- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Projektor topic
- Milyen egeret válasszak?
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Monitor hiba topik
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
akosos
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kaptam új routert FGA2235MAG, működik minden(2 tv box,1 NAS, switch, stb) de azt vettem észre, hogy a wifi ingadozik-hullamzik, az 5g is átvált néha 2,4-re, és a térereje sem egyenletes.....
Más is tapasztalt ilyet? Érdemesebb egy plusz AP-t berakni még? -
snyper990
őstag
válasz
Fecogame #162944 üzenetére
Más egy eszközre ragasztott matricáról leolvasni a gyári alapértelmezett jelszót (amit amúgy sem árt a lehető leghamarabb megváltoztatni), meg más feltételezni, hogy egyáltalán létezik egy protokoll, amivel egy SOHO hálózati eszköz egy másikhoz csatlakoztatva csak úgy ki tud olvasni egy jelszót... Csak gondolj egy kicsit bele, hogy az miket hozna magával
-
AnonymusX
őstag
válasz
Mauzes #162939 üzenetére
Különbségnek elvileg nem kéne lennie, mivel a T-nek kötelező ugyanazokat a csomagokat elérhetővé tenni továbbértékesítésre más szolgáltatók számára. Ilyenért kaptak már egy szép kis büntit, mikor a Flipet indították, ugyanis Flipként teljesen más sebességű netcsomagot adtak, mint T-ként és ezt a csomagot elfelejtették kiajánlani "nagykerre".
-
Mauzes
addikt
válasz
kabelmania27 #162936 üzenetére
Igen, gondoltam, csak az a furcsa, hogy a Telekomnál 500/22 és 100/200 csomag is választható a címre, a One-nál meg csak az 500/22.
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
Mauzes #162935 üzenetére
Ilyen sokszor előfordul, hogy az adott házszám nem szerepel az adatbázisban, sőt olyan is, hogy az adott címen nem elérhető szolgáltatás, vagy rosszabb szolgáltatás érhető el, mint ami az adott településen megtalálható. Ilyenkor érdemes (mint ahogy csináltad is) a környéken "szétnézni", akár szomszédos utcákban is, hogy ott milyen szolgáltatásokat hoz az előminősítő. Az én esetemben több településen, több cím esetében is előfordult már olyan, hogy ki kellett igazíttatnom a szolgáltatóval, hogy elérhető egy jobb szolgáltatás az adott címen.
-
Mauzes
addikt
válasz
CosworthF1 #162932 üzenetére
Az az érdekes, hogy amikor a One-nál keresek netet, akkor egyrészt az egész utcán 1-26 számokon enged csak címet választani, de az enyémet 2 házzal odébb (30-as szám) már nem, másrészt meg a 26 alatt is csak egy opció elérhető, a HomeNet 500 (vario).
Erről viszont mintha azt írná, hogy valójában MTelekom rendszer:
"500 Mbit/s maximális letöltési és 200 vagy 22 Mbit/s* feltöltési sebesség, rendes körülmények között elérhető le/feltöltési sebesség 275/50 vagy 275/13 Mbit/s*
*Mivel a szolgáltatást a Magyar Telekom Nyrt., mint a szolgáltatásban közreműködő elektronikus hírközlési szolgáltatóval együttműködve, a társszolgáltatóval kötött hálózati szerződésekben szabályozott nagykereskedelmi szolgáltatásokra épülve annak optikai vagy kábelhálózatával lefedett szolgáltatási területein nyújtjuk, így az elérhető le- és feltöltési sebességeket a nagykereskedelmi partner vállalásainak figyelembe vételével, az adott Előfizetői Hozzáférési Pont létesítésére irányuló Előfizetői Szerződés megkötésekor a szolgáltatásban közreműködő társszolgáltató által rendelkezésre bocsátott információ alapján tudjuk meghatározni." -
CosworthF1
csendes tag
válasz
Marci112233 #162933 üzenetére
Igen, valóban "kimaradt", de nem akartam az összes elérhető sebességet felsorolni, csak a nagyobbakat ragadtam ki példaként mindenhol
-
Marci112233
addikt
válasz
CosworthF1 #162932 üzenetére
Telekom optika 1000/1000 kimaradt a 2000/1000 után.
Biztos van az 1/1gigabit ahol 2/1 elérhető. Nekem az 1/1 van és az is megváltás egy ADSL net után.
-
CosworthF1
csendes tag
válasz
Mauzes #162926 üzenetére
A két szolgáltató más sebességeken szolgáltat, ezért nem érdemes így összehasonlítani őket, sorolok fel példákat:
Telekom optika 2000/1000
Telekom koax 1000/25, néhol 1000/200
One optika FTTH 1000/300
One optika GPON 1000/1000
One HFC 1000/40
PR-Telecom optika 1000/300
PR-Telecom koax 800/25 vagy 500/20
stb. -
flash-
veterán
Amugy reggel ota meg a teljes telekom szolgáltatas nem jo.
Pedig kuldtek sms-t:
Kedves Ügyfelünk! A xy MT azonosítóhoz tartozó xy címen levő szolgáltatásaid ismét elérhetőek. Köszönjük türelmedet! Továbbra is kiesést tapasztalsz? Kérjük áramtalanítsd, majd indítsd újra eszközeidet, Telekom Home Box (modem) majd Set Top Box sorrendben. Üdvözlettel: TelekomKi be kapcsolom a Texhnikolor ont-t de hiaba. A "PON" lámpa pirosan világít. Tudok meg valamit tenni vagyez mindenképp szolgaltato tudja megcsinalni?
Es miert küldtek sms-t ha nem is jó? -
Nasuto
tag
válasz
Albert.Tamas #162904 üzenetére
A Telekom.hu-n belépve vagy ügyfélszolgálaton tudsz igényelni +1 Fő SIM-hez tartozó multiSIM (Okosóra típusú eSIM). Valamelyik csomaghoz jár 2 multisim, ha nem, akkor 990Ft/hó/db.
-
Capella
senior tag
-
Mauzes
addikt
válasz
skroy #162925 üzenetére
Fura, mert most nekem Digi optikai van FTTH 1000, és az is 1000/300, szóval elég hasonló, mint a Telekom 1000/200-as csomagja (minimum értékek sem térnek el durván).
Na de a lényeg, hogy ha koax, akkor jelenti-e azt, hogy nem kell nálam semmilyen átalakítás ahhoz képest, ami most is bejön, azaz én bármelyiket kérhetem majd a fenti 3 csomag közül, aztán annyi naftát tolnak be? Vagy ez még nem jelenti automatikusan ezt, hanem a nagy csomag akár igényelhet extra valamit (új kábelt vagy nem tudom).
-
Mauzes
addikt
Sziasztok, most költözöm majd új ingatlanba. A címkeresővel megnéztem, hogy az én címemen az alábbi internet előfizuk érhetők el: Net 250, Net 500, Net 1000/200.
Azt hogyan tudom megállapítani, hogy ezek milyen típusú csatlakozások (pl. optikai)?
Jelenleg a föld alatti vezetékben van bevezetve az internet a házba, tehát tök szép esztétikus. Ha más csatlakozást kérnék (pl. mert nem optikai), akkor az okozhat bonyoldalmat ilyen szempontból. Az eladó egyelőre nem bírta nekem megnézni, hogy mégis milyen előfizetése van, szóval ezt nem tudom.
-
chungee
addikt
Sziasztok!
Öcsém nevén van az otthoni internet szolgáltatás. De ő már rég kiköltözött nyugatra. Át szerettem volna írni a nevemre de az ügyintéző szerint körülményes (közjegyző közben járásával+annak díja) ezért azt javasolta hogy várunk míg lejár a hűsége. Ami azzal jár hogy lekapcsolják a szolgáltatást és én lehetnék az új előfizető azon a címen. Augusztusban végre eljön a hűség vége. Szerintetek meg lehetne valahogy oldani hogy az "átállás" idő alatt megmaradjon a net szolgáltatás -
flash-
veterán
Ti mobilon(tvgo) adást ki tudjátok tenni tvre? A musor fekete, hang van. Illetve a musorujsag is megjelenik csak a tv képe nem.
Otlet? -
Pityu.
nagyúr
De akkor megérheti a cserét?
-
Atomantiii
addikt
válasz
AnonymusX #162914 üzenetére
Nálam az 5655 v2-őt cserélték mikor optikai 500-as netről váltottam 1000-esre olyasmire, mint az 5670, csak ez már újabbnak néz ki, mert annak a talpa máshogy van és alul áll, felül vannak a ledek, az 5670 meg oldalt áll és a ledek is oldalirányban vannak rajta. Már nem tudom annak mi a típusa pontosan, nem vagyok otthon.
https://www.telekom.hu/lakossagi/ugyintezes/keszulekbeallitasok/halozati-eszkozok/sagemcom
-
AnonymusX
őstag
válasz
Atomantiii #162913 üzenetére
Nem hinném, hogy nem azt kapja, ami képen van. A WiFi5 is ki van hangsúlyozva, optikán ilyen paraméterekkel csak a Sagemcom 5655v2 van. Az 1 és 2 Gb/s net mellé járók Wifi6-osak.
-
Atomantiii
addikt
válasz
Pityu. #162910 üzenetére
Ha viszonylag sokat másoltam hálózaton eszközök között, akkor képes volt belassulni a másolás vagy teljesen megállt. Olyankor csak az áramtalanítás segített, meg néha a rá dugott vonalas telefon nem működött, nem csengett ki ha hívtak. Ha meg mi hívtunk valakit akkor olyan volt, mintha minden oké lenne de közben meg nem csörgött a túl oldalon a telefon akit hívtunk. De mikor 1000-es netre váltottam nemrég akkor kicserélték az újabb verzióra, azzal nem volt eddig gondom. Szóval az is lehet már csak a talpas verziót adják, nem azt ami a képen van.
-
AnonymusX
őstag
válasz
Pityu. #162905 üzenetére
Érdemes cserélni a Huawei-t. 7 éve üzemel nálam ilyen Sagemcom, nincs vele problémám, nem használok saját routert sem.
A Huawei csak N-es WiFi-t tud, ezért valahol 100 Mb/s környékén lehet a maximuma vezeték nélkül, az új Sagemmel az 5GHz-es sáv miatt simán meglesz WiFi-n is a 250 Mb/s. -
Pityu.
nagyúr
válasz
Atomantiii #162908 üzenetére
Miket csinált? Azért kérdem mert kicsit félek a váltástól a huaweivel sose olt gondom.
Ez van most amúgy évek óta
-
hawyka
tag
válasz
Albert.Tamas #162904 üzenetére
Egy keszuleken egy esimet tudsz hasznalni. Tudsz igenyelni masodikat, az 990ft havonta.
-
PitLee
őstag
Adott egy szituáció, szeretnék Telekomos előfizetést, de a ház a tesómé ő megengedte a bekötést.
A ház egyedül álló öreg paraszt ház, felújítás előtt, így nincs probléma lyukakkal.
Az én nevem lesz ha esetleg később elköltöznék, akkor szolgáltatásokat vinném magammal.
Kell hozzá meghatalmazás vagy elég vagyok én is ? -
Pityu.
nagyúr
Mennyire jók ezek a telekom modemek?Nekem még a fehér Huawei van
-
Albert.Tamas
tag
Sziasztok
Adott egy Iphone csak Esim-em van , tervezek venni Apple Watchot ezt is tudnam hasznalni Esim-kent , hogy mukodik egy Esim ketto keszulekre is hasznalhatom? -
Louro
őstag
válasz
NvidiaRTX #162902 üzenetére
TLC TV + Samsung SB. A TCL és a Samsung topikokban is érdeklődtem és ott sem tudtak segíteni. Direkt megnéztem előbb a kapott használati útmutatókat, majd utána a topikban érdeklődtem. De nem volt megoldás.
TLC azért nem a low budget kategória. Azért a CEC elvileg arra lett kitalálva, hogy egy vezérlővel lehessen egyszerre menedzselni eszközöket. Valószínűleg szabványos, de úgy látszik mégsem akar működni gördülékenyen. Elvileg azért a szoftvereket az IT-analfabétákra tervezik, de mégis vannak furcsa működéseik.
De visszafogom magam. Kicsit elvittem más irányba a témát. Hétvégén nyomok egy factory reset-et. Hátha....
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
Louro #162901 üzenetére
Samu TV-vel a Samu SB tökéletesen működött mindig és minden körülmények között.
Az hogy egyesek rákötögetik minden gagyi hülyeségre az nem a SB hibája.
Szerintem.
Ezek a bizonyos blamák mindig akkor keletkeznek amikor az "okos" majd én megmutatom user elkezd mókolni meg direkt nem úgy csinálni a dolgokat ahogy kell.
Szóval énnekem soha nem volt még bajom Samu SB-al és igazából semmilyen technológia dologgal mert mindig követtem a "szabályokat".
A TARR-os internet állandó szakadozása is mint kiderült nem user error volt. Érdekes most hogyhogy nincs internet hibám?
Pedig ugyan az a kábel és alaplap / LAN / Windóz van mint korábban.
A szupertechnológiák világát nem mi éljük, mi átlag user-ek vagyunk, a szuper technológia itt kezdődik. (110 kg/pár)
A SB-od ehhez képest kisded játékszer.
Jó éjt. -
Louro
őstag
válasz
patrikcoc #162900 üzenetére
Uh, a Samsung soundbar.... nálam is az van. Van, hogy mindig sikerül CEC által bekapcsolni, de van, hogy 2-3x is ki-be kell kapcsolni a TV-t, hogy érzékelje, hogy a soundbart is kapcsolja be.
A hangerős sztori nálam is jelentkezik.Értem, hogy szupertechnológia világát éljük, de azért elég nagy blamák ezek :/
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Formula-1
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 9 5900X / RTX 4070 12GB / 32GB DDR4 RAM / 1.5TB SSD konfig eladó normális áron
- Playseat Challenge X (G Edition) + G923 versenykormány + Driving Force váltó + Gran Turismo 7 (PS5)
- MSI Thin 15 Gamer Laptop új, csak kibontott 35hónap garanciával.
- Dell Precision 7510 i7-6820HQ/16GB/256+500Gb/Nvidia1000M/Win11PRO
- Dell Precision 3520 i7-7700HQ/16GB/512NVMe/Nvidia620/WIN11PRO Új aksi.
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMTÁS! Dell Optiplex 7050 SFF asztali számítógép - i7 7700 16GB RAM 256 SSD Intel HD 630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest