Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Erős törpe: ASUS NUC 15 Pro+
- Hobby elektronika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Elsőként veti be DRAM lapkák gyártásához a High-NA EUV-t az SK Hynix
Új hozzászólás Aktív témák
-
Till@
aktív tag
válasz
vitya_95 #29829 üzenetére
Apple-ről nem tudok nyilatkozni.
Ha csak azért vennéd mert nincs wifi, csak vezeték, akkor egy ax-es routert hozzáférési pontként üzemeltetve lesz wifid a meglévő hálózaton, + Fire stick 4K Max gen2 ami biztosan megoldja a problémát.Igaz 2 kütyü lesz, de cserébe olcsóbb. -
Till@
aktív tag
válasz
mikrofon #29803 üzenetére
Pedig más lehetőség nincs.Tudom nem tökéletes megoldás, de még mindig jobb így, mint látni az "akadozást". Értem én hogy sok embert nem zavar, de attól még sok embert zavarhat és szeretnének valamilyen megoldást.
Amennyiben tudsz jobbat , szívesen alkalmaznám, de ilyen nem lesz.@Celtis Ugyan ezt tapasztaltam én is, mint amit leírtál.
-
Till@
aktív tag
-
Till@
aktív tag
válasz
BlueSteel #29766 üzenetére
Tényleg így van. DV játék az alap mindig.Azt kellene minden alkalommal váltani.Maradt a DV Játék, a színhőmérséklet meleg + gamma +2, így kb. olyan mint a többi képmód.
@blakey
Kikapcsolt ALLM-nél sajnos a NetFlix, a TV-n lévő app-tól is rosszabb.
Always HDR kérdésben lehet hogy igazad van, de a miértjét nem látom, mikro akadásokban nem releváns.
Szóval sokat segítettél azzal, hogy nem jók a beállítások
És el is mondtad hogy mi orvosolja a problémát.Köszi szépen ! -
Till@
aktív tag
válasz
Stealth #29748 üzenetére
Auto-n nem jó a TV-n hagyni, ha Sticken is auto-n van.
Most néztem meg,
2 lehetőség van.
1. Sticken game mode auto, TV-n Majstor igre be.
2. Sticken game mode on, TV-n auto.
Mind a 2 megoldásnál jó az eredmény.@blakey
Sok mindent nem lehet állítani a Sticken ezen kívül.
Főleg ha csak így működik megfelelően.
Mi a helyes beállítás, az adott tv-vel összekötve (c805) ? -
Till@
aktív tag
Megérkezett a Fire TV 4K Max.
Leírom a tapasztalataimat.
Nagy izgalom és várakozás előzte meg a stick érkezését (ez nagyon fontos).
Először frissített elég sokat , aztán belecsaptam a lecsóba.
Gyári beállítással kezdtem, úgy voltam vele hogy ilyen "profi" cuccnak így is jónak kell lennie, hát nem így volt
Ugyan úgy akadozott a NF mint a tv-n.
- Bekapcsoltam a Match Original Frame Ratet (hatástalan). Na mondom, f@sza.
- Állítgatom a képbeállításokat a TV-n, egyszer csak jó minden.
- Ezután is állítgattam a tv-t, egyszer csak megint sz@r.( de így is maradt )
- Nem emlékeztem, hogy mit nyomkodtam el a TV-n, de szerettem volna reprodukálni (nem ment) (később azért rájöttem)
- Belépek a stick Display menüjébe, volt egy gyanús elem
Game mode/ALLM, ez autón volt, átraktam ON-ra.
Na innentől kezdve semmi akadozás nincs, mindegyik DV-módban tökéletes.
Ha ez nincs bekapcsolva (autón van), akkor csak DV játék módban (TV-n) nincs akadozás.Ha ide váltottam (DV játék), akkor láthatóan képmódot váltott a TV, elsötétedik a kép, majd jön az új képmód.Összegezve :
A Sticken be kell kapcsolni a Game módot és jó lesz minden, autón hagyva csak DV játék képmódban hatásos a TV-n.
A NF, Match Original Frame Rate off-ra téve is sokkal jobb lesz ebben az esetben mint a TV appon, on-ra téve meg még jobb.
Még annyi, hogy a HDR-t Always-re tettem, , ne váltson a menübe visszatérve képmódot, így a menü is DV-ben marad.
Nekem így működik úgy ahogy kellene. -
Till@
aktív tag
válasz
Stealth #29708 üzenetére
Próbáltam, el lehet vele pepecselni mire összejön.Nem tudtam 4K-ban nézni, viszont a lejátszás olyan volt mint a gyári NF (ahol dadogni kellett ott dadogott). Lehet hogy kapcsolgatni kellett volna a dolgokat vagy telepíteni ezt-azt, hogy 4k legyen meg 24fps.
@tobias40 Ha megnyomod a távon az "i" gombot akkor nem írja az app mint a Netflixnél, hogy milyen a nézett tartalom ?
-
Till@
aktív tag
válasz
Pendragon911 #29681 üzenetére
Nekem volt 55c805, az még rosszabb volt mint a 65-ös. Youtube videók alatt (4K) 10-20 másodpercenként megtorpant, a zöld színek ( fű, levelek) barnásba mentek át -aztán vissza.Az a tv egyből frissítette magát beüzemelésnél.
-
Till@
aktív tag
Ha minden igaz hétfőn megkapom a Fire TV Stick 4K MAX-et.
Van annak jelentősége, hogy hová dugom ? -
Till@
aktív tag
válasz
pictigjis #29553 üzenetére
Teljes mértékben félreértettél.
A "jólvanezígy" nem az irányra írtam, hanem az elképzelésedre, hogy mit szeretnél itt látni.Magyarán dugjuk a fejünket a homokba és törődjünk bele az esetleges problémákba, ahelyett hogy közösen megoldanánk.
Az ilyen kirohanások biztosan jó irányba terelik a témát, mint amiket írsz. -
Till@
aktív tag
Netflix: A Hill-Ház Szelleme 3.ep. 00:20-00:30 Vérapós fíling
A Netflixen szinte minden filmnél belefutok.A Disney-n ilyenek nincsenek.
Beújítottam egy Firestick 4K max-ra. -
Till@
aktív tag
-
Till@
aktív tag
válasz
nicu71 #29461 üzenetére
Én próbáltam.Amikor váltottam tv-re, sokszor beadta hogy kódolt (vodafone), várni kellett hogy jó legyen, vagy kapcsolgatni a csatornákat hogy bejöjjön a kívánt csatorna.Netflix nem lett jobb mikroakadások tekintetében a teszt jelenteimben.Visszatettem a 135-öt, az mintha mozgás javításban egész jó lenne.
c805
-
Till@
aktív tag
Találtam egy tuti filmjelenetet a Netflixen, ami mindig ugyanott akadozik. Vérapó, 29:50-től kell nézni 10 másodpercet, elég látványos.
Disney+-on nem tapasztalok ilyeneket, csak Netflixen, de az se zavaró mértékű.
Egyébként külföldi oldalakon olvastam olyanokat hogy a SONY sem kivétel ami android 12-es. -
Till@
aktív tag
válasz
7Heads Drago #28271 üzenetére
Érdekes ez a streaminges akadozás.Nekem az 55"-os Youtube-on, Netflixen csinálta, visszaküldtem.Lett 65", az viszont nem csinálja, Youtube,Netflix, Disney+ eddig patent. A 65-ön v098 volt alapból, az 55-ös meg frissített.
-
Till@
aktív tag
válasz
atti1848 #28128 üzenetére
A legjobban akkor jársz el ha a futár jelenlétében kibontod. Kb.5perc az egész.A 75 colos tévéket olyan dobozba teszik, hogy ha levágod a pántolást, akkor az egész dobozt le lehet húzni felfelé, a tv megáll a hungarocell alapzatban, a zacskóját letolod és látod hogy mi van.Meg egy papírt is aláírat veled, hogy kibontottad e a jelenlétében, vagy lemondasz a lehetőségről.Aki hozzám jött, ő nagyon rendes volt, még a 220-ba is bedugtuk félig a dobozban.Ha baj van akkor át se veszed.
-
Till@
aktív tag
Ha már frissítés a téma
. A Netflix-hez jött ki a napokban, de automatán nekem nem frissült.Hátha megszűnik vele a minilag, akinél volt olyan.
-
Till@
aktív tag
válasz
boborján2 #27965 üzenetére
Ez a mikrolag érdekes dolog, az 55c805-öt egyből frissítettem a 098-ra, Netflix, Youtube-nél érezhető volt az akadozás.Lecseréltem 65"-ra, az alapból a 098-as firmware-rel jött, és jónak tűnik (kopp,kopp,kopp). Az akadozáshoz lehet köze van a nem túl acélos hardware + firmware kombónak.
2 db Tplink Ax20-as routerem van. Amelyikről a tv kapja a jelet az közvetlen a tv mögött van, de letöltésben nem tud "csak" 170-200Mbps-t, sokkal többnek kellene lenni.
-
Till@
aktív tag
-
Till@
aktív tag
Az eMAG-on 299990 a 65c805 akinek érdekes lehet. Én behúztam.
-
Till@
aktív tag
Sikerült kinyomoznom hogy mit rontottak el összeszereléskor
Úgy néz ki képek, videók alapján hogy a c805-öm hátlapja a c745-re való.A 745-nek 2 megvezetőcsapja van - 2 csavarral , a 805-nek 1 megvezető - 2 csavar.Bízom benne hogy a következő jó lesz, hacsak nem egy egész szériát így durrantottak le a szerelősoron. -
Till@
aktív tag
Na, megjött a tv-m ( 65c805)
.Sajnos vissza kell küldenem, mert a talpat nem lehet rögzíteni, nincs lukon semmi.
Csak az érdekesség kedvéért:
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
A C805-ben ac vagy ax a wifi ? Több helyen írnak ax-et de gyanítom hogy nem az
Jövő héten jön a 65"
, az 55" ment vissza.
-
Till@
aktív tag
válasz
tigribigri #27624 üzenetére
Emag.Csak arra van 20% amit írtam. A 8-ra kedvezmény nincs, így az ára miatt az kilőve.
-
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Úgy néz ki hogy visszaküldöm az 55C805-öt, mert 65" kell.
Namost, 3 tv-t néztem helyette.
TCL 65T8B ez 349e -> 315e lenne kuponnal, de nem találok róla infót a gyártónál.
TCL 65C805 329e erre nincs kupon.
Hisense 65U7KQ 387e -> 311e kuponnal -
Till@
aktív tag
válasz
Celtis #27516 üzenetére
Érdekes dolog történt
Átraktam a tv-t Netfix közben magyarról - angolra, kilépett a Netflixből normál tv csatornára, és egyből elkezdett smooth lenni a kép.Visszamentem Netflixre hogy ott mi történt, és ha a Dolby Vision IQ-t lentebb veszem, akkor működik a mozgás (motion).
Szellemkép nekem nem volt.
-
Till@
aktív tag
Az normális dolog, hogy frissítés után a tv (805) a mozgás menüben csak a "Led mozgás törlés"-re reagál láthatóan ?
Valamint a Netflixnél mikro akadások vannak ( de ez lehet előtte is volt, 2 napos a tv )
Esetleg alaphelyzetbe kell rakni minden frissítés után ? -
Till@
aktív tag
válasz
st6969 #27489 üzenetére
Chansort-tal csináltam, mentés megvan. Visszatöltöm ha kell, de ezen lehetne mit csiszolni nekik.Én már annak is örülnék ha a vodafone-os sorrend jönne (meg van szokva), nem pedig abc.
Másik.
Keresgéltem itt is 805-höz való beállításokat, de nem igazán találtam.
Erre van valami bevált setup ? -
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Megjött az 55C805-öm, f@sza.
Sikerült tákolnom egy csatornalistát és szeretném ha ez nem rendeződne át.Hogy lehet ezt a listát fixálni a tv-n? -
Till@
aktív tag
válasz
tigribigri #27395 üzenetére
Értem.
Meglátom ez milyen lesz. Ha kicsinek vélem, benevezek lehet a másikra. -
Till@
aktív tag
Sziasztok !
Hetek óta nézem a tv felhozatalt
Meg is rendeltem az 55c805-öt elég jó áron az emagtól.
Viszont most látom hogy a 65C745 picivel kerül csak többe.
A szobánk 17m2, a tv-t ~2,5 méterről nézzük.
Szerintetek kell nekem a 65-ös, vagy jobban járok a kisebb c805-el ?
De azt se szeretném ha a +méret a minőség rovására menne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Samsung Galaxy A40 64GB // Számla+Garancia //
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest