Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Fujifilm X
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Azonnali notebookos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janaboy
veterán
-
Janaboy
veterán
válasz Elektrosokk #1501 üzenetére
Hááát Nem egyszerűen
Szóval próbálgattam utána még pár napkig, megnéztem a narancsosat is, de egyszerűen ez a hegy építés nem akar jól menni, szerintem amúgy ez a tök amit vettem nem a legjobb hozzá.
Sőt időközben vettem egy ilyen teatojást is, azzal is kipróbáltam (igen-igen tudom szentségtörés ), amivel amúgy egyszerűbb volt elkészíteni, nem volt annyira poros stb. De valahogy nem volt az igaz.Időközben mondom megnéztem mit tud a matcha tea, rendeltem egy ilyet: [link]
Hááát én nem tudtam, hogy a matcha tea ilyen szörnyű izű
Kb olyan mint a kávé, csak talán nem annyira erős, még édesítőszerrel is necces, egyedüli pozitívuma, hogy kevés mennyiség kell így le tudom tuszkolni
Ahhoz képest a Mate tea egy üdítőAmúgy a matcha teák között mekkora ízbeli különbség van? vagy alapvetően mind hasonló? Azért rendeltem a fentit, mert naponta iszok egyet (2 gramm tea), akkor ár-érték arányban tűrhető.
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz grizlisandor #1494 üzenetére
Igen, valszeg ennek a kialakítása nem teszi könnyen lehetővé hogy oldalra nyomjam, próbálom az üres részre nyomni a vizet de nem egyszerű
Amúgy szerintem most túl sok teát raktam bele, tegnap kevesebbel jobban ízlett.
@Elektrosokk: nagyon komoly
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz grizlisandor #1491 üzenetére
Nem akarom mérlegelni csak kíváncsi voltam a tényleges mennyiségre és hogy mit látok. De most szerintem sok teát raktam bele.
Néztem a videót, de majd megszokom
Köszi, hogy ennyit segítettek.A hatása érdekes, érzem hogy mulasztja a fáradtságot, de mintha nyugtatna, nem pedig löketet ad.
De szerintem 2 nap ehhez nem elég hogy kiderüljön asszem.[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz Elektrosokk #1489 üzenetére
Most 35 grammot raktam bele, és valszeg sok vizet, nem tudtam rendesen megepiteni a hegyet..
Na majd holnapAz első öntés még mindig szörnyű ízű
De azért poros tea, ez látszik, érződik.
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
Köszi!
Valóban ezt a tömörítős hegyes építést nem csináltam, meg a második felöntés után már kavargattam is.
De lehet még a zacskóban is nagyon a porosabb része volt a tetején.
Na majd holnap teszek egy újabb kísérletet, az is lehet sok vizet tettem bele és kevés teát.Amúgy nagyon fura, hogy a videóban egymás után isznak a szopókával
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz grizlisandor #1482 üzenetére
Na majd ha holnap csinálom, akkor lefényképezem hogy nézett ki a folyamat
Annyira sokat azért nem szívtam fel, de azért néha éreztem pici részecskéket
Janaboy
-
Janaboy
veterán
Na lefőztem az első adag teát
Taraguya maracuya lett az első "áldozat".Hát rendesen szoknom kell ezt az egészet
Az első adag nagyon nem ízlett, eléggé keserű lett, pedig kapott édesítőt. Sőt rögtön az volt a fejemben, na tudom én miért nem szeretem a teát Ez a füves, keserű íz..
A második adagnál már nem bántam annyira kesztyűs kézzel az édesítővel (de majd szeretnék), ennek azért kellemesebb az íze.
Még tesztelem
Viszont ez a tök ez nagyon jó, benne a meleg víz és semmit nem érzek belőle.Mondjuk azt tudnám élni, ha filteres lenne a megoldás, de tudom ez nem az a típus, bár láttam hogy van belőle filteres kiszerelés is.
Ja az kicsit zavaró, hogy szívok fel minden pici vackot a bombillával
[ Szerkesztve ]
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz Elektrosokk #1478 üzenetére
Nem még, nem akartam leállni vizet forralni lábosban, de holnap már elvileg jön a vízforraló, és akkor azzal
Janaboy
-
Janaboy
veterán
-
Janaboy
veterán
válasz Elektrosokk #1472 üzenetére
Igen, tudom hogy nem ez az "igazi", de valszeg az én igényeimnek megfelel.
Egyszerűbb lesz tisztítani
Janaboy
-
Janaboy
veterán
Nekem is megjott az első rendelés
Janaboy
-
Janaboy
veterán
-
Janaboy
veterán
A vízforralashoz hőfokszabályzós eszközt használtok?
Ha igen, javasolt típus?Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz Elektrosokk #1444 üzenetére
Köszi!
Ez a matcha azért nem olcsó, főleg ha napi ivászatra gondolna az emberKipróbálom a matet aztán meglátjuk, ha más nem, majd szedek koffein tablettát
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz Elektrosokk #1442 üzenetére
Köszi!
Pont 2 perce adtam le a rendelést a matera, na nem baj, most már kipróbálom. Lehet nem lesz gond, meg ahogy láttam leírva a matcha és a mate hatása között is van különbség.
Amúgy a matchaból melyiket javasolnád? Abból is annyi fajta van, valami olyan ami mindennapi fogyasztásra jó.
Shu puerről még nem hallottam, megint valami új
Janaboy
-
Janaboy
veterán
válasz Janaboy #1439 üzenetére
Azért lenne pár kérdésem... végig olvastam matemanus leírását.
Az nem derül ki, hogy mennyi felöntés egyezik meg egy mondjuk eszpresszó kávé koffein adagjaval?
Ha jól értem lehet hidegen is csinálni (Terefé) vagy azért inkább ajánlott meleg vízzel?
Azért tényleg jár egy kis ceremóniaval..Janaboy
-
Janaboy
veterán
-
Janaboy
veterán
Sziasztok,
Matcha tearól olvasgatas okán jutottam el ide, de már látom hogy ez még attól is bonyolultabb lesz mint gondoltam..
Egy részt nem vagyok egy nagyon teas ember, van amit szeretek, van amit nem, de ritkán iszom.
Ami miatt viszont elkezdtem olvasni az a koffein.
Nem iszok kávét, nem szeretem a keserű ízt és a kávé ízt sem.
Manapság koffeint csak zero kólából viszek be (igen tudom , nem túl egészséges), de abból is igyekszek napi fél liternél többet nem inni, amúgy vizet iszok csak.
Gondoltam esetleg lehetne valami teával pótolni ezt, de nem szeretnék egész nap teát inni, tehát vmi olyasmi megoldást keresek amit egyszerű elkészíteni, nem kell belőle nagy mennyiség és van elég koffein tartalma.
Így jött a matcha tea, de már itt látom hogy van mate tea is.
Segítsetek, hogy merre mit keressek? Mit próbáljak ki?
Alapvetően édes ízeket szeretem, ha épp úgy van, használhatok négyszeres erősségű édesítőt (eritrit, stevia keverék), de nem feltétel.Köszi előre is!
Janaboy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest