Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aAron_

őstag

válasz kardkovacsi #15971 üzenetére

Ezzel nem értek egyet, vagy legalábbis másik irányból közelíteném meg. Buy and hold (diverzifikált indexkövető befektetésre értve) azért működik, mert a piac hatékonyan áraz, jövőbeli CF-k a kockázati szintnek megfelelően vannak diszkontálva, legalábbis ez a feltételezés. Ha ez innentől nem fog működni, az azt jelenti, hogy a pénzügyi világ teljes vakságban szenved, vagy olyan negatív scenáriók fognak megvalósulni, amik egyébként még most is valószínűtlenek.

ZIRP vége szerintem a legkevésbé érdekes. Azon a piac már Biden alatt túllépett. Nem ez a fő kihívás, pénzügyi eszközökkel többé-kevésbé kontroll alatt lehet tartani, lsd. Japán. USA-ban reálhozamok már régóta magasak, ezek már rég beépültek a DCF modellekbe.

A fő probléma, hogy a II. vh. után kialakult, eddig viszonylag stab világpolitikai rendszer kezd recsegni-ropogni. Csak ezzel nehéz mit kezdeni, nem tudjuk (én legalábbis), hogy ez csak egy rendszerhiba, önkorrekció is lehetséges, vagy valóban egy durva, új világrend kezdete, as of today.

Buda Péterrel nem rég készült egy új interjú, kicsit tágabb kontextusban (Inga alapvetően elég borúlátó, de a mögöttes logikába nehéz belekötni, legalábbis nekem): A bizonytalanság korának kihívásai | Utolsó Idők Ez alapján short, short, short. :DDD

#15976Oppenheimer:

AI bullish, de szerintem Trump 2.0 teljesen más, mint az 1.0, vagy bármelyik korábbi adminisztráció a közelmúltból.

Új hozzászólás Aktív témák