyan jellegű kérdésem lenne a routerrel kapcsolatban, hogy jelenleg 1 asztali gépet szolgál ki és egy laptopot hibátlanul. Jelen pillanatban csak az asztali üzemel, a telefonommal (samsung galaxy s) rá tudok csatlakozni, de semmi se jön be rajta és egy pillanatra ilyenkor az asztalin is elmegy a net. Mi lehet ennek az oka, mit kéne átállítani a router beállításaiban?
-
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #10337 üzenetére
Nem is kell egyetertenunk, bar ha jol emlekszem, a FATFS-el volt part1, lehet ott keresendo a kulonbseg? MOD: nyilvan ha egyben van a lemez, az is particio, csak maga a particio szo veszti el az ertelmet.
root@sto_home:~# ls -l /dev/discs/disc0/*
brw------- 1 root root 8, 0 Jan 1 1970 /dev/discs/disc0/discroot@sto_home:~# cat /proc/partitions
major minor #blocks name31 0 128 mtdblock0
31 1 7936 mtdblock1
31 2 5696 mtdblock2
31 3 960 mtdblock3
31 4 64 mtdblock4
31 5 64 mtdblock5
31 6 64 mtdblock6
31 7 8192 mtdblock7
8 0 1945600 sdaMeg MOD: mas csomagnal is ez van:
root@sto_home:~# opkg install elinks
Installing elinks (0.11.7-1) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/elinks_0.11.7-1_ar71xx.ipk.
Configuring wget.
Configuring elinks.
Collected errors:
* pkg_run_script: postinst script returned status 1.
* opkg_configure: wget.postinst returned 1. -
-
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #10335 üzenetére
Az egesz lemez egyben van formazva, ext2-re, Easeus-al, irni lehet ra. A part1 jelentene, ha tobb particio lenne rajta, akkor az elso van mountolva.
--- /dev/discs/disc0/disc
Block device, size 1.855 GiB (1992294400 bytes)
Ext2 file system
Volume name "ROUTER"
UUID 9512316BE9-EE10-0136-D538-123123 (MS GUID)
Volume size 1.855 GiB (1992294400 bytes, 486400 blocks of 4 KiB)
Status: Mounted on /jffs -
válasz
sto1911 #10333 üzenetére
Először is, elméletileg jó lehet az NTFS, vagy FAT32 PenDrive is, bár azt hiszem, hogy alapból csak NTFS-t tud mountolni a DD-WRT, FAT-ot nem! Na, de ez mindegy is, szóval kell egy partíció, amit felcsatolsz a /jffs mappa alá. Lehet, hogy tévedek, de szerintem ez itt nem partíció...
/dev/discs/disc0/disc on /jffs type ext2 (rw)
Ennek valahogy így kellene kinéznie...
/dev/discs/disc0/part1 on /jffs type ext2 (rw)
-
sto1911
veterán
válasz
sto1911 #10333 üzenetére
Jo, megoldotam, user error volt: nem startup scriptkent mentettem el, hanem csak siman lefuttattam.
root@sto_home:~# opkg update
Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/Packages.gz.
Inflating http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/Packages.gz.
Updated list of available packages in /jffs/var/opkg-lists/packages.
root@sto_home:~# opkg install wget
Installing wget (1.12-2) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/wget_1.12-2_ar71xx.ipk.
Installing libopenssl (0.9.8m-3) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/libopenssl_0.9.8m-3_ar71xx.ipk.
Installing zlib (1.2.3-5) to root...
Downloading http://downloads.openwrt.org/backfire/10.03/ar71xx/packages/zlib_1.2.3-5_ar71xx.ipk.
Configuring zlib.
Configuring libopenssl.
Configuring wget.
Collected errors:
* pkg_run_script: postinst script returned status 1.
* opkg_configure: wget.postinst returned 1.Igy viszont kaptam par hibat, a /var/log/messages hallgat ezekrol, mashol meg nem talaltam logot.
Ezert tetszett jobban az OPEN, az valahogy linux-kozelibbnek tunt.
-
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #10327 üzenetére
Na csak el tudtam indulni:
root@sto_home:~# mount
/dev/discs/disc0/disc on /jffs type ext2 (rw)
root@sto_home:~# ls -l /jffs/
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Mar 4 13:38 bin
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Mar 4 13:38 etc
d--------- 2 root root 4096 Jan 1 1970 lost+found
-rw-r--r-- 1 root root 609285 Mar 4 13:38 opkg-ddwrt.tar.gz
drwxr-xr-x 2 root root 4096 Jul 23 2010 tmp
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Mar 4 13:38 usr
drwxr-xr-x 3 root root 4096 Mar 4 13:38 varroot@sto_home:~# opkg update
opkg: can't resolve symbol 'glob64' in lib 'opkg'.root@sto_home:~# opkg install wget
opkg: can't resolve symbol 'glob64' in lib 'opkg'.Rakeresek neten is.
Valami olyasmit irnak, hogy nem jol vannak forditva a libek -
ErosenZold
senior tag
válasz
ErosenZold #10295 üzenetére
a kérdésem még mindig fenn áll
Trunkos firmware-nél hogyan tudom a DHCP rls-t megnövelni, mondjuk 365 napra egy bizonyos mac címre?
-
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #10330 üzenetére
Nekem is az EASEUS van fenn, a gondot most nem a szoft jelenti, hanem, hogy valoszinuleg fizikailag nem leszek a router kozeleben jovo hetig.
-
sto1911
veterán
válasz
Intruder2k5 #10327 üzenetére
Koszi, de ebbol jovo het lesz, mivel az elso pontnal elakadtam, mert sima fat-ra van formazva a pendrive
DD-ben meg nem tudok formazni (?).
Ahogy elnezem sokat egyszerusodott a modszer miota nem foglalkoztam vele.
Esetleg letezik olyan browser, ami a visszaszamlalos letolteses oldalakrol is letolt?
@(#10328) vargalex: vmi tuzfalas gondom volt, egy nap mulva mindenfajta valtoztatas nelkul se engedett be ssh-n
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Telegdy #10322 üzenetére
Igen, el kell indítani.
/etc/init.d/transmission start
Illetve a reboot-kor történő automatikus indításhoz:
/etc/init.d/transmission enable
Valamit a config file-ban (/etc/config/transmission) is 1-re kell állítani az enable értékét, különben természetesen az init script nem indítja.
-
Telegdy
aktív tag
Üdv!
Újra feltettem az open-wrt-t, és feltettem a transmissiont is. Viszont nem érem el a "http://192.168.1.1:9091/" címen. Valahol el kéne indítani a szolgáltatást?
Illetve az mitől lehet, hogy UTP-n most már elérem a normális sávszélességet, de WLAN-on csak 6 megabit környékén kapom a netet?
Eéőre is köszönöm a válaszokat!
-
sto1911
veterán
válasz
vargalex #10319 üzenetére
Eddig jutottam, tudnal segiteni?
DD-WRT v24-sp2 std (c) 2010 NewMedia-NET GmbH
Release: 08/07/10 (SVN revision: 14896)root@sto_home:~# ipkg list
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/whiterussian
You probably want to run `ipkg update'
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/non-free
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/backports
root@sto_home:~# ipkg update
root@sto_home:~# ipkg list
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/whiterussian
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/non-free
ERROR: File not found: //usr/local/lib/ipkg/lists/backports
You probably want to run `ipkg update' -
Keresztapper
senior tag
-
sto1911
veterán
Udv!
Van egy fajl, amit le szeretnek szedni a routerre, nev szerint ez. Ha kattintasz, elindul a letoltes. Ha csak a linket tolom be a wgetnek, akkor nem tortenik semmi, mert ugye egy php oldalra mutat.
Van erre vmi megoldas DDWRT ala?
-
Bernath
tag
Sziasztok!
Sikerült beizzítani a Freenast,s lenne egy pár kérdésem a transmissionnal kapcsolatba:Azt nem lehetne megoldani vele,hogy a becsomagolt fileket kicsomagolja egy adott mappába?/torrentekről beszélek/+a figyelt könyvtárak bejegyzés+ extra beállítások mire valók?
Újraindítás után eltűnnek a transból a letöltések,a mappában megvannak,de már nincs a letöltő listán Erre valami ötlet? -
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #10315 üzenetére
Van néhány szolgáltatás amit csak így tudok rendesen tesztelni, a másik viszont wifis gépek esetén mikor vendég jön nem az IP címet adom meg hanem a dyndns címet a szerver eléréshez.
-
válasz
zsolt501 #10314 üzenetére
És ez miért olyan fontos belső hálózatól? Amúgy passz...
szerk.:
Próbáld meg ezt.
http://www.milesburton.com/index.php/Restore_DD-WRT_NAT_Loopback -
zsolt501
nagyúr
Arra nem tudtok valamit hogy a dyndns cim működjön belső hálózat esetén is mert most nem működni sajnos a Linksys routerrel viszont tökéletes volt.
A többi port forwald sikerült csak ez nem akar összejönni. -
válasz
kangoo70 #10309 üzenetére
"Lehet-e írni egy startup scriptet, ami:
-minden indításkor létrehoz egy file-t a tmp könyvtárban (ami mindig törlődik magától kikapcsoláskor);"Lehet! A Startup Script-be valami ilyesmi kell...
echo "#!/bin/sh" > /tmp/qss.sh
echo A script eslo sora >> /tmp/qss.sh
echo A script masodik sora >> /tmp/qss.sh
stb...
chmod +x /tmp/qss.sh
/tmp/qss.shDe, hogy mi legyen a tartalma, azt én nem tudom...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #10308 üzenetére
Rész sikerem már van, mióta feltettem a decemberit, már csak azt kellene elérnem hogy a dyndns címmel belső hálózatban is működjön mert külsőben már működik, de kellene hogy belső hálózat esetén is működjön.
Van másik internetem is meló miatt mobil net azzal is teszteltem, most már csak az kellene hogy az a fránya dyndns cím belső hálón is működjön. -
TeeJay
félisten
válasz
Intruder2k5 #10277 üzenetére
első perctől Tomato van rajta, és a transmit power is fel van picit emelve
sőt a routert úgy helyeztem el a szomszéd szobában is hogy szinte a legközelebb legyen a falhoz meg az én szobámban lévő laptophoz.
sajnos szar a környék, itt már csak N-es wifi meg nagy antenna segíthet, vagy ha az sem akkor fúrnom kell és gigabites LAN-t csinálni -
kangoo70
csendes tag
Sziasztok! Még mindig a QSS gombbal küzdök... (Megvan a gomb és a LED gpio száma már)
Van egy új ötletem:
Lehet-e írni egy startup scriptet, ami:
-minden indításkor létrehoz egy file-t a tmp könyvtárban (ami mindig törlődik magától kikapcsoláskor);
- a file-ban beleírunk egy olyan rutint, ami figyeli a gombot és cselekszik: ki v. be kapcsolja a wifi-t. (gpio 12 figyelése, értékének lekérdezése és ifonfig ath0 up v. down)
- és amíg a cucc megy, addig futtatja ezt a scriptet és figyeli a gombot.
valami hasonló van itt: [link] a Wifi Toggle D-Link DIR-615 Rev C2 bejegyzés alatt.
Arra már rájöttem, hogy a köv. parancs által adott eredmény változik a gomb pushed/released állapota szerint: cat /proc/gpio/12_in
Ha be van nyomva, akkor 0, ha el van engedve, akkor 1
Van valakinek ötlete, hogyan lehet figyelni?
Próbáltam írni egy start-up scriptet, ami a bekapcsolás alatt figyelné a gombot, de nem csinált semmit(Webfelületről az Admin/ Commands alatt futtattam): Íme:
qss=`cat /proc/gpio/12_in`
if[qss="0"];
then
ifconfig ath0 up
else
ifconfig ath0 down
fi
Sajnos ez csak bekpacsoláskor működne, úgyhogy ez sem a tökéletes megoldás (az az első lenne)
Van ötlet, hogy ez miért nem jó? És valaki tudna segíteni, hogy milyen scriptet kéne írni az első megoldásra?
Köszi! -
-
zsolt501
nagyúr
Ha nem fog menni a külső elérés DD-WRT-vel akkor lehet hogy visszatenném az eredeti gyári szoftvert, mert ez így nagyon nem jó.
-
zsolt501
nagyúr
A régi Linksyswrt54gl-es routeren gond nélkül be tudtam állítani Tomató alatt és tökélletesen működött de ez alatt valamiért nem akar.
-
zsolt501
nagyúr
válasz
amargo #10304 üzenetére
Van 1 web cím vagyis egy dyndns cím ami be van állítva és működne is vagyis élőnek írja a router nos ezzel a címmel érnék el a belső hálózatban 1 gépet és azon belül 2 programot aminek van külön külön portjai az egyik FTP program ami megy 6500-as porton illetve van egy port sávja passzív módhoz ez 2048-3000-ig van.
Utána van a másik program, vagyis Utorrent web-ui ezt idáig a 9092-es porton értem el de ezt sem sikerül elérnem egyszerűen olyan mintha nem is létezne, pedig a dyndns.com on leellenőriztem és él még a külső ip is jó. -
zsolt501
nagyúr
Kezdek hülyét kapni, egyszerűen nem akar menni a port forwald, pedig nem ez az első routerem, csak ez az első TPlink amin DD-WRT- van de sosem volt még gond ezt beállítani mindig gond nélkül működött de most az istenért sem akar...
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #10298 üzenetére
A telepítés tökéletesen lezajlott, viszont a port átirányítás az istenért nem akar összejönni.
A gépek fix ipt kapnak és a port átirányításnál megadom neki a gép IP címét és a kívánt portot de ennek ellenére nem akar átirányítani, mit kell még csinálnom hogy működjön?A legutolsó vagyis a 2011-es firm van rajta
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest