- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Canon EOS DSLR topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Forrmell.enn
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
kircipeti
senior tag
Erdemes ezt az oldalt konyvjelzobe rakni a barkacsolokedvueknek:
Motherboard (CPU) 4 Pin Fan Connector Pinout
Motherboard (CPU) 3 Pin Fan Connector Connector Pinout -
kircipeti
senior tag
Hali!
Mivel mindegyik ventinek lehet allitani a fordulatszamat, igy termeszetesen tudja majd az 1000rpm-es ventidet is allitani. Altalaban csak a feketet es a pirosat kell bekotni.
Ha kozel van az uj venti legszallitasa a regiehez, akkor okes. Ha nem tudod ezt az erteket, akkor a fordulatszamuknak kell nagyjabol egyeznie es akkor valoszinuleg a legszallitasuk is kozel lesz egymashoz.Meg lehet ugy is oldani, de biztosabb es igenyesebb is a forrasztas.
Neked nem is kell tudni, hogy szabalyozza-e, tudja azt a tap magatol
Szetszeded, megnezed a venti tipusat, rakeresel neten, elkezdesz kutakodni valami hasonlo utan, szetvagod oket es osszeforrasztod. En anno ugy csinaltam egy cseret, hogy vettem ventihosszabbito kabelt es azt forrasztottam oda a regi, levagott venti vezetekere. Igy az uj venti vezeteket nem kellett szetvagnom, hanem csak siman radugtam a hosszabbitora.
Eszerinte allitja a fordulatszamot: [link]
-
kircipeti
senior tag
válasz
DonThomasino #108 üzenetére
Jo lehet, de en nem tennek bele egy hasznalt ventit a tapba. Ha mar megbontod, akkor erdemes lenne ujat venni.
Persze, meg.
-
kircipeti
senior tag
válasz
DonThomasino #106 üzenetére
Ilyen Coolinket mar biztos nem talalsz. Az a Spire is jo lehet, de szerintem a swif2 halkabb lesz. Szerintem elegnek kell lennie a 120P-nek.
Sot meg talaltam egy ilyet: [link] Ez is jo lehet es olcsobb is.
-
kircipeti
senior tag
válasz
DonThomasino #103 üzenetére
A sarga a fordulatszam jel, de itt a kepek alapjan ugy latom, hogy az sem fog kelleni Neked.
Szoval csak a feketet es a pirosat kell osszeforrasztanod. -
kircipeti
senior tag
válasz
DonThomasino #101 üzenetére
A PWM szallal tovabbra sem kell torodnod. A tap altalaban szabalyozza a ventit (ha melegszik, akkor gyorsit rajta).
Csak a fekete es a piros vezeteket kotod ossze a tappal. Ha van sarga is a tapon, akkor azt is termeszetesen (fordulatszam). A PWM-et nem kotod sehova, csak leszigeteled. -
kircipeti
senior tag
válasz
DonThomasino #96 üzenetére
Igen, a 120P mar beleferhet szerintem.
Itt egy egyszeru atvalto.
-
kircipeti
senior tag
Bocs, felreertettem. Talan ez a gyonyoruseg 3pines.
DonThomasino: az a swif2-1201 meg mindig keves bele.
-
kircipeti
senior tag
válasz
DonThomasino #81 üzenetére
Csodat nem tud tenni egyik gyarto sem. Szoval erdemes mindket erteket szem elott tartani.
Szerintem a fentebb linkelt swif2-1201 keveske lesz oda.A PWM-mel nem kell torodni, ugyis csak ket madzagot kotsz be a tapba.
Esetleg meg ez lehet jo: [link] Ha sokaljatok a Noiseblocker arat.
-
kircipeti
senior tag
válasz
legenda007 #76 üzenetére
-
kircipeti
senior tag
Ez a venti edeskeves lesz bele. Eleg felelotlen egy ceg lehet, ha egy ilyet beleszerel a tapba...
Ha megnezed, akkor ennek 11CFM a legszallitasa a tapban levo YL ventinek pedig 88CFM !!!
Az alap, hogy forrasztani kell a tapba a ventit, szoval direkt ilyen 2pineset nem fogsz bele boltban kapni.nyunyu: eselytelennek tunik. YL-bol is csak ezt az egyet talalni webshopban: [link] De nyilvan ez is keves bele.
-
kircipeti
senior tag
válasz
Somesz1988 #63 üzenetére
Everest csak akkor tudja megmondani a fordulatszamat, ha ki van vezetve az a tapbol. Ha esetleg ilyen taprol van szo, akkor a tesztben lathatod a benne levo ventit. Szerintem ennek nincs 3/4pines csatlakozoja, de ettol meg megoldhato a dolog. Ez a ket venti szerintem edeskeves lesz a tapba, valami erosebbet keressel!
Highend55: szerintem halkabbat nem fogsz talalni, ami legalabb annyira tolja a levegot, mint az ADDA. Potival lehetne allitgatni, de lehet kivegezned ezzel szegeny tapot.
-
kircipeti
senior tag
Jaertem. Szoval rendes 3pin szeles aljzat van a tapban es arra egybol ra tudtad dugni.
Ettol az elindulastol fuggetlenul szerintem itt is van baj, hogy az uj venti sokkal kisebb teljesitmenyu, mint a regi. Nezz egy kozel azonos legszallitasut bele inkabb! Gyanitom, hogy az uj venti legszallitasa meg sem kozeliti a regiet.
Ha van lehetoseged probalgatni valami ventivezerlopanellel, akkor nezz ra, hogy milyen feszultsegen indulnak be.
-
kircipeti
senior tag
A sarga az csak a fordulatszam visszajelzesre van. Ha nem volt eredetileg olyan a tapban, akkor most sem fog kelleni. En inkabb arra gondolok, hogy hidegen inditva nem tudott elindulni az uj venti, mert valami homersekletfuggo vezerles van a tapban. De az is lehet, hogy valami felresikerult a bekotesnel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- COOLER MASTER MASTERFAN SF360 ARGB HŰTŐ
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest