- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Hobby elektronika
- Fujifilm X
- Videós, mozgóképes topik
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #30067 üzenetére
Én erre reagáltam. És erre linkeltem be a displayninja cikket. Való igaz, hogy nem rtings videóban volt.
Mondjuk engem egyáltalán nem érdekel, hogy máshol miket írnak, ha én mást tapasztalok.Te sem akartal megbantani, én se Téged ez a lényeg.
Illetve az, hogy a vrr flicker még egy azon modellen belül sem jön mindig elő.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #30062 üzenetére
Nincs kedvem most végignézni megint a videót hogy hol hangzik el benne, de én úgy emlékszem benne van vagy ha nem ebben akkor azokon a linkeken amit korábban linkeltél (szerk: nem Te linkelted hanem valaki más, talán displayninja vagy tftcentral cikk volt).
Hova tovább én sem tapsztaltam eddig, pedig jó pár tv megfordult nálam.
Még szép, hogy tudom mi az a VRR, többek között 6 évet dolgoztam játékfejlesztésben is.
Attól hogy ingadozik az fps az még önmagában nem indokolja ezt a jelenséget. Ezért ez lehet render hiba is, ha render hiba akkor minden tv-nél látszódnia kell (ha csak adott játéknál jelentkezik akkor megintcsak lehet render hiba), esetleg lehet a panelek közötti szórás is (ez egészen jó magyarázat arra, hogy ugyanazon modellek közül miért nincs mindegyiknél jelen). Illetve még az is lehet, hogy néhány tv kikapcsolhatatlan interpolációt használ és ez okozza a problémat. Valamint gamma oivershoot is lehet, de akkor ez nem csak VRR esetében kellene hogy jelentkezzen, hacsak ott nem viselkedik máshogy a panel.
A lényeg, hogy amik eddig nálam voltak teszt tv-k azokon ezt nem láttam, pedig mindegyiket megnézem ugyanezzel a jelenettel.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #30058 üzenetére
Én tudom mi az a VRR, csak azt írtam, hogy teljesen mindegy mekkora frissítés mellett van mérve a fényerő, ugyanis a fényerőt ez nem befolyásolja.
VRR filckeringnél valamiért a fekete közeli részek fényereje megemelkedik rendesen egy egy pillanatra, ez okozza a villódzást.
Egyébként abszolút nincs benne egyetértés mi okozza, még ha jól emlékszem Te is linkeltél pár írást, ott is össze vissza beszélnek és találgatnak, hogy vagy ez vagy az. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #30055 üzenetére
RTINGS is írja (illetve videója is van róla), hogy nem jelentkezik mindegyik tv-nél, még adott modellen belül sem.
Akkor lehet a szerencsétől függ, hogy hogy sikerült éppen legyártani az adott panelt.Többször megmértem már, egyáltalán nem számít, hogy fix 24, 50 vagy éppen 120 Hz a képfrissítés (de mondhatnám a felbontást is), ez sem a fényerőbe, sem pedig a kalibrációba nem szól bele. Ha meg VRR alatt éppen számít, akkor szarul van implementálva.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #30047 üzenetére
Az is dokumentált, hogy ha van 10 db ugyanolyan tv-d, akkor sem érinti mindegiyket, van amelyiken látszik van amelyiken nem.
Ez nem olyan, hogy elsiklasz felette és nagyítóval kell nézni. Ha látszik egyértelműen látszik.
Egyébként továbbra is benne van a pakliban, hogy a játék engine és a VRR hibás implementációja okozza, csak van olyan tv ami elfedi míg más nem, pl itt nagyon fontos, hogy milyen a fekete közeléi részletek megjelenítése/kezelése. -
Vhiktor
nagyúr
VRR flickering lesz a téma.
Nemrég szó volt erről, hogy engem eddig elkerült a probléma.
Viszont most belefutottam és tökéletesen reprodukálható, nem kell vadászni, fixen előjön.Resident Evil 4 Remake legeleje a sötét erdős rész, azokon a tv-ken amikkel probléma van, az árnyákos részek villognak bekacpsolt VRR mellett, kikapcsolt VRR esetében nem.
Ezt a játékot minden tesztemben használom, ezzel a jelenettel és eddig egyik teszt tv-n sem volt látható. Viszont most látható egy philips oleden.
-
Vhiktor
nagyúr
Sajnos a dimming zóna szám nem minden. Kép dinamikara és fekete mélységre a 835 simán elveri a 845-t.
-
Vhiktor
nagyúr
Kint van a C805 teszt
[link] -
Vhiktor
nagyúr
Holnap fent lesz a c805 teszt a csatornámon.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
rumkola #29650 üzenetére
Egyetlen egyszer sem találkoztam vele egyetlen játéknál es tvnél sem.
Pcn kevesen játszok, az csak tesztre van, ps5 pörög.
Első 2 link monitorokról szól ahogy nézem.
3adikat majd megnezem.Játszok eleget, soha nem tapasztaltam a mostani tvknél. Persze nem játszom az összes játékkal.
Egyébként meg lehet simán az adott game hibája is.
Az első cikk is azzal kezdi, hogy nem minden játéknál. Innentől kezdve lehet engine hiba is.
Nekem nvidia kártyám van, pcn azzal tudom megnézni.Ha írsz konkrét játékot konkrét helyen hogy hol jön elő fixen akkor azt beleveszem a következő tesztbe, ezen ne múljon
-
Vhiktor
nagyúr
Sokszor leirtam már, hogy amikor a tv kiirja hogy 24 hzre vált akkor sem 24 hz-en üzemel a panel. Sőt a tavalyi philips tv hiába váltott frekit akkor sem volt kadenciahelyes külső lejátszóval csakis belső appokkal.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
tigipuf #29455 üzenetére
Hol írtam én olyat hogy nem hiszem el? Mikor bántottalak bármivel is? Én azt írtam hogy nekem nem sikerült. Ez nem azt jelenti hogy nem is lehet.
Ez ennyire titok hogy könyörögni kell, hogy meg legyen osztva a fórum tagjaival amikor sokan örülnének neki? Ha titok akkor inkább ne is írd hogy Neked megy....
Mi van mostanában az emberekkel? Megsütött mindenkit a nap?
Egyszerűen félelmetes ami mostanában megy....
Eszem megáll.Ezek után remélem nem szoktál soha segítséget kérni vagy ha igen akkor nem kapsz vagy ha kapsz akkor ilyen flegma stilusb. Pedig nem szoktam ilyeneket mondani.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #29379 üzenetére
Pontosan milyen Samsung tv-d van most? Úgy könnyebb segíteni.
A 805 tudja a kadenciaheley lejátszást belső appokkal és külső forrásból is, nálam nem volt akadás, frame drop stb.
A 144 Hz lehet csak trükközve fog menni, videókártya függő is, egyedi felbontást kell hozzá létrehozni. 120 Hz viszont atom stabil.
A 805 a TCL belépő miniled tv-je, ha jobb kell márkán belül ott van a 845 vagy a tavalyi 835, 935.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #29371 üzenetére
Ami még fontos, hogy TCL tv-n nem tudsz állítani HDMI ranget ha erre lenne szükséged (bár tökéletesen kezeli automatán), de ha mégis szeretnéd nem fogod tudni manuálisan állítani.
Egyébként PC-ről nem célszerű limited jelet küldeni, de ez már off téma.Ja, ha pc-vel is használod, akkor a videóm kikerülése előtt megosztom Veled, hogy PC módban nincs local dimming.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Vhiktor #29372 üzenetére
Az utolsó bekezdés abszolút nem kotekedes, hanem valóban jó tanács. Elkezdesz majd szorakozni gammakkal és sehogy nem lesz majd jó, nem fogd tudni megfelelően beallitani ahogy gondolnád, jon majd a banding stb és majd jön az idegeskedés.
Aki már a vetel előtt erős fenntartásokkal van az eselyesen csalódni fog, még akkor is ha nem kellene. Ez a tapasztalatom.Van Samsungból is miniled.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #29371 üzenetére
Normális válasz volt. De döntsék el a többiek.
Ha nem volt normális akkor elnézést, ha az volt akkor Tőled várom ugyanezt.A végére még egy jó tanács. Szerintem ne vegyél TCL tvt, mert biztos vagyok benne hogy nagyítóval fogod keresni a hibákat, sőt lehet hogy pont szerencsétlenül jársz és egy hibás darabot fogsz ki.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gab1ka #29368 üzenetére
Nem értem a sértődést.
Abszolút normális választ kaptál, ráadásul szinte azonnal.A cal night és cal day is csak ugyanolyan képmód mint a többi, ugyanúgy felül írod. Nincs különbség. Persze megértem, ha valakinek több képmódra van szüksége, nincs ezzel semmi baj. A lényeg az, hogy nem igazán vesztesz vele semmit.
Az LD lehet user error is és fw hiba is. Én a C805 teszt alatt nem találkoztam ilyennel. Az LD-n sok mindent nem lehet állítani, 3 szintje van. A többi beállítás viszont okozhat ilyen hibát.
Lényeg, hogy én gyári mozi módban sem találkoztam ilyen problémával.Értem én, hogy meleg van, mindenki nyűgös, én is, de azért gyerekek ne már...
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Pendragon911 #29363 üzenetére
Nincs. Egy gyári kepmodot írsz felül.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
Pendragon911 #29357 üzenetére
Igen, rajta vagyok. Jövőhéten valamikor.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
mikrofon #29217 üzenetére
Nálam, ez egy szűz gyári tv volt, ezeken a tv-ken én nem tehetem meg azt amiket írtál.
Nem a beállítások megjegyzésével volt gond, hanem, hogy alkalmazta az adott értéket minden szabványra és nem csak a bemenetekre. De ezt könnyen lehetett orvosolni, igaz idő volt mindenhova külön beállítani, utána viszont tökéletesen működött. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
zsolt501 #29077 üzenetére
A mai tv-k jó részénel ez már meg van oldva belső lejátszó esetében is (nem a HZ váltás, hanem a kadenciahelyes lejátszás.). Ez miatt már sokszor nem kell külső dedilkált lejátszó. Egyébként külső lejátszó esetén is hiéába írja, ki a tv hogy 24 Hz, nem 24 Hz-en üzemel közben.
-
Vhiktor
nagyúr
Korábban valaki kérdezte kodit c805-n
30 Hz-ig kadenciahelyes, felette viszont 50, 60Hz esetében frame dropok vannak. -
Vhiktor
nagyúr
válasz
westcoastog #28795 üzenetére
Az a baj az ilyen videókkal, hogy nem tudod hogy fizetett-e, nagy eséllyel igen....
Arról nem is beszélve, hogy kalibrálást ezek a tvk nem láttak, szóval 2 ki tudja milyen gyári képmódót ki tudja milyen beállítással összehasonlítani hatalmas szakbarbárság.A videóit elnézve azt sem tudja, hogy mi a szabvány. Én erre nem adnék semmit.
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
westcoastog #28772 üzenetére
Esetleg robotkar?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- EAFC 25
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Elektromos autók - motorok
- A rend őrei
- Renault, Dacia topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Új Steelseries Arctis Nova 4 Wireless gamer fejhallgató 1 év garanciával
- Urmet Dialog PA3120 180 wattos digitális erősítő 1 év garanciával
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- Eladó RODE NT-USB Mini gyári dobozban, megkímélt állapotban!
- Eladó ASUS ROG FUSION II 500 + ASUS ROG THRONE QI gyári dobozban, kifogástalan állapotban!
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest