Hirdetés
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orgi
addikt
Sziasztok!
Elnézést ha nagy hülyeséget kérdezek, nincsen tévém, viszont szülőknél akad, T iptv, Cisco beltéri egység. 1 hete azt csinálja (szülők elmondása szerint), hogy minden nagyobb bekapcsolásnál nulláról kezdi a saját konfigurálását, vagy 10 percig nincsen jel és fogaskerék ikon, majd kér egy nyelvválasztást és minden oké. Egészen addig, míg mondjuk éjszakára kikapcsolják, mert reggel ugyanez. De ha egyszer felállt és kikapcs/bekapcs, akkor jó. Én azt hittem vmit idős szüleim bénáznak, de nekem is ez történik. Természetesen minden kihúztam, bedugtam... jelentsem be hibára? Igazából már meg van vagy 5 éve, eddig nem volt ilyesmi baja. Köszi a tippeket! -
snyper990
őstag
válasz
radio100jozs #150598 üzenetére
-
garga01
őstag
Sziasztok!
Lassan már 2 éve nincs Telekomos netünk, de meglepődve tapasztaltam, hogy a webmailen még él anno a vezetékes nethez kapott mailcímünk (@t-online.hu végű). Ezt meg lehet szüntetni valahogy? Nem kellenek a régi levelek sem onnan, és ha valaki oad próbálna meg írni, legalább visszapattanna. -
snyper990
őstag
válasz
radio100jozs #150592 üzenetére
Telekom optikán nincs bridge mód, csak PPPoE passthrough. De azzal meg lehet valósítani, amit szeretnétek, csak a HGW-n engedélyezni kell, és a saját routerrel felépíteni a PPPoE kapcsolatot.
#150594 resTore.hu: Sajnos tudtommal semelyik telekomos HGW nem tud NAT hairpinninget/NAT loopbacket.
Megoldás több is van rá:
- saját router használata, ami tudja
- saját DNS szerver üzemeltetése
- azokon a klienseken, amikről el szeretnéd ezeket érni, a hosts fájl szerkesztése
- belső címmel elérés
stb.
Párszor ki lett tárgyalva már itt is, használd a topik keresőjét a fentebb említett kulcsszavakkal -
resTore.hu
csendes tag
Sziasztok.
Adott egy "F@st 5670" modem.
Abban szeretnék kérnék segítséget hogy:
Ha wifivel csatlakozom fel rá, akkor rendben van az hbdns-el vagy ip-cimmel (nem belső) is elérem
A hálózaton lévő ip-kamerákat.
Persze portokat nyitottam neki.
De ha nem wifivel csatlakozom hanem kábellal, akkor nem tudom se dns-sel de ip-vel elérni a kamerákat.Persze belső hálózatból igen.
Mi a megoldása ennek a problémának?
Köszönöm
-
Mano66
senior tag
válasz
radio100jozs #150592 üzenetére
Úgy tudom, hogy csak az üzleti csomaghoz ad a Telekom fix IP címet. Mivel üzletit kérsz így kérheted. Szerződés kötéskor azért fixáld le.
-
radio100jozs
őstag
Telekomnál lehetséges a vezetékes net csomaghoz (üzleti 1000/1000) adott optikai wifi routert átállítani bridge módba FIX IP cím mellett? Most akarjuk bekötni a szolgáltatást, csak a Telekom oldalán erről nem találtam információt, és nekünk saját routerrel kell az internet forgalmat menedzselni, ezért fontos, hogy a Telekomos csak sima bridge módban legyen előtte.
-
KovyZoly
tag
Sziasztok
Segítséget kérnék. Telekomos internetem van, 1000Mbit/s. Kétszintes a lakásunk, az alsó szint nagy részén jó még a Wi-fi jel is, Wifi6-ot ír a telefonom is, simán lejön róla 900Mbit.
Az emeletre viszont kell erősítés, ott egy TP-Link TL-WA850RE hatótávnövelő van.
Amíg Digi volt, nem is volt vele probléma, simán sugározta úgy a jelet, hogy nem csinált másik hozzáférési pontot, mintha a Digi routerére kapcsolódnak a készülékek.
Amióta a Telekom van, a hatótávnövelőre külön hálózatként kell kapcsolódni és ilyen 30-50Mbitet tudok kisajtolni. Már letöltöttem egy Tether nevű appot is, ott is pont jónak írja, áthelyeztem oda, ahol hibátlan a vétel. Ráadásul random időközönként ledobálja a készülékeket és nem is mindig oda megy vissza, hanem a gyengébb jelű Wifi6 hálózatra.
Mit tudok csinálni vele, hogy sugározza a gyári 300-as értékeket? -
Túzok22
senior tag
válasz
molnarpeter #150586 üzenetére
Persze
-
Essejó
veterán
válasz
molnarpeter #150586 üzenetére
Minek az? Nem egyszerűbb itt a fórumon érdeklődni?
-
Essejó
veterán
válasz
FirstTripla #150580 üzenetére
Optikán csak a PPPoe van, nincs Bridge
-
FirstTripla
tag
válasz
FirstTripla #150571 üzenetére
Közben délelőtt beüzemeltem az új HGW-t, kilőttem rajta a wifi-t, a DHCP-t és átütöttem a belépési jelszót egy random valamire, ami tuti nem jó neki, így ott nem éri el a netet, viszont ha alatta bepipáltam a PPPoePassthrough opciót akkor már a régi routerem is tud netre tárcsázni telekom belépővel. Ilyesmi módon volt a régi Huawei fehér ONT készüléknél is, csak ott a jelszó üres volt, és ezt mondták Bridge módnak. Most ezzel én lényegében az új készüléknél szintén Bridge módba raktam? Mert csak direktbe beállítva laptopon IP-t tudom elérni a HGW-t, egyként nem elérhető máshogyan. Vagy érdemes lenne kérni rá külön Bridge módot, ha van ilyen opciója, mint ismerősnek a koax modemében annó?
-
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
A Telekom okos wifi eszközök kapcsán kérdeznék tőletek.
Az ügyfélszolgálat nem tudott érdemi választ adni... (WTF)
Egy jelerősítő kb. hány méter sugarú körben tudja biztosítani a megfelelő sávszélességet?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
richard_d85
csendes tag
válasz
meszimark #150577 üzenetére
Én pc-ből épitettem magamnak link . Ezen Proxmox fut, ami virtuális gépeket kezel. 1. Opnsense, 2. AdguardHome, 3. TrueNAS, 4. Plexserver, 5. debian, hogy elérjem távolról anydesken. Olcsóbb gépből is lehet épiteni. Ezzel a dual kártyával .
-
meszimark
tag
válasz
richard_d85 #150575 üzenetére
TrueNAS alapon van most egy pfSense routerem, de nem vagyok megelégedve a sebességgel sajnos. CPU-t kellene bővítenem a NAS-ban, de lehet újabb platformra is kellene váltanom.
-
meszimark
tag
Sziasztok.
Nem tudom volt-e téma már, de milyen routert ajánlanátok a 2 gigabites nethez. Látom az új ONT-ken már van 2.5 gigabites port. A saját hálózatomban van egy menedzselhető switch és össze tudnám LACP-ban fogni a routerből kijövő 2 darab gigabites portot, hogy meglegyen a hálózatom felé a 2 gigabit.
Mikrotik routerekben gondolkozok, mert kell a vlan beállítás. De szívesen fogadok tanácsot
Köszönöm előre is segítséget.
-
Noss, átraktam a portokat máshova, most már műxik minden Telekomos mobilnettel is, ez a gond megoldva.
Most már csak az a gond, hogy Voda hálózat felé gyalázatosan lassú minden eddig próbált protokolon.
Létezik, hogy valanelyik szolgáltató korlátozza az ügyfelek közti sebességet? -
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ide tartozik-e, de mi lehet az oka annak, hogy Telekom mobilnetről nem látom a Telekom optikai hálózaton lévő dinamikus DNS-sel megoldott NAS-omat?
Digi és Voda hálóról látszik.PLEX és SMB protokolokkal próbálkozom most.
Illetve Telekom -> Voda irányban marha lassú az egész (1-3Mbyte/sec), Digi irányba teljesen jó.
-
FirstTripla
tag
válasz
molnarpeter #150570 üzenetére
Hát igen lehet lett volna megoldás, de végül most felszereltem egy 50x20 -as fenyő polcot, holnap pedig átkábelezem a dolgokat. Ami fontosabb most, hogy majd ne 200-as feltöltés legyen, amit például most mértem éppen. Ez ha nem fog változni akkor lehet bejelentem, mert pár hónapja is lazán megvolt, most meg 400-at el se érem kb.
Viszont ezen a HGW-n van egy 2,5Gbps csatlakozó ami tetszik, majd szerintem arra dugom rá a saját routerem, mert az is lassan csere érett lesz (TP-link Archer C9, 2017 körüli), viszont most már akkor lehet majd ezt is bővíteni, ha kevés lenne a sebessége. Kábelen egyelőre eddig kiszolgált mindenhol, wifiben pedig igaz csak 5Ghz, AC de nincs jobb készülékünk még itthon úgysem AX wifi-hez. De ha veszek új routert az is majd 2,5Gbps-es WAN porttal veszem, így tuti nem lesz ott veszteség. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
FirstTripla #150568 üzenetére
Van igazából mindhárom fő típus a látókörömben (5565, 5670, FGA2233), azért írtam
Ha valaki support oldalon érti a bajodat, lehet ki tudsz sírni egy cserét, mondjuk szerencse kérdése is, de akkor maradhatna a fali rögzítés, lásd akasztó ?fülek? kép link
-
villamos
őstag
válasz
FirstTripla #150568 üzenetére
Aki ezeket kitalálta...
-
FirstTripla
tag
válasz
molnarpeter #150566 üzenetére
sajna ennek ilyen háromszög alja van mindkét oldalon és hátulján az élén jönnek ki a kábelek is, így sehol se lehet felakasztani fallal párhuzamosan. Régi modemek eddig mindig támogatták itthon. Kár hogy nem lehet kérni olyan ONT-t amiben nincs wifi, mert akkor bőven kisebb is lehetne.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
FirstTripla #150565 üzenetére
Jó nagy batár, ahogy mondod.
Én tegnap üzemeltem be, eddig nincs gondom vele. Akasztó, vagy csavarhely ezen nincs sehol, hogy fel lehetne falra akasztani, vagy szerelni, de igazából a műanyag háza is kiszélesedik hátul mindkét oldalon alul, persze gondolom ez a stabilitás miatt, hogy ne boruljon el, de emiatt a forma miatt szinte csak normál álló helyzetben használható.
Engem mondjuk nem zavar, mert az előtte lévő 5655 v2 meg fekvő pozícióban volt és egy csomó helyet elfoglalt az asztalon. Így ez most kevesebb helyet foglal el nálam.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
FirstTripla #150565 üzenetére
Technicolor is talpas, de van rajta akasztó rész.
-
FirstTripla
tag
válasz
kigyi_23 #150549 üzenetére
Nekem meg mindig meg volt, mert viszonylag kevesen használják és akik használják azok is maximum közösségi médiákra, nem úgy mint én, akinek munkaeszköz. Személyesen voltam hűségidőt hosszabbítani tegnap és azt mondta a telekomos, hogy mivel ez régi készülék ami elavult már, ezért kötelező cserélnem. Bármi kérdés volt, mondta hogy ezt kötelezően kell cserélnem sajnos. Ma reggel meg is jött a futár vele, egy Seagom f@st 5670 v2 készülék, jó nagy batár, legalább most kereshetek neki egy polcot, mert falra ezt nem lehet felakasztani. De legalább ne lenne ilyen széles a formatervezése. Remélem bridge mód menni fog rajta, mint a régin, mert se telefon, se tv nincs rajta.
-
btudos
nagyúr
válasz
vottokar #150561 üzenetére
Nagyszüleimnél vitt mindent egy villám pár éve ugyanígy, náluk csapott be, a környék koax hálózatának egy jelentős része elpusztult, és a feszültség vitt házon belül is mindent, amit ért. 3 TV, set-top boxok, HGW, router, 2 asztali PC és egy notebook plusz egy monitor digitális bemenetei (maga a monitor DSUB-on azóta is működik
), hálózatra kötött nyomtató stb. Biztosító mindent kifizetett, számlákkal igazoltuk a vételárat, aminél nem volt, ott az utolsó árukeresős árat vette alapul a kárszakértő.
A szolgáltató nem sokat tud tenni ilyen esetek ellen, aránytalan többletköltséget jelentene minden végpont elé túlfeszültségvédelmet beépíteni, ez nyilván nem opció többmillió háztartásra vetítve. A saját eszközeiket egyébként a hibabejelentést követően zokszó nélkül cserélték, az egy pillanatig nem volt kérdés.
-
snyper990
őstag
válasz
kigyi_23 #150559 üzenetére
Van, akinek életszerű, van, akinek nem. Utóbbiaknak, ahogy fentebb is írtam, még mindig ott vannak a villámvédelmi megoldások. Főleg, ha olyan területen lakik, ahol sűrűn vannak zivatarok.
Mondjuk elsősorban a villamos hálózatról érdemes leválasztani az eszközöket. Ha nem megy rajtuk keresztül „út” a föld felé (akár nullavezetőn át), már jobb a helyzet.
Nálunk is volt egyszer villámkár, újult az elektromos eszközök javarésze (mikor hazaértünk, a csengő kapcsolójáról le volt repülve a műanyag billenő rész, a csengő maga meg folyamatosan játszotta az előre beprogramozott dallamokat... Vicces volt... Egész addig, amíg nem szembesültünk vele, hogy a többi eszközzel mi lett)
Azóta mindig kihúzzuk az értékesebb/fontosabb dolgokat a konnektorból (meg az UTP-t a gépekből meg az AP-ként konfigolt routerből) akkor is, ha itthon vagyunk, meg akkor is, ha az előrejelzés alapján zivatar várható, amíg nem leszünk itthon. Szerencsére errefelé nem olyan gyakori. Ha az lenne, biztosan beruháznánk valami normális villámvédelemre. Célravezetőbb szerintem, mint „gyártani” az e-hulladékot meg feltornászni a lakásbiztosítás díját...
Olyat még nem nagyon hallottam eddig, hogy HDMI kábelben indukálódott volna akkora feszültség, ami kárt tett, de nem elképzelhetetlen. Mindenesetre érdemes megfelelő méretű kábeleket használni mindenhol, nem egy hosszabbat, a fölöslegből meg tekercset hajtogatni... -
boborján2
senior tag
válasz
vottokar #150561 üzenetére
Ha koaxon jött be , akkor talán érdemes lenne a koax hgw után optikára átállni ,majd vissza utp-re és saját router.(Csak hogy ha a szolgacucc elolvad a többit ne vigye magával.Értelemszerűen az ő cuccait meg védje meg magának ha akarja) (mondjuk a tv boxból a hdmi-t akkor is kihúznám a viharban)
Ha jól emlékszem pl. a tp linknek van ilyen eszköze , media converter a neve. Bár nem olvastam az adatlapját ,de szerintem erre is jó lehet.
Egyébként 1 hete volt felénk nagyobb villámlás. A szomazéd plazma tévéjében elhalálozott a hdmi. Hogy a konektorban jött e vagy a koaxon az jó kérdés.
-
vottokar
senior tag
válasz
Kbali #150552 üzenetére
Közben délelőtt az asszony a biztosítónak lejelentette. Persze úgy néz ki, hogy a fiam gépe is megellett még pluszba. Elméletileg pár nap múlva hívnak minket, hogy mikor jönnek ki szak érteni, addig ne csináljunk semmit.
snyper990: Azért gondolom, hogy a koax. felől jött be, mert csak olyan eszközök haláloztak el, amik valamiféleképpen vezetékesen bent voltak a hálózatban. (Ethernet kábel, hdmi) Amik csak wifin csatlakoznak, az mind él és virul. A Sagemcom hgw meg bekapcsolás után vak sötét egy két percig, aztán a ledek nagy része nekiáll diszkózni egyszerre. A hálózati betápláláson meg ki van építve a háromfokozatú védelem a betápon. (tudom nem garancia mindenre.)
De azért azt nem gondolhatja egyik szolgáltató sem, hogy ha valamelyik időjárás saccoló vihart jelez előre az országban (nyári időszak kb. 90 százaléka) akkor az ember nekilódul és kihúz minden elektromos készüléket, szétszedi az összes adat, video és audiokábelt és bepakolgat mindent egy Faraday kalitkába. Valahogy ismerve a csatlakozók villamos és mechanikai lélektanát, ekkor a nyár végére az eszközök minimum fele mehetne is a gajdeszbe. Meg én is Lipótmezőre... És természetesen mi hülyék a vihar idején dolgoztunk.. (még azért vagyunk így páran szerintem)
Nem a tisztelt kollégákkal morgok természetesen, de a szolgáltató részéről sem látom meg azt a hajlandóságot, hogy megtenne mindent az ilyen esetek elkerülésére. Mondjuk az ő tulajdonába levő kábel és az hgw közé betehetne akár ő is valamiféle védelmet. Mert ha én veszek valami valószínűleg jobbfajtát aranyáron és berakom az ő cuccaik közé, majd még tiltakoznak hogy az miatt basza..ik pl. az a csodás androidos boxuk és még szerződésszegéssel vádolnak. És sajnos kisfalunkban ott csak a Té.. koaxa érhető el.. -
kigyi_23
addikt
válasz
snyper990 #150557 üzenetére
Nem életszerű a zivatar esetén minden kihúzása. Természetesen, ha otthon van valaki ok ki tudja húzni, de lássuk be nem valószínű, hogy ezt megcsinálják az emberek. UTP kábeleket kihúzni mindenből, ha jön a vihar és természetesen minden konnektorból kihúzni a csatlakozókat akár a HDMI kábeleket is külön hát nem tudom. Én pl. csak nagy ritkán vagyok úgy, hogy pont otthon ér a vihar minden nap meg nem csinálhatja ezt meg az ember minden eszközénél. Nekem optika van mégis volt villámkárom nem 220-as hálózaton keresztül érkezett hanem UTP kábel szedte össze (padláson keresztül van átvezetve másik szobákba valószínűleg azok közül valamelyik, de a boxok pl. nem sérültek). A ház közelében húzott le nem voltam otthon amikor hazaértem csak az összeolvadt modemet találtam. (szó szerint össze volt folyva) a Switch-ig még eljutott na ott a védelem működött még a szomszédos UTP-n lévő nem kis értékű média lejátszó is kapott belőle, de a többi eszközöm szerencsére nem (bár ez lehet pont az ONT-be volt bedugva...)
-
snyper990
őstag
válasz
vottokar #150551 üzenetére
Ahogy előttem is írták, ez vis maior eset.
Az elektromos hálózatról le voltak választva ezek az eszközök? Miből gondolod, hogy a koax hálózatot érte a túlfeszültség (vagy hogy csak azt)?
Zivatar esetén érdemes kihúzni minden érzékeny/drága elektronikai eszközt. Még ha meg is térítené a kárt a szolgáltató (amit nem fog), akkor is érdemes szerintem már csak az ügyintézés/utánajárkálás elkerülése érdekében is.
Az ÁSZF-ben egyébként szerepel ez is:
„Nem téríti meg a Szolgáltató a kárnak azt a részét, amely abból származott, hogy az Előfizető a kár elhárítása és enyhítése érdekében nem úgy járt el, ahogy az az adott helyzetben elvárható.”
A megfelelő villámvédelem, vagy annak hiányában az eszközök kihúzása szerintem az elvárható kategóriába esik.
Ezek sajnos drága leckék, de sokan átesnek rajta. A biztosítás segít, de az sem adja vissza az ügyintézésbe fektetett időt és energiát.
#150552 Kbali: Nem tervezhetnek minden elektronikai eszközt úgy, hogy többezer Voltos impulzusokat megfogjanak (egyébként se mennénk vele sokra, ha közben minden más is be van dugjva a konnektorba). Nem lenne ember, aki kifizetné az ilyen szempontok alapján tervezett cuccokat. Erre lettek kitalálva a villámvédelmi eszközök
Mire az első eszköz belepusztul a túlfeszültségbe, az impulzus már rég végigment az összes többi eszközön is.
Továbbá nem kell az sem, hogy csatlakoztatva legyenek egymáshoz az eszközök. Létezik elektromágneses indukció is -
kigyi_23
addikt
válasz
Ha nem akarsz magadnak sok bosszúságot akkor a saját biztosítódnak lejelented. Nagy valószínűséggel nem fognak problémázni ez nyáron rendszeresen előforduló probléma. Ha a T-re vársz kifutsz a biztosítód határidejéből aztán két szék között a földre... Nekem a legutóbbi 2 eset tapasztalatai alapján nincs parára okom. Mindent fizetett a biztosító teljes értéken amiről számlát tudtam adni vagy felajánlotta, hogy elviszik és javítják ők. Ok a képcsöves 20 éves TV-re azért nem fizettek túl sokat, de ez érthető nekem érték, de igazából elhaladt mellette az idő.
-
Kbali
nagyúr
válasz
Szerintem jelentsd le a biztosító felé (mert oda a biztosítási szerződésedben foglalt határidővel bejelentési kötelezettséged van, különben bukod azt az ágat - általában 24-72 óra a káresemény bekövetkeztétől) és esetleg kérdezz meg egy szakit, hogy tud-e túlfeszültség védelmet a koax bemenetedre.
Viszont érdekesnek találom, hogy ennyi eszközön áthúzott volna a delej, az első megpusztult cucc-nak már nem kellett volna tovább engednie. Nem inkább konnektor felől jött a villám? -
vottokar
senior tag
Sziasztok! Van valamiféle tapasztalat arról, hogy a Telekom a tegnapi viharnál a koax. rendszerükön bejövő túlfesz okozta kárért vállal felelősséget?
(Szolgáltatási hiba lejelentve, területi hiba elismerve részükről, még javítás befejezése sms nem meg kapva, ha ezután megmarad a hiba, akkor jelentsem le mégegyszer). De mind a Sagemcom, mint a Android boxuk szerintem halott, valamint a fő bajom, hogy vitte magával a Sagem "mögötti" Xiaomi AX3600-as routeremet (ami ráadásul egy mesh rendszer főnöke), egy XBOX-ot, egy homemade NAS-t egy 65PUS8536-as TV-t (legalább is a két HDMI bemenetének annyi) és a kamerákat és a többi apróságot még nem is volt időm megnézni.
Vagy ne is reménykedjek és indítsam meg az ügymenetet a biztosító felé. Az a baj, hogy a kárunk alaphangon is minimum félmillió és mi a garancia, hogy a következő viharnál nem lesz ugyanez? meg a biztosító mit szőrözik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elite: Dangerous
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Apple asztali gépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest