Új hozzászólás Aktív témák
-
Parmezan77
junior tag
válasz
mikrofon #19395 üzenetére
Hát, mindig könnyebb feltételezni, mint kérdezni.....
Csak tényállásként elmomdanám, hogy én még videó kazettáról néztem a Jean-Claude Van Damme filmeket és gyerekkoromban még fekete-fehér volt a TV, így úgy érzem van viszonyítási alapon...
Technika: egy 600k-s TV-nél azért már reméltem, hogy jó lesz a lejátszó, így nem használok semmi külső eszközt. Viszont appból próbáltam már sokmindent (Vimu, Kodi, VLC, MX Player, Just Player), nem volt különbség. Ezzel amúgy nincs is semmi gondom, eddig mindent "meg evett".
A minőségre igényes vagyok ezért mikor megvettem az első 4k-TV-met akkor beszereztem egy 6 terrás winyót, így bőven elférnek rajta a dolgok. Ahol elérhető mindig 4k BlueRay REMUXOT szedek, lehetőleg MP4 formátumban (50-60 gigás filmek). Tudtommal ez a legjobb elérhető minőség, ha nem lemezt használsz.
Gigabites netem van ezért a sebességgel sincs gondom, meg amúgy sem vagyok az a típus aki megjelenés után 5 perccel már nézni akar egy filmet. Van, hogy jó néhány hónappal a megjelenés után kerül elő valami mert épp akkor lett rá időm. Ezért kellett a nagy vinyó.
És nem a hiányzó csillagokkal és azzal a 2 másodperccel van a gondom, hanem a black crusha-al ami a sötét jeleneteknél észrevehető: arnyékos részek feketék lesznek, arcok el sötétülnek, ezért nem látható jól a mimika stb. És igen ezek zavarnak, mert az egész filmre hatással vannak ha nagyrészt sötétben játszódik. A csillagos jelenet csak egy extrém példa ahol a legjobban észrevehető a jelenség. Van egy másik 75-ös TV-m, egy régi IPS LCD local dimming nélkül, és látom a különbséget és látom, hogy a TCL sokkal szebb, pedig a régi TV is tud DV-t. Ettől függetlenül vannak problémái amit ha kérdezik, elmondom.
Ezzel részemről le is zárom a csillagos témát, mert abban amúgy igazad van, hogy már így is túl sok időt pazaroltam rá... -
szkutyi
addikt
válasz
mikrofon #19395 üzenetére
Erre csak annyit mondok hogy zidoo z9x és elérhető legjobb dv anyaggal.teszteltem!
Szvsz lehet szepiteni, igy- úgy csavarni a szálakat hogy az az fw hibára mutasson( a fényes csík) de amit sokan elmondanak tények...ahogy az is hogy 2022es csúcs modelljei hiába csúcs, hiába jobb bármi téren a konkurenciatol, mégsem.minősegi, és fatális hibák vannak....
Sokan elfogultak es betudjak annyival hogy mert a Samsung sokkal szarabb...Igen így van!de azért nem kell szépíteni a hibákat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Milyen monitort vegyek?
- Hívószám-hamisítás
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest