- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 500 Hz-re képes, kvantumpontos OLED monitor érkezik a Samsung névjegyével
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kammler
senior tag
válasz
Darko_addict #153548 üzenetére
Te, ezek milyen távol vannak egymástól?
-
Darko_addict
őstag
válasz
Darko_addict #153547 üzenetére
-
Darko_addict
őstag
válasz
kammler #153546 üzenetére
Nézd csak, Asus-ból ennyi van:
Nov 22 20:22:49 rc_service: ntp 375:notify_rc restart_diskmon
Nov 22 20:22:49 disk_monitor: Finish
Nov 22 20:22:51 disk monitor: be idle
Nov 22 20:22:53 nat: apply nat rules (/tmp/nat_rules_repeater)
Nov 22 20:22:54 httpd: Succeed to init SSL certificate...80
Nov 22 20:23:24 crond[225]: time disparity of 2919738 minutes detectedPLUSZ
Neked mond ez valamit? -
kammler
senior tag
válasz
Darko_addict #153545 üzenetére
Asus log-ja? ONT logja? Nagyjából innen hámozható ki.
-
Darko_addict
őstag
Sziasztok!
Problémába akadtam bridge-elésnél ("Jelerősítő mód").
Van egy Sagecom modem/routerem, de ennek a jele nem ér el a ház elejéig, emiatt elővettem a régi ASUS N18U-mat, és bridge módba akartam rakni, hogy a szórja a jelet, hadd tudjon rácsatlakozni az autóm és még a 10. szomszéd is. Az ASUS konfigurálása látszólag rendben van, listában elérhető lesz, lehet rá csatlakozni, de mégsem. A helyes jelszó beírása után csatlakozni próbálnak az esközök, gondolkodnak, de ledobja mindet.
Vagy régen csináltam és valami alap dolgot felejtettem el, vagy a Sagecom és Telekom speciális.Tisztelettel kérek tőletek segítséget a hiba megtalálásához.
Köszi!
-
válasz
Kbali #153537 üzenetére
A hibát az oldotta meg részben, hogy a Telekomos box után lévő router kapott új szoftot, de már az is régi. Nem tettem fel, mert mondom ami jó azt nem bántom. Azóta megy, de nagyon gyatra sebességgel, a 4K nehézkes Yt-n. Én nem értem ezt. Ez pont olyan dolog mint a térfigyelő kamera furcsa működőse. Az ami 5 éve hiba nélkül megy.
-
kammler
senior tag
válasz
scream #153533 üzenetére
Melyik box? A sagemcom-on a PPP-nél ki lehet kapcsolni az IPV6-ot. Utána lett jó nekem, mert bár prefixet kaptam, a windows azt gondolta nincs IPV6. A technicoloron meg a LAN IPV6-ot tiltottam le. Így lett jó nekem. Így a sagemcomon nem volt IPV6, de minek, mikor routerrel használtam. A technicoloron van, de ott meg letiltott LAN IPV6 miatt nem tud keverni.
-
scream
veterán
Van valami trükk, hogyan kell PPPoE passthrough mellett IPv6-ot életrelehelni? HGW webUI-on a tűzfalon lényegében nem lehet semmit állítani (csak a ping-re, hogy adjon-e választ IPv4/IPv6 esetén).
Amúgy direktbe a HGW-re kötve szépen megy az IPv6, viszont az átpasszolt PPPoE-s eszközre kötve nem megy (pfSense) - hiába van konfigolva (és kap is IPv6 címet) WAN, LAN, DHCPv6 és RA is.
-
Üdv. Egy rendkívül furcsa hibába futottam bele. Tanácstalan vagyok.
Leírás:
A szomszéd utcában áramszünet volt, ezért mint szokott, nálunk elment a net. Amikor visszakapcsoltak ott, nálunk is lett net. Működik az okosotthon, minden, kivétel Egyetlen dolgot. Ez az Lg web os-es TV-n a youtube. Nincs adatforgalom, de ez sem igaz, mert a főmenüben mindent betölt, sőt ha pörgetem látom a képkockákat, de a videók első pár másodpercén túl ami 240P nem jut. Teker a végtelenségig. Statisztikákban 27-100kbájt adatforgalom van, de inkább 0. Működik minden más app a tv-n. A disney, a HBO, minden.4K HDR-t viszi ahogyan korábban is. A hiba csak a Yt-re korlátozódik, de van még egy csavar benne. Ha a Yt appból kijelentkezek és mint vendég nézelődök, akkor minden működik. Amint bejelentkezek, minden látszólag áll.
Egy dolog biztos. Reggel még ment, element a net az émász szerelése miatt, visszakapcsoltás óta ez az egyetlen dolog nem megy. Ötlet?
Természetesen minden lehetetlennek tűnő dolgot kipróbáltam már. -
kammler
senior tag
válasz
Kbali #153525 üzenetére
Azért tapasztalod azt, mert olyankor ameddig nem húzod ki, nincs is rajt villany. Ha kihúzod, utána persze próbálkozhatsz megint, csak megint (szélsőséges esetben kellhet egy újraindítás) megáll. Lemezek felpörgetésénél több áram kell. Utána menne már valószínüleg. Ha füledhez emeled azt a HDD-t, nem is szabad, hogy halld, hogy pörög. Csak a csend van. Ha pörög, akkor más gond lesz.
-
kammler
senior tag
válasz
Huntszy #153523 üzenetére
Ja értem. Az az ONT-vel nem fog menni. Az ONT-ket úgy csinálják, biztonsági okoból, hogy befelé ne menjen alapbó semmi. Ha azt akarod, hogy az eszközök ne férjenek nethez akkor vmilyen VLAN megoldás kell. Az egy kicsit drágább switch lesz, nem hatezer forintos. De nem elég az, hogy kívülről senki se fér hozzá? Elég oda egy VPN, igaz, akkor meg kell egy router. Aztán te hozzáférsz mindenhez azon át.
-
kammler
senior tag
válasz
Kbali #153525 üzenetére
Azzal biztos menni fog, ki se kell próbálni. Csak előbb a külső tápot dugd be, aztán a HDD-t az USB-be. Nézd meg, hogy kék-e a csati, ha kék, akkor USB3. Bár a HP meg néhány notóriusan fekete csatit rak USB3-nak is. A Technicoloron van egy USB3, meg egy USB2. A 2253-on. A régebbieket nem tudom.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
Huntszy #153523 üzenetére
V-lan lehet az egyik megoldás a problémádra. Szükséged lesz egy olyan switchre, ami ezt a szolgáltatást tudja. A szolgáltatók által adott eszközzel nem fogod tudni megoldani.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Pendragon911 #153522 üzenetére
Eddig pendrive-ról volt szó, hogy az ment - annak nem kell annyi kakaó. Az ONT szerintem csak USB2-es és az nem tud annyi kraftot leadni, ami egy külső hdd-nek kellene. Jó ötlet elsőre egy külső táp kipróbálása (esetleg kölcsönkérni valakitől, mielőtt veszel egyet)
-
Huntszy
tag
válasz
kammler #153517 üzenetére
Köszönöm a részleteket. A gondom azonban ott van, hogy nem a kivülről való elérést akarom tiltani hiszen az ahogy írtad port forward hiányában eleve nincs is beállítva.
Azt szeretném megtudni, hogy magát az eszközt le tudom-e tiltani, hogy kifelé kommunikáljon.
Bármilyen gyártótól is legyen a kamera, nem bízom abban, hogy nem "telefonál haza" az eszköz. Az olcsóbb típusoknál ez hatványozottan igaz.Tehát el szeretném érni, hogy a kamera se tudjon kommunikációt kezdeményezni semmivel sem LAN-on kívül.
Edit: #153520kammler igen, pontosan ezt szeretném elérni, hogy az eszköz legyen letiltva a netről. -
Pendragon911
aktív tag
válasz
kammler #153504 üzenetére
Igen, egy szimpla 2,5"-os külső HDD, USB 3.0. Igen, ugyanazzal próbáltam, csak másoltam rá plusz filmeket. De tegnap próbaként rákötöttem még 2 másik 2,5-ös HDD-t, USB kábelt is cseréltem, de mindegyiknél annyit csinál, hogy felpörgeti, majd pár másodperc után mintha le is állna, nem pörgeti a lemezt. Én is valami áramellátás problémára gondolok így ezek alapján, csak furcsa, hogy előtte pedig napokig ment, ha este akartam nézni róla, simán csak betallóztam a filmet és ment gond nélkül, azóta meg már az van, amit leírtam. Lehet érdemes lenne egy olyan külső HDD tokot venni, aminek van saját tápja?
-
luciferk
senior tag
153413 hozzászólásomra nem igen reagáltok, netán nem igen néztek tv adást és vesztek fel tv adást androidos box segítségével?
-
kammler
senior tag
válasz
Huntszy #153516 üzenetére
Hát ha nem csinálsz az ONT-n port forwardolást, alapesetbe semmit se érsz el a WAN oldalról kívülről befelé. Tehát ha az üres, akkor a WAN felől net felől nem fogja elérni senki a LAN-on lévő eszközöket. Nem tudja az ONT, hogy melyik LAN IP címre fordítson kívülről. ha üres ott minden. Nem is kell. Arra való a VPN. Afféle tűzfalnak mondott valami, valójában nem az. Próbáld ki. Állítsd be a kamera portjára a port forwardingot. Eléred. Ha kitörlöd nem.
-
Huntszy
tag
Sziasztok.
Itthon egy Technicolor FGA2235 modemen keresztül kapjuk a netet.
Szeretnék 1-2 olcsóbb wifi-s kamerát vásárolni viszont csak abban az esetben ha azokat teljesen el tudom vágni a WAN eléréstől, hogy csak LAN-on levő eszközök érhessék el a képüket.
Próbaképp próbáltam a beállításokban letiltani egy megelő wifis okos eszközt a netről de sajnos nem találom, hogy hol lehetne ezt megtenni.
A tűzfal beállítosok oldalon az "Answer All IPv4/IPv6 Internet pings" kapcsolón kívül semmi beállítási lehetőséget nem látok. Az eszközök oldalon is csak felsorolja a kapcsolódott eszközöket pár adattal de nem látok semmilyen beállítási lehetőséget.
Tényleg nem biztosít lehetőséget arra a modem, hogy egyes eszközök ne érhessék el a külső hálóz és ha ez számomra fontos akkor be kellene szereznem egy saját routert és a modemet bridge módba rakni vagy csak valahova el van dugva és én nem találtam meg?
Segítségeteket előre is köszönöm. -
kammler
senior tag
válasz
Kbali #153514 üzenetére
Árammal lesz ott gond, ha a szélén billeg idításnál. USB 2-nél 500mA USB 3 kb. 900mA. Gépeknél a márkásak (HP, stb.) eléggé szigorúan is veszik. Épített gépnél gyakran tudnak több áramot is adni. Ezeknél az ONT-knél nem tudom. De 900mA elég szokott lenni bőven. Ha HDD, mert ugye az a mechanikus. Kivéve, ha ugyan arról a HDD-ről beszél, mint amit eddig használt, mert akkor valami más történt.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Pendragon911 #153502 üzenetére
Milyen HDD - lehet, hogy nem elég neki fesz, amit lead az ONT.
-
Lyózsi
friss újonc
Kaon CG3000
az én problémám a login név és a gyári jelszó visszaállítása volt. 40 sec reset és utána hozzáfértem.
-
yogibear
addikt
válasz
Ferrari fan #153508 üzenetére
-
scream
veterán
válasz
Ferrari fan #153508 üzenetére
Érdekes, tegnap engem átirányítottak Chat-ről 1414-re, ahol kb 12 perc után volt meg a NAT mögül való kivétel + távoli modem újraindítás (mivel nem voltam on-site).
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Ferrari fan #153501 üzenetére
Most intézem chaten én is éppen.
-
Ferrari fan
tag
-
-
kammler
senior tag
válasz
Pendragon911 #153502 üzenetére
A HDD az mechanikus HDD?
-
adika4444
addikt
válasz
Ferrari fan #153501 üzenetére
Nem tudom, hány user kerül egy IP mögé, de mobilon is problémás a NAT az elfogyó portok miatt, vezetékesen, jóval több eszközzel és porttal, torrenttel extrázva ez csak erősebb, kíváncsi leszek, az ilyen nem betöltő oldal jellegű gondok meg fognak-e szaporodni...
Nagyon rákapcsoltak amúgy, a DIGI évek óta random csinálja, itt szerintem egyszer beraknak mindenkit és utána csak azzal kell foglalkozni, aki kéri a publikus IPv4 címet.
Nálam a v6 viszont hibátlan továbbra is, azon át érem el a MikroTik-et -
Pendragon911
aktív tag
Sziasztok! Idehaza egy F@st 3890v3-as eszköz van beszerelve, amin van egy USB port. Be van állítva, hogy a csatlakoztatott meghajtón tárolt adatok meg legyen osztva és nagy meglepetésemre mindkét TV illetve még a mobilom is látta a tartalmakat, amik a HDD-n vannak, sőt, gyönyörűen le is játszotta a filmeket, jóformán gondolkodás nélkül, bele tudtam tekerni, tehát rendben futott. Néhány napig.... Tegnap úgy döntöttem, hogy ezen felbuzdulva, összedobom a kedvenc mozikat egy HDD-re és akkor egyszerűen tudom nézni őket. Majd miután ez megtörtént, visszadugtam az USB-be, de már ekkor nem volt hajlandó betölteni a megosztott adatokat egyik TV-n sem. Hiába kapcsoltam ki majd be a funkciót a modem beállításokban, újra is lett indítva, de továbbra is azt írja, hogy nincs csatlakoztatott eszköz. Több HDD-vel is próbálkoztam, de semmi. Amikor rádugom, akkor villog a kis LED a HDD-n, majd leáll. Kérdésem az, hogy az a meglepő, hogy egyáltalán működött ez a funkció vagy az, hogy most meg már mégsem? Egyelőre gyári resetet nem akartam csinálni, de ha az helyrerázza, akkor megpróbálom. Valahogy el lehet érni, hogy megint működjön? Egyébként nem létkérdés, de megörültem neki, hogy működik és továbbra is boldog lennék, ha menne ismét. Köszi a segítséget előre is!
-
Ferrari fan
tag
válasz
Kicsirics77 #153498 üzenetére
Nah....akkor valamit állítottak Telekomnál, én is NAT mögé kerültem ma este, és nem is megy a DDNS (NO-IP) elérés... a routerem nem is tud csatlakozni a NO-IP serverhez. Ma már nem telefonálok, alszik a család, majd holnap...
Amúgy nekem egy modem és router újraindítás megoldotta a net problémát, nálam válogatós volt melyik oldalt nyitja meg és melyiket nem pl facebook ok, mobilaréna, prohardver már nem jött be
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2i 14" FHD IPS i5-1145G7 16GB 256GB NVMe gar
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS i7-12650H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- RTX 2060 6GB DDR6/ garancia/ ingyen foxpost
- KINGSTON Fury Beast Black DDR4 64 GB (2x32 GB) eladó, GARANCIA! // KF436C18BBK2/64
- iPad Pro M4 13" 256GB wifi hibátlan 2025.06.06. Apple jótállás
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest