- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hobby elektronika
- Milyen joysticket vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
koxminator #20709 üzenetére
Elvileg a 835 idei kiadása a 805, de még nem találkopztam vele.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
EquinsuOtcha #20601 üzenetére
Végülis a FHD és 4K között csak 4-szeres a pixel kölünbség, konkrétan csak 6.2 millióval van több pixel 4k esetében, minél több a pixel annál több az esély a pixel hibára.Reméljük a következő tv-dnek nem lesz ilyen baja, de a biztonság kedvéért azért ellenőrizd azt is le tüzetesen.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
EquinsuOtcha #20586 üzenetére
Monitornál mér én is régen láttam pixel hibát.
De pl apple Ipadnel nem rég. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
EquinsuOtcha #20578 üzenetére
Én elég sok tvvel találkozom. Minden márkából és kb minden évjáratbol lattam tibb pixel hibásat is, sokszor a tulaj észre sem veszi. Legyen az LG, Tcl, sony, samsung, mindegy. Egyedül panasonic oledbol nem találkoztam még pixel hibassal, de az a tv elég ritka, így kevésszer találkozom vele.
Olyan is van, hogy az adott tulaj szemellenzős az általa preferált márkával szemben. Volt olyan hely ahol 2 külön márkájú oled volt, a nem kedvenc márkán számolta a pixel hibákat, a kedvencen meg nem, én azonnal észre vettem rajta 10-et, utána már a tulaj is nézte és 20 fölé emelkedett.
Sajnos jelenleg ilyen világot élünk, hogy minőségbiztositas kb 0.
Ezért kell neten venni a tvt és ha bármi gond van azonnal elallni a vásárlástól. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
EquinsuOtcha #20574 üzenetére
Sajnos még a csúcs oledeken is elofordul pixel hiba. Ez lotto.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #20376 üzenetére
Amikor teszteltem nem volt ilyen probléma. Nyilván fw okozza. De film közben ebből nem veszel észre semmit, a fénykép túlzottan felerositi. Még ezzel a hibával is az egyik legjobb tv, ezen az áron meg a legjobb.
Inkább a fekete sáv világitson kicsit, minthogy a konkurens tvknel nagyobb a blooming vagy éppen össze vissza ingadozik a fényerő, ahogy azt a mib- videoval mutatom.
Jelenleg nincs tökéletes tv, mindnek megvan a saját hibája, az oledeknek is. -
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gianni85 #19876 üzenetére
Az esetek 99.9%ban a fw frissítés nem befolyásolja a kalibrációt.
Nem szoktak hatalmas változást tartalmazni. 835 esetében is amíg nem jött ki a 845 és az ahhoz tartozó fw ami sok újdonságot hozott, addig a 835 fw frissitesei semmit nem szóltak bele a kalibráciolóba. Most sem igazán, csak a tone mappinget kell beállítani ami par kattintas.
Én pl továbbra sem vagyok benne biztos, hogy a 845 fw-jei teljesen jól működnek 835-el, még ha rájuk van írva akkor sem. Főleg, úgy, hogy nem automatan teszi meg a tv, hanem netrol kell leszedni.Ha valaki elégedett a tv működésével akkor ne frissitsen mert sokszor csak butitanak rajta és mesterséges elavulást tartalmaznak->direkt belassíthatják a tvt ezzel ösztönozve a váltásra.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
Lényegében a fényerő a különbség. Lámpa fény, tűz, stb. Pl sdr-ben nem lehet megjeleníteni úgy a Lázár, hogy az valóban izzónak tűnjön.
De ha az sdrt is max fényerőn nézed, akkor már ennyi különbség sem lesz. Viszont hdrvwnnmindenkwppen dinamikusabb a kép. A sötét sötét a világos világos, míg sdrben nem.
Ha látni akarod mi az igazi különbség vedd le sdr esetében a fényerőt 100 nitre. Kb 8-as szintre. -
Vhiktor
nagyúr
Sajnos sok hdr és dv kiadás egy nagy kamu, kokler munka. Referencia anyagból lehet meglátni milyennek is kellene ezeknek lenniük.
Színtér tekintetében a hdr és dv ugyanaz. Jelenleg inkább a p3 szinteret erőltetik ugyanis csak ezt tudják éppen hogy lefedni a tvk. De a P3 színtér nem sokkal szélesebb mint sdr filmeknél a rec709, szóval nincs hatalmas különbség. Bt2020 az ami már valónam látványosabb, de ezt még nem tudják a tvk. De azért így is van bőven előnye egy jdr vagy dv filmnek az sdr-hez képest csak hát elég sok a férc munka.
Milyen tv? Hdr-hez kell a nagy fényerő és ez beleszól a színekbe, szóval nem is annyira a színtér a lényeg hanem a színtérfogat. Ami hdr esetében akkor is jóval nagyobb lenne ha a hdr film csak a rec709 szinteret használná ugyanúgy mint az sdr.
Ne remélem ezzel nem zavartalak összeEgy a lényeg hogy jó hdr tartalmat kell nézni és hogy üssön elég jó tv is kell hozzá.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Baxo89 #19798 üzenetére
Azoknál sem garantált, az ár nem garancia semmire (csak arra, hogy még nagyobb legyen a profit).
Tapasztalatom szerint ultra high speed kábelek esetében 3 métertől felefelé szoktak kezdődni a problémák.Azért 3 métereset 1.500 ft-ért én se mernék venni, 4.500-5.000 Ft-ért biztos kapni olyat ami működik is, nekem is vannak ebből az ársávból.
De 1.500-at megér kísérletezni, hátha jó lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #19770 üzenetére
A hozzászólásom nagy része lemaradt
, igaz már nem releváns, de ha már megírtam megosztom.
A DV minden esetben 12bites lesz. Legfeljebb a hasznos infó benne 10bites.
Itt a hasznos infón van a hangsúly, a többi csak mókolás. Ha csak 10 bitnyi információ van abból soha nem lesz 12 bit, ugyanaz mint a mozgás interpoláció, kamu. Szoftveresen akár 8 bitből vagy kevessbből is lehet kamu 12 bitet csinálni, de attól nem lesz valós 12 bit.
Csakis a FEL layerrel állítható elő az eredeti 12 bites tartalom, nélküle nem, így pl 4000 nites masterhez elengedhetetlen.Mivel 10 bites a panel, ezért maximum egy képkockán belül egyszerre csak 10 bitnyi információt tud megjeleníteni, többet nem, fizikailag képtelen rá (és mér itt jön a bibi, hogy a 3840x2160-as felkbontáshoz is kevés a 10 bit, mert 10 bittel maximum csak 1024 pixel jelentíthető meg egy adott szín különböző árnyalataiban).
10 bites panel a + 2 bitniy információt bizonyos esetekben használhatja részletesebb színtámenetekre, stb. De ha egyszerre kellene mind a 12 bitnyi információnak a képen lennie akor már gond van.
Pl vegyünk egy kék égboltot ahol a sötét kéktől megyünk át a világos kékbe 12 bitnyi információval, tehát 4096 db színátmenettel. Ezt egy 10 bites panel egyszerre nem tudja megjeleníteni még akkor sem, ha fejre áll.A fenti képen is tisztán látszik a FEL adta extra fényerő.
Így van.
A színátrmenetekebe a fehér (szürkeskála) átmenete is bele tartozik, természetesen fényerővel együtt.Szóval persze, hogy van értelme a FEL-nek most is, de a késöbbiekben még több értelme lesz
Én ezért modnom mindig, hogy igazi Dolby Vision csak FEL-el együtt van, a többi "nem" Dolby Vision, jobb esetben a dinamkius metaadat miatt hdr10+. De hát ugye a dinamikus metaadat sem kötelező, meg úgy semmi sem DV esetében, így lehet a DV akár sima SDr is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19765 üzenetére
A FEL-től lesz 12 bit a dv, de a fel csak 1080p felbontású. Ha nincs fel akkor csak 10 bit. Ha nincs fel akkor a dv ugyanaz mint a hdr10+. Az értelme az lenne első sorban hogy a színátmenetek szebbek, de ennek majd akkor lesz igazán értelme ha 12 bites panelek lesznek. Most tv függő is hogy mennyire látszik a különbség, de jelenleg nem akkora a különbség mint amekkora lehetne.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19760 üzenetére
Csak az ugoos am6b+ tudja amiről vam tesztem is.
Azon kívül csak rendes lemezes lejátszók. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
eisento #19661 üzenetére
Egyet szoktam érteni avsforum-al de itt ezt teljesen elcsesztek.
54 black level-el(fekete szinttel) elveszik a kontraszt nagy része, szürke lesz minden.
Dynamic tone mapping off mellett halott a hdr, egyensúlyra kell állítani.
Dolby vision sötétben black crush van.
Egy 845 tulajnak sem ajánlom amit a videóban mutatnak. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19639 üzenetére
Ma kalibráltam egy forumtars C845-ét. Ott a dolby vision sötétben korrigalhatatlan black crush volt 5%-ig. Így a Fényes képmódot kell használni amíg meg nem oldják fw-ből.
Gyárilag deltaE 12-ről indultunk minden szabvány esetében.
-
Vhiktor
nagyúr
Még pár napig nálam a lesz a G3. Így akarja megnézheti nálam.
Akár a c835-t is. Vagy egymás után mindkettőt. -
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
flash- #19564 üzenetére
Az az ár kategória ennyit tud, mindegy milyen márkát veszel, sőt van amelyik még ennyit sem (pl samsung bu8000). Hdr-hez sok nit, nagy fényerő kell (meg persze mély fekete is). Azok a tvk amik nem tudnak legalább 500-600 nitet ebből a szempontból nagyon kompromisszumosak.
Sokan azt sem tudjak, hogy a hdr nem csak a fényerőről szól és ezért téves következtetést vonnak le, hogy a hdr sötét. A hdr-nek sötétnek kell lennie ahol ezt a tartalom megkívánja. Ezért vannak olyan jelentek amik ugyanazon film hdr kiadásában sötétebbek mint sdr-ben, főleg ha valaki sdrben feltolja maxra a fényerőt.
Ha nem szeretnél HDR-t és DV-t azt csak úgy tudod elérni, hogy a filmek sdr verzióját szerzed meg.
Illetve vannak streaming szolgáltatók ahol csak a prémium csomagban van hdr, így egy alacsonyabb csomag megoldás a problémára, pl.: netflix.Külső lejátszók hdr->sdr konverzióját meg nem ajánlom, mert az tényleg katasztrófa.
Mivel úgy érzem, hogy kicsit nekem is szólt ezért tisztázom, hogy továbbra is fenntartom és teljesen nyugodt szívvel mondom amit eddig is mondtam, hogy több tcl tv a saját árkategóriájában a képminőséget tekintve az egyik legjobb vétel.
De nem véletlenül vannak különböző árkategóriák.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szkutyi #19560 üzenetére
Na megnéztem az említett jeleneteket G3-on ami abszolút referencia szintre van kalibrálva, illetve egy kalibralt C835-n is.
Szinte teljesen pontosan megegyezik a 2 tvn.
Azokban a jelenetekben a feketének vélt rész nem fekete hanem nagyon sötét szürke, így kell kinéznie.
Mindkét tvn majdnem hajszál pontosan ugyanolyan.
Szóval továbbra is azt mondom, hogy ennyi pénzért egy rendkívül jó tv a c835.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Persie12 #19471 üzenetére
Ennek inkább örülj.
Ez ne legyen szívfájdalmad, örülj neki ha nem nyúlnak hozzá, mert csak elrontják az egészen jó gyári képmódot. Az minden csak nem kalibrálás.
Legutóbb egy samung qn91a-t tettem helyre utánuk, miután nézhetetlen képet csináltak az egész jó gyáriból. Meg az alataluk kiadott papiron is rosszabb volt a "kalibralt" meres mint a gyáriHdrben meg elcseszték a fényerő több mint 50%át, szineket, mindent....többiről ne is beszéljünk.
Szóval örülj hogy nem dobsz ki az ablakon több 10ezret
Azt már meg sem említem, hogy kalibrálás előtt 100 órát járatni kell a tvt, és közvetlenül kalibrálás előtt is.mar mennie kell fel órát, mielőtt nekiallnank, hogy bemelegedjen a panel (a scpectrophotometer hiányát már meg sem említeném). Egy rendes kalibrálás 3 óra.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
flash- #19397 üzenetére
Ha leveszed 45-40-re a Feketeszintet garantáltan olyan black crush van, hogy azt el sem lehet képzelni, rengeteg sötét közeli részlet eltűnik (már 49-től is).
Ettől természetesen egyéni ízlés szerint tetszhet jobban ez a kép.
Minden filmet szabvány szerint késíztenek, nincs kivétel (max ha az istállóban veszik fel kamerával).
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19392 üzenetére
Csak 75 colra?
Mert amiket én láttam 935-k egyiknek sem volt ilyen jellegű baja és mindkettő 75 colos volt . Egyik ismerősi körben van, Ő sem jelzett ilyen hibát (semmilyet és én sem láttam, azóta nem tudom mi a helyzet, de biztos szólt volna ha lát ilyet. Mindenesetre rákérdezek).
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
szkutyi #19383 üzenetére
Akinek ilyen jellegű problémája van, az emelje meg a fényerőt (alapból 50) de csak addig amíg nem emelkedik meg a feketeszint is, mert ha megemelkedik a feketeszint akkor oda a kontraszt( ha jól emlékszem 52 még belefér, 53 már nem). Hátha segít a local dimming problámán.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19378 üzenetére
Amikor legutóbb láttam mi nem vettünk észre rajta ilyen jellegű gondot. De ki tudja azóta mennyi fw jött ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest