- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Telekom (vezetékes telefon, IPTV, xDSL / kábelnet / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
user12
őstag
válasz
Fénygyermek #144549 üzenetére
Ha van IPTv menü a rojterben, jó eséllyel menni fog vele.
-
Fénygyermek
csendes tag
Sziasztok!
Szolgáltató válltás miatt szeretnék segítséget kérni Tőletek.
Jelenleg Asus RT-AC66U B1 router és RP-AC55 repeater üzemelnek AIMesh rendszerbe, vezeték nélküli kapcsolattal. (Megfelelő lefedettség, de időnként a repeater eldobja a netet.)
Szeretnék egy új routert (valami AX) venni és vezetékes kapcsolattal megoldani a AIMesh-t.
Az új szolgáltató (Telekom) IPTV-t adna, de a másik végponton nekem csak egy RJ45 csatlakozóm van, amire az AC66U B1 lenne kötve.
Kérdésem: meg lehet oldani, hogy az IPTV és az AImesh egy csatlakozón mennyen?
Az elképzelésem az lenne, hogy a szolgáltató eszköze (Sagem 5670 vagy Technicolor) után az új Asus router lenne kötve, ami vezetékkel csatlakozik az AC66U B1-hez (node) és erre lenne vezetékkel az IPTV set top box.
Második kérdésem: van tapasztalata valakinek Coax to Ethernet Adapter (MoCA Adapter) -rel kapcsolatban akár IPTV akár AImesh megoldására? (Felszabadulna a behúzott coax és ha szükséges, bevethető)
Köszönöm.
Üdvözlettel:
Fénygyermek -
Zoshi85
aktív tag
Azer van kavar a hatos csatorna helyén.
Hatos megszünt. Tegnap fel napig jazztv.
Ma előfizetés kért.
Majd kis ideig ewtn
Most megin hatos, de logó már Pax.
-
snyper990
őstag
válasz
kkp900 #144546 üzenetére
Gyorstelepítési és használati útmutató 23. és 26. oldal, szereld magad útmutató 17. és 19. oldal.
Ne csak írj, keress/olvass is -
kkp900
senior tag
-
Dinter
addikt
Wifi-n keresztül mennyire stabil az androidos box? 1 szobában van a hgw-vel, kb. 2 méterre tőle.
-
gborisz
tag
Sziasztok!
A következő x-aktába futottam bele: ha megpróbálok belépni a webmail.telekom.hu-n, üres frame-ek fogadnak, a sarokban piros "serialization failed" üzenettel.
- több gépen (W10), több böngészőn (firefox, edge, frissen telepített chrome) próbálva ugyanez.
- telefonról wifin és mobilneten is ugyanez (asztali nézetet kérve, a mobilnézet jó).
- USB-ről linuxot (arch based) bootolva első próbálkozásra betöltött, utána ugyanez a hiba.
- a fiókból elővett laptop szintén elsőre jó, aztán ugyanez a hiba. (W10, chrome)
- ami érthetetlen: ügyfélszolgálat szerint nekik működik jól, és
- kollégámnak otthon működik jól.Mi a görcs lehet ez?
(routert, számítógépet újraindítottam) -
Kbali
nagyúr
válasz
molnarpeter #144534 üzenetére
Máramennyiben van több gigabites portja az ONT-nak (de asszem nincs, csak egy 2,5-es, a többi 100-as)
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Na megjött az új Router is az előfizu hosszabításhoz. Sagemcom 5670-es lett. Azt nem tudom mia alapján kaptam ezt és nem a Technicolort. De legalább új 4 év után kb de lehet több is szerintem .A z elődje 5655 Sagemcom volt az 1000-es nethez. Ahogy olvasom ez ugyan azt tudja mint a Technicolor. Amúgy mit is tud pontosan ez a router az 5670-es erről van leíràs? És higy kell majd belépni a Beállításokba hogy megváltoztassam majd a nevet jelszót? Plusz akkor az AsusC-65P ki is vehetem a rendszerből majd ugye? Mert ez többet fog tudni. A Mac Mini kábellel a Samsung TV kábellel az Apple TV kábellel fog csatlakozni továbbra is hozzá. A telok plusz Homepod Mini meg egy Táblagép lenne majd ami a wifit használja majd abból csak 1 tudja a wifi 6 ot az Iphone 14 Pro. A ház egy vályog kádár kocka eddig az Asus se tudott csak egy szobával arrébb továbbítani utána már kakukk volt. Ez esetleg jobb lesz? Vagy hogy lehet bekötni a rendszerbe és mivel kábelel vagy wifin az Asust esetleg továbbításra majd? Ja és hogy kell majd a régi Sagecomot leadni erről mi a formalitás majd? Nem találom a leírást sehol se a Telekomnál? Plusz a 2000 ezres netnek van így értelme esetleg ? Tv nem onnan van. Eszköz nem tudja kezelni a 2000-est. Max 1000 -ig minden.
-
DonMarco
aktív tag
Üdv ! Tegnap gondoltam kipróbálom a digitális hangkimenetet.. 5.1 dolby digital,vagy dts hangot az android box csak pendrive-ról ad ki.. Tegnap adták a dunán az újévi koncertet dolby digital-ba,na így csak a mindig tv-n szobaantennával tudtam élvezni... Talán előbb-utóbb a Telekom is lép ez irányba..
-
vacs
veterán
válasz
dbocskai #144491 üzenetére
Szia,
Ha 1000-es netre váltasz, akkor kapsz egy komolyabb Sagemcom 5670, vagy Technicolor modemet, ami elég komoly router is egyben!
Egy hónap múlva simán visszaváltasz kisebb csomagra (nem cserélik majd vissza kisebb ont-ra), hiszen a hűségidő az előfizetésre szól és nem a díj csomagra! -
csonkaj87
csendes tag
Sziasztok!
Egy adminisztrációs üggyel kerestem meg a Telekom ügyfélszolgálatot, és a hívás végén felajánlották, hogy váltsak új csomagra (IPTV M - kevesebb havidíj, több csatorna hívószavakkal) a korábbi IPTV Szuper Családi HD díjcsomagról 1 éves hűségidőért cserébe. A telefonban kértem az ügyfélszolgálatost, hogy semmilyen változást nem szeretnék (pl maradjon a box, ne legyen android alapú) és ezzel a feltétellel elfogadtam a váltást.
A csomag csere megtörtént, majd 1 héttel ezelőtt jött egy frissítés a boxra ami eltűntette a felvétel opciót a box menüjéből. Először műszaki hibára gyanakodva felvettem az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot és távolról nem sikerült megoldani, majd ma kijött házhoz egy műszakis és tájékoztatott, hogy a felvétel funkciót távolról letiltották.
Megnéztük a számlát és korábban nem volt külön felvétel díjtétel - erről sajnos nem tudtam, mert fél éve költöztünk be és csak sima átírás történt a nevemre. Valószínűleg az előző lakó szerencsés volt és a box miatt tudott felvenni de nem kellet külön fizetni.Ezután újból felhívtam az ügyfélszolgálatot és kértem, hogy állítsák vissza a felvétel funkciót (ha szoftveresen le lehetett tiltani, úgy vissza is lehet állítani) de azt mondta, hogy ez nem lehetséges és ajánlotta az android alapú Record&Go-t (ezt egyáltalán nem akarom, mert pont azt nem tudom visszanézni amit szeretnék pl. foci meccset). Ott tart az eset, hogy most felülbírálás alatt áll az ügy, és pozitív esetben visszaállítják a korábbi csomagra.
Két kérdésem lenne:
1, kinek mi a tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy a régi felvétel opciót (ami a box merevlemezére vesz fel) vissza lehet-e kapcsoltatni? A boxom képes rá műszakilag, fizetnék is érte.2, ha nem sikerül elérnem, hogy a régi felvétel opciót visszállítsák, akkor mik az alternatívák, hogy egy műsort programozottan vegyek fel? tehát ne kelljen visszatérni a VHS őskorszakba...
Köszi előre is
UI: elnézést ha kicsit hosszú lett
-
Zoshi85
aktív tag
Tudtommal erről nem volt szó.. Mondjuk mindegy. Egyik sz.r a másik után..
-
-
ny.janos
tag
Sziasztok!
Telekom TV felvétellel kapcsolatban még egy kérdés: a felvétel időkorlát (30 óra) mire vonatkozik?
1. Számlázási időszakra,
2. hónapra, vagy
3. egyszerre lehet 30 órányi felvétel a felhőben, de ha abból törlök valamit, akkor felvehető helyette újabb és így akár sokkal több is felvehető pl. 1 hónap alatt, mint 30 óra? -
pedro7
tag
Meg tudná mondani valaki,hogy a Sagemcom 5670-es eszköz tud-e rendesen dyndns-t kezelni és van-e rajta port forwarding ?
-
sziku69
őstag
válasz
kabelmania27 #144519 üzenetére
Végül találtam megoldást.
Maradt a 192.168.0.1
Ezzel találtam meg a routert. http://router.asus.com
BUÉK! -
kabelmania27
Topikgazda
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Koaxos routert, ha átállítatom modem üzemmódra, megmarad a gyári ip címe a hálózaton? 192.168.0.1
A mőgé rakott asus routeremet szeretném ebben a tartományban működtetni. Ebben az esetben 192.168.0.2 beállítás jó lenne neki?
Jelenleg beállítottam az asust 192.168.0.1 re, de nem érem el ezen a címen a webes kezelőfelületét. Egyébként viszont minden hálózatra kötött eszköz flottul működik. -
kkp900
senior tag
válasz
Voice24 #144512 üzenetére
Igen ezt már 2 évvel ezelőtt is eljátszották,hogy írták de nem jött semmi se. Remélem most tényleg jogosult leszek rá már ennyi idő után. Vagy kipurcantom ezt a szart az biztos....
Mert szerintem ennyi havi díjért max csomagok már járna egy Wifi 6-os Router tőlük. És amúgy ez nem hátrányos megkülönböztetés az új belépő előfizetőkkel szemben (akik elve ezt kapják már) , hogy a régebbi előfizetők akik hosszabítanak azoknak nem jár az ami az újaknak???
-
törölt tag
válasz
Marci112233 #144514 üzenetére
a,
A tvgo-ra (online tv) más szabályok vannak.
Gyakorlatilag a csatorna adott tartalmakat szabadon ki/be kapcsolgat ezen a felületen.Természetesen az előfizetőket megsz.... ezzel.
b,
Bugos az oldal. -
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott a SAT szuper családi HD csomagunk amihez kapcsolva van nekem TVGO. Ugye ezzel megkapom azt a csatornalistát ami a boxokon is jön. Na de akkor miért írja nekem, most például a Prime csatorna ezt?
-
-
Voice24
őstag
válasz
kkp900 #144509 üzenetére
Én pár hónapja neten hosszabbítottam, meg váltottam a legfrissebb csomagokra, és ott a rendelés összesítésnél feketén-fehéren írta, hogy eszközcserével jár a rendelésem, amit futár fog hozni. Nos, nem hozott semmit a futár, amikor pedig rákérdeztem akár a chat-en, akár telefonon keresztül, azt írták/mondták, hogy a jelenlegi eszközöm alkalmas az 1000/1000 csomagra, így nem küldenek új eszközt. Nekem is az a Sagem van, mint neked.
-
ny.janos
tag
válasz
molnarpeter #144505 üzenetére
Jól értetted, köszönöm a választ.
-
Luigi962
őstag
válasz
kkp900 #144509 üzenetére
Nekem Technicolor routerem van amit ők adtak 1000/1000-es nettel. Wifi 6 működik rajtuk és van 3 db 1 gigás és 1 db 2,5 gigás LAN portja! Nálam a wifi extendert kiváltotta, el is adtam. 85-90 nm-t egy szinten simán beszór egy belvárosi lakásban úgy , hogy itt vannak vastag falak bőven. Ketté választottam a 2,4 és az 5 GHz-es wifit, 2,4-en lóg vagy 35 db smart home cucc az 5GHz-en meg a közeli dolgok/TV, Amazon Alexa cuccok/. Plex, ChromeCast max. felbontáson szalad a tv-n.
-
kkp900
senior tag
Sziasztok! Tegnap hosszabbítottam szerződést. 1000/1000 netem van.Ma kaptam egy smst ,hogy kapok új eszköszt majd amit a futár fog hozni. Ez igaz amúgy ,hogy kicserélik ,mert az üzletben azt mondták ,hogy elvileg nem cserélnek eszköszt csak ha elromlik. 5565 Sage a mostani semmi bajom eddig vele,mert utánna van kötve egy Asus AC85P azzal is meg vagyok elégedve teszi a dolgát. Milyen az amit most küldenek szerintetek? Ezentúl kb felesleges lesz az Asus majd? Az új az Wifi6 tudja esetleg már? Plusz 4 dolog kábelen csatlakozik a Routerhez ezt tudja majd az új is? Aztán majd ha megérkezik akkor a beállítás miatt lenne kérdésem. Ha jó az új és ő is tudja majd a 4 helyet plusz wifi 6-ot is akkor szerintem az Asus felesleges lesz majd. És akkor nem sok mindent kell beállítani vagy igen? Ha meg nem tudja a wifi6-ot akkor kell segítség ,hogy kell beállítani ,hogy azt is tudjam használni és a Telekomost valamilyen módba kell rakni és van egy két beállítása annak idején is itt kaptam meg a pontos beállítást. Segítő válaszaitokat előre is köszönöm és Boldog Új Évet nektek.
Rohadjanka meg amúhy nem hozták ki ma a TV-t amit vettem a hosszabítással ,csak akkor miért lehet beállítani a dátumot nekünk ha ŐK úgyis felül írják a dolgot holnap ugye meg 31.szombat GLS nem dolgozik...
-
victorhun7
tag
válasz
molnarpeter #144505 üzenetére
Weben vagy appba persze lehet tekerni..
-
pazsi
csendes tag
Sziasztok tudtok nekem mondani ojan modemet aminek minden pontja legaláb 1000 MB a jelenleginél csak egy van ès 3 100 As teljesen jól müködik csak az 1000 porton egy nas csücsül ès atöbin 4 K S filmek akadoznak.Ha az 1000 est osztom akkor még sok eszköz csücsül rajta ès azèrt akadozik
-
ny.janos
tag
válasz
snyper990 #144472 üzenetére
Akkor majd előtte megpróbálom megérdeklődni, hogy megtartható-e a SAT TV, amíg megtapasztalom az új szolgáltatás hátrányait.
A válaszokat neked és blg-nek is köszönöm!
Azóta is olvasgatva úgy látom, hogy az Arcív TV-vel gyakorlatilag ugyanazokat az adásokat tudom visszanézni a TV készüléken, mint a TVGO-ban egyéb eszközökön.
Van olyan itt, aki rendelkezik TelekomTV-vel felvétel opció nélkül? Ő bizonyára tudja a választ a 2-es pontban feltett kérdésemre (vissza lehet-e tekerni az adást felvétel opció nélkül).
#144474: Azt azért nem gondoltam volna, hogy ha egy TV szolgáltatásnál írják ezeket, nincs hozzájuk kliens.
Ha továbbra sem lesz, akkor marad a PC vagy telefon. De mivel PC össze van kötve HDMI-vel a TV-vel, legfeljebb tükrözöm / kiterjesztem a képet a TV-re. (Velem nem fognak kiszúrni a kliens hiányával.
)
A TV készülékem egy viszonylag öregecske Panasonic plazma (TX-P46G30E), remélem azzal nem lesznek kompatibilitási problémák.
A hibajavítással elmaradása miatti kötbérfizetés opcióval kapcsolatban inkább óvatos vagyok. Két opcionális szolgáltató van nálunk. A korábbiból kihajtottam a kötbért, de mivel maguktól nem voltak rá hajlandóak, NMHH határozat után. Ellenben később valamennyi szolgáltatásomat felmondták és egy évtizeddel később is tiltólistán vagyok náluk (komolyan).
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
patrikcoc #144499 üzenetére
Jelenlegi és rá következő műsor címe is téves néha.
Sok csatorna váltás egymás után megfekszi a gyomrát, használhatatlan szintig be tud lassulni, M csomag összes adót végig kapcsolgatni is bajos tud lenni már. (Műsorújságból vagy simán nyilakkal nézegetem inkább, mik mennek.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Google Pixel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mobil flották
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest