- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
cukimajom
tag
Sziasztok!
Halottam egy hiéna díjcsomagról, meg valamilyen speciális kedvezményekről, amik akkor vannak, ha van konkurencia. Ez a kettő ugyanaz? Ezekről van részletesebb információ?
Illetve valaki nem tudja, hogy lesz - e valamikor ezres Telekom net Szegeden? -
viktorhu
veterán
-
viktorhu
veterán
Néztem anyu telekom számláját, és van a hoppá díjcsomag mellé egy összhang díjcsomagja is. Ezt valamikor a hívószámkijelzés miatt aktiválhatták, de az nincs már benne alapból a hoppában? Másképp: ha lemondja az összhangot, lesz hívószámkijelzése?
-
viktorhu
veterán
válasz
woodworm #84891 üzenetére
Nem DSL területen vagyok
Sajnos DSL-en hamar kinyírták a dolgot, már pár nap után nem lehetett olyan helyre megrendelni az NMHH közbelépése miatt. Ha megtartják 100-nak a kisebbik csomagot, akkor most mehetne dsl-en is a flip, de pont abba kötött bele a hatóság először, mert akkor még nem volt ilyen telekom csomag.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
#22718208 #84887 üzenetére
Ha a 100-as csomagra sikerült átlépni, akkor az csak hiba lehet, amit javítanak majd hamarosan. Ha viszont a 100-ra való átlépés nem megy a rendszer miatt - annak ellenére hogy pl. a HGW mutatja hogy simán megy - az nehezebb dió. Egy hozzáértő és jogokkal rendelkező ember simán megoldaná, de egy átlag telecentrumos vagy üzletben ülő valaki nem tudja felülírni, kijavítani az adatbázist.
-
törölt tag
Sajnos nem kapcsolnak át 2HD 1SD-re ,mert a rendszer nem engedi. Pedik a hölgy is azt mondta ,hogy a 100/25 bőségesen elég hozzá.
Vannak fejlesztések , módosítások, próbálkozzak később átkapcsoltatni.
Pedig aki a csomagot kapcsolta simán rávágta elsőre ,hogy persze ezzel már lehet.
Létezhet ,hogy valami rendszer hiba van és ténylegesen átrakható majd?
-
jansky1
senior tag
Telefonos értékesítők is ugyanazt az ajánlatot tudják adni (kedvezmények stb.), mint ha bemegyek a helyi üzletbe?
Van egy értékesítő, akivel intézek mindent, de hiába kérem, nem küldi az ajánlatot az új csomagokkal... -
törölt tag
Olyan problémám van ezzel az új csomaggal(profillal) , hogy ha google photos-ba töltök , akkor behal a net teljesen. Érdekesség , hogy az 50/15-el ez nem volt.
Van valami okos plugin chrome -ra , limitálmi a sebességet?
Esetleg az Asus RT-N14U Qos -menüben egyszerűen tegyem a web böngészést low-ra?Mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban?...
-
dchard
veterán
válasz
Livius #84873 üzenetére
Szép ez a levezetés, csak azt nem vetted észre, hogy feltöltési irányban nem érte el a vonala az adásteljesítmény korlátot. Ezért teljesen jogos a kérdése, hogy miért nem emel az automata a felfelé adásteljesítményen, ha egyszer 4dB az SNR és van tartalék? Például azért, mert szarul állították be (volt már erre példa).
A 10-12 dB-s SNR-ről fantáziálni meg teljesen értelmetlen, mivel a vonalak 99%-án semmi szükség rá, fölöslegesen sok tartalék ami viszi a sávszélességet. Arról nem beszélve, hogy a korábban linkelt képen azért volt 12dB-s SNR, mert a 100megát tudó vonalon 50-es sebesség csordogált. Ez ugyanúgy nem normális, mint N2O999 vonalán felfelé a 4dB-s SNR margin: azt jelzi, hogy az automata nem vett vissza a fölöslegesen nagy adásteljesítményből és csak fölöslegesen növeli az áthallást. Ezért nem érdemes a vonali paramétereket kiragadni a kontextusukból: mert hibás lesz a következtetés
Dchard
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
N2O999 #84876 üzenetére
Nekem van a dupla kedvezménye miatt telefonom tőlük, szóval ingyen hívom őket, mindenképpen hívtam volna őket, és ezt javaslom a biztonság kedvéért mindenkinek.
Ha váltani akarsz, mindenképpen hívd őket, én nekem talán 200-300 Ft lett a különbség a régi 50-es és az új 100-as csomag között.
-
N2O999
tag
válasz
DJ. Ru$y #84871 üzenetére
Áh az úgy mindjárt más, megspóroltál nekem egy telefonhívást.
Vajon mitől függhet hogy kiadja a 100 megát VDSL2 területre... Nem nagy a valószínűsége hogy pilot jelleggel elindított vectoring területen vagy, viszont bonding nálam is elérhető. Ennek ellenére még ott sem ajánlja fel a 100-as csomagot a településen, ahol 1 érpáron is elmenne a sebesség. Nyilván benne van a pakliban hogy még újak a csomagok, nem frissült az adatbázis. (bár sosem volt a helyzet magaslatán.)
Na sebaj, nem mintha nagy probléma lenne, csak érdeklődésképpen hoztam fel a témát ha esetleg más is váltana, képben legyen.(#84873) Livius
Úgy látom még mindig nem fogtad fel a kérdésem, kérlek ne vedd bántásnak, de ha nem tudsz érdemben válaszolni, netalántán túl sok a zaj a fejedben, mert a noise margint meg az SNR-t sem vagy képes megkülönböztetni, inkább ne válaszolj.
természetesen én is elrontottam az előző hsz-nál, SNR margin-re gondoltam.
-
-
Livius
őstag
-
Livius
őstag
válasz
N2O999 #84869 üzenetére
5 dB = 10*log10(Psignal/Pnoise)
0.5 = log10(Psignal/Pnoise)
(Psignal/Pnoise) = 10^0.5 = 3.16228Azaz a Signal teljesítményed 31.6228%-a simán csak zaj, ami nem túl fényes. Feltöltési oldalon egy kicsit még rosszabb volt a dB érték. Ez a fizikai törvények/elektronikai átvitelek/áthallás, valamint az elhanyagolt hálózat miatt van, semmi okoskodás és "nyomkodás" nem fog segíteni ezen már. Jah persze, de egy valami tudna, a vectoring, csak épp az hozzád még nem jutott el, ahogy sokan másokhoz se még. A fejlődés megkérdőjelezhetetlen nálad lévő vonalban is, úgy mint a magyar fociban az MLSZ-nél.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
N2O999 #84869 üzenetére
Nekem felajánlotta a váltást az oldal is. Csak nem adott rá árat, vagyis nem engedett volna addig váltani, amíg az alap telefon helyett, be nem teszek egy Hoppá-t, amire nem volt szükségem, ezért inkább felhívtam az ügyfélszolgálatot és megoldották. Szerződés feltöltve, tájékoztatókat is kiküldték, várom, hogy mikor hív majd a szerelő, mert bonding lesz nyilván.
-
N2O999
tag
válasz
Livius #84865 üzenetére
Hogy jön ide az SNR? Nyilván alacsony, mivel koppon van a vonal, DS irányba már elérte a max teljesítményt.(14,5 dBm).
Viszont felfele nem tudom mennyi.Szerettem volna megtudni hogy miért nem nagyobb SNR- vagy sebességnövelés céljából. A képeden is 9,4 dB ha jól megnézed.DJ. Ru$y
Jól emlékszem hogy neked is 50/15-ös vonalad van bonding nélkül? Gondolom 100-as csomagot nem ajánlotta fel a weboldal, viszont telefonon elindult a rendelés. Kérlek majd számolj be a fejleményekről, kíváncsi vagyok hogy alakul. -
Livius
őstag
válasz
N2O999 #84863 üzenetére
Persze hogy elmarad az SNR (Noise margin) az eléggé legalja a vonaladon. Az lenen a szép, ha 10 dB felett lennének, ahogy pl ezen a szép VDSL2-es vonalon.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
Annyi, hogy, amelyik eszköz az ONT-ra csatlakozik az nem látja azokat az eszközöket, amelyek a router-re és visszafelé is ugyanígy, ha csak a saját router-edre kötsz eszközöket és csak annak a Wifijét használod, akkor nincs benne probléma. Bár akkor már lehetne simán AP/switch módban is a saját routered... Így.
-
N2O999
tag
Felfele mekkora a max teljesítmény? DSM veszi vissza esetleg hogy ne zavarja a többi vonalat? Kicsit elmarad a profil szerinti 16896 kbit/s-tól, de nem tragédia.
-
Lacko66
tag
Sziasztok.
IPTV Szuper Családi HD csomagom van Cisco Cis2001 set top box-szal. A kérdésem csak annyi lenne hogy van-e lehetőség időzítésre ? Ha most például nézem valamelyik adást de egy megadott időpontban egy másikra váltson. Már többször végignéztem a műsorújságban lévő opciókat de ilyet nem találtam vagy elkerülte a figyelmemet ?
Köszi előre is
Üdv -
Cölöp
tag
Sziasztok!
Beszámolnék az Netmania 1000 szolgáltatás kapcsán az ONT + saját router kálváriám végeredményéről.
A Linksys ea6900 routeremmel sehogy sem tudtam rendesen PPPoE-zni. Mindent a leírtak szerint csináltam, de a sebesség drasztikusan csökkent ahhoz képest, ami csupán az ONT-n, vagy a switch üzemmódú Linksys-szen keresztül elérhető volt.
A következő kompromisszummal megy rendesen:
ONT PPPoE-zik, DHCP-vel fix 192.168.1.100 címet adtam a routernek. Router connection auto dhpc-n, local ip-t 192.168.2.1-re állítottam, dhpcpool 192.168.2.100-199-ig. Minden eszközzel a routerre csatlakozom. Így nem zavarják egymást. A sebesség így:Van ebben így valami hiba?
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Livius #84858 üzenetére
A havidíjad nem változhat. Annyit kell fizetned a hűség lejárta után is, mint előtte. Nincs szétbontva semmire legjobb tudomásom szerint.
Linkeltem Tiger hozzászólását tegnap is erről:
''- Ha lejár a hűség, nem változhat semmi ami az előfizetőre káros lehet...pl. nem nőhet a havidíj (visszamenőleg érvényes)''
Az, hogy tőled elvesz bármilyen kedvezményt már károsan érint téged -> NMHH -> Bünti, békéltető stb.Ez nem fogja kiváltani ÁSZF-fel szerintem.
-
Livius
őstag
válasz
DJ. Ru$y #84851 üzenetére
Itt a kérdés az, hogy a törvény melyik ár változást korlátozza, ha a standard hűségidős ár nem változhat, akkor nagyon nagy kibaszásokra lesz lehetősége a T-nek azzal, hogy a kedvezményeket fogja megszüntetni egy új ÁSZF alapján majd a hűségidő lejárta után. Még a számlákon is szépen fel vannak tüntetve az egységárak, minden cucchoz, és mellettük külön kedvezmény címszókban szerepelnek a duplra tripla, meg speciál dolgok negatív árként, amiket én 90%-ra gondolom, hogy elveszik január 1-től ezekben az esetekben, és majd mossák kezeiket, hogy a hűségidős ár nem fog változni amúgy.
-
dptrsk
Topikgazda
válasz
MaxxDamage #84854 üzenetére
Milyen HGW-d van? Ennek ismeretében valaki biztos segít, hogy hol találod a keresett adatot.
Sajnos nem VDSL területen lakom, deVDSLnél is úgy tudom kiírja a HGW a vonal adatokat. -
dptrsk
Topikgazda
válasz
Livius #84848 üzenetére
Listaáron olcsóbb az M csomag, azonban egy szimpla 2 év hűséggel az 1207,87 vs. 1300 hűségkedvezmény miatt olcsóbb lesz a Start... Szimpla, dupla, tripla esetén is.
A Flip piacra lépésével nem gondolnám, hogy hűség után emelni szándékoznak Telekom oldalon, csak azért sem, mert jelenleg is jár a dupla, tripla hűség nélkül is.
Azt elképzelhetőnek tartom, hogy esetleg eszközdíjakat bevezetnek, ami a hűség idejére elengedésre kerül, de ez a jövő zenéje. -
válasz
MaxxDamage #84259 üzenetére
Erre nem tud senki semmit?
Sajnos ügyfélszolgálattól sem kaptam (email) választ a kérdésre, a tisztán látáshoz.MD
L -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Livius #84848 üzenetére
Nem változtathat semmit, a hűségben lévő díjadon, semmit nem vehet el belőle, mert, akkor változik az ár, a NMHH meg elmeszeli őket, mint a FLIP-pel. Szóval nem kell ezt megint agyongondolni. Illetve nem kell folyamatosan a negatívat keresni, mert az új csomagok óta tőled mást sem olvasni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Autós topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Notebook hibák
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, ND szűrők
- Macbook Pro 13" M2 - 2023 gyártás, 16GB RAM, touchbar - garancia ( 78)
- Új - Macbook Pro 13" M1 - 2020, 16GB RAM, 1 TERA, touchbar - Apple garancia ( 106)
- iPad Air 11" M1 256GB - kék, garancia
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia (63)
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest