Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rise17
tag
válasz
PedroPascal #153899 üzenetére
nekem az uj sei robotic. Gondolom arra később jön
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Rise17 #153890 üzenetére
Nálam most azt csinálja a frissítés után, hogy ha én kapcsolom be a boxot nincs hang és duplán jön be a felület, megáll a karikázásnál… Ha más kapcsolja be, akkor jó.
(ezt a 2 hibát az update előtt ritkán csinálta csak, most mindig.)
Meg az összes visszakapcsol valamiért, éjjel kikapcsoltam, reggelre világított a magenta ledcsík… -
patrikcoc
senior tag
válasz
the radish #153891 üzenetére
Eszközbeállítások - Kijelző & hang - Hangkimeneti késleltetés
-
Rise17
tag
válasz
patrikcoc #153868 üzenetére
Nekem factory reset-el tökéletes lett a box jelenleg. Fele annyi idő a csatornaváltás,nem akadozik, gyors
Még annyi kéne hogy az alsó most műsoron képernyőket ki lehessen kapcsolni és 1 szavam se lenne. Csak eljutottunk idáig,remélem így marad. Egyébként Factory reset előtt nekem nem frissült a launcher verzioszáma,csak utána(nem tudom mért)Sei Robotic
-
Cs1csó
titán
A FIX IP címért fizettél KÜLÖN? (nekem egy szánalmas helyi internet cég havi 3500ft-ért adott volna fix ip-t nem kértem így maradt a NAT, extrém módon nem zavart egy helyzetben látom kárát, hogy ha egy torrentet kevesen seedelnek és azok is passzívok (tehát ők is NAT mögött vannak) akkor biza nem fog lejönni a torrent) nyilván a torrentoldalon elért helyezésedre is hatással van már ha érdekel engem annyira nem)
Mert ha fizettél akkor JÁR a Fix IP.
-
boborján2
aktív tag
-
meke11
aktív tag
Sziasztok!
Technicolor FGA 2235 eszközön hol és hogy tudom a "port forwarding"-ot beállítani? Egyelőre nem akarok routert beállítani, mert eddig elégedett vagyok a fent említett kütyüvel.
Pár napja van csak Telekom szolgáltatásom. Még ismerkedési fázisban vagyok a T-s technikával.
Válaszokat köszönöm! -
user12
őstag
A hgw-ben a pppoe hitelesítő adatokat kell megadni és ezek alapján kapja meg az eszköz az ip címet (ami vagy mindig ugyanaz, tehát fix vagy időszakosan változik).
Ha saját routered van ott tudod saját igényeid szerint címezni a wan interface-t, amennyiben rendelkezel az adott IP címekkel. -
tsir
csendes tag
Sziasztok
Hozzáértők segítségét várnám.
Telekom optika internetünk van. Az előfizetésben fix ip címmel. Szükségem van rá, hogy távolról elérjem az otthoni gépemet. Hosszú évekig nem volt semmi probléma. Kb 14 napja a lecserélték az ip címet natolt 100.xxx ip címre. Két hete hiába hívom az ügyfélszolgálatot naponta, hogy állítsák vissza semmi nem történik.
Ma délelőtt az ügyfélszolgálatos adoott egy ip címet, hogy állítsam én be a Telekomos routerben, de ott nem lehet beéllítani.
Létezik, hogy nekem kell beállítanom az ip címet? Van ennek valami beállítási módja? A router egy Telekom Home Box -HU.
Mi a teendő szerintetek?
Kössz -
Rick4
félisten
válasz
kigyi_23 #153881 üzenetére
Az bizony eszközhiba, nekem is volt anno sok sok ilyen problémám kábelneten, 2012-ben villám másodlagos hatása miatt megpusztult a jó kis cisco hgw, a technicolor tc7200-as eszközből volt, hoztak egyet, mondom az ide nem lesz jó, minimum cisco ep3925 kellett volna, hát az nincs, csak üzleti előfizetőknek... Nekem meg mondom ezzel rendes net nem lesz...
Rádugta, 10 másodpercenként 3-4 ping hiba, nem érkezett válasz. Rádug egy másikat, ment 5 percig, de mondtam, adok neki pár napot, és tuti cserés lesz. Elmegy, 10 perc múlva hívom, lehet hozni a ciscot, megint ping hiba. Másnap kihoztak egy ciscot, összedugta, nulla hiba, de évente előjött a nyűg, aztán kiderült, hogy az alsó meg a felső frekint kezdő eszközöket szépen szegmentálni kellett volna, de nem foglalkoztak vele, és elment rossz irányba a dolog, már volt, hogy kétnaponta adtam le hibajegyet, hívott a szerelő, mondtam állísa figyelésre az eszközt, nézze meg, mi történik, a hálózattal lesz gond. Majd elkezdte lekapcsolgatni az erősítőket a környéken, egyszer csak megszűnt a ping probléma, kiderült, hogy pár házzal arrébb valakinek valami olyan cucc volt a modemre dugva, ami bezavart, azt megcsinálták, utána lett jó, és ment 7-8 évig, aztán elköltöztem... De közben a sztori megevett 20 szerelőt, akikből 19-nek lövése se volt, mit kellene csinálni. Mindig jöttek a padláson nézegetni, csillapító csere, koax vég csere, már mondtam, fel se menjenek, az előző páros 3 napja volt fent.
Szóval nálad is sokminden lehet, ha a hálózat lenne, a hgw minimum fél percig újraindulna, ha nem ez történik, még megpróbálnám másik kábellel, másik hasonló paraméterű tápegységgel, mert ez így nem oké.. -
Matrox1995
tag
válasz
Matrox1995 #153876 üzenetére
Történet vége:
Szerelő saját bevallása alapján is feleslegesen cserélte a modemet (természetesen 5670 v2 továbbra is, csak most vadiúj), ugyanis "felsőbb" szinten volt probléma.
Szerencsére a netvédelem nem került visszakapcsolásra, szóval legalább a kikapcsolása sikerült, még ha nem is az eredeti terv alapján... -
-
Essejó
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #153871 üzenetére
A régi Routerekhez képest azért nem erősebb, mert akkor még nem élt az Eu 💯 mW-os maximális adáskorlátozása.
-
kigyi_23
addikt
Más is tapasztalt olyat mostanában, hogy kihagy a net pár pillanatra?
Pingre pl. a bix válaszol, de időnként 2-5 pinget is eldob és megy tovább. Ez azért gond, mert videót nem is nagyon tudok nézni folyamatosan megáll. Weboldalak sokszor csak nagyon lassan töltődnek be.ONT restart megvolt sávszél meg van amikor van válasz a bixre akkor stabil 7-es körüli ping van. DNS átállítva (kipróbálva más szolgáltatókkal pl. google DNS). Tehát nem a szokásos külföld probléma lépett fel hanem már itthon is gond van vele.
-
Matrox1995
tag
válasz
Multibit #153869 üzenetére
Elhiszem, hogy tökéletes Technicoloron.
Nekem továbbra is 5670 v2 van, előtte meg VDSL-es Speedport Entry 2i volt, ami tökéletes volt saját routerrel.
Netem még továbbra sincs otthon, illetve szerelő sem jelentkezett.
Természetesen a hibajegy él.
Bár kételkedek abban, hogy az eszköz meghalt volna, ugyanis a Telekom alkalmazásba elérhető és állítható, meg persze a vezetékes telefon is ment.
Valszeg a PPPoE azonosítómat tiltotta le az ügyfélszolgálatos, vagy hasonló...
Sajnos a reset se segít semmit, mert amit letölt konfig elvileg rossz, az üfsz szerint...
A végén már PPPoE jelszót is cserélt (sajnos) természetesen nem csatlakozott (auth fail).
Viccből megpróbáltam passthroughtal, de úgy se ment (régi és új jelszóval is).
Szóval várok, hogy mi lesz. Mindenesetre 5670 V2 esetén nem ajánlom a netvédelem tényleges kikapcsoltatását.
Az üfsz azt mondta, hogy a felületen az egyik helyen aktív, a másikon de-aktív volt. A teljes de-aktiváció óta nem megy... -
válasz
Shkiz0 #153874 üzenetére
Semmi, közben meglett.
Lepd meg szeretteidet egy készülékkel és ráérsz a második hónaptól fizetni, mert az első havi készülékrészletet mi álljuk. Így neked csak 21 havi részletet kell fizetned.
Sőt, a kötelező 2 vagy 3 év helyett 5 éves készülékgaranciát kapsz Hisence TV készülékedhez, ha a vásárlástól számított 60 napon belül ITT regisztrálsz. Az extra garancia ajánlat 2024. február 29-ig tart.
-
Srácok a telekom shopba nagyon sok TV esetén ott a képen is az 5év garancia logó (pl Hisense, TCL), de leírásba mindenhol csak 2év van írva. Most akkor melyik a valós?
-
Rick4
félisten
válasz
Téglaépületben élek, a 2233 utána 2235 pontosan ugyanúgy szórta a netet...
Miért kellene bármivel erősebbnek lennie, ha a max sugárzási érték annyira le van limitálva, hogy bármelyik eszköz könnyűszerrel teljesíti, akár egy régi tp- link is? Amúgy a wifi kapcsolatot nem csak önmagában, jelszintben mérjük, hanem a jelszinthez társuló sebességben és stabilitásban is, a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy 4 fal mögött egy pöcköt mutat a wifi jelzés, de 500 mbit sebességet tudsz mérni..Ezeknek az eszközöknek sosem volt az a célja, hogy a sugárzással felmelegítse a kezedben a bögre teát, a lefedettség egy tlejesen más, sokmindentől függő dolog, a panel akármilyen vékony falú, másik 150 router sugárzása közé kell beékelni a saját routered és az eszközöd közötti kommunikációt, szóval a sugárzás megint csak egy semmitmondó érték, ha másik 25 eszköz is ugyanazon a sávon sugároz, lassú, akadozó lesz a kapcsolat! Mindez nem a router hibája!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
2233 - salakblokk 10x10m lefedi, többi router is hasonló volt eddig.
-
válasz
Rick4 #153857 üzenetére
Azt nem tudom, hogy a 2233 mennyiben különbözik jelerősség szempontjából a 2235-től. Ha sokban, akkor hozzászólásomat vedd tárgytalannak.
2235-n az erős Wifi-t azt vitatnám... Ha tégla épületben vagy panelban élsz (vékony(abb) falak, nem annyira jelelnyelős anyag), akkor készséggel elfogadom, amit írsz, de csak azért, mert ott nem jön elő a gyengesége.
2,4Ghz-n semmivel sem erősebb, mint egy ezeréves pl TPLink TL-WA701ND AP (vagy egyéb, ebből a korszakból származó Router).
Az E5785-s MIFI erősebb jelet ad 2,4/5Ghz-n is (Archer VX1800V-l meg értelmetlen összehasonlítanom, nem egy kategória) -
Multibit
nagyúr
válasz
Matrox1995 #153867 üzenetére
Nálam Technicolor 2235 van. Korábban PPPoE PT volt konfigurálva úgy, hogy a Techicolorban nem volt kitöltve a user/pw és a wifi is ki volt kapcsolva. Saját routerrel (nem Asus) tökéletes volt a kapcsolat 2.5Gbps porton. Most a Technicolor is szór, két PPPoE session él, továbbra is a 2.5Gbps porton van a saját routerem, továbbra is problémamentes a hálózatom
-
patrikcoc
senior tag
válasz
patrikcoc #153851 üzenetére
Eddigi tapasztalatok:
-EPG hibák még nem jöttek elő, sokkal gyorsabban jön be a teljes EPG, jobbra-balra navigálásnál sem karikázik már
-Továbbra is vol+-t kell nyomni gyakran, hogy legyen hang bekapcsolás után
-Reboot közben még mindig átvált HDMI1-re amíg a bootanimáció tart, majd vissza HDMI4-re
-Hangcsúszás (remélhetőleg ideiglenes) megoldására raktak be késleltető opciót a menübe
-Factory reset után ismerteti az energiatakarékos módot a box
-Gyorsabb bekapcsolás és csatornaváltás
-Mikrolaggok kevésbé zavaróak
-Mini EPG most már 5mp helyett 2mp alatt tűnik el, ezt nem értem miért kellett... Nem lehet elolvasni a teljes címet ha nem fér ki, mert eltűnik mielőtt az animáció befejeződne. -
Matrox1995
tag
Ismét bizonyított nekem a 5670 v2.
A netvédelem ügyfélszolgálatos kikapcsolása óta nem csatlakozik pppoe-n.
Szóval holnap modemcsere... -
Rick4
félisten
válasz
Matrox1995 #153865 üzenetére
Furcsa, most kerestem vissza, nekem a 3890-es kábeles cucc évekig hiba nélkül üzemelt!
-
Matrox1995
tag
válasz
patrikcoc #153864 üzenetére
Én voltam kb. az első, aki jelezte az új FW-t. Nálam ugyanúgy rossz.
#153863 Rick4 természetesen PPPoE passthrough és saját eszközön volt tárcsázva.
#153862 enginev3.0 általában sima Gigabiten volt, de amúgy minden porton próbáltam, meguntam.
Mindenesetre vakarja a fejét a telefonos üfsz is... -
patrikcoc
senior tag
válasz
Matrox1995 #153861 üzenetére
FW frissítéssel már javították a v2-es 5670 random újraindulásait.
-
Rick4
félisten
válasz
A saját routered hogy volt bekötve? Dupla nat? Dupla dhcp? Nincs mitől összeomlania, ha jól van minden összedugva!
A 2010--es évek eleje óta mindig saját routerem volt, soha egyetlenegyszer se vlt probléma, brigde mód vagy pppoe passthrough, és ment minden... -
enginev3.0
félisten
válasz
Hová kötötted őket? 2.5gbitre?
1gbites portra kösd az asust
Úgy nem lesz gond (nálam nincs) -
Matrox1995
tag
válasz
Rick4 #153860 üzenetére
Van saját routerem (RT AX-1800), viszont mivel a 5670 V2 hetente összeomlott tőle és egy korábbi típustól is(RT AC57U V2), azóta nem is nagyon akarok rákötni ilyesmit router módban...
A gyorsaságával nincs gond, csak nem szeretném, hogy szűrjön.
Azt hiszem telefonálok, hátha tudnak valamit ügyködni... -
Rick4
félisten
válasz
Matrox1995 #153859 üzenetére
Pl úgy, hogy közbeiktatsz egy routert, vagy ha csak egy gépet használsz, akkor ott az internetbeállításoknál az opendns-ről vagy az alap telekomos dns szerverről átállítod bármelyik másik dns szolgáltatóra a kéréseket, pl a sima google 8.8.8.8 és 8.8.4.4.
Amúgy ettől függetlenül én évek óta az opendns-t használom, egy ideje más a pihole-on keresztül is, google-lal azonos sebességű, és problémamentes a dolog, szóval nem látom értelmét kiderülni sem. -
Matrox1995
tag
Üdv!
Ezt a netvédelem dolgot, hogy lehet kikapcsolni?
A T appban kinyomtam, de nem nagyon történt semmi (~30 perce).
A tesztoldal szerint is aktív. -
gyuromoj
veterán
Köszi srácok, akkor lehet az ügyintéző nem volt a helyzet magaslatán.
Holnap újrapróbálom. -
Rick4
félisten
válasz
NeoExDeath #153855 üzenetére
A Technicolor 2233 egy nagyon jó, stabil eszköz erős wifivel, sokhónapos, röccenés nélküli uptime- mal...
A nagytesó még csak egy hete van nálam, de hasonlóan jól muzsikál, a létezéséről se tudok! -
Ear001
addikt
válasz
NeoExDeath #153855 üzenetére
Jobb, ha a Telekomos cuccot használod.
-
NeoExDeath
aktív tag
Sziasztok,
Most váltunk Telekomos 1 GB-es internetre, eddig DIGI volt ugyanezzel a sebességgel. Nem nagyon szoktam hinni a szolgáltatói hálózati eszközök minőségében, és most azt próbálom kideríteni, hogy az új eszközök amiket a Telekom hozna, jók-e, érdemes-e ezeket használni?
A DIGI egy fehér modemet hozott ki, ez Wifi képes de letiltottam, és 1gb-es porton kábellel van összekötve a saját TP-Link AC1750 típusú routeremmel, ez így elég jól bevált eddig.A telekom 1GB-es optikai nethez 2 darab jelerősítőt hozna ami elvileg mindenképpen kell ha vezetéknélküli TV adást szeretnénk, mert a TV-be kerülő stick nem annyira izmos wifi szempontból gondolom. Modem/Router egy Technicolor FGA 2233/2235 MAG eszköz lenne, a jelerősítők pedig 2 db "KAON AR1344E WIFI 6 mesh AP" lenne. Szeretném megkérdezni itt tőletek, hogy ezek az ezközök jónak minősülnek-e mondjuk egy TP link routerhez képest ami nekem van? Érdemes itt is berhelésben gondolkodnom, vagy jobb ha úgy használom ahogy kiépítik?
-
Gedeon31
addikt
válasz
gyuromoj #153848 üzenetére
Nekem ez jött a telefon vásárlás után SMS-ben.
Tisztelt Ügyfelünk! Köszönjük év végi akciònkban történt készülék megrendelését! Ne feledje, annak ellenére hogy a részletfizetésröl szòlò szàmlàt megkapta, az akciòs feltételek alapjàn Önnek nem kell a megrendelt készülék elsö részletét kiegyenlìtenie, azt a fizetési hatàridöig mi rendezzük. A befizetést a fizetési hatàridöt megelözöen Telekom Fiòkjàban tudja ellenörizni. Üdvözlettel: Telekom -
patrikcoc
senior tag
SEI droidos boxra megjött a FW frissítés, 729MB.
-
Kbali
nagyúr
válasz
gyuromoj #153848 üzenetére
Ez áll a Telekom honlapján: "2023. december 1. és legkésőbb 2024. január 15. közötti kamatmentes részletfizetéssel mobil és/vagy vezetékes havidíjas szolgáltatásra (Magenta 1 csomag esetén a bevont szolgáltatásokra együttesen) vállalt két év hűséggel történő készülékvásárlás esetén az első készülékrészletet a Telekom átvállalja. Készülékrészleteket így a vásárlástól számított második hónaptól kell fizetni a szerződésben és számlában feltüntetettek szerint. A készülékárak esetén online felületen 22 hónap készülékrészlet kerül feltüntetésre, ebből 1 havit a Telekom áll, így összesen 21 havi készülékrészletet kell megfizetni."
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Láttam hogy van ez 22 helyett 21 havi részletes kedvezmény a Telekom honlapján.
Gondoltam otthoni csomagra(net+tv) vállalva 2 év hűséget kihozok egy tabletet.
Chaten próbáltam intézni a dolgokat, már majdnem bele is mentem hogy frissítem a csomagokat mert már van helyettük újabb. Erre akkor derült ki, hogy a 21 hónap mégis 22, mert utólag térültetik vagy mi.
Valaki képben van, hogy akkor most mi az igazság?Üdv Gyuri
-
Caranita
aktív tag
válasz
Caranita #153844 üzenetére
Személyesen vagy telefonon gyorsabb. Online rendelésnél csak igénybejelentés történik, még fel kell dolgozni, keresni téged idöpont miatt. A másik 2 csatornán azonnal megmondják mikor tudnak menni létesíteni. Talán még chaten is működhet, ebben nem vagyok biztos.
szerk.: nem szükséges a telepítési cím a lakcímkártyán, nyilatkozat is elég hogy a tulaj hozzájárul a bekötéshez (vagy bérleti szerződés)
-
válasz
Voice24 #153841 üzenetére
Van aki panaszkodik rá van aki nem. Itt rengeteg panaszt fogsz találni, mivel ide akkor jönnek az emberek főleg ha valami rossz, de mások meg használják minden további nélkül. Pl szüleimnél is van 2db első generációs, és 1-2 nyűgje van csak amivel együtt lehet élni, nem is nagyon szidják mint itt sokan a topicba. Tökéletes nem lesz egyik sem.
De pl nálam még a régi van, és ennek meg megvan az idegesítő léptetési problémája amikor navigálsz le vagy fel, és egyszerre többet ugrik. -
zelikocc
senior tag
Sziasztok!
Albiba költözés miatt új bekötést fogok igényelni hamarosan.
A kérdésem az lenne, hogy online vagy személyesen leadott bekötési igény a gyorsabb, vagy nincs különbség?
Szeretném ha még december 20 előtt bekötnék, mert jövőre már nem lesz időm otthon maradni. (BP 11. Ker)A másik kérdés, hogy kell-e szerepeljen a lakcímkártyán hozzá a tartózkodási (bekötési) hely címe? Mert az még nincs elintézve.
-
Sziasztok!
Érdemes lehet a "régi" android boxot újra cseréltetni -
Voice24
őstag
Üdv!
Azt kérdezném, hogy az androidos tévébox nyűgjeit orvosolták már valamennyire, vagyis használhatóbb lett mára a kütyü? Másik kérdés, hogy külön kérésre adnak-e régebbi, nem androidos boxot új előfizetéshez? -
patrikcoc
senior tag
válasz
busdriver_hu #153830 üzenetére
Térhangást esetleg megpróbálhatod kikapcsolni, hátha segít (M4, M5 5.1-es hanggal mennek).
-
busdriver_hu
csendes tag
válasz
Kicsirics77 #153825 üzenetére
Wifi eleve off, energiatakarékosság szintén...
-
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
Most mi a legfrissebb FW Droidos Boxra?
Nálam ez van jelengleg.
Lehet tudni, milyen updatek leszek benne?
Nálam így néz ki a helyzet:
(DV8519B-AV-Telekom, tehát legelső AV-s verzió)Alkalmazás verzió: 2.0.9.1
Android verzió: 10
FW verzió: 10.2.101 -
sopruk
senior tag
válasz
molnarpeter #153824 üzenetére
Köszi szépen a gyors választ! Ez jó hír! Elkezdtem Router után kutakodni amikor megláttam, hogy Wifis modemet adnak, valahogy elkerülte a figyelmem...
Kipróbáljuk így, aztán meglátjuk...
Köszi még egyszer! -
patrikcoc
senior tag
válasz
busdriver_hu #153823 üzenetére
Laggoló képet én is tapasztalom, viszont kifagyást/újraindulást nem. SDMC-nél a 633-as update volt nálam az okozó, a SEI meg ezzel jött ki alapból... Viszont elő is tudom idézni a laggolást, ha lenémítom a boxot (amíg ott van a kis volume ikon, addig laggol)...
de ez szerintem inkább FW bug mint app, alapból a hangerőcsúszka nagyon laggos ezen az új boxon. Elvileg december első felében jön a 2.1.027-es app, ami javítja az EPG-s hibákat, meg remélhetőleg ezt...
Azt azért nézd meg, hogy 50Hz-es felbontáson menjen a box, ill. amiket Kicsirics77 írt. -
Kicsirics77
veterán
válasz
busdriver_hu #153823 üzenetére
Sokat segit ha a boxon a wifit kikapcsolod és csak kábelen kapja a netet, plussz ilyen alvó mód meg egyéb energiatakarékossági opciók nálam pl ki is vannak kapcsolva.
-
busdriver_hu
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Kezdő telekomos vagyok, és némileg felzaklat, hogy a tévécsatornák képe random időnként akadozni kezd, olykor ki is fagy.(SEI800DT jelű kis boxról van szó.) Csatorna ide-oda kapcsolgatás, boxrestart segít ideig-óráig. Durvább esetben úgy kifagy, hogy ő maga indul újra.
Modem (Sagemcom F@st 3896) és box többször áramtalanítva, újraindítva, utóbbinál a gyári visszaállítást is megléptem. A probléma változatlanul fennáll. Van-e még valami hókuszpókusz, amit én meg tudok tenni, vagy az ügyfélszolgálatot kell megszólítani?
Előre is kösz a reakciókat. -
sopruk
senior tag
Ehhez a Net Plusz csomaghoz adott Wi-Fi modem mennyire használható?
[kép]
Van valami korlát, hogy hány eszköz csatlakozhat rá?
Lan csatlakozó is van rajta?
Vagy külön routert érdemes hozzá venni?
Köszi előre is! -
Capella
senior tag
válasz
Rick4 #153819 üzenetére
Nálunk valamivel jobb a mobilnet, bár inkább letöltésben.
A Speedtest 20-45-55/5-6 környékén mért, amikor néztem.
A Telekom mobilnet az valóban NAT-olva van, amihez publikus IP kell, az nem megy olyankor. De itt a biztonság, az esetleges optika kiesés alatti net volna a lényeg, már amennyiben ilyen történik egyáltalán.
Nálam a kamerákkal nincs gond, azok mentek és mennének NAT-olt nettel is.
A helyi hálózatra viszont nem lehetne belépni távolról. Bár erre is lehet azért megoldás. (ZeroTier, Tailscale kliens) -
Rick4
félisten
válasz
Capella #153818 üzenetére
Jaja, de a dupla nat se jobb, akkor inkább marad így...
Nem tudni, mit kell betárcsázni, szóval kissé nyűgös a dolog, majd bajlódom vele, ha belefutok egy internet szünetbe, addig nem is bolygatom a problémát!
Jó ötlet ez, de a stick mellett mérve telekomos 4G kapcsolat telefonnal 10/4Mbit, szóval azzal nem igazán vagyok előre! -
Capella
senior tag
válasz
Rick4 #153815 üzenetére
No igen, a Telekom Nonstop net az ONT-tal működik.
Esetleg kipróbálta már valaki olyan routerben PPPoE passthrough mellett a Telekom sticket, ami kezel USB modemet?
Ha a router firmware felismeri a sticket, akár jó is lehetne. Hacsak nincs letiltva ez a megoldás a Telekom által.Nálam vidéken öröklötten megvan a Huawei E3372h-153 stick DuoNet előfizetéssel még az optika előttről. Így most az PPPoE passthrough WAN mellett ezt is meghagytam másodlagos WAN-nak az Asus TUF-AX4200 routeren.
Ez is csak azért lehet, mert a DuoNet előfizetés 413 Ft/hó, így nem tétel. Most viszont már csak MultiSIM-et lehetne előfizetni 2.990 Ft/hó összegért. Az meg nem buli.
(Hacsak nincs valakinek olyan előfizetése, amihez ingyen jár.)
Azután lehet, hogy ez is felesleges, ha az optika nem nagyon produkál kiesést. -
ToM2oo4
tag
Sziasztok! Masnal is haldoklik a kulfoldi eleres sebessege? Pl. Nemetorszag felol a letoltes eleg botranyos, Speedtest.net epp 3 Mbps-t mert lefele a SYNLINQ Frankfurt am Main szerveren, felfele pedig megvan a gigabit. Hazai savszel oke.
-
Rick4
félisten
válasz
molnarpeter #153811 üzenetére
Nem értetted félre, pont ez a gond, a kábelmodemes cuccnál megtörtént, áramszünet esetén leáll az egész kóceráj, mert a modem restartolgat, hiszen az oszlopokon lévő dobozok nem kaptak áramot, a feljebb lévő eszközök is megszűntek működni...
Azaz nálam hiába volt minden szünetmentes mögött, odalett a belső háló, amíg vissza nem jött a net, és ha nem áramszünet, hanem karbantartás, eszközhiba miatt nem volt net, a modem akkor is újraindulgatott, és kezdte elölről a keresést a sávokon, és ha fél nap volt, akkor fél napig csinálta!Na ezért kellett a saját router! Cserébe viszont pppoe passthrough módban nincs mobilnetes net, ha gond van az optikával!
Most kihúztam az oktikai kábelt, net nincs, de belső háló van, és ez a fontosabb! Megy az összes kamera, nas, csak épp net nem tud keresztüljönni a bridge módos hgw-en kereztül!! -
Cs1csó
titán
Üdv, akinek TELEKOM által szolgáltatott televíziója van az tegnap este (kb. este 9 környékén) tapasztalt adásproblémát? (pl. Duna tévé)
-
snyper990
őstag
válasz
molnarpeter #153812 üzenetére
-
Ez attól függ, hogy vannak konfigurálva az eszközök. Ha a Sagem és a TP-LINK is routerként működik, akkor mindkettőben meg kell csinálnod a forwardot, a Sagem-ben a TP-LINK WAN IP címére, a TP-LINK-ben pedig a kliensére. Ha viszont a TP-LINK csak switch módban van, akkor a Sagem-ben közvetlenül a kliens felé kell forwardolni a portot. Illetve ha a Sagem csak modemként funkcionál, akkor csak a TP-LINK-ben kell forwardolni.
-
carr
őstag
skacok! help!
Adott ez az otthoni kábelmodem Sagemcomnál F@st 3896 és van mögötte egy TLWR1043ND gigabites router LAN-on.
Kérdés:
Hogyan tudok portot nyitni?
Illetve mé mondja hogy port ütközés van, mikor más program nem használja a portot.
A sagemben akartam portot nyitni. vagy inkább a tp-linkben kéne?köszi
-
válasz
Fire/SOUL/CD #153807 üzenetére
Olybá tűnik létezik, ebből a szempontból nem változott a technika. Ha nem akarod felvenni, akkor is felveszed, aztán azon mód le is rakod.
-
Az létezik, hogy vezetékes számon fogadott hívást nem lehet elutasítani/nem fogadni?
Ha rejtett, ha nem rejtett számról érkezik hívás, akkor a piros/letevő/kikapcsoló gomb inaktív, nem reagál. Annyi beállítást találtam a telóban (korábban említett Gigaset E290H), hogy a rejtett számokról érkező hívásokat elnémítja, de nem rejtett számról meg addig csörög (van opció ilyenkor is az automatikusan megjelenő Menüben, hogy Csendesre lehet állítani), amíg a hívó fél le nem teszi... -
tuto558
aktív tag
válasz
PedroPascal #153801 üzenetére
Nekem hét elején jött meg. Régi Kaon-okkal (AR1344E és AR1344E2) elvileg nem kompatibilis, legalábbis a beüzemelési útmutató rögtön azzal kezdi, hogy a régi Wifi6-os telekomos mesh eszközöket iktassam ki a rendszerből, szóval meg se próbáltam velük.
2000 Pro csomag mellé kértem. Sebességre nincs panasz, Samsung Galaxy Tab S8-al 1800/1000-et mértem egy szobában az eszközzel. Telekom Wifi Extra appot frissíteni kellett, hogy lehessen vele kezelni, illetve van web-es konfigurációs lehetőség is, viszont elég szegényes beállítási lehetőségekkel, például a 6GHz-s sávot egyáltalán nem is lehet kikapcsolni, és műszakis vonalon se tudták távolról kikapcsolni, végül viszont mégis sikerült megoldanom és úgy is próbálgatnom, ugyanis nagy meglepetésemre OpenWRT fut az eszközön, nyilván kicsit a telekomra szabva, de a webes konfighoz használt felhasználói adatokkal be tudtam lépni SSH-val az eszközre, onnantól meg már egy kis OpenWRT gyorstalpaló után bármit is tudtam állítani. Ha minden mesh eszköz kábelesen csatlakozik a hálózatra, akár még a rejtett SSID-val üzemelő wifi-s backhault is ki lehet kapcsolni.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Rick4 #153796 üzenetére
Bocs, hogy kéretlenül, így az oldalvonalról...
A lényeggel kezdem: én sem mondanék le soha a saját routerről. De! Ahhoz, hogy működjön a LAN, ahhoz mem kell saját router, ahhoz csak switch kell és AP(-k) kellenek. Nekem évek óta olyan a konfigom, hogy ha nincs internet, sőt, ha nincs router sem, a belső háló akkor is működik (dróton, wifi-n egyaránt). -
snyper990
őstag
válasz
Rick4 #153796 üzenetére
Nem jellemző ezekre az ONT-kre az újraindulgatás. De persze megértem, lehet, hogy ha ennyire „küldetéskritikus” lenne a dolog, akkor én sem bíznék semmit szolgáltatói eszközre.
Mondjuk akkor lehet, hogy a mesh routerre sem, hanem vennék egy üzembiztos routert. De ez már egyéni ízlés kérdése -
PedroPascal
őstag
Van akinek van már az új Kaon AR1840 okos Wifi eszköze? Milyen az előzőhöz képest? A régebbi Kaon mesh eszközökkel kompatibilis?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest