Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GoodSpeed
addikt
válasz
Essejó #161960 üzenetére
Felhívtam őket. Kb 20 percig konzultáltak, és azt mondták, hogy a fejlesztési csoporttól majd megkérdezik, hogy az oszlopot mikor veszik ki, tehát kiveszik, de azt, hogy másik oszlopot tesznek e le, az egyáltalán nem biztos, sőt!
Mondták, hogy a műszakis kolléga ha lehető lett volna, akkor ráteszi arra az oszlopra, de az, hogy kiveszik el van döntve, innentől meg nem opció.
Javasolták, hogy a szomszédtól kérjek engedélyt. Hangúsolyozom, hogy nem vagyok vele rosszban, csak pont vadidegenek vagyunk. Ő az egyik telken lévő családi házában, én meg a másik telken lévő társasházamban vagyok. Na most azért sem kérdezem meg, mert ebből fakadóan: odajön hozzá egy szomszéd, akivel igazából köszönőviszonyban sem áll, és azt kéri tőle, hogy a telke felett hadd menjen már át egy légkábel, amiből neki haszna nincs, esetleg még utána őt korlátozhatja a későbbiekben, ha építeni akar oda valamit ... hát nem túl valószínű, hogy rábólintana.
Aztán ott van az is, hogy a Telekommal egy olyan egy éves szerződésem lenne ha telepítenék, amelyben 13112 Ft-os havidíj van, az önmagában testvérek között is: 157 344 Ft-ot jelentene, benne két opcióval: az egyik, hogy ehhez még rendelhetnék bőséggel kiegészítő szolgáltatást, pl Hoppá tarifacsomagot, majd mobilinternetet (oké a másik lakásban van a Magenta 1- onnan van a mobilinternetem, de most lapozzuk ezt át) , és a társasházban még van 7 lakás! Ráadásul puccos környék!
Eleve már ott ment az érthetetlen bénázás, hogy egy ilyen gazdag város, burzsuj negyedét nem csinálták meg rendesen, teljesen lefedve, majd most tettek pár lépést, de azt sem úgy, hogy na, akkor köthető. Megjegyzem ha köthető lenne is élne a kérdés: miért kellett ezt 4 évig húznI?
Velem amúgy nem csesztek ki:
Ennyit fizetek jelenleg is:
Ebből látszik, hogy a Telekom dupla áron lett volna majdnem, és még úgyis bevállaltam volna, hogy a DIGI stabil és gyors! De oké, levontam a konzekvenciákat.
Arra vagyok kíváncsi mikor jön az SMS-s, hogy sajnálattal közlik: elmaradt a telepítés, mivel nem zargattam egy idegent!
Tehát nekik nem éri meg a régi oszlopot megtartani, vagy egy új oszlopot lerakni. A harmadik opciót meg felesleges is említenem, mert az egész városban kihagyták az EON oszlopokat.
Nem kell a pénz, aztán kész -
GoodSpeed
addikt
-
garga pista
őstag
válasz
zeon.hu #161932 üzenetére
OFF: És akkor innentől soha többet nem lehet a padlásra menni? Totál nem életszerű, ha beázás van, cserepet kell cserélni, esetleg kéménnyel csinálni vmit, akkor ennyi volt? Sosem tudom megérteni ezt h szigetelés után nem lehet felmenni azt ennyi volt....Szetem célszerű megoldani akár pár deszkával a padláson közlekedést.
-
GoodSpeed
addikt
válasz
GoodSpeed #161953 üzenetére
Küldtek egy SMS-t, hogy kérésemnek megfelelően elhalasztották és majd később telepítik...
Na most oké, ez sablon SMS, de a valóság az, hogy:
1. 4 éve optikázták be a várost. De szemben a DIGI-vel csak részlegesen, és az én 160 méteres utcám úgy esett ki, hogy optikás utcába torkollik mind a két végén.
2. Most küldtgek egy emailt, hogy hurrá, sikerült azt a 160 métert letudni. Ezzel szemben az van, hogy körülbelül 40 métert haladtak, de nem vitték végig, a Telekom szerelő is mondta a másiknak, hogy nem éri, miért nem raktak le még egy oszlopot úgy, hogy az utcában egyetlen társasház van, és az elé már nem ér el, csak kínlódva.
3. Amikor ma mondta, hogy engedély ettől (nincs semmi bajom a szomszéddal, csak 5 év alatt két szót nem beszéltünk, most elég furán nézne ki, hogy ott kalapolok ,és megkérem, hogy ugyan engedje már meg, hogy a telkének a sarkán átjöjjön a személyes optikai kábelem), meg galyazzás itt, tudtam, hogy én már nem erőltetem, mert már elfáradtam bele, meguntam, és igazából olyan nagy motivácíót sem érzek, hiszen van FTTH-m, igaz mióta nem a románoké, azóta nem vagyok boldog, de ez van. Tettem még egy lépést, és aztán kiderült, hogy megint nem én vagyok a hibás. Nekik külön oszlop kell. Igazság szerint azt is csodálom ,hogy az önkormányzat engedte ezt, mert ennyi erővel tehetett volna a DIGI és a Vodafone is külön oszlopokat, aztán hogy nézne már ki? Arrólk nem beszélve, ha a másik kettővel nem finnyáskodna, akkor elférne. Sőt igazából a légkábelezés mindenképpen ocsmány. Persze olcsóbb mint végigásni a városokat, pedig 1990-ben a rézdrót miatt sikerült.
4. Elképzelhető, hogy letesznek egy oszlopot, és akkor oké, mehet a menet, mert a NER-es netről akkor már váltanék, igen, dupla annyiba kerül a T nekem, mint jelenleg a DIGI.
5. Viszont nem hiszem, hogy letesznek egy extra oszlopot, inkább lezárják aztán elesnek a dologtól. Ők nem tudják, de a 8 lakásból senki sem volt annyira az évek alatt bezsongva mint én. A többi lakó tesz rá magasról. Persze aláírnák, de amúgy őket nem érdekli.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Honda topik
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Filmvilág
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Creative Sound Blaster X AE-5 eladó
- Ryzen PC-5700X-RTX 3080-B550 AORUS-32GB DDR4-1 TB M.2 SSD-NOCTUA FAN+360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- ASUS ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
- ASUS ROG MAXIMUS Z790 DARK HERO Alaplap
- DELL GY1TD PowerEdge R630/R730XD NVMe (U.2 SSD) PCIe Extender Controller Adapter + K9TVP Kábel
- AKCIÓ! FEHÉR ipad pro 13" M4 billentyűzet, VADIÚJ! EU-MAGYAR átvilágítós (lézeresen)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ASUS 18W USB ADAPTER
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W