- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Lenovo Thinkbook, Yoga széria
- Mini PC
- iPad topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
skroy
senior tag
válasz
Heimdallr75 #150749 üzenetére
Nekem egy TP-Link SG1005D van, és évek óta gond nélkül üzemel róla az iptv.
-
válasz
vottokar #150739 üzenetére
Hasonló problémám van nekem is, nincs Ts SIMem, plusz a 4Gs net itt stickben kb. 30/12 Mbitet tud, azzal "kicsit" nehezebb a felhőben lévő dolgaimmal dolgozni - ami kb. 2TBnyi képanyag és egyéb dolog-, nem véletlenül cseréltem le covid alatt a upc-t a gigabites optikára.
Egyébként péntek éjjel óta nincs szolgáltatás, én szombat délelőtt jelentettem be, kíváncsi vagyok mikor lesz belőle valami.
-
vottokar
senior tag
válasz
adika4444 #150745 üzenetére
Sok gyártó, sok ársávban árul eszközöket, nem mindegy hova kell, beépíteni (társasház, sorház, családiház, villámvédelem van-nincs, egy-háromfázis. Az OBO-nak van egy egyész jól érthető brosúrája a témáról. Ami kb érthetően példákkal is bemutatja a dolgot. (Biztos más neves gyártóknak is, de én ezt néztem, mert ezeket az eszközöket építjük be.)
Nálunk kellett egy [link] ilyen és [link] ilyenek a kényes eszközök elé. Ezek három fázisú betápnál sorházas nem extra villámveszélyes helyre. De ehhez azért nem árt még egy korrekten kivitelezett eph hálózat sem. Sajnos nem olyan egyszerű a helyzet, hogy bevágjuk őket csak valahova a hálózatba, és megvéd mindentől...
Vannak félárú verziók is mondjuk a Tra*ontól, de mondjuk azok minőségéről nem tudok myilatkozni. Meg még olcsóbbak kínai testvéreinktőll, de arról még inkább nem, és nem is ajánlanám senkinek sem, mert ki tudja.. -
enginev3.0
félisten
válasz
birozoli7800 #150741 üzenetére
Töröld az eszközkezelőben a halokartyat és az illesztőprogramot is, gép restart
És háthaMás ötletem nem lenne
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Essejó #150719 üzenetére
Előfordul, hogy a modem nem működik stabilan a védelemmel és a szolgáltató technikusa hibaelhárításkor kiveszi, ahogy a tv aljzatot is kiveszik ezért szvsz az utp védelemre érdemes koncentrálni. Anno Vodafone/UPC témában GoodSpeed használt egy ideig védelmet utp védelem mellett.
-
birozoli7800
senior tag
válasz
enginev3.0 #150740 üzenetére
Neem. Alapesetben dhcp volt. Fix ipt is próbáltam az is süket.
-
enginev3.0
félisten
válasz
birozoli7800 #150735 üzenetére
Nem állítottál kézzel fix ip címet a gépnek? Vagy ha nem akkor állítsd be most
-
vottokar
senior tag
válasz
kabelmania27 #150718 üzenetére
Mostanra lett időm meglesni, fényképezni. Ilyen [kép] az osztó ami bent (vagyis kint) van. Ezek pedig a [kép] [kép] [kép] [kép] a remélhetőleg kért értékek. A hgw típusa: Sagem 3896.
AnonymusX: csak az a baj pl nálunk, hogy az asszonnyal céges kártyáink másik szolgáltatónál vannak (és ez ugye nem a mi döntésünk), és mondjuk a magáncélra is használható korlátlan előfizetés mellé nem fogunk a T-nek is füzetni jópárezer forintot havonta. És a fiam dominokártyájára pedig ugye nem jár mobilnet. (legalább is ezt mondták)
-
Sziasztok,
azt tudja esetleg valaki, hogy Taksony környékén mi történt, amiért a péntek éjjeli vihar óta nincs szolgáltatás? TV/Internet is halott, Vanda szokás szerint életképtelen, nem válaszol a kérdésekre, nekem viszont jó lenne tudnom, hogy várhatóan sikerül-e ma kijavítani a hibát, mert holnap reggel már dolgoznom kéne. Ha nem, az se tragédia, csak akkor valami más megoldást kell találnom holnapra
-
birozoli7800
senior tag
válasz
enginev3.0 #150734 üzenetére
Másik routerrel gond nélkül működik.
-
enginev3.0
félisten
válasz
birozoli7800 #150733 üzenetére
Tönkrement a hálókártya is esetleg a gépben?
-
birozoli7800
senior tag
Sziasztok!
A minap a heves villámlások miatt tönkrement a modemünk. Optikai hálózatról an szó. Bejelentés után gyorsan cserélték is. Most vettem észre, hogy azóta az asztali számítógépünk nem caatlakozik az internethez. Nem kap ip címet. Telekomos eszközök tv egységek gond nélkül működnek. Másik routerrel próbálva nsemmi gond a számítógéppel. Volt nálatok hasonló hiba? A telekomos eszköz admin menüjében üresnek látja azt a portot amin próbálom a számítógépet caatlakoztatni.
-
Csorbi
addikt
válasz
enginev3.0 #150731 üzenetére
Hmmmm, valóban a 2.5gbites porton van, teszek egy próbát, hálásan köszönöm
A DHCP nem okozhat elvileg gondot. -
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Pár hónapja van optikám, egy Sagem 5670v2 az ONT, van IPTV (az ONT-re kötve), valamint egy ASUS routert (RT-AX58U) használok routerként. Az ONT-ben a wifi off, PPPoE passthrough be van állítva, az ASUS tud létesíteni PPPoE kapcsolatot, kap WAN IP-t (más, mint ami az ONT-ben látszik!), működik minden rendben, de....
Észrevettem, hogy periodikusan, 8 naponta, az ONT eldobja a kapcsolatot - az eszközön az "Internet" LED sem világít vagy villog, és az ASUS sem működik így (LAN van, de net nincs).
A Sagem logjában ezek látszanak (alulról felfelé van időrendben):
Jól látszik, hogy ez 8 naponta történik, periodikusan. Az említett dátumokon kívül nem történik máskor ilyen. Az egészet az ONT újraindítása (ON/OFF gomb) megoldja.
Van ötlet, hogy mi lehet ez, és mit tudok vele kezdeni?
Hálás köszönetem -
.:ZS:.
senior tag
válasz
Zimerion #150726 üzenetére
Összefoglaló, avagy RTFM:
“Kábeles (koax) internetkapcsolat esetén hgw-ben van bridge mód?
Amennyiben nincs iptv előfizetésed ügyfélszolgálattól kérheted a bridge módot.
Optikai internetkapcsolat esetén az ONT-ban van bridge mód? Saját routert szeretnék használni. Melyek az ajánlott beállítások?
Csak kösd a saját routered WAN portját az ONT LAN1 portjára, és máris fel tud jelentkezni a saját eszközöd. Tamas92 által leírtakalapján könnyen elvégezhető a beállítás. Az említett lépések után az ONT-ból töröljétek a felhasználót és jelszót, különben előfordulhat, hogy nem fog a saját routered feljelentkezni.” -
Zimerion
csendes tag
Sziasztok!
Most jöttem át a telekomhoz a vodafone-tól és azt szeretném kérdezni, hogy itt hogy lehet megoldani a modem módot? Nekem tényleg csak annyi kellene, hogy modem mód és majd a saját routerem intéz mindent. Erre van itt valami megoldás? UDR a router, ha kéne infóként.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
-
vottokar
senior tag
válasz
Igen ilyesmiket már néztem, lehet, bereckírozok egyet. (Mégse ötvenöt ezer)
Az utp-re már rendeltem túlfeszvédelmeket.
Ma, ha lesz egy kis időm kinézem a hgw-ből az adatokat.
Mmwo van kint az erkélyfalon, ahol bejön a kábel a lakásba. Mikor újrakötöttük a szerződést, a kijövő T-s szerelőtől kérdeztem, hogy ezzel mi lesz, azt mondta maradhat. Amúgy a helyére gondoltam berakni a védelmet. -
barnibooo
aktív tag
válasz
kakuk.tamas #150721 üzenetére
Mondjuk ezt sejtettem, de az is ki tudtam deríteni, hogy AOSP van rajta. Btw. le a kalappal a fejlesztő előtt, hogy megtudta, valahogy oldani.
-
barnibooo
aktív tag
Sziasztok!
Jófogáson nézek egy-két dolgot és látom, hogy árulnak olyan (nem T-s) droidos boxot ami van valami apk, amin tud futni a. TVGO [link]
Valakinek valami infó esetleg erről? -
Essejó
veterán
válasz
Ez az olcsóbb működik? Mert tegnap pont ilyet linkeltem mire boborján2 kolléga az alábbi választ írta, lásd a képen: link
A második megoldás sem rossz, de abból alsó hangon kellene vagy 3 db. -
kabelmania27
Topikgazda
válasz
vottokar #150715 üzenetére
Ez olcsóbb, nem minden modem szereti a védelmet és a galvanikus leválasztást ezért a másik megoldás, hogy az utp kábelre teszel ilyet. Ha megírod, hogy milyenek a modem értékek és van-e a koax kábelen bekötve elosztó meg tudjuk írni, hogy kell-e szakadástól tartanod és milyen a bejövő jelerősség.
kis20i: Milyenek a modem értékek? -
Micsurin
nagyúr
válasz
molnarpeter #150716 üzenetére
Modem hiba tippre vagy network?
-
vottokar
senior tag
válasz
kis20i #150713 üzenetére
Te vagy az én emberem! A dehn ahogy a sémát nézem a doksijában többfokozatú és szinte tökéletes lenne. Persze biztos, hogy nem véd meg mindentől, de.... Most már csak a megfizethetőbb verzióját kell megkeresnem. A második javaslatot anyagilag sokkal szimpatikusabb, de arról még még nem találtam rendes adatlapot, hogy pl miféle a túlfeszvédelme.... Amúgy 1000/25-ös net van, ez a maximum helyileg.
-
Micsurin
nagyúr
Mi van akkor ha a kis TV modem-et nem lehet kikapcsolni sem? Minden túlfesz védett kapcsolóda van kötve semmi nem sült meg látszólag a Schneider le sem oldott.
Net van, de a TV box nem reagál… azt se írja ki nincs kapcsolat vagy valami. Nem ad gyakorlatilag képet áramtalanítás után sem.
(Androidos csoda tvbox)
-
-
Pizzafutar
aktív tag
válasz
boborján2 #150692 üzenetére
A ma hajnali vihar után lehalt a Telekomos koax HGW és a TV. A HGW-n minden sötét, kivéve a tápon a power led, de az is csak akkor világit ha kihúzom a kábelt a HGW-ből - szóval a modem megsült. A TV-n bekapcsoláskor a power led villog: 13 villogás a manual szerint AV modul hiba.
A TV és a HGW közt van két switch és a beltéri. A hálózathoz még sok eszköz csatlakozik, mindegyik rendben üzemel, mint minden más a házban.... -
vottokar
senior tag
válasz
kis20i #150706 üzenetére
Csak az a baj, hogy a biztosító a fene tudja, hogy mit is fog fizetni. Ha valakinek van egy "jó" biztosítása, akkor lehet, hogy kb. kijöhet az ember nullszaldósan. (Bár nálunk a megbízott kárbecslő, javító cég, semmilyen számlát nem vitt el, úgyhogy van cca. 4 éves eszköz meg fél éves eszköz is, ami gallyra ment. Leadták a szakvéleményüket a biztosítónknak, repesve várom, hogy mit is fognak téríteni. De azért közben nekiálltam a hiánypótlásnak, mert ami "létszükséglet", azt úgyis pótoljuk, a többit meg meglátjuk.
Na meg kíváncsi, vagyok, ha az emberfia évente cca. ötször lejelentene egy millás nagyságrendű kárt, mikor bontana szerződést a biztosító, vagy csak megemelné úgy a biztosítási összeget, hogy nincs ember aki kifizeti.Tudom, hogy a villámvédelem nem lehet százszázalékos. (Voltam eonos előadáson túlfesz és villámvédelemből) De amíg a hálózati betáplálás kiépítésénél megtettem kb. mindent, amit lehet T1-T2-T3 fokozatú védelem beépítése. EPH és földelés kiépítése, addig sajnos az informatikai rendszert kihagytam.
Két utcával feljebb laktam már vagy 10 évet, de ott ugyanezen a t-s rendszeren ennyi idő alatt nem volt semmi gondom. Itt nem lakunk fél éve és....
Ezért "kapkodom" most, hogy legalább a várható veszélyt csökkentsem. Biztos vagyok benne, hogy van a T-nél (vagy más informatikai cégnél) olyan profi szakember, aki cca. fél perc alatt profin tudna válaszolni a kérdésemre. Csak ugye odáig kellene eljutni.
Az nem megoldás, hogy a másodikon az erkélyen tekerjem szét a koaxot, ahányszor beborul, meg nem vagyunk itthon. -
gabber01
addikt
válasz
barnibooo #150700 üzenetére
Egyelőre kicsit félretettem, nem volt sem több időm meg kedvem hogy próbálgassam.
Alapvetően a friss napelem rendszernek az inverterével küzdöttem, ami nem volt hajlandó csatlakozni a wifire.
De ahogy turkáltam a Telekom routerében, sikerült szétszedni a 2.4GHz és 5GHz csatornákat (illetve külön ssid-t adni), és így a 2.4GHz-esre már csatlakozik rendesen. Előtte ugye ugyanaz volt a név és ez problémákat okozott más eszközökkel is (random hol erre hol arra a sávra csatlakoztak laptopok, telefonok, ami mondanom sem kell nem volt épp ideális), de eddig nem annyira néztem meg és azt feltételeztem hogy a router saját maga dönti el a network negotiationt, attól függően hogy mire képes az endpoint.De köszönöm mindenkinek az ötleteket és segítséget. Ha szükségem lesz megint a saját routerre, akkor kipróbálom.
-
kis20i
tag
-
patrikcoc
senior tag
válasz
Essejó #150703 üzenetére
Ezt egyébként én sem értem, valami nagyon nem oké a droidos boxokkal (tudom, sokaknál rendesen mennek
) Az összes androidos boxnál nálam is fél óránként megakadt 1mp-re a kép+ hang, és random eldobta a frameket is (pedig kábelen csatlakoztak, wifi off), IPTV-vel meg 0 hiba.
-
patrikcoc
senior tag
válasz
boborján2 #150697 üzenetére
Akkor sem volt semmi gondja nálam az IPTV-nek, csak megjegyeztem, hogy ezek a Tatungok most máshogy működnek, mint 3 éve. A mostaniak mintha csak a HDMI-t kapcsolnák le amikor kikapcsolom őket (tényleg instant van kép, amikor bekapcsolom őket) így világít a zöld link led is.
-
Essejó
veterán
válasz
luciferk #150701 üzenetére
Fogd az Androidos boxra. Én hoztam magammal Soroksárról ide Rákospalotára a régi IPTV boxot áthelyezéssel. Pedig a lányomnak behazudta egy ügyintéző, hogy kötelező váltani androidra. Aztán kiderült,hogy mégsem. Szóval a régi IPTV boxon semmi képi vagy hang akadás nincsen.
-
luciferk
senior tag
Szevasztok! Kábeles android tv, Budapest, Rákospalota, a kép és a hang nappal vagy főképpen este töbször is megáll kb 1 percre majd magától helyre áll a kép és a hang és megy minden tovàbb, természetesen ez idő alatt történtek elvesznek, újra indítás megvolt. Nálatok is van hasonló hiba? vajon mi lehet a gond, netán túlterhelt a hálózat vagy valami más?
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Üzemidőre és teljesítményre gyúr a OnePlus Nord 5
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- Kerékpársportok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- LEÁRAZVA Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/512 NVIDIA T1200 4GB FHD
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- ÚJ GAMER PC, INGYEN POSTA R5/RTX4060/32GB RAM/1TB SSD
- OnePlus Open 512GB / 16GB RAM Tökéletes állapot
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN Z1 Plus Corsair 850W
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest