- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Levelek hullnak, hardverek érkeznek
- OLED monitor topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
boborján2 #20875 üzenetére
Lehet fw probléma, de amit eddig láttam belőle joval kisebb az egy idejű kontraszt aránya, szürkébb a fekete, összességében sokkal dinamikatlanabb a képe, és a betekintési szöge sokkal rosszabb, főleg 55 colos model esetében.
Lehet ez fw probléma, nem tudom, ezért is várom tesztre. De a leguttobbi 55 colos 845-t ha a 835 mellé tettem volna bizony lett volna sírás. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Solymi81 #20821 üzenetére
Nem akarlak elkeseriteni, de azzal a beállítással elveszted a kontraszt arány hatalmas részét amire a tv-d képes lenne.
Arról nem is beszélve hogy túlszaturáltak lesznek a színek, ezek a beállítások amiket megosztottak csak pc monitorkent való használatához jó, ott is csak akkor ha van mellette egy icc profil Windowsban.
Hdrhez meg egyenesen használhatatlan, mert ezek a beállítások csak sdr esetén alkalmazható, hdrhez és dvhez teljesen más kell.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Imi1981 #20779 üzenetére
A 745 mar local dimmenges tv.
Pont az a lényeg, hogy nem kell minden fwt feltelepiteni kapasbol a tvre, azzal kell használni amivel kapod, és max csak akkor fw-erezgetni ha gond van. És nem rögtön kétes forrásokból mindent ratenni a tvre.
A local dimming kapcsolható, de ha nem használod akkor teljesen felesleges local dimminges tvt venni, mert ha kikapcsolod megkapod egy 8 évvel ezelőtti tv minőségét
A tv rendszerével semmi bajod nem lesz.
Egy kis kötekedes, dinamkius dolgok mellett nem beszélhetunk valós kontrasztról.
-
Vhiktor
nagyúr
Bocsánat, de én nem 3:2 pulldownrol beszélek.
Pontosan ezt tesztelem a teszt videoimban is. Rtings tesztjevel is ez tökéletesen tesztelhető, az ott leirtak szeirnt, mindenki által.
Lejátszod a videot, a fenykepezot 1 másodperces expozícióra állítod a legalacsonyobb iso mellet, a tv fényerejét leveszed, hogy ne égjen be a kép és ne ez.miatt adjon fals pozitív eredményt a teszt.
Ha a fenti képet látod a fényképen akkor 5:5 pulldown, ha a lentit akkor 3:2 pulldown, pofon egyszerü. Rtings oldalán szépen le van írva a háttér információ is mitől megdonthetetlen ez a teszt. Csak a fenti kép a jó, az alsó pulldown 3:2, ha mást kapsz ezektől akkor kép interpoláció be van kapcsolva.Annyi hogy ehhez készítettem 23.976, 24, 25, 30, 50, 60p-s változtatott is, így azok is könnyen tesztelhetöek. Frame drop is kiderül ha sok fényképet készítesz.
-
Vhiktor
nagyúr
Teszteld le
Nem a freki váltásról beszélek, hanem kadenciahelyes megjelenítésről.
Ott van pl rtings 24p tesztje [link] egyszerűes nagyszerű, az alapján meg lehet csinálni a tesztet minden frekvenciára, magam készítettem hozzá videó anyagot, abba nem lehet belekötni, ha az alapján jó akkor jó, innentől kezdve a többi hit kérdéseNem tudja mindegyik tv a beépített appokkal kadenciahelyesen megjelenítine az összes videót, de a 24p-t mindegyik tudja, csak pár 60 Hz-es panellel szerelt tv van ami azt sem tudja.
Őszintén szólva nekem önmagában a házimozis múlt az ég adta világon semmit nem jelent, voltam több helyen akik több évtizedes házimozis múlttal rendelkeztek és rossz hdmi feketeszint mellet néztek mindent és fel sem tünt nekik a holdról is látszó black crush.
Illeve sokak szerint hdmi kábel cserével dupla olyan mély lesz a fekete, és sokszoros a kontraszt arány
Én 100%ban elhiszem hogy a Te tvd nem tudja kadenciahelyesen megjeleniteni a belső lejátszóval, de már vannak olyan amik igen.
-
Vhiktor
nagyúr
Nem írja ki, de vannak rá saját gyártású anyagaim amivel egyértelműen kideríthető. Nem a képfrissites váltás, hanem az hogy jól vagy nem jól (kadencia helyesen) jeleníti meg ezen tartalmakat. Egyébként amikor külső forrásnál kiirja hogy 24 hz akkor sem vált vissza 24 hzre
úgy vibrálna akkor a kép hogy nem bírnád nézni.
Pl 24, 30, 60 hz egyszerű pulldownal(5:5, 4:4, 2:2) megjelenítheto a 120 hzes panelen.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
koxminator #20709 üzenetére
Elvileg a 835 idei kiadása a 805, de még nem találkopztam vele.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
EquinsuOtcha #20601 üzenetére
Végülis a FHD és 4K között csak 4-szeres a pixel kölünbség, konkrétan csak 6.2 millióval van több pixel 4k esetében, minél több a pixel annál több az esély a pixel hibára.Reméljük a következő tv-dnek nem lesz ilyen baja, de a biztonság kedvéért azért ellenőrizd azt is le tüzetesen.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
EquinsuOtcha #20586 üzenetére
Monitornál mér én is régen láttam pixel hibát.
De pl apple Ipadnel nem rég. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
EquinsuOtcha #20578 üzenetére
Én elég sok tvvel találkozom. Minden márkából és kb minden évjáratbol lattam tibb pixel hibásat is, sokszor a tulaj észre sem veszi. Legyen az LG, Tcl, sony, samsung, mindegy. Egyedül panasonic oledbol nem találkoztam még pixel hibassal, de az a tv elég ritka, így kevésszer találkozom vele.
Olyan is van, hogy az adott tulaj szemellenzős az általa preferált márkával szemben. Volt olyan hely ahol 2 külön márkájú oled volt, a nem kedvenc márkán számolta a pixel hibákat, a kedvencen meg nem, én azonnal észre vettem rajta 10-et, utána már a tulaj is nézte és 20 fölé emelkedett.
Sajnos jelenleg ilyen világot élünk, hogy minőségbiztositas kb 0.
Ezért kell neten venni a tvt és ha bármi gond van azonnal elallni a vásárlástól. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
EquinsuOtcha #20574 üzenetére
Sajnos még a csúcs oledeken is elofordul pixel hiba. Ez lotto.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Celtis #20376 üzenetére
Amikor teszteltem nem volt ilyen probléma. Nyilván fw okozza. De film közben ebből nem veszel észre semmit, a fénykép túlzottan felerositi. Még ezzel a hibával is az egyik legjobb tv, ezen az áron meg a legjobb.
Inkább a fekete sáv világitson kicsit, minthogy a konkurens tvknel nagyobb a blooming vagy éppen össze vissza ingadozik a fényerő, ahogy azt a mib- videoval mutatom.
Jelenleg nincs tökéletes tv, mindnek megvan a saját hibája, az oledeknek is. -
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gianni85 #19876 üzenetére
Az esetek 99.9%ban a fw frissítés nem befolyásolja a kalibrációt.
Nem szoktak hatalmas változást tartalmazni. 835 esetében is amíg nem jött ki a 845 és az ahhoz tartozó fw ami sok újdonságot hozott, addig a 835 fw frissitesei semmit nem szóltak bele a kalibráciolóba. Most sem igazán, csak a tone mappinget kell beállítani ami par kattintas.
Én pl továbbra sem vagyok benne biztos, hogy a 845 fw-jei teljesen jól működnek 835-el, még ha rájuk van írva akkor sem. Főleg, úgy, hogy nem automatan teszi meg a tv, hanem netrol kell leszedni.Ha valaki elégedett a tv működésével akkor ne frissitsen mert sokszor csak butitanak rajta és mesterséges elavulást tartalmaznak->direkt belassíthatják a tvt ezzel ösztönozve a váltásra.
-
Vhiktor
nagyúr
-
Vhiktor
nagyúr
Lényegében a fényerő a különbség. Lámpa fény, tűz, stb. Pl sdr-ben nem lehet megjeleníteni úgy a Lázár, hogy az valóban izzónak tűnjön.
De ha az sdrt is max fényerőn nézed, akkor már ennyi különbség sem lesz. Viszont hdrvwnnmindenkwppen dinamikusabb a kép. A sötét sötét a világos világos, míg sdrben nem.
Ha látni akarod mi az igazi különbség vedd le sdr esetében a fényerőt 100 nitre. Kb 8-as szintre. -
Vhiktor
nagyúr
Sajnos sok hdr és dv kiadás egy nagy kamu, kokler munka. Referencia anyagból lehet meglátni milyennek is kellene ezeknek lenniük.
Színtér tekintetében a hdr és dv ugyanaz. Jelenleg inkább a p3 szinteret erőltetik ugyanis csak ezt tudják éppen hogy lefedni a tvk. De a P3 színtér nem sokkal szélesebb mint sdr filmeknél a rec709, szóval nincs hatalmas különbség. Bt2020 az ami már valónam látványosabb, de ezt még nem tudják a tvk. De azért így is van bőven előnye egy jdr vagy dv filmnek az sdr-hez képest csak hát elég sok a férc munka.
Milyen tv? Hdr-hez kell a nagy fényerő és ez beleszól a színekbe, szóval nem is annyira a színtér a lényeg hanem a színtérfogat. Ami hdr esetében akkor is jóval nagyobb lenne ha a hdr film csak a rec709 szinteret használná ugyanúgy mint az sdr.
Ne remélem ezzel nem zavartalak összeEgy a lényeg hogy jó hdr tartalmat kell nézni és hogy üssön elég jó tv is kell hozzá.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Baxo89 #19798 üzenetére
Azoknál sem garantált, az ár nem garancia semmire (csak arra, hogy még nagyobb legyen a profit).
Tapasztalatom szerint ultra high speed kábelek esetében 3 métertől felefelé szoktak kezdődni a problémák.Azért 3 métereset 1.500 ft-ért én se mernék venni, 4.500-5.000 Ft-ért biztos kapni olyat ami működik is, nekem is vannak ebből az ársávból.
De 1.500-at megér kísérletezni, hátha jó lesz.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #19770 üzenetére
A hozzászólásom nagy része lemaradt
, igaz már nem releváns, de ha már megírtam megosztom.
A DV minden esetben 12bites lesz. Legfeljebb a hasznos infó benne 10bites.
Itt a hasznos infón van a hangsúly, a többi csak mókolás. Ha csak 10 bitnyi információ van abból soha nem lesz 12 bit, ugyanaz mint a mozgás interpoláció, kamu. Szoftveresen akár 8 bitből vagy kevessbből is lehet kamu 12 bitet csinálni, de attól nem lesz valós 12 bit.
Csakis a FEL layerrel állítható elő az eredeti 12 bites tartalom, nélküle nem, így pl 4000 nites masterhez elengedhetetlen.Mivel 10 bites a panel, ezért maximum egy képkockán belül egyszerre csak 10 bitnyi információt tud megjeleníteni, többet nem, fizikailag képtelen rá (és mér itt jön a bibi, hogy a 3840x2160-as felkbontáshoz is kevés a 10 bit, mert 10 bittel maximum csak 1024 pixel jelentíthető meg egy adott szín különböző árnyalataiban).
10 bites panel a + 2 bitniy információt bizonyos esetekben használhatja részletesebb színtámenetekre, stb. De ha egyszerre kellene mind a 12 bitnyi információnak a képen lennie akor már gond van.
Pl vegyünk egy kék égboltot ahol a sötét kéktől megyünk át a világos kékbe 12 bitnyi információval, tehát 4096 db színátmenettel. Ezt egy 10 bites panel egyszerre nem tudja megjeleníteni még akkor sem, ha fejre áll.A fenti képen is tisztán látszik a FEL adta extra fényerő.
Így van.
A színátrmenetekebe a fehér (szürkeskála) átmenete is bele tartozik, természetesen fényerővel együtt.Szóval persze, hogy van értelme a FEL-nek most is, de a késöbbiekben még több értelme lesz
Én ezért modnom mindig, hogy igazi Dolby Vision csak FEL-el együtt van, a többi "nem" Dolby Vision, jobb esetben a dinamkius metaadat miatt hdr10+. De hát ugye a dinamikus metaadat sem kötelező, meg úgy semmi sem DV esetében, így lehet a DV akár sima SDr is.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19765 üzenetére
A FEL-től lesz 12 bit a dv, de a fel csak 1080p felbontású. Ha nincs fel akkor csak 10 bit. Ha nincs fel akkor a dv ugyanaz mint a hdr10+. Az értelme az lenne első sorban hogy a színátmenetek szebbek, de ennek majd akkor lesz igazán értelme ha 12 bites panelek lesznek. Most tv függő is hogy mennyire látszik a különbség, de jelenleg nem akkora a különbség mint amekkora lehetne.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19760 üzenetére
Csak az ugoos am6b+ tudja amiről vam tesztem is.
Azon kívül csak rendes lemezes lejátszók. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
eisento #19661 üzenetére
Egyet szoktam érteni avsforum-al de itt ezt teljesen elcsesztek.
54 black level-el(fekete szinttel) elveszik a kontraszt nagy része, szürke lesz minden.
Dynamic tone mapping off mellett halott a hdr, egyensúlyra kell állítani.
Dolby vision sötétben black crush van.
Egy 845 tulajnak sem ajánlom amit a videóban mutatnak. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
Parmezan77 #19639 üzenetére
Ma kalibráltam egy forumtars C845-ét. Ott a dolby vision sötétben korrigalhatatlan black crush volt 5%-ig. Így a Fényes képmódot kell használni amíg meg nem oldják fw-ből.
Gyárilag deltaE 12-ről indultunk minden szabvány esetében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- Mercedes topic
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3469, 95% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A23 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Önerő nélkül is elvihető! RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3117
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest