Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Remek kérdés! Köszönöm, hogy felhoztad!
Tervben is volt, hogy kitérek erre, de sajnos elveszett az első hozzászólás vázlatom egy böngésző bug miatt, kifelejtettem másodszorra.Az első indok, hogy ez csak egy felvezetés lenne. Ez nem túl kompikált feladat, de a segítségével szépen rá lehet érezni a dolog mikéntjére.
Illetve a plugin ilyen pitiáner dologra, mint egy értesítés, overkill. Azzal, hogy megírsz még egy plusz kiegészítő alkalmazást, ami telepítve van az eszközödre, jelentős plusz helyet foglalsz el. Pl. a TaskerPlugin és FireReceiver osztályokat minden pluginba implementálni kell (mondjuk utóbbit nem, csak Action plugin esetében). Plusz egy APK lefordulásakor a dex fájlba belekerül a Droid API, amivel forgattál. Ez is plusz 1-2 MB. Egy task pedig 5-6 kb. Ha pedig a Taskerrel natívan megoldható, minek szenvedjek pluginkereséssel/-vásárlással?
Fejlesztettem már nem egy alkalmazást és Tasker plugint Droidra (utóbbit mondjuk csak magamnak, mert érdekelt a mikéntje), így valamennyire átlátom a struktúráját fejlesztői szemszögből. A Tasker (vagy Locale stb.) egy intenttet küld a pluginodnak. Ennek hatására a rendszer a Tasker "folyamata" mellé betölt még egy szálat pluszban, a plugin adott "folyamatát". Ez lefut, a Tasker bevárja, megkapja az eredményt, majd visszatér, s futtatja tovább a taskot. Ahol pedig a bevárás és az új szál szavak szerepelnek egymás mellett, azt a helyzetet én szeretem minél messzebbről elkerülni. Aki nem így tesz, az optimalizálás szempontjából rossz fejlesztői felfogással rendelkezik. Tudom, hogy nem egetverően sok plusz idő pluginnal megoldani, de én akkor sem tennék ilyet (feltéve, ha van szebb megoldás - s én tudok róla), ha egy búlvárlap hangos felolvasásával kínoznának...
Plusz a pluginok és az App Factoryvel exportált appok nem szeretik egymást.
PS: Ez nem JS (JavaScript). De arról is tervezek majd írni később...
Ez a natúr Java nyelv "Taskeresítve", azaz a Java Functions opció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen okostelefont vegyek?
- E-book olvasók
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- OLED TV topic
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tervben is volt, hogy kitérek erre, de sajnos elveszett az első hozzászólás vázlatom egy böngésző bug miatt, kifelejtettem másodszorra.