-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vjozsi
csendes tag
Hello!
Van egy 500W-os FSP Blue Storm II tápegységem és ventilátor cserére szorul már szegény.
Eredeti gyári ventilátora: 120x120x25 Yate Loon D12SH-12.
1. Ha ugyan ilyenre cserélném, de nem tudom honnan lehetne ezt beszerezni esetleg drága.
2. Néztem egy Noctua NF-P12-es 92,3 m³/h ventit [Ipon]. Ezt esetleg úgy tenném be, hogy a csatit az alaplapra kötném és fix rpm-en forgatnám. Vagy ezt be lehet-e kötni a tápba mivel 3 vezetékes szóval csak a pirosat és a feketét. A táp tudja majd magának szabályozni, hogy mennyire pörögjön a sárga vezeték nélkül is?
3. Ha hülyeség az egész amit írtam, akkor ajánlatok egy ventit ami jó és csendes,majd azt fogom beszerezni.Választ előre is köszönöm!
Üdv,
vjozsi -
Siriusb
veterán
Sziasztok!
Zalman 460-APS tápban szeretnék ventit cserélni (120mm, 2 tűs csatlakozó). Mit ajánlanátok? Halk ventit szeretnék, ami emberi áron elérhető. -
Tibl
tag
Colink Swif2 őt érdemes berakni egy Coorsair HX620as tápba. Nagyon halk ami jelenleg a tápban van, de aggaszt a melegedése. Ha gamelek akkor szinte forro a táp.
-
Gerisz
addikt
Még nem sikerült beszerezni a tápomba 135mm-es ventit, most írtam a scythe-nak, hogy hol tudom beszerezni.
Ami a tápban van venti az 82CFM légszállítású 37dB-es. 2,4W-os 2000RPM-es
A Kama Flex 1200RPM-es (ezt néztem ki azért , de van nagyobb is)
23.2dB és 75,6CFM a légszállítása 1,14W-os.Most a három érből majd bekötöm a feketét és pirosat és így is vezérelni fogja a táp?
A mostani az két eres és elvileg vezérli, mert terheléskor megemelkedik a fordulat akkor eltűnik a hangja (ebből tudom) nem kattog. -
bijesz
aktív tag
-
sto1911
veterán
Sziasztok,
uj entire lenne szuksegem, meghozza 120mm/0.3A/~88CFM-es minel halkabb peldanyra, FSP SAGA+ tapba.
Talaltam egy allitolag jo minosegut, ADDA AD1212HB-A71GL nevre hallgat, de a 40dB soknak tunik (bar gondolom hasonlo legszallitas hasonlo zajt fog okozni, csodak nincsenek).Otletek, hogy hol tudok Debrecenbem beszerezni egyet, ill. masik tipust tudtok ajanlani?
-
naszvalo
tag
válasz
DonThomasino #342 üzenetére
-
naszvalo
tag
sziasztok.2db pc-m van itthon. eggyikbe Chieftec 500W ABA táp, másikba 450 ABA táp van., a tápban lévő ventik kissé hangosak lettek..ki szeretném cserélni halkabbra. Jelenleg a benne lévő ventik. YATE LOON 120mm Case Fan - D12SH-12 - High Speed[link] aminek a levegő szállítása 88CHF, Operation Voltage: 6.5~13.8 Volts. Van itthon pár darab vadi új ventim. 1: Artic F12.[link]levegő szállítás 74 CFM ,Noctua NF-P12 levegő szállítás 92,3 m³/h ?Ezt nem értem itt nem CHF ben van megadva.de úgy látom ennek a legkisebb a légszállítása.http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=12&lng=en&set=1 és végül coolink swiv 1202[link] 90m³/h. Melyik két ventit válasszam?Előre is köszi a választ.
-
Gerisz
addikt
válasz
DonThomasino #338 üzenetére
Ez stimmel, de mondjuk ha van olyan mondjuk 140-es amin ki van könnyítve vagy van hely ahová fúrjam akkor olyan is szóba jöhet csak a lehető leghalkabb legyen.
Mondjuk nekem van S-Flex-em 1200-as pár darab és nagyon szeretem, alacsony fordulaton csendben van, tehát ez a csapágyazás lehet a legjobb is.
-
Gerisz
addikt
válasz
DonThomasino #336 üzenetére
Kösz!
Én még ezt se sajnos.
Hajlandó vagyok én moddolni is, csak ki lehessen rajta alakítani a 135-ös furatokat. -
Gerisz
addikt
Milyen ventit tegyek a Silent Pro M700-ba?
A legfőbb bajom, hogy 135mm-es venti van benne gyárilag ami halkan kerreg és idegesít.
Gari nincs mert szétbontottam a tápot harisnyázni, cserélni akartam egy X-660-ra de most válság címen több mint egy tízest emeltek rajta így inkább azzal várok. -
bijesz
aktív tag
Sziasztok,
Egy FSP 350-60MDN tápom van. Ebben szeretnék ventit cserélni, minél halkabbat szeretnék. Tudnátok ajánlani ventit?
Köszi -
JX
csendes tag
válasz
DonThomasino #329 üzenetére
Nekem még így sem egyértelmű fekete-fekekte de a piros - ???
-
JX
csendes tag
válasz
DonThomasino #326 üzenetére
A folyadék csapágyazás miatt nekem egy PC boltban nem ajánloták tápba mert ha megáll annyi a tápnak is. A bekötést hogy oldotad meg mert nálam csak 2db drót van piros+fekete?
-
Nincs név
tag
Tápom nagyon zajos lett az utóbbi időben, még nem nagyon piszkáltam előtte, mit javasoltok mit csináljak? (Feltételezem, hogy nagyon alapvető a kérdésem de tényleg semmit nem tudok még a témában).
Egy FSP Saga II 550W tápom van.
-
jobbacsabba
aktív tag
"Nem! Alacsonyabb fordulaton kisebb a levegőszállítás!" Nem értem, ezt nem cáfolta senki.
Az állításom még mindig megállja a helyét.
"A fordulatszám növelésével egy ideig nő a szállítás de nő a turbolencia ami a zajosságot növeli mert a lapátok között övénylő levegő rezegteti a lapátokat."
Ezt sem értem. A fordulatszámmal nem emelkedik a légszállítás? Ha csak egy ideig, akkor mi értelme van a max. légszállításhoz tartozó fordulatnál gyorsabban pörgetni a ventit, hisz zajosabb, többet fogyaszt és nagyobb az igénybevétel? -
Petzval
senior tag
válasz
jobbacsabba #321 üzenetére
"Minél nagyobb a légszállítás (persze ha a max. fordulatszámok közel azonosak), ezt annál alacsonyabb fordulaton hozza a ventilátor, tehát halkabb lesz"
Nem! Alacsonyabb fordulaton kisebb a levegőszállítás!A fordulatszám növelésével egy ideig nő a szállítás de nő a turbolencia ami a zajosságot növeli mert a lapátok között övénylő levegő rezegteti a lapátokat. -
jobbacsabba
aktív tag
Ezt kicsit nem értem. Adott hűtés eléréséhez bizonyos mennyiségű levegőnek át kell mennie a tápon adott idő alatt. Minél nagyobb a légszállítás (persze ha a max. fordulatszámok közel azonosak), ezt annál alacsonyabb fordulaton hozza a ventilátor, tehát halkabb lesz. Akkormosthogyúgy?
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! FSP Bluestorm II 400 W-os tápomban a ventilátor megadta magát.
Egy ilyen Yateloon ventilátor van benne, csak nem 3, hanem 2 vezetékes: http://www.jab-tech.com/YATE-LOON-120mm-Case-Fan-D12SH-12-High-Speed-pr-3771.html
Kérdésem, hogy milyet vegyek bele, mit érdemes?
-
Petzval
senior tag
válasz
jobbacsabba #313 üzenetére
Persze! A túl nagy levegőszállítás is zajosodást okoz.
-
Sz.L.
aktív tag
Sziasztok!
A minap olvastam, hogy a Gigabyte Superb 720W -os tápot nem csak egy féle ventivel szerelik (a gyártás megkezdése óta).
A kérésem az lenne, hogy akinek ilyen tápja van, az írja le milyen ventivel szerelt az ő példánya.
THX!
-
és ez is érdekes lehet azoknak, aki CFM érték alapján akarják meghatározni milyen ventire cseréljenek:
-
no már a táp mélyvízben is feltettem a kérdésem, meg látom itt is foglalkoztatta már az embereket, a GPS400 tápban a venticsere.
néztem a SWIF2 120p-t, de az "csak" ~75CFM a gyári 88 CFM helyett.
aztán néztem a scythe slip stream-et, de az meg 88CFM csak 0.43A mellett...
oylan nincs, ami 0.3A és 80CFM feletti teljesitményt tud?hupsz, mit találtam:
12v fans by CFM @ frozencpu.com -
TOM!K@
tag
Kicseréltem a FSP 400 PNF tápom ventillátorát egy Coolink 12 cm COOLSWIF2120P ventillátorra.
Sokkal halkabb lett. Megérte. Csak ajánlani tudom ezt a típust.
Bár 12Voltra kötve nagyon durva. A tápba kötve viszont halkan teszi a dolgát. Szuper venti. Na és az 5 év gari.
-
dzoli87
aktív tag
válasz
mr_ricsi #312 üzenetére
Szia, köszi a választ, a ventilátornak nincs semmi baja, működik.
Van egy Noctua NF-S12B FLX ventilátorom, ami 100.6 m3/óra -->59.21 CFM- re képes.
Ez még kicsivel több is mint a gyári, gondolom megfelelő.
Akkor azt mondod, (teljesen logikusan) hogy ha nagyobb terhelésen lenne a gép, akkor emelné a venti fordulatszámát, így a noctua-ét is.
(Nem vagyok hülye, csak megerősítés kell)Köszi
-
mr_ricsi
veterán
"vagy mit rontottam el?"
Lehet, hogy a ventidet.
A ventiken a sárga a fordulatszámjel vezetéke.
Kiszerelve próbáld ki a ventidet, és ha még működik, akkor szereld vissza a házba, ugyanis a tápodban nincs semmi keresnivalója!Az eredeti tápventi címkéjéről a típusszámot nézd le, aztán googlizd le a műszaki adatait, elsősorban a légszállítását. Csak olyat szabad helyette betenni, amelynél a légszállítás nem tér el +/-10%-nál nagyobb mértékben.
"Fogtam a házventit rákötöttem fekete-piros, ugyanabban a sorrendben, ahogy az eredeti volt és akkor látom, hogy forog ugyan, de lassan, akkor eszméltem fel, hogy ez csak 5V kap."
Jól kötötted be, csak a tápban van hőmérséklet-függő ventiszabályozás, ezért forog kezdetben lassan. -
dzoli87
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Nekem is eljött az ideje, hogy ventit cseréljek a tápomban és örülök, hogy erre a fórumra találtam.
Én először csak kipróbáltam egy scythe Gentle Thypoon 800rpm ház ventimmel.
Két kábelt lehet rádugni a tápcsatira fekete-piros.
Fogtam a házventit rákötöttem fekete-piros, ugyanabban a sorrendben, ahogy az eredeti volt és akkor látom, hogy forog ugyan, de lassan, akkor eszméltem fel, hogy ez csak 5V kap.
Írtam máshová is ott azt mondták, hogy nekem a sárga-fekete kombináció kell.
Fekete-piros helyett lett fekete-sárga (fekete ugyan oda piros helyére ment a sárga), de meg sem nyikkant nem forgott semerre.
Lehetséges ez?! vagy mit rontottam el?
Írjon valaki fontos lenne, köszönöm. -
Poiro7
senior tag
Kicseréltem a ventilátort, bár ne tettem volna
A leírtak szerint fekete->fekete sárga->piros
Lezsúgorcsövetem, patentul nézett ki, ja és az eredeti csatlakozót meghagytam a vezetékeket kötöttem össze. Régi csatlakozó->vezeték->új csatlakozót.Bekapcsolom, nem pörög, csak rángatózik, mint a VGA kártyámon található ventik.Valószínűleg alacsony még a feszültség. Hagyom, hogy betöltsön a Windows hátha felmelegszik tőle a táp, de nem továbbra is csak rángatózás igaz erélyesebben. Lekapcsolom a gépet leválasztom a ventit majd a feszültség mérővel lecsekolom a feszültséget 4,22V.
Nem értem. Visszakötöm a régi ventit, hogy mit csinál vele, de azt már meg sem mozdítja, visszarakom az újat már azt sem, de a feszültség töretlenül 4V körül mozog. Na volt egy jó tápom gondoltam, de ekkor isteni szikra gyúlt fejembe és az új venti csatlakozóját hátul kivezettem, és rádugtam az alaplapra.
Mivel a Zalman tápom minden ellen védett, ha rossz a hűtés max. kikapcsol. De az eddigi tapasztalataim alapján tökéletesen működik így is a feszültségeket jól tartja. -
---Lasali---
Közösségépítő
Sziasztok!
Van egy nagy problémám..
Enermax pro 82+ II ben szeretnék ventilátort cserélni, de ebben dual voltage felépítésű ventilátor van, amiből nem találtam 12 centis 12 voltos darabot.
Tud valaki erre valami megoldást?
Esetleg nem lehet építeni valami áramkört ami a dual voltage csatlakozásból csinál pwm et? Vagy sima feszültség szabályzást?
Ez a dual voltage dolog nagyon nagy ötlet volt az enermaxtól... -
JX
csendes tag
Sziasztok !
AZT szeretném kérdezni hogy én otthon ki tudom e cserélni a tápom ventijét 1 picit hangossabb lett mint volt de amúgy nagyon fasza kis táp.
Szedet már szét valaki ilyen típust? Ki lehet cserélni a gyári ventit ill ettől nem lesz baja?COOLERMASTER Real Power RS-520-ASAA-A1 520W Modular
http://www.ipon.hu/webshop/product/_coolermaster_real_power_rs_520_asaa_a1_520w_modular/18214Egy ilyen ventire gondoltam azt írják hogy jó tápegységbe is.
http://www.ipon.hu/webshop/product/_thermaltake_af0031/144114
-
kircipeti
senior tag
Erdemes ezt az oldalt konyvjelzobe rakni a barkacsolokedvueknek:
Motherboard (CPU) 4 Pin Fan Connector Pinout
Motherboard (CPU) 3 Pin Fan Connector Connector Pinout -
Poiro7
senior tag
-
Poiro7
senior tag
Nos én is beszereztem a Coolink SWIF2-120P ventilátorom, hogy lecseréljem a Zalman 460B-APS tápom ventijét. Az első furcsaság akkor ért amikor az eladó srác rákérdezett, hogy tápba lesz-e, mert ezeket a folyadékcsapágyas ventiket nem lehet fektetve használni
Nos mivel itt többen használjátok (és remélem fekve) megvettem a ventit. Neki is álltam volna a szerelésnek, de a leírtak nekem nem elég meggyőzőek, mely szerint
fekete->fekete, piros->sárga
Már csak azért furcsállottam, mert régebben épp az érzékelő vezetéke volt sárga színű, így nosza belevetettem magam az internet világába. -
Troy.
addikt
válasz
DonThomasino #301 üzenetére
Érthető!
Mi az a minimális feszültség amit leadni képes a ventilátornak? Értelmeszerűen akkor olyan ventilátort kell választani, ami azon elindul.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ventilátorok (IDC fehér LED, Sunon 9cm), rácsok
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Mennyiségi kedvezmény!
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest